Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Rototom Sunpslash Reggae Festival 2011 - Klikni zde pro originální téma
Lowrider
Zdravím všechny přiznivce reggae,ska,dancehallu, rocksteady... a i vsechny ostatni koho to zajímá.

Tuto, krátkou reportáž jsem umístil do kuřárny, protože jsem tam na Rototom Sunsplashi hodne kouril, hlavne hasis,ktery tam je uplne vsude. Mam spoustu skvelejch obrazku, udelal sem teda vyber abych to tu moc nezaplacaval, fotky umelcu nejsou nekdy nic zvlastniho, protoze muj fotak taky neni nic zvlastniho a taky byl celkem prostor mezi stage a lidma, tam stali takovy nabuseny gorily co se smali a podupavali do reggae.

Letos jsem odjel do Spanelska abych slysel nejaky ty reggae hvezdy ktere tak miluju. Rototom Sunsplash ma uz dlouhou tradici, myslim ze takovych 17-18 let, do nedavna se ale konal v Italii. Jak mi bylo receno,tak tam s tim byly problemy kvuli masivnimu koureni ganji (opravdu spanele kouri ganju mnohem mnohem vic nez cesi a to i mimo ten festival na ulicich,na plazich,proste vsude) a taky protoze reggae umelci casto kritizuji politiky. Tak se to presunulo z prijemneho horskeho klimatu severni italie do horkem vyprahle casti spanelska.
No, festival je dost drahy (viz stranky rototomu),ale listky jsem si se svou milovanou koupil uz predem pres net,tak to bylo levnejsi. Cely to trva 9 dni a kazdej den vystupujou 3 - 4 svetoznami zpevaci a este nekolik dalsich, jsou tam totiz dve live stage, Main a Lion. A pak este spousta dalsich stagi,kde se hraje hudba z repraku (dancehall stage, ska stage...).

obrázek je z výstavy obrázků boba co tam byla v jedny budove
Lowrider
Tak nejdriv k umelcum:
byly tam nejvetsi hvezdy reggae sceny,zacneme Stephenem Marleym
Lowrider
Stephen Marley byl opravdu uzasnej, skoro dvou hodinova show, prezentoval sve nove album Revelation part 1: Roots of live part. Pak tam to album i prodavali za 10 euro,tak sem ho koupil kamaradovi.
Hral tam hlavne pisnicky z tohodle alba,neco i z toho minulyho a pak par veci od boba - redemption song, three little birds, buffalo soldier, How many times a Haile Selassie is the Chapel.
Na obrazku hraje na bubinek a pritom zpiva Haile Selassie is the Chapel, He´s the only king of kings....

Ma nadhernej hlas :
http://www.youtube.com/watch?v=S0msq79ai7c
Lowrider
Dalsi byl Toots , legenda ska, on zavedl vyraz reggae, jeden z mych nejoblibenejsich. Uz je to stary pan,ale jeho show byla jedna z nejdelsich a taky casto zrychli tempo u nekterych pisnicek, z nejznamejsich hral treba Louie, Louie (tu nenapsal), Big Monkey Man, 54-46 That´s My Number nebo Pressure Drop.
Lowrider
Ty umelce neuvadim jak sli za sebou,moc si to totiz nepamatuju ,ale toots a stephen byli hned prvni den.

Dále tam byli Inner Circle, ty jsou taky hodne znamy. Maj hodne pusobivou show, frontman zpiva a hraje solo na kytaru, rytmickou kytaru hraje ten tlustej(nevim jak se jmenuje), ale naky sola hral taky.
Lowrider
Inner Circle jsou zajimavy tim, ze tam tri (frontman,rytmicka kytara a baskytara) stojej furt ve predu, bici a klavesy maj docela vedlejsi ulohu.
Ten baskytarista je hodne dobrej. Mel na kytare fosforeskujici struny (a taky tkanicky u bot) co svitili zelene pri urcitym osvetleni. Na nekterych fotkach je videt za na main stage je vzadu obrazek boba a okolo dzungle, to je zcasti taky nabarveny fosforeskujicima barvama.
Lowrider
Capleton , ten asi momentalne vladne hudbe na Jamajce. Po tom co sem ho videl tak chapu ze se libi tolika lidem, ja jeho pisnicky mam rad, ale ne vsechny,nekdy je to moc divokej dancehall.
Je opravdu plnej ohne jak se o nem rika, pomalu uz mi sedivi vousy, presto tam dve hodiny v kuse skakal metr do vzduchu a rval tim svym uzasnym hlasem. Skvela atmosfera, srsel z nej ohen Jaha.
Lowrider
Taky tam byl den Marlejů, v jeden den koncertoval Ziggy, Ky-Mani a chvili Rita. Ten den se tam sjelo strasne moc lidi, hodne narvano. Taky tam byli nekteri dost bezohledny lidi co by udelali cokoliv aby se dostali dopredu.
Nejdriv Ziggy Marley.
Lowrider
Ziggy zpival hodne pisni z jeho novyho alba Wild and Free, mam ho moc rad (to album i ziggyho). Z toho novyho alba treba Personal Revolution, Wild and Free, A Sign, Get Out of Town...atd...
Ze starsich treba Into the Groove, Look Who´s Dancing, Love is My Religion...
A od Boba Is this Love.
Lowrider
A pak ziggy zavolal "Mummy, mummy" a prisla Rita Marley.
Lowrider
Rita si s Ziggym zazpivala One Love - nadhera. Rita ma skvelej hlas.
Lowrider
aaa, Jimmy Cliff tam byl taky, velký to mudrc.
Mel moc pekny obleceni a korunku, nejvic se mi od nej libilo Many Rivers To Cross, a Wild World (to sice nenapsal,ale libi se mi to vic nez original).
Lowrider
Hral i na nyahbinghi buben pri pisnicce Congo Man. Taky tam s nim na podiu pobihalo pri nekterych pisnickach spousta malych deti.
Lowrider
Ky-mani Marley mel sice zafixovanou nohu a do posledni chvile se nevedelo jestli prijede, ale prijel a docela i tancoval a skakal. Nejvic se mi libila jeho verze So Much Trouble, jinak spousta pisnicek od nej se mi nelibi, protoze sou takovy do hiphopu.
Lowrider
Dalsi legenda Lee Scratch Perry. Zajimavy to chlapik.
Lowrider
Uz je to starsi pan, pusobi teda trochu vystredne kdyz ma nacerveno nabarveny vousy a vlasy a na cepici tolik odznaku s Hailem Selassiem a Radhakrišnou že se tam sotva vejdou. Ale on vi proc je takovy.
Rikal "kdybyste jste me kopirovali, byli byste blazni."
Lowrider
Johnny Clarke, vynikající jamajský zpěvák. Svoji postavou a obrima dredama na me pusobil jako medved. Ma nadhernej hlas a spoustu krasnejch pisnicek.
Stara skola, stejne jako jimmy cliff,lee perry a takovi.
Lowrider
A pak tam bylo spousta dalších zpěváků, ale ty co sem sem dal fotky byli nejlepsi.
Pak este vyborni byli Horace Andy a Brigadier Jerry, nemam ale zadny fotky.

Jinak treba Gentleman, Luciano, Tiken Jah Fakoly, Queen Ifrica, Shaggy (na toho sem se ani nesel podivat,stejne to neni reggae), Perfect, Swan Fyahboy, Tony Rebel, Maxi Priest, Lutan Fyah, Ali Campbell z UB 40, Konshens, Ken Boothe a dalsi.

To byla main stage.
Na Lion Stage vystupovalo hrozne moc dalsich umelcu, vcetne ceskeho Mr. Cocomana , ten tam byl s Dr. Karym. To se mi ale vubec nelibilo, cocomanovi koncerty se mi libi porad min a min, je to totiz min a min reggae, no co, uvidime casem.



A taky Alpheus byl skvelej, novy-stary SKA, opravdovy SKA...
VIZ FOTO
Lowrider
A zapomnel bych este na tohoto uzasneho pana s dreadama az na zem z kapely Africa Unite ,ktera tam pry hraje uz od pocatku rototomu. Jsou tedy z Itálie.
Lowrider
Byl tam camp a pak taky oploceny misto kde se koncertovalo, prodavalo a tak dale, uprostred toho bylo namesti se sochou boba.
Byly tam desitky,ne-li stovky stanku s hadrama, a podobnyma vecma. Dale ruzny zradelny, treba gyros a ruzny druhy kuchyni.
Lowrider
Ode vsad byla slyset hudba, kdekdo tam nosil na rameni radio, nebo hral na kytaru, taky tam chodila skupina asi 15mladych bubenic.
Pekny hudebni program byl kazdej den v African Village, coz bylo misto, kde se stavelo,tancilo,ukazovala africka kuchyne a tak. viz foto
Lowrider
Moje oblibene misto bylo House Of Rastafari, plne obrazku s hailem selassiem, knih o nem a fotek z etiopie. Kazde poledne tam byli rasta bubenici. Vedle meli taky naky stanek s vecma, tam i kdyz jste prisli treba ve 4 rano, tak tam stal rasta se spliffem, na stole mel ovoce a zrovna prikladal etiopskou pryskyrici do kadidelnice.
Lowrider
Poradaly se tam ruzne konference, ovsem v tom stanu bylo takovy horko, ze mi pot intenzivne kapal z fousů. Ostatne sem si tam tricko neoblekl jindy nez dyz sem sel ve 3-4 z hudby a uz bylo chladneji. Jinak pres den horko,jen na trenky porad. Nastesti tam bylo dost sprch kde se dalo zchladit.
Fotka je z konference kterou poradal House of Rastafari s jednou pani,ktera se pred lety i s detmi odstehovala do Etiopie, tam aktivne spolupracuje s Shashamane, ovsem jak rika, nebydli tam,protoze to misto dal Haile Selassie afroamericanum.
Lowrider
Byla tam take konference s Ritou Marley, to se tam nahrnulo strasne moc lidi, novinaru a zvedavcu.
Lowrider
Co se tyce policie, tak tam byli docela dost, ale jen koukali, nikomu nic nedelali, ostatne ganju tam kouril z toho festivalu uplne kazdy, tak to asi nemelo moc cenu.
Lowrider
Vsude tam byla pekna vyzdoba, obrazky boba, nebo nejakych osobnosti s jejich citáty, treba Nelson Mandela, Lao c´ a takovi.
Lowrider
Postupne behem festivalu tam pribyvaly dalsi a dalsi obrazy.
Lowrider
Bob
Lowrider
Root meditation
Lowrider
Nejsem schopnej popsat vsechno co tam bylo, protoze tam toho bylo tolik, kdyztak to tu casem este nejak doplnim.
Jinak doporucuju se tam vydat kazdymu kdo na to ma, par cechu jsme tam potkali.
Jinak nejvic je tam francouzu a spanelu.
Lowrider
.
Ono
citace:
Původní příspěvek od Lowrider
Moje oblibene misto bylo House Of Rastafari, plne obrazku s hailem selassiem, knih o nem a fotek z etiopie. Kazde poledne tam byli rasta bubenici. Vedle meli taky naky stanek s vecma, tam i kdyz jste prisli treba ve 4 rano, tak tam stal rasta se spliffem, na stole mel ovoce a zrovna prikladal etiopskou pryskyrici do kadidelnice.


Heh... a ktorý z nich si ty?:frog:

citace:
Původní příspěvek od Lowrider
Postupne behem festivalu tam pribyvaly dalsi a dalsi obrazy.


Takto som sa raz cítil pri tancovaní DnB po požití ganjových koláčikov...:leaf: Pekné fotky a pekný festival. k+
Anuvin
Peknej report :) JÁ jezdím (uz3x) na uprising reggae festival do Blavy, každopádně rototom mě hrozne láká. Co může bejt lepší než tyden nejlepšího reggae na prosluneny pláži :)
No až na tu cenu. 90€ jen za lístek je dost..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma