Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
150W_4x_ERSB_3x_AK47_3x_WR - Klikni zde pro originální téma
petis__
Jsem tady s novým boxem a celkově třetím kolem.

Kytky jsem už dneska přepnul, protože Ed se prý může v květu vytáhnout až o 150%. Asi si říkáte že to je hodně kytek na malý prostor. Já si to říkám taky, ale i tak to risknu. Původně jsem chtěl jet 6 kytek, ale nakonec mi nějak zbyly řízky a nechtěl jsem je vyhazovat. Co nejdříve nahodím nějakou síť a budu se to snažit co nejvíc držet u země.

Osazenstvo: 4x Ed Rosenthal Super Bud - řezy z matky kterou jsem získal od člena G.
6x Ak 47 a White Russian - řezy taky od člena G. Jsou tam 3 a 3 od každého, ale se bohužel pomíchaly takže poznám jen Eda.

Světlo: Philips MASTER SON-T PIA Plus 150W

Box jsem rozšířil na 72x88x62cm VxDxŠ a pokusil jsem se o odhlučnění 1cm polystyrenem ze všech stran, kromě spodní. Efekt to ale moc velký nemá.

Hnojiva: BioBizz Bloom
BioBizz Topmax

Odtah: TT 100 – 145m3/h s Regulátorem otáček

Přítah:
2x 8cm PC větráček

Ofuk: 2x 12cm PC větráček

Hlína: BioBizz All-mix v 3,6l květináčích

Teploty: den: 28°C
noc: 22°C

Fotka č. 3: Jednoduchý home-made pacháč za pár korun, snad bude aspoň trochu fungovat.

Edit: Rozhodl jsem se nakonec nechat kytky ještě týden na růstu. Žádný stres mít nebudou, protože dneska měly mít první 12h den.
petis__
Potýkám se s prvním problémem. Jmenuje se svilušky! :-/

O víkendu jsem aplikoval první postřik OMITE v maximální možné koncentraci - nezabral. Dneska jsem na některých listech objevil už vylíhnuté svilušky. Tak jsem dneska aplikoval druhý postřik, tentokrát s větší než povolenou koncentrací OMITE, ale začínmám mít obavy abych se jich zbavil.

Navíc mají kytky dneska druhý den 12 hodinový cyklus, takže bych už do 2 týdnů nechtěl žádný postřik používat.

Nejhorší je, že mám napadenou i matkárnu, ve které mám asi 30 řezů a o matce ani nemluvím:-/

Více fotky.
Mr.Nobody
Zdarec žádnej stres voe :) pokud to máš zasažený až takhle a máš obavy o matku i řezance tak aplikuj Bioagens ;););) tj biologická ochrana... Typhlodromus Pyri ... sice to chvilu potrvá než to zabere , ale je to nejen dle mého soudu mnohem ekologičtější než cákání nějakej chemek ;) přijde to asi na 300 kaček a vymlátí ti to všechny svilušky a pak to samo pochcípá...
petis__
Dík za radu, zkusím dneska zajít do zahradnictví jestli to tam budou mít.
caseage
http://www.growshop-ostrava.com/Esh...tCategoryId=196 DOPORUČUJU je to teda morda ale učinky vynikajicí postřik 2x po sobě a za tyden je klid :-) a je to bio ja použil asi 5x a ještě mam polovinu na 0,25l vody 12 ml BAC a je po nich a pochybuju že 250 ml vystřikaš najednou :-)
petis__
No stojí to dost, ale pořád lepší než si nechat sežrat kytky před očima:)
FrYnK
cau cau,,, doporucuju vzit kytky a poradne je osprachovat, normalne ve sprse vsechny listy hlavne zespoda,, normalne vezmi kytku hod do sprchy poloz na bok a dej pod kazdej list ruku a osprchuj silnejsim proudem vody (ale jen tak silnym aby sis neposkodil listy) tim se zbavis cca 90 % vajicek a dospelych svilusek. pak teprve bych pouzil chemku,,, omite funguje dobre a v kombinaci s nissorunem je to jeste lepsi.. doporucuju aplikovat od sebe tyhle postriky v rozmezi alepon 3 dnu a to po dobu 14 dnu proste 2x od kazdyho... kor pokud je mas i matkarne kde je to asi nejhorsi a kde je potreba udelat to fakt poradne nebo se to vrati...a hlavne bejt obezretnej a kontrolovat to jelikoz to mas v hline a ty svine budou nalezly nejspis i tam

Nissorun 10 WP

je kontaktní akaricid, který se vyznačuje dlouhodobým specifickým účinkem na vajíčka, larvy a nymfy svilušek. Na dospělce působí nepřímo, nehubí je, ale sterilizuje. Zasažené svilušky kladou sterilní vajíčka, ze kterých se již nelíhne další generace. Přípravek se vyznačuje silným translaminačním účinkem, tzn. proniká velice rychle listy a hubí uvedená vývojová stadia škůdce na horních i spodních stranách. Přípravek má dlouhodobý účinek v porostu 50-70 dní, kdy je schopen udržet výskyt svilušky pod ekonomickým prahem škodlivosti. Přípravek nehubí dravé roztoče Phytoseidae, je proto velmi vhodný k použití v systému integrované ochrany rostlin.
petis__
Díky Frynku, vodou jsme je nesprchoval, ale tím Omite jsem je stříkal důkladně, každou kytku zvlášť ve vaně, to samé s řezama a matkou. Každopádně včera už kytky vypadaly podstatně lépe. Myslím že nad svilušema začínám vyhrávat a už jsem celkvě klidnější:)
prysk
Jj, já měl taky sviluchy a omite pomohl parádně,ale sesříkal jsem je komplet a za 4 dny znov a apak už nic...
petis__
7. den 12/12

Vypadá to že se mi podařilo vyhrát válku se sviluškama.

Hnojím 2x týdně:
3ml Bio Bloom
3ml bio Grow
1ml topmaxu
to vše na 1,5l vody

Už se začínají tvořit první květy:)
petis__
Konečně jsem si pořídil digitální teplo/vlhkoměr (jen za 171,-), takže už mám přehled o přesných teplotách v boxu. Teploty jsou měřené čidlem u vršků rostlin, které jsou nejblíže výbojce.

Fotka 1 - teplota ve dne.

Fotka 2 - teplota v noci.

Na lepší teploty se nedostanu, ale není to žádná katastrofa.
petis__
Opět se mi v boxu objevili nějací paraziti, ale nevím o co jde, svilušky to podle mě nejsou. Co je zajímavé, že je vidím chodit spíš po boxu než po kytkách samotných. Dokáže někdo podle fotek poznat o co jde? Zatím nepozoruju že by na kytkách nějak parazitovaly.

Fotky kytek hodím později.

Edit: tak jsem si všiml, že v boxu poletujou i nějaké mušky s dlouhými křídly, takže nejspíše smutnice? Je možné že ty potvory z fotek jsou prckové od smutnic?

Edit2: fotka 4 - ve stádiu s křídly
fotka 5 - udělal jsem provizorní lepící desky z kartonu a oboustranné lepící pásky, lepí to solidně
IcanLearnUgRow
čau to stadium od smutnic vypadá jinak. Jinak smutnice když maj ideální podminky, dokážou taky docela zhoršit sklizen.takže ty parazitický hlístice bych doporučoval. a to z fotky vypadá jak klíště nebo něco co by mohlo požírat ty smutnice a sviluchy, doporučuju sledovat a když nelezou po kytkách ani v květináči, tak budou spíš kuprospěchu si myslim :-)
powerflower
čauky na svilušky je nejlepší postřik, Spruzit, je to dražší ale fakt to funguje. Minulou grow sem měl z toho docela terárko ale po použítí všechno zmizelo a je to ještě na další 3 hmyzáky a neni to prej 100%bio:-) a jak říkam fakt to práci splnilo
powerflower
jinak někdo říkal raid na letajcí hmyz a chcíplo všechno ale zase já bych to si to tam nenastříkal .....
petis__
Díval jsem se na obrázky smutnic na gůglu a ty mušky jsou určitě smutnice. Takže zítra zajdu do květinářství jestli na ně něco nemaj a koupím i ty lepící desky na které by se měly nachytat. Když nebudou nic mít tak pořídím asi tohle
petis__
13. den 12/12

Až na ty Smutnice vypadají kytky zdravě. Už se objevuje pryskyřice, ale zatím žádné výrazné aroma, což je pro mě jenom dobře.

Telota/vlhkost
- den: 28/40
- noc: 22/53
petis__
22. den květu

Holky pomalu nabývají ladných tvarů a začínají hezky vonět. Projevuje se můj obvyklý problém v květu - žloutnutí listů. Uvažuju že přidám trochu PK 13-14 do substrátu.

Hnojím v co druhé zálivce:
-5 ml biogrow
-5 ml bioblom
-5 ml topmax
to vše na 1,5l vody.

Na mušky jsem pořídil Spruzit, vypadá že pomalu zabírá.
petis__
28. den 12/12 - konec 4. týdne/začátek 5. týdne květu

1. Fotka - celek

2. Fotka - AKáčka

3. Fotka - AK-47

4. Fotka - White Russian

5. Fotka - ERSB - na Eda jsem dost zvědavý, prý je to chuťovka a vůně tomu zatím nasvědčuje
MagiCman
Zdar
No máš to super,všechny kytky vypadají zdravě.Ed už začíná vypadat k světu,ale ta hlavní exploze ,která končí jako tvrdé ulpené nugety tě teprve čeká.Jde vidět že Edíka pěkně krmíš kolik jim dáváš EC?

At ti to šlape ...
petis__
EC neměřím, nemám na to přístroj a momentálně ani neuvažuju o jeho koupi. Měřím jenom PH přes akvarijní PH kapky. Hnojím viz. příspěvek č. 18 2x týdně. Z předchozích kol mám vypozorované že se paldy viditelně nafukujou od toho 30.-35. dne květu, což je právě teď a už to na nich začínám pozorovat:)
petis__
38. den 12/12 - probíhá 6. týden květu

1. Fotka - celek

2. Fotka - celek

3. Fotka - AK-47

4. Fotka - White Russian

5. Fotka - ERSB
Yxolol
krasne vypadaji nadherne kdystak up :) budu sledovat az do konce
petis__
46. den 12/12

AK-47 a WR už budu prolívat jen čistou vodou s PH cca 6. Kosu vidím někde kolem 58-60 dne.

Eda nechám kvést 65-70 dnů. Takže dostane ještě jednu zálivku s hnojkama a pak jen o vodě.

1. Celek

2. Ed

3. AK47

4. WR
petis__
52. den 12/12

Už nehnojím, jen proplachuju vodou s pha cca 6.

Někdy příští týden půjdou AKáčka a Rusáci viset. Ed má před sebou ještě 10-14 dnů.

1. Pospolu

2. Nejlepší makro jaké můžu nabídnout

3. Bílej Rusák

4. Ed

5. AK47
petis__
58. den květu

Nabrousil jsem kosu na AKáčka a Rusáky. Už visí.
Tipovačku zahájím až skosím EDy, což by mělo být asi příští víkend. Připadá mi že pořád nabírají na objemu:)

Na příští kolo už se mi sluní 10x ERSB.

Fotka č. 1 - Na fotce jich je sice 5, ale pod kudlu jich šlo 6. 3x AK-47 a 3x White Russian.

Fotka č. 2 - AKáčko úplně nalevo je docela řidší oproti ostatním.

Fotka č. 3 - V sušírně, jsou to 2 řady za sebou.

Fotka č. 4 - Odměna za 2 a půl hodinovou práci:)
petis__
63. den květu

Dnes objeveny mini zárodky plísně na jednom Edovi, takže jsem neotálel a všechny je oholil od listů a pověsil za stonky. Už se suší. Sice o pár dní dříve než jsme plánoval, ale co se dá dělat.

Takže startuju tipovačku. Tipovat můžete s přesností 0,1. A tipuje se všechno dohromady, to je 3x AK47, 3x WR a 4x ERSB. Mini spodky vážit nebudu, ty půjdou na hašiš společně s listama.

Na začátku tohoto kola jsem si dal cíl 100g, takže já si tipnu 100,1 gé.
89,5 g
vendiz
85,4 G
petis__
Dneska usušené, zvážené AK47 a WR, stonky už pěkně "křuply" takže suché by měli být tak akorát. Gramáž samozřejmě neprozradím, to až budou usušení Edové. Nabídnu jen pár fotek.

Scorpicco a Vendiz, pokud se cítíte být v nevýhodě díky zveřejněným fotkám, můžete svůj tip editovat. Ale taky nemusíte...

1. Fotka - nalevo WR, napravo AK47

2. Fotka - WR

3. Fotka - AK47
mikael
91,5g a přeji dobrý kouř!
jako
můj tip je 88,6 gé
prysk
to je 68,52 g
83,58 g - prosím jak se jmenuje ten vlhkoměr ?
petis__
Usušeno - zváženo - sečteno.

A jak že to dopadlo?

Ed Rosenthal Super Bud:
- 36,8g

AK 47:
- 22,7g

White Russian:
- 29,9g

Vše dohromady - 89,4g.

Výherce tipovačky je Scorpicco s odchylkou 0,1g - 89,5g. Pěkný tip za Ká+.

Fotka č. 1 - Celkové množství i se spodkama, zleva ERSB, AK47, WR.

Fotka č. 2 - Palice počítané do tipovačky.

Fotka č. 3 - Spodky...ty půjdou buď na hašiš nebo fénixovky.

I se spodkama to všechno hodilo 129,5g.

S tímhle kolem jsem spokojený. Těžko říct jak moc se na množství projevily svilušky a následně i smutnice. Smokereport dodám v průběhu týdne.

Dík za karmy, rady a za to, že jste tenhle threed sledovali.
petis__
Smokereport

Ed Rosenthal Super Bud

Test proběhl přes home-made vaporizer, viz. fotka.

Vůně - ovocná, poměrně dost intezivní. Stačí malá palička v dýleráku v kapse a smrad přes celý pokoj. Teda vůně.

Chuť - jemná, 14 denní proplach se vyplatil. Neškrábe v krku.

Stav - dal jsem si dva malé prásky. V hlavě je to cítit do pár minut.
Jsem rád, že Ed dostál všeho toho, co jsem o něm slyšel. Je to dost aktivní odrůda. Nic co by vás vtáhlo do gauče.

Struktura palic - nejsou to zrovna šutry, ale taky se nedá říct, že by byly řídké. Něco mezi.

Eda jsem si hodně oblíbil a asi ho budu mít často v boxu.

Celkové hodnocení: 9,5/10
koles
Simtě jak funguje ten tvůj vapík? :)

Pěkný kolo, i přes ty škůdce.
petis__
Je to obyčejná žárovka s vybraným vnitřkem. Na ni izolepou přilepený vršek 0,5l lahve. Ve víčku jsou dvě díry. Z jedné saješ dým, druhá nasává vzduch. Paličku hodíš dovnitř a zapalovačem nahřívášpaličku přes sklo. Plamen zapalovače by měl být +- 0,5cm od žárovky, neměl by ji opalovat. Výhoda je v tom, že nespaluješ tolik sraček, jako když kouříš přes skleněnku. Jasný návodtady :)

Edit: nejsou na to vhodné plastové zapalovače, po chvíli se taví. Lepší je svíčka, nebo kokový zapalovač, ale ne tryskáč, ten žárovku praskne - odzkoušeno :-D
petis__
AK-47

Vůně - slabá, ne moc pronikavá.

Chuť - těžký dým, nahořklý, ale neškrábe.

Stav - vykouřil jsem celé sklo. Stav je dost zásekový, pracovat se na tom moc nedá. Chvílema mi připadalo že mi brní rty. Ale nemůžu říct, že by to člověka úplně zničilo, že by nebyl schopný vůbec ničeho.

Palice jsou pěkně tvrdé.

Celkové hodnocení: 7,5/10


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma