Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1. NFT 16x Jack Herrer in da 600w - Klikni zde pro originální téma
power
Zdravím.

Takže mám vlastnoručně vyrobenou skřín z dřevěných latí o velikosti 120x120x 190cm potaženou bilo-černou folii z grow shopu.
Lampu mam 600 W Philips Master SON-T Pia Green Power pod Awingem medium s tepelným štítem. Na lampu je namířen klipsnák pro chlazení.Zítra přidám ještě diamantovou folii.
Ventilace Prima-Klima 430m3/h s termo regulaci pachač 300m3

Hnojit budu Metropama, Ph i Ec metr mám.

Systém je NFT gro tank 1m2, ale zatím nechávám holky prokořenit na tácku v 75x75x65mm RW kostkách.

Testy s lampou ukázaly teplotu do 27*C a tet jsou v 18*C do 2hodin rána po tmě. Vlhkost přes 90%.

Zatím RW kostky namočeny v Ph 5,2 a Ec 0,3 na 16hodin. Zálivka bude zatím čistá voda s Ph 5,7-8
benjichaouat
tu zvlhcovacku bych trosinku krotil.tohle muze byt jedine na skodu.hod ji na casovac,nebo uber vykon,protoze takhle chytnes maximalne plisen a navic se vyvoj korenovyho systemu rapidne zpomali.
power
Tak zvlhčovačku jsem dal trošku dál a přidal jsem 20cm ofuk, který to jen tak okrajově rozhání tu mlhu.
power
Tak tu mám aktualizaci.

Teplota 19*C noc a do 26*C den.
Vlhkost malá, 50-60% max

Ph 5,8-5,9 a EC pořád 0,5.

Postříkáno nejdřív Bio-Defense od Bcuzz a druhý den zase po setmění Cropmaxem.
Bohužel při pokládání holek do NFT se mi jednu podařilo zlomit, udělal jsem ji dláhu z drátu a izolepy, snad to přežije.
Awing je 55cm od vrcholků a holky měří 13-15cm.

Zbytek už fotky, tak raďte a kritizujte :)
Ono
Ahoj power.:) Benjichaouat píše dobre, že stačí krotiť zvlhčovačku trošku. Pre takto veľké (alebo malé) rastlinky je ideálna vlhkosť 70 - 80 %, väčšia je skôr na škodu, listy toľko nedýchajú. S teplotou v noci najlepšie pod 18 °C neísť, ja odporúčam 20 °C, neskôr počas kvetu môže byť nižšia.

Budeš zastrihávať?
power
No stříhat to nechci, ale jak se na to dívám tak je to nějak namačkane uprostřed takže asi budu muset at lépe využiju plochu.
Co myslíte vy? Zaplní mi prostor když je nezastřihnu?

Jo a zvlhčovačka jede jen přez den na 3/4 výkon
NORM
nic nezastřihuj, včas přepni a ohýbej.. nekaž si donkydick zastřihnutím..
Ono
Power - na zastrihnutie sa pýtam práve kvôli genetike. V poslednej dobe sa riadim pravidlom, že indiku zastrihnem max. 2-krát (alebo vôbec), a sativu zastrihnem min. 3-krát. Pri indike beriem, že rastlina je po zastrihnutí viac zahustená, čo v konečnom dôsledku spôsobí menšie kvety kvôli horšiemu prístupu svetla, takže ju netreba strihať. No pri sative som si všimol, že sa zvýši výnos na rastlinu min. o 50 %, rastlina pije viac vody, a najlepšie je, že zostáva presvetlená, pretože po prepnutí na kvet vyženie výhony, ktoré bývajú štíhle.
Týmto obkecaním sa dostávam k Jackovi Hererovi, ktorého odporúčam zastrihnúť, ale samozrejme reflektujem aj to, že niekedy je obrovský centrál nádherný:david: (napr. pri C99 alebo Santa Marii). Podľa mňa jedinou nevýhodou zastrihnutia je mierne spomalenie rastu. Píšem mierne, pretože rastliny by sa mali zastrihnúť vtedy, keď už majú dobrý koreňový systém, aby bol šok čo najmenší. Vtedy rastlina už po 2 dňoch (aj v hline) rastie znova - s dvojitými vrškami.:leaf:
power
Zdravím, tak jsem se vrátil ze silvestra a všem přeji šťastný nový rok a přináším Vám nové fotečky.

Začnu špatnou zprávou, kytička co jsem ji nechtěně zlomil už hnije na kompostu :(

Pak 2 kytičky nechcou růst do výšky, jako ostatni. Jsou stejně vysoké jako na začátku, jen mají hodně hustě listy na sobě a kořeny od nich jsou jak biče bez "rozvětvení".

No a matkář říkal že JH se krásně větví. Po přepnutí pry vyletí i spodní větve do +-stejné výšky, tak asi zastřihnu jednou ty největší kousky a některé nechám na vrcholovku, azpon zjistím co je lepší.


Nějaké údaje:
Teplota: 19*C noc, 26*C Den
(párkrát jsem měl až 28, ale pak jsem pootevřel díru ve stropu co vede na půdu a max 26,na noc ji musím zakrýt, jinak 17*C)

Ph od 5,8 k 6 za 3 dny
EC pořád 0,5

Výška 15-22cm (těch 15 jen ty 2 holky) zbytek 18-22cm

Jo a fotky jsou se zaplým sodíkem + blesk z fotáku ať to není tak žluté. Večer přihodím za tmy.
power
Čau, tak přináším poslední fotky z růstu. Dneska už budou mit 12 hodin tmu.

EC pořád 0,5 a listy maji pořád sytě zelené
Ph 5,7
Teplota max 26
Vlhkost 50-65%
Výška 20-24

Zítra jedu koupit kolínka na ohýbání a podpěrnou sít, tak snad se mi to povede dobře zaplnit.
EboLA
Nechceš fotit těsně po zhasnutí lampy? Celkem to hyzdí thread, ty polosvěšené spící "chudinky";) .
power
Zdravím , dnes jsem jim zvyšil EC na 0,8 a na listech se mi začínají objěvovat takove propálene skvrny dalo by se říct. Maji takovou rezavou barvu a jsou to tečky na různých částech rostliny, každá kytka jinde ale všechny.

Myslíte že je to přehnojené nebo jsem dal nějaké části metropu méně ?
power
Zdravím, tak tu mám další update.

První dvě fota jak to vypadá celkově.


Další fota jsou problémy s listy, nevím čím to může být. Nejvíc postižené jsou u čerpadla, zadní holky mají jen pár velkých listů zahnutých do boku jako na poslední fotce + světlejší zelená barva na "kratší" polovině listu.
Nevíte čím to může být?

Teplota: 19*C noc až 26*C den (sundal jsem head-shield a žádná změna, jen více světla)

EC jsem asi 5. den květu zvedl na 1,1 a stále 1,1.

Další problém mám s Ph, po 3 dnech mi kleslo z 5,8 na 5,2 a pořád klesá, takže dolévám vodu, která má po namíchání hnojek EC 1,1 a PH 6,1. Takže se mi PH zvedne tak na 5,6+ , ale nevíte čím by to mohlo bejt?

Dík za k+ a vzácné rady :)
nawy
spis jim neco chybi.EC 1,1 se mi zda malo, na to ze je to uz v kvetu.a kdyz rikas ze si to zvedl az nedavno,tak to o tom taky neco vypovida.kolik mas ec vody z kohoutku? ja bych jim dal krapet vic.a hlavne kdyz sem prepinal na kvet tak sem tam daval vic MR1 nez je v tabulce od vyrobce. videl sem vic lidi co s metropama taky po prepnuti meli problemy s listama. o metropech je to celkem znamy ze to takhle delaj a musis jim po prepnuti doprad jeste rustovy hnojivo.

jinak k tomu PH. rw kostky si v sobe udrzuji spousta litru roztoku,takze kdyz das novej namichanej roztok tak se ti to smicha stim co tam jeste zustalo. i kdyz to proplachujes po case vodou tak tam neco zustane. a navic pises ze si je napoofroval na ph 5,2 tak to asi o necem svedci!
Elimi
Nazdar

jestli používáš vodu z RO, tak by EC 1,1 mělo v této fázi bohatě stačit. Může to být i kolísáním PH nebo teplotní výkyvy v kořenové soustavě.
power
Vodu mam 0,1EC z kohoutku a teplota v nadrži je 19-21*C, topítko asi dokoupím, ale nějaké malé at mi to drží vodu 22-24*C.

Dneska vyměněna voda a místo Amino Roots jsem nasadil Amino Bloom a zvedl EC na 1,2.

PH nového roztoku je 5,9 ,bylo 5,2 tak snad nebude žádný šok.
Dneska ješte naposledy postřik BioDefense at mi je nic nesežere a zítra jeste CropMax.

Jo a výška je od 35cm (2 nějak zaostávají) po 55cm (2 nejvyšší vrcholovky) zbytek 45-50cm.
krasus
Jo na fotkach to vypada jak na problem s malim Ph povisle listy fialove rapiky svetlejsi listy a zdeformovane listy zkus si zkalibrovat merak
Elimi
Nejde ani tak o výšku PH jako o to kolísání. Spousta growerů úspěšně pěstuje v naprosto odlišných hodnotách.

Ještě bych doplnil několik osobních zkušeností. Ty menší rostliny mohou stagnovat z nedostatku osvětlení nebo z nedostatečné výživy... v případě, že roztok neprotéká rovnoměrně. Rostliny s lepším přístupem si rozvíjejí svůj kořenový systém na úkor menších a v nejhorším případě jim postupně úplně zamezí přístup k vodě.

Posílil bych čerpadlo a roztok pomocí hadiček rozvedl po celé 'náběžné' hraně. Do nádrže topítko s termostatem v poměru 1W=1L a malé cirkulační čerpadlo na rovnoměrné promíchávání roztoku.
power
Zdravím, tak fotky první je ze dneška 12.dnu květu.
Zbytek je 8. den v noci asi 15min po zhasnutí.

Tu výšku jsem si asi posral sám, jelikož na začátku nebyly všechny řezy prokořeněné stejně. Některým lezly kořínky z velké kostky a některým teprve vylézal jeden malý kořínek, když jsem je poprvé dával do NFT.

Ph nekolísalo, ale klesalo. První týden pohoda, EC se zmenšilo a PH zvětšilo. Pak jsem zvedl EC a najednou začlo PH klesat a EC taky.

Ale po tom přechodu na Amino Bloom se mi zdaji kytky nejvíc vitální, takže jsem možná mohl nasadit ten AB dřív než 11. den.
(Podle metropu se má nasadit AB až 3. týden+pořád MR1 složka(růstová))
Myslíte že MR2(květovou) složku mam nasadit až jak kytky uplně zastaví růst nebo počka do 17-18 dne, podle tabulky metropu?

Jo a voda teče rovnoměrně, nejvyšší kytky jsou ty v zadu nejdál od čerpadla(vybíral jsem ty nejvíc prokořeněné dozadu) a ohnuté listy dolů byly většinou od ventilátoru, zapomínal jsem ho dávat pryč když jsem fotil.
Elimi
Nazdar, pokud jsi po tom poklesu PH nesrovnával zpět k původní hodnotě 5.8, tak to opravdu nekolísalo...

ke stabilnějšímu PH pomáhá namíchat hnojiva min. den předem a roztok napufrovat tak, aby se neměnila hodnota. Ono to v NFT stejně bude klesat, i díky tomu, že se odpadní látky vrací zpět do nádrže.. ale už ne tak skokově. Pomůže výměna roztoku jednou za týden a přidávat enzymy. Na druhou stranu chápu, že tento způsob může být časově a finančně náročnější.

U hnojiv bych se držel dávkovací tabulky. Kříženci mohou růst ještě 2-3 týdny po přepnutí.

Držím palce
power
Čau všeci !

Mám tu fotky z 14. dne květu, některé s a některé bez lampy :)

Koupil jsem 75W topítko do akvária, ale asi jsem měl koupit výkonnější. Ale říkal jsem si že víc jak 80l jsem tam nikdy neměl, tak že to bude stačit. No uvidíme za pár dní.

Zbyl mi ATAZYME od Atami a na obalu píšou Použití: "Jako přídavek k standartnímu hnojení. 1x týdně během údržby a/nebo během zelévání. Vhodný pro zeminu, hydro a kokos". Jenže u metropu třeba rozlišujou hydro (jako že odpadní voda se vylévá) a full water system (voda koluje pořád dokola). Tak myslíte že to můžu lít pořád k hnojkám? nebo jenom jednou-dvakrát za dva týdny při výměně roztoku nalít před výměnou k hnojkám, nechat pár hodin cyklovat a pak nové hnojky bez enzymu.

A hodnoty:

Ph pořád klesá k 5,2 a pak jsem dolil 40L dalšího roztoku s hnojkama a Ph bylo 5,8(po 3 hodinách stejné)
EC zvýšeno na 1,3
Teplota noc 19*C Den 25*C vetšinu času (Sem tam spoždění než se zapne termostat na prima klimě 26*C, ale né všchny dny)
Výška 50cm přední kytičky, dneska jsem posunul a-wing trochu blíž ke dveřím at se lépe rozprostře světlo. Zadní rakety mají 60cm.
Teplota roztoku zatím 20*C, uvidíme ráno.
Vlhkost 87% max 57% min. Mám ješte odvhlčovačku, kdy ji mám nasadit? az jak budou nějaké šišky?
Elimi
Hezky ti to nakvétá..

topítko může stačit jestli je blízko čerpadla, které promíchává roztok

názory na přidávání Atazyme jsou zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=5125
..enzymy se běžně přidávají k hnojivům.. kolik, záleží na tom jak často se mění roztok

prohlédni si spodní listy, pokus se zjistit příčinu jejich poškození a popřípadě je odstraň: http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282

vlhkost je sice vyšší, ale aktuální to bude až se budou palice zvětšovat. jestli je dobře pořešená cirkulace vzduchu, tak zdravá kytka při 50% rh, plísni odolá

...je topná sezóna, jestli je v místnosti radiátor, tak bych na noc přitopil. pomůže to topítku v nádrži při práci a sníží vlhkost vzduchu
nawy
cau,holky vypadaj spokojene :)
metropy sou kvalitni hnojky a proto metrop nedela zadny enzymi, takze bych je tam zbytecne neprilival do kazde zalivky a radsi bych zvolil jednou tydne vymenit roztok za vodu+enzymi a den to nechat proplachovat od starych hnojek. pokud mas ec merak tak je krasne videt ze po takovymhle proplachu holky zacnou zrat novej roztok jak divý a ec jde rychle dolu.navic kdyz takhle pravidelne cistis koreny, tak holky snesou aji vetsi EC.

87%vlhkost v kvetove fazy je moooc, max tech 50%, spis 40%. cim vetsi vlhkost tim to min bobtna,protoze holky se brani plisni tim ze si udelaj ridky palky, takze nizka vlhkost=kameny :)
power
Dík za rady :)

No ja jsem tam čistou vodu ještě nelil. Včera jsem namíchal do 10l vody enzymy na 50l a přilil to k hnojkám a nechal 24 hodin cyklovat. Pak jsem vodu vylil a nalil už připravenou vodu(24hodin odstát, pak namíchané hnojky +Ph snížené a zase to stálo 14hodin) s květovýma hnojkama a EC 1,5 Ph 5,9.

K vlhkosti, přes den tam není víc jak 55%, ale mám prima klimu a přes noc jak netopí světlo jsem měl nastavený jenom 30% výkon. Tak jsem to včera dal na 60% minimálně a pak podle teploty + jsem v místností zapl odvlhčovačku aby mi nenavlhly věci co jsou v místnosti (hromada oblečení) a radiátor v místnosti není :/

Růst už se zastavil a přední holky mají 50cm a poslední řada u odtokové díry (všechny 4 holky) mají vrcholovky 72cm zbylé výhonky pod 63cm

A Ph pořád klesalo k 5,2 pak jsem vyměníl tu vodu. Ale jde to moc rychle(z 5,8 na 5,2 za 4dny). Myslíte že mám koupit Ph+ ? Nebo tam jen dolívát novou vodu s hnojkama a brutálně tak plýtvat vodou i hnojkama?
helemese
Cau,je lepsi nechat proplachovat pouze cistou vodou s enzymama,bez hnojek,prave kvuli tomu,aby se ti vyplachly hnojky z kostek,zabranis presoleni. Potom novej roztok s enzymama.
NORM
když budeš udržovat hnojiva maximálně na 1.0 EC, tak se ti nic nezasoluje a nemusíš nic flushovat vodou..
power
Nazdar, mám tu fotky z 21. dne 12/12.

Dneska jsem jim dal pouze čistou vodu s enzymama a Ph 5,8 a zítra namíchám EC asi 1,2-3 protože tech 1,5 bylo asi na některé moc. Na velkých listech se jim zase tošku rozlezly ty "rezavé" tečky tak jsem dal ty enzymy.

Ješte jak zvyšujete EC u metropu? Ja jedu podle full water system a pak přidám každe části o 1ml/10ml navíc, kromě Call Greenu to dávám o 3ml/50l navíc takže asi o 0,6ml/10l navíc a takhle jsem to přidal myslím 2x na 1,5EC.
power
Čau, tak už jsem zjistil proč jsou ty zadní kytky tak vysoké :D

Viz foto
SHAVY
Čau , jestli myslíš na té foto že ti visej kořeny do nádrže (proto jsou holky vysoké) , tak Tě ujistím že za pár týdnu bude kořenový systém až u čerpadýlka . Mám to takhle běžně , poté doporučuji dát na sání pěnovku neboli houbičku z akvaristyckých potřeb . Kořeny jinak ucpávají čerpadlo - menší průtok živin do kanálku.
power
Zdravím s další várkou fotek z 27. dne květu.

EC 1,6
Ph 5,8-5,5
Teplota 25*C-18*C

Koupil jsem CO2 tablety a po první jsem nevěřil svým očím, listy uplně našponované a všechny hlavní větve porostly do výšky tak o 1-2cm.

Jen nevím co je s těma 2ma uprostřed, tak týden mají pořád stejné zabarvení a nekrotické skvrny na velkých listech. Nevíte čím by to mohlo být? Možná moc světla? na tyhle 2 nejvíc svítilo a je to jenom na špičce spodní listy jsou normální a teplota max 28 u špičky nejblíž k výbojce.

Dneska večer jsem tam hodil 1000W sodík na květ :satan: +ufo z půdy kterým proudí vzduch kolem 0*C na časovač, to dochytám s teplotou.
Elimi
Nazdar, mrkni se sem: http://grower.cz/forum/image.php?at...57795&size=full
Prohlížel jsi u té kytky kořeny?
power
Na kořeny nevidím, ale ty co prorůstají dolů do nádrže jsou krasně bílé a i ty na ktere vidím. A dělá to jen na těch největších a podle toho obrazku, který už checkuju 3 dny to vypadá na nedostatek K.

Zítra max pozítří hodím další průplach enzymy.

Nemohl by sem prosím napsat nějaký NFT metropák svoji formuli na míchání Metropu, třeba to bude právě tím protože taková malá dávka MR2 podle full water tabulky mi příjde málo v porovnání s hlinou/kokosem/hydrem. Tam se MR2 přidává podle fáze květu, ale u full water to končí hodnotou 50ml/100l a u hydra to jede až do 125ml/100l.

Já tam přidal od každé přísady o 40ml/100l víc na 1,6EC
Elimi
Velkou výhodou NFT gro systémů je možnost kontrolovat kořeny a příznaky hledat u zdroje. Jestli máš prostříhané spodky pod sítí, tak už se tam přece musíš dostat.
Pokud jsou kořeny v pořádku, můžeš ještě zvýšit průtok, který se mohl snížit rozrůstáním kořenového balu. Také bych snížil EC roztoku. Sníží se tím osmotický tlak a rostliny potom snadněji přijímají vodu. Pro lepší pochopení je to popsáno zde: http://kfrserver.natur.cuni.cz/lide...prednaska07.pdf
U recirkulačních systémů se hnojí méně, protože rostlina má neustále přístup k živinám. Udané hodnoty, bez ohledu na výrobce, jsou pouze orientační a je lépe hlídat koncentraci podle EC. Záleží i na genetice rostliny, ale zjednodušeně..čím víc indika, tím víc hnojit ( ale není to pravidlo )
SHAVY
to : elimi přesně tak v NFT u sativy EC do 1.6 potom je maximalní ůroda.
power
Zdravím.

Tak po průplachu enzymy jsem namíchal 1,3EC a po 2 hodinách 1,1 a doteť se to nezměnilo (6 hodin poté)

Jinak 1000W jede, teploty 27*C špička, průměrně 25-26 a přes noc včera 16*C tak na dneska jsem pošteloval časovač aby se dřív vypnul přítah.

Fotky z 30. dne květu v noci.
power
Zdravím, tak mám tu fotky z 34. dne 12/12

EC 1,3 dneska jsem snížil na 1,1 protože to nevypadá dobře :( Asi jsem to neměl tak solit.

PH 5,5 - 5,8

Teplota 18-29*C

Jak se nabijou baterky do fotáku tak vyfotím jak vypadá nejhorší list a doufám že mi potvrdíte že je to přehnojení. Fotky jsou 3 dny staré nějak nebyl čas to sem napsat.

Na příští kolo ale už kašlu na metropy a zkusím Canna Aqua. Je to přímo do systému kde voda cyrkuluje a je tam jasné dávkování, protože u metropu nevím pořádně co v jaké složce je a prostě mi to přijde divné to mícháni. A pořád nechápu jak někdo může solit s metropama EC přez 2 a kytičky mu nezhoří :D
power
Tak tady jsou ty nejhorší listy, je to vysokým EC? Zdrojovka 0,1 a max EC bylo 1,6 par dní, pak jsem ho schodil na 1,3 a pořád se to šířilo tak dneska jsem přilil čistou vodu s upraveným PH a EC je 1,1 tak uvidíme.
SHAVY
Zdar takhle mi dělaly listy u přehnojení , jen je ostříhej a sníž EC .
Elimi
Nazdar power,

spálené to být může ( podle špiček listů ), ale hlavní problém je zřejmě v tom PH. Ty fleky na listech se skoro nedají splést.

Pročti si tento odkaz, kde se podobný problém řeší aktuálně: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
power
sdf
power
Cau, tak holky byly od 45. dne na ripenu a dneska 49. den vyměněna voda s enzymama.

Ph 5,8-5,3, EC na ripenu 1,0-1,1(kazdy den jsem dolil 10l ripen EC 0,7 a 6,1Ph->celkově spadlo EC 1,0 a Ph zvýšilo na 5,5)

Vlhkost 28%-44% doufám že to není až moc málo.
Teplota 17-28*C
power
Čau, chci se zeptat jestli mám nechat jet čerpadlo i ve 2 dnech tmy. Napadlo mě že bych čerpadlo hodil na časovač a posledních 12 hodin by byly i bez vody a po tmě, pak zapnout na hodinku lampu a zkosit je.
Jo a vidím to na 55 den kosy, protože spodní palice jsou hnedé z 90% a vrchní tak 70%


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma