Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Jake je to spravne medium (kokos dela problem) - Klikni zde pro originální téma
petr
Ahoj borci chci se zeptat na medium, ktere by bylo vhodne.

Mam to v kvetinacich s cistym kokosem a porad se rostlinky tvari ze je to prelity pritom se koukam a je tam nekdy i malo vody neni to ani tak ze by to proteklo durch. Rikal sem si maji malo kysliku tak sem koupil silnejsi vzduchovac do zalivky a pumpuju tam vic ale problem pretrvava. Zmenil jsem kapilary na rucni zalivani a nic se nezmenilo, i tak kvitecka jsou fajn a sou pekny akorat listy porad ohnuty dolu do kulata prelity (kdyz sem to nechal vyschnout uplne do sucha tak se na chvili narovnali no a pak to zaclo zas schnout to kvitko hned uz ze malo vody).

Vsecko vicemen zacne po prvnim pruplachu kdy se kokos smoci uplne do mrtva a pak zustane napresovanej jak slehne dole v kvetinacu a uz nevzdusni tak jak by mel

Chtel bych se zeptat jake medium je nejvic provzdusnene chtel bych zkusit to jinak namichat do tech kvetinacu treba neco s tim kokosem aby to nebylo tak napresovany po zaliti jak slehne nebo nejake reseni?

pro info mam 600w drip system (ted sem zalival ale rucne nejakou dobu)

Diky moc za tipy
Samulele
Zdar,kokos neni vhodne nechavat preschnuť..podľa mna je problém prave tam. S kvetníkov musí ist pokazde nejaky odpad preč,aspoň deci.Trosku zvedni EC,kokos je furt hladový, a nastav na dripu 2-3 zalievacie cykly a hlavne nech sa ti spodky kvetníkov nevalaju v odpadnej zalievke.
Jo a skonttroluj pH a ec na výytupe xD
Držím palec
petr
ok zkusim to ted pro zmenu prelit vic co se stane, ale nezda se mi ze by to vysychalo tak rychle nejdriv tak za 5-6 hodin
šapša
Pokud máš dost děr na odtok a proplachuješ cca za 10-14 dnů je to divný.Nemusíš mít ani drenáž. Kokos pokud máš dostatečnou zálivku za pár hodin vyschne jen na povrchu jen vrchní slupička mělo by to bez zálivky vydržet 1-2 dny. Zkus příště třeba Perlit čistej budeš mít daleko lepší kořenovej systém i bez kořeňáku zálivka přibližně stejně častá. Do perlitu přecházím v dalším kole.
petr
diky ja si prave rikal co kdo do toho pere protoze se casto setkavam s tim ze maji tady ruzni groweri takovy mixy kokosu a cehosi jeste uvnitr jesi keramzit a zrovna mozna i ten perlit tak tam naperu toho priste vic at to tak neslehne
šapša
Zas to nepřežeň stačí 10% perlitu, myslel jsem že bys mohl zkusit jen perlit bez ničeho pro příští pěst.
petr
tak uz sem na to prisel - zjistil sem po rozebrani s kvetinace pri sklizni ze korenysou kratke a male a nevyvynute - mozna to souvisi z rustem kdy meli malo vlhkosti atd tak se nepovedli koreny a druha vec i kdyz byly kytky ve vysledku male, asi nestacili kvetinace 15cm2 no rekl bych ze priste dam radeji velky kvetinace.

Kokos je jinak ok - mozna by to chtelo jeste ho smichat s tim perlitem ale naopak treba 50/50 to by mohlo byt zajimavy at tak neslehne
ircan
panove kokos nelze prelit!!!! maximalne ho mate moc nahnacanej prip presazovani.... navic kokos neni potreba ani proplachovat"!! pokud pouzivate cistou vodu a Plagron Hydro program.
Svesene listy v rustu jsou otazka teploty pod 18 stupnu v noci..:-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma