Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Prvý grow box - Klikni zde pro originální téma
Ocean
Zdravím všetkých growerských nadšencov,

po dlhých týždňoch prečítavania growera som odhodlaný sa pustiť do svojej vlastnej záhradky. Vypíšem sem komponenty z ktorých by som ju chcel poskladať a som zvedaví na vaše názory a tipy čo vymeniť,zlepšiť,doplniť,vypustiť.

Zloženie boxu a box sám:
Homebox S 80x80x160cm
sodík na kvet- Philips Son-T Pia Plus 250 W
COOLTUBE 125
potrubie- Sonoflex 127 (neviem či mám kúpiť len 1m alebo viac)
predradník- GIB PRO-V-T 250W
CFL na rast- Elektrox 125W
Tienidlo s objimkou a kabelom pre CFL a HPS lampy (je už komplet pripravené že stačí len zapojiť do zásuvky a svieti,nechcel som pchať potom do cooltube CFL-ku)
Príťah vzduchu- nechám pasívny
Odťah - (nemám doriešený,potreboval by som doporučiť,, v miestnosti sa drží teplota teraz na 23C)
Filter- (mám dojem že to nieje tak doležitý komponent tak som ho vypustil)
Ofuk rastlín poriešim dokúpením 2ks malých ventilátorov na klypsne
Zvlhčovačku asi Sencor SHF 1005

Otázka k tomu sodíku - Kabeláž na zapojenie predradníka so sodíkom je nutná dokúpiť zrejme.Je ale toto tiež v growshopoch dostať alebo nutné navštíviť elektro?

Otázka k odťahu vzduchu- Som v domnení že by som mal dať ventiláciu o prietoku 360m3/h ,je to málo,vela či akurát?

Doplním rovno aj typ hnojív ktoré plánujem použiť,je lepšie keď mi to schvály pestitel čo už má niečo za sebou.
Takže:
Substrát- Plagron royalty mix
Na rast:
ATA Rootfast, BioBizz Fish mix, Biobizz Bio-grow
Na kvet:
Biobizz Bio-grow, Bio Bloom, ATA Rootfast
Pred koncom:
GHE Ripen
aresek
čao, ohledně těch kabelů-buď je někde dávají jako součást a nebo budou mít k dispozici volně na prodej. Filtr jsem si tak říkal že nebudu potřebovat,ale pak se to tak rozvonělo, že jsem sháněl po všech čertech:)) potrubí si změř kolik asi tak přibližně a vždycky radši víc než aby jsi to pak nějak nadstavoval... tak good luck ;)
sonoflex zalezi na tobě, kolik ho potřebuješ, kam až to potáhneš, např. já mam všechno vevnitř boxu (filtr, ventilator) a na propojeni a odvod vzduchu mi staci cca 2m krasne a to mam 2x vetsi box.
odtah 360m3/h ti na ten box bohatě stačí.
a ten pachovy filtr jestli myslis ze neni dulezitej.. je to individualni, jestli ti nevadi ze ti bude smrdet celej pokoj resp. byt tak to asi dulezity neni.
Hnojiva myslim ze neni potreba tolik, kor na rust.
Byt tebou bych radsi koupil o 3 hnojiva min a misto toho za litr pachovy filtr.
Jo a jestli mas cooltube tak stinidlo dalsi nepotrebujes ne?
Kolik budes mit kytek ?
Ocean
Kvetov pokial sa chytí tak by mohlo byť 8. Tak ešte pozriem po tom filtry a hodím aj ten sem keď neaký vyberiem.
novyclovek23 dobre to máš teda vyriešené,premýšlal som že to tiež neako hodím dovnútra aby tie ventilátory nehučaly zbytočne zvonka lebo čo som tiež študoval tak mnohým vadil hluk ventilácie. Možeš mi trošku popísať ako si tam prichytil ten odťah a filter dovnútra? Nechal si kúsok potrubia na obe strany a neako zavesil na háky vetrák,alebo..?
Tady je foto
Presne tak ja to mam venku aby mi to nezabiralo misto do mistnosti a hlucelo to min, kdyz mam velkej box tak se to tam vejde v pohode, takze proc ne. Svetlo mam zachyceny normalne pomoci 2ks easy rolls, filtr a ventilaci pomoci "rychlostahovacich pasek" nevim jak se tomu rika ofic. u nas, natoz u vas :) nebo to muzes povesit na nakej pevnej drat. A sono potrubi mam k ventilatoru prilepeny GAFOU ( http://www.osvetlovac.cz/gafa-pasky/ )
Jinak ta hlučnost je fakt děs no, já mám http://www.ventilaplast.cz/tichypot...833ac72fc9d2f6f a stejně to je slyšet i mimo místnost.
ZkourenejPes
Prvni box se mel prakticky to samy a docela pohodicka . \\sklidil sem krasnejch 150 G . Tak drzim palce a hodne peknejch dni a srandy s pestovvanim
Ocean
novyclovek23 - Ďakujem za tipy. Tou hlučnosťou teda asi nebudem nadšený keď vidím že aj ten ultratichý ventilátor je hlučný,tak hádam mi to kvietky svojou aktivitiou vynaradia.

ZkourenejPes- Než som sa registroval tak som podrobne aj tvoju tému o prvom growe prečítal minimálne dvakrát a fakt veľmi pekne ti to vyšlo,klobúk dole.


Čo je nového:
Odťah som si našiel PRIMA KLIMA, 2 rychlosti, 220/360 m3/h,s reguláciou.
Pachový filter dám Home Edition 240m3/125.


Neviem si teraz rady s tým či mám alebo nemám svietiť s CFL-kou a potom so sodíkom (ide mi hlavne o úsporu energie). Či by nestačilo to hodiť rovno do cooltube ten sodík 250W určený na kvet (neušetriť na energii) a mať ho tam od začiatku až do konca,pretože mi nieje po chuti prepojovať kabeláž na tienidlo zvlášť pre CFL a potom sodík a neskor znova ten istý postup pri novom growe a navyše CFL sa do cooltube nehodí a naopak sodík sa do cooltube hodí koly tomu že fest hreje a cooltube to dobre odchytí. Koly tomu som myslel že dokúpim to druhé klasické tienidlo a bude tam CFL-ka ale v tých chvílach mi nedocvaklo že neskor budem musieť pri kvetovej fázy lepiť na cooltube potrubie pre odťah a filter alebo len pre odťah a že by som filter nechal bez potrubia? Mal by filter účinnosť keby som ho len tak zavesil naležato hore v boxe? Alebo mám kašlať na celé CFL systémy a miesto CFLky kúpiť MH na rast? Tam je potom ale nevýhoda že stratím zbytočne na energii + bude musieť už bežať ventilácia naplno koly teplote čo by pri CFL nemuselo. Neviem ako v tom urobiť kompromis,hlava mi z toho stojí šejdrom celý deň.

Vidím to na komplet prestavbu osvetlenia a ofuku....

Takže takto. CFL vynechám. Do cooltube pojde hrejivá 250W na rast,z jednej strany pojde potrubie,ventilátor bude prichytený hneď na strope v boxe a z neho povedie už len kratučné potrubie von z boxu vedené do filtra ktorý nechám položený na boxe.
Tak a teraz zase potrebujem aby ste mi povedali či je to jedno kde dám filter alebo je to lepšie vonku a dovod k tomu.

Osobne som stále nepochopil prečo to tu mnohý riešite tak že odvádzate teplý vzduch potrubím do filtra z ktorého už nikam to teplo nejde preč z boxu. Tam potom to teplo stále hromadíte nie? Sa akurát bude udržovať v teple ten filter,mám o tom milné predstavy? Nikde som sa na toto nedočítal nič doposial.

Už ničomu nerozumiem, filter predsa neochladí vzduch od lampy tak prečo to vačšina boxov má zapojené ako aj ty novyclovek23,že od lampy vetrákom cez potrubie do filtra a filter je vo vnútry boxu. Nemal by byť vyvedený ten horúci vzduch von z boxu pomocou toho ventilátora? Či na toto postačí nechať otvorené pasívy?
ZkourenejPes
NO sem rad , ze sem poslouzi jako inspirace :D . Hale tu 250 tedka v zime uchladis v pohode pokud mas dobrej cirkulacni vetrak . Problem je v lete , kdy je teplej okolni vzduch s tim uz pak nenadelas nic moc at mas ve skrini cokoliv. S tou CFl zkusenosti nemam , ale melo by to bejt na rust v pohode . zase ale pokud si koupis rezy , tak by si to na rusut nemusel mit moc dlouho a pod hhalogenidem by to udajne melo rust rychlec , takze uz ty prosviceny elektriky navic zas tolik neni . A k tomu filtru uplne nechapu jak to myslis , ale z odtahovyho vetraku ten vzduch musis potrubim posilat primo do toho filtru , nebo este prej muze bejt filtr pred odtahem , to sem ale este neezkousel
JO uz te chapu asi ten filtr ma v sobe to uhli a tim jak ten smradlavej vzduch projde tim filtrem tak se jakoby odsmradi :D a ty to bud muzes vyresit tak , ze ten filtr das na zacatek potrubi(pred odtah) a ten vetrak pres ten filtr budu vzduch nasavat , a nebo ho das nakonec a ten odtah ten vzduch bude pres ten filtr vyfukovat . Ja ho mam nakonci , udajne to ma bejt lepsi. Jinak odtahovej vetrak ti jako by vzduch nechladi , ale taha do boxu okolni vzduch z mistnosti a tim zabranuje tomu aby to teplo co zarovka vyprodukuje se v boxu drzelo. Ta cooltube ti este pomuze v tom , ze se to teplo od zarovky drzi jenomm v ni a nedostane se do boxu (este sem ji nepouzival ) , ale myslim si , ze ji ani kupovat nemusis , uudajne se tim prichazi o cast svetla a rikam ta 250W zas tolik nehraje oproti tem vetsim watazim , rikam ja v tom prvnim boxu taky bojoval s eplotou , a vlastne dokud sem si nekoupil poradnej cirkulacni vetrak(pestoval sem teda v lete) , tak sem s tim moc neudelal . takze si radsi kup 2 cirkulacni a na tu cooltub kasli . aspon tot muj nazor
Ocean
ZkourenejPes díky za reakcie,cenné rady

Dneska som sa rozhodol že to najlepšie preverím v praxi a tak som všetko objednal. Až to dorazí,zložím,poreferujem a začne prvý grow ktorý samozrejme starostlivo zdokumentujem.

EDIT: Takže už je to všetko pohromade,neplánoval som že zasadím to čo som zasadil ale keď dávajú grátys tak zbytočne nebudem vyhadzovať za semienka peniaze.Svetlo už svieti,čoskoro začnem hádzať do gálerii fotky + info o growe.

Prvý pokus je vystavený tu:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=61118


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma