Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
prosim o radu - Klikni zde pro originální téma
extrem112
Zdravim zjistil jsem zavaznou vec..Na korenech ma hajzlika s nazvem kořenový červec je to v zacatecnim stadiu..Mam rohoze a na nich rw kostky a jak prorustaj korinky do rohozi tak tam se ten hajzlik drzi..Problem je ze je to v zacatecnim stadiu a na listech a stonkach nic,drzi se to dole jen u tech korenu..Jak se to zbavit?..sem 2.tyden v kvetu a zalivku mam pres kapilary..existuje naka chemie prima do vody..

Jediny co jsem nasel::Potřebujete:
vodu
lžičku oleje
trochu saponátu (několik kapek)
Pokud máte 1/2 od saponátu s dávkovačem, je to ideální nádoba. Dáte do ní lžičku oleje a trošku saponátu a dolejete vlažnou vodou do cca 3/4 nádoby. Dobře protřepejte vždy před použitím. Nutné promíchat olej se saponátem. Ručně (např. vatovým tampónem) otřete celou rostlinu, tak abyste ji zbavily bílých chomáčků. Pak na další tampón stříkněte připravený roztok a tímto potírejte. Zároveň tento roztok nastříkejte i na povrch zeminy a do zápažbí listů, kam se nedostanete tampónem. Postup opakujte dle potřeby. Ale většinou stačí dvojí aplikace.
Pokud vás zaráží kombinace oleje a saponátu, tak účinek je následující. Saponát funguje jako smáčedlo, které umožní oleji dobře přilnout k listu. Olej zase svou strukturou parazita zadusí. Uvědomme si však jednu věc. Červci napadají nejdříve kořenový systém a pak lezou směrem vzhůru. Tedy až je překročeno kritické množství na kořenech. Proto musíme prolít i kořenový bal. To olejíček z obchodu neudělá. Ale výše popsaný roztok ano. Nemusíme se bát, že by to poškodilo nějak rostliny. Funguje naprosto skvěle.
extrem112
Nikdo nic?Zadna zkusenost s timto previtem :-)..
Dolfa
ahoj, s tímhle prevítem teda ne, ale po použití přípravku DURSBAN 10G v půdních substrátech se do hodiny nehne ani "noha". Pokud by se Ti to podařilo nasypat do rohoží (drobný granulát, cca vel. máku), tak ten plyn co se uvolňuje zatočí i s touhle potvorou. Posypat i navlhčený rw kostky a něčím na chvíli zakrýt.
extrem112
Diky za tip urcite to zkusim,zitra to jdu koupit..Nasypat se mi to tam podari,ale bojim se aby se to pak do tech rw nedostalo,a nak to neublizilo kiti....Stejnak nechapu kde se to tam vzalo,mistnost kde pestuju vzdy pred kazdym macem vydezinfikuju,rizky dostali prvni dny zivota1xpostrik Spruzit Pest Free a 2xzalivku Previcur 607 SL..A vcera postrik Spruzit Pest Free..Ze bych si to dotah uz s rizkama,nebo je mozny ze by to bylo uz v rohozi.. Nikdo zadna zkusenost?????


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma