Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Podobnost čistě náhodná???? - Klikni zde pro originální téma
Dude
huh - náhodou jsem objevil na netu odtajněný dokumenty Minsterstva obrany Spojených Států z roku 1962
- pár útržků z memoranda navrhujícího činnosti, které by ospravedlnili invazi na Kubu:

1) naplánování sérii dobře koordinovaných akcí okolo a v Guantanámu (voj. základna USA)

I.
a) použití utajeného rádia k vyvolání zvěstí
b) vylodit "spřátelené" Kubánce - zahájit útok na základnu
c) zajmout kubánské sabotéry (spřátelené) uvnitř základny
d) začít nepokoje před hlavní bránou do základny (spřátelení kubánci)
e) vyhodit do vzduchu sklady munice, začít požáry
f) zapálit letadlo (sabotáž)
g) ostřelovat minometem základnu z venku
h) zajmout útočící skupiny postupující od moře nebo od města
i) zajmout domobranu
l) sabotáže lodí v přístavu, velké požáry (naftalín)
j) potopit loď v blízkosti vstupu do přístavu, uspořádat pohřby pro falešné oběti

II. Spojené Státy odpoví útokem, aby zajistili zdroje energie a vody, zničení minometů a dělostřelectva ohrožujícího základnu

III. Zahájit rozsáhlou vojenskou operaci

2.
a) Mohli bychom vyhodit do vzduchu loď Spojených Států v zátoce Guantanama a obvinit Kubu
b) Mohli bychom vyhodit do vzduchu falešné plavidlo v kubánských vodách - pokud možno v blízkosti Santiaga nebo Havany - jako zjevný výsledek kubánského útoku, přítomnost kubánské lodi nebo letadel v blízkosti by byla dostatečným důkazem, že plavidlo bylo napadeno.
Blízkost k Santiagu nebo Havaně by přidala na důvěryhodnosti, zvláště u těch, kdo by viděli oheŇ nebo slyšeli výbuch. Spojené Státy by mohli navázat záchranou operací neexistující posádky. Seznamy obětí v amerických novinách by pohmohli zvednou vlnu národního rozhořčení.

3.
Mohli bychom rozpoutat kampaň teroru kubánských komunistů v Miami, ostatních floridských městech a dokonce ve Washingtonu.

Kampaň by mohlas být zaměřena na kubánské uprchlíky hledající ve USA útočiště, možno potopit loĎ kub. uprchlíků (falešnou nebo opravdovou)
Exploze několika plastických bomb v pečlivě vybraných místech, zatčení kubánských agentů a vypuštění připravených dokumentů potvrzujících účast Kuby by bylo užitečné ve vytvoření idei nezodpovědné vlády

4.
Použití letadel podobných Migům americkými piloty by mohlo být další provokací. Napadení civilních letadel nebo falešných vojenských letadel těmito "Migy" by bylo vhodné jako doplňková akce. Hlavní nevýhodou tohoto plánu by bylo získání nebo modifikace letadel na "Migy". Nicméně, slušné kopie Migů by bylo možno vyrobit z am. zdrojů během 3 měsíců.

5.
Měli by pokračovat pokusy o únosy civilních letadel a jiných dopravních prostředků "Kubánci"

huh, už mě nebaví to překládat, ale ještě sou tam zajímavý špeky, ještě to dokončim...
pro angličtináře celý memorandum je tady - www.prisonplanet.com/northwoods.pdf

nepřipomínává Vám to něco?
t3
nj i bych tomu veril :( americany jsou arogantni vypocitavi bastardi ,alespon to vypada podle politiky co vedou. ble
marcon
Je to naprosta hovadina. Amerika je svobodna demokraticka a hlavne civilizovana zeme, kde by neco takovyho neprichazelo v uvahu. Mozna ze to nekdy njaky blazen navrhoval, ale jiste se mu nalezite vysmali.

2 t3: na co narazis? Americka zahranicni politika je velice pratelska vuci mirumilovnejm zemim, bojuje jen proti teroristickym bastam, jako treba Irak. Daleko agresivnejsi a vypocitavejsi jsou naprikilad francie a nemecko, ktere se svym hrubym vyjadrovanim se na adresu hUSA a nepodporou ameriky snazi odlakat pozornost pripadnych teroristu na usa.

Je zajimavy, ze tady na groweru vetsina lidi spojene staty nesnasi. Zrejme je to jejich fanatickou antikonopnou politikou, se kterou samozrejme taky nesouhlasim. Neni to ale duvod, proc americe hazet klacky pod nohy, nebo ji takle pomlouvat.
Frantapa
Proboha Marcone, odkud jsi spadl a co to tu meleš za bláboly. USA jsou tou jejreakčnější zemí (a bohužel i nejsilnější) která na této planetě je od druhé světové války a její arogance po rozpadu komunistického bloku nezná mezí. Jen co mě z paměti napadá, tak co násilných akcí proti jiným státům provedli nemá nikde obdobu. Tak např. ve srovnání s bývalým Sovětským ten provedl nezákonné vojenské intervence 3 (Maďarsko, ČSSR a Afganistán), zatímco USA nespočetně(Korea, Vietnam, Granada, Panama, Somálsko, Jugoslávie, Bosna, Kosovo, Irák, Afganistán a další). Co se týče terostických akcí na New York, existují vážné pochyby, že by o tom americké tajné služby dopředu nevěděly, nebo do toho nebyly přímo zapleteny (obdoba zapálení Říšského sněmu nacisty k "označení" nepřítele a následnému rozpoutání 2. světové války. A co se takzvané demokracie týče, tak to je pouze taková pozlátka a divadlo, ale ve skutečnosti pod tímto pozlátkem cosi hrozně moc smrdí. Americké pojetí demokracie ve srovnání s Evropou velice pokulhává a jen úplnej slepec nebo blbec to nevidí, nebo vidět nechce. Tebe snad omlouvá pouze tvá mladost a nezkušenost, proto na závěr přijmi alespoň malou radu - řiď se rozumem a ne propagandou, kterou se naše kolaborantská administrativa snaží zavděčovat za každou cenu tomu nejsilnějšímu (dříve Rusákům, nyní amíkům), za což si vysloužila oprávněnou kritiku z řad některých států EU, zejména Francie
marcon
Jasne, celej svet je jenom spiknuti, amici vedeli o 11.zari a blablabla. A proc asi ty vojenske intervence provadi? Snad si nemyslis ze si na tom prilepsi! Daji do toho nesmirne sumy penez, jenom aby zajistili vesti bezpecnost v danych lokalitach. Nebo snad patris mezi ty kteri si mysli ze si tam vemou ropu a zbohatnou na tom? To je naprosto smesne. hUSA investuji obrovske prostredky, aby tam po valce vybudovali svobodnejsi a schopnejsi politiku.

S ruskymi intervencemi to srovnavat naprosto nelze. To byli okupanti, kteri prijeli svobodu vzit, americani delaji pravy opak. S nekterymi jejich zasahy treba taky nesouhlasim (Vietnam, Jugoslavie, atd.), podle me si to tam meli vyporadat sami. Bylo by samozrejme vice mrtvych, ale zpusobili by si to sami.

A kdyz chces diskutovat, tak by sis mohl nechat ty kecy vo mne.
Walhalla2000
2 marcon

bez jakekoliv urazky, ale mohu se zeptat na tvuj vek a odkud jsi?

A rad bych se te zeptal na jednu vec, myslis, ze americanum nemuze jit treba trochu o tu ropu co tam iracani maj? a muzes mi rici, proc amerika nepomuze v Severni/Jizni koreji? Tam otevrene mluvi o atomovych bombach a nikdo z ameriky se nad tim nepozastavuje. Proc nevyhasi valku jim? Copak ti nejsou nebezpecni?
marcon
2Walhalla: viz profil

Americanum muze jit o ziskani vlivu v te oblasti, ale urcite na tom nemuzou vydelat. Jejich naklady budou nesrovnatelne vetsi, nez prijmy z ropy. Navic kdyz tam prijedou, tak urcite neobsadej ropne vrty a nezacnou si ropu odvazet zadarmo do statu :). Naopak budou vydavat obrovske investice na obnovu iraku. A to nemluvim o samotnych valecnych nakladech. Jsem pevne presvedcen, ze to skutecne delaji pro bezpecnost.

Asi sem se nemel poustet do polemiky, pac politika vzdycky lidi akorat rozhada :).
hoveho
usa maju nieco, comu hovoria predurcenost.
vedia iba o amerike, vsetko ostatne je divosske.
amerika je najvacsia, ameriak je najvyspelejsia, amerika je najcivilizovanejsia, amerika je najbohatsia, amerika je najlepsia...
amerika je naj.

pre nich to co robia nie je zlocinom. oni to robia pre demokraciu. a nechapu, ako sa im niekto moze branit. ved iba chcu, aby sa vsetci mali tak dobre, ako oni.

je to narod priselcov z celeho sveta, kt sa vzdali svojej vlastnej identity v prospech novej, americkej, takej aku si sami vytvorili.

a nechapu, preco ine narody tak lpeju na svojej historii, na svojej narodnej hrdosti, na svojom sposobe zivota. pre nich je to, kde zijeme my (zvysok sveta) zastarale a prezite.

ako moj dedko, co pocuva platne aj ked uz moze pocuvat cd s nezrovnatelne vyssou kvalitou a obsluhou. ale ja dedkovi jeho gramafon neberiem a nenatiskam mu moj cd rekorder.

hvh
Frantapa
Američanům vždy šlo a jde o peníze a nadvládu na světem na 1. místě. Tak tomu bylo, je a bude, o čemž se může každý přesvědčit z historie. Amerika sama o sobě, kromě jejich vlastní občanské války, válku a utrpení obyvatel vživotě nezažila, když nepočítám potyčky s domorodým obyvatelstvem, které de fakto zcela vyvraždili. Na všech ostatních válkách, do kterých se přímo či nepřímo zapojili vždy jen a jen bezostyšně vydělaly. Pro ně každý konflikt znamenal konjukturu a prosperitu, zbavily se nepotřebných zásob a přebytků, které jinak nákladně likvidovaly, aby udržely jejich ceny na patřičné výši. Dále je veřejným tajemstvím, že jejich tajné služby podněcovaly různá ohniska napětí a místní konflikty, přičemž tajně prodávaly zbraně oběma stranám o čemž svědčí i několik skandálů, které se jim nepodařilo zcela ututlat. V případě Iráku jim jde v první řadě o kontrolu nad ropou v této oblasti a Sadám (o něm ostatně nemám vžádném případě dobré mínění) je jen pouhou záminkou. A co se týká tzv. zbrojních inpektorů, které de fakto USA Iráku přes OSN vnutily, tak i když ty nepotvrdily američany nafukovanou "nebezpečnost" Iráku, tak přesto řinčí zbraněmi ve snaze o nastolení loutkové vlády v Iráku. USA jsou však pro světový mír, zejména pod současným vedením, daleko nebezpečnější než Irák, který je de fakto vyčerpán po Irácko-Iránské válce a následné invazi v Perském zálivu a ekonomickými sankcemi, které trvají dodnes.
nemo
Marcone, ne, že bych se tebou v lecčems nesouhlasil a s tvými protivníky souhlasil ve všem ale mám několik poznámek k tvému poslednímu vyjádření:
To si piš, že na tom vydělají, jinak by to nedělali. Vždyť je to princip, na kterém jejich společnost funguje. Abych uvedl příklad jak, mimo, jiné na tom vydělají: Jejich americké a ne evropské či jiné koncerny tam budou tu ropu nakupovat a na ní vydělávat (taky budou platit daně do americké pokladny).
A co se týká investic, v takových případech, je to tak, že ty investice jsou vázány na nákup zboží ze země původu investic. Pozor na to.
Ale samozřejmě, že to dělají i pro bezpečnost. Samotné ekonomické a politické zisky by nestačily přesvědčit americké voliče.

Tvůj pohled se mi i líbí ale nemaluj si to zas tak. ;)
A to, že s tebou někdy nesouhlasím, neznamená, že tě nenávidím. :sun: To je jen debata.
hoveho
frantapa
rozhodne by som neznizoval vyznam toho, cim museli amici prejst kym ziskali celu severnu ameriku od vychodu na zapad.
tie potycky s domorodcami neboli take bezbolestne ako by sa niekomu mohlo zdat. v tych dobach sa osady ratali na desiatky az stovky obyvatelov, na samotach zili iba rodiny (do 10ludi). nie je to sranda, zabrat s tak malou vojenskou silou (citajucou aj zeny, deti a starcov)cudzie uzemie a triast sa, ze za kazdym stromom v lese su indiani. ich boje boli bolestne a krvave na oboch stranach.
boje s indianmi, vojny s francuzmi, so spanielmi, vojna o nezavislost, vojna severu proti juhu. vojen a bojov mali na svojom uzemi viac nez by si kto prial.
a prave preto, ze vyhrali, ze divocinu premenili na krajinu snov, robia to co robia po celom svete.

hvh
Tajné
Mě připomíná USA antický Řím. To byli taky jen oni a zbytek barbaři.


A barbaři je pokud se nepletu přivedli k zániku.:rocket:
Taker
Nemůžete všechno vidět takle černo-bíle. Ale nebudu vám tady do toho zasahovat protože marcon má určitě recht ftom že
citace:
...politika vzdycky lidi akorat rozhada
2 marcon (24-02-2003): američanům jde o ropu, protože jim samotným už dochází a ví, že po světě je už ropy jenom hóóódně málo. A proč se ještě pořád motaj v Iráku? protože chtějí kontrolovat ropu. Je nezajímá nějaká obnova země, viz nezasáhnutí amerických vojáků proti rabujícímu davu. Proč nezůstali v Afghánistánu? Nic tam neni.
marcon
Američanům vskutku při takovém válečném konfliktu o ropu nejde. Válka je tak nesmírně drahá záležitost, že by se jim finančně nemohla vyplatit, i kdyby irák měl všechnu ropu světa. Možá kdyby jim jí ukradli, ale to není možné, přestože to tam ovládli.

Skutečné motivy války jsou v získávání politické moci nad určitými částmi světa a v šíření své kultůry a životního stylu. Mnoho lidí zesměšňuje oficiální důvod války (obavy ze zbraní hromadného ničení, které může vlastnit irák).

Ten důvod sice neplatí bezprostředně, ale je jisté, že upevnění politické moci má sloužit právě k zajištění větší bezpečnosti.

Podtrženo a sečteno: USA se bály, že by je mohl v budoucnosti irácký režim ohrozit, proto se rozhodli svrhnout tamní vládu a získat nad těmito uzemími větší vliv. Jestli šlo o peníze, tak určitě ne bezprostředně (tim že by jim snad sebrali ropu), ale velmi nepřímo (například: zajištění větší bezpečnosti umožňuje ryhlejší ekonomický rozvoj)
PiosOne
marcon: o ropu určitě jde (sice ne jenom o ni), ale jde taky o politický a ekonomický vliv (což souvisí s životním stylem -> McDonald, CocaCola apd. -> z toho všeho jim potečou penízky).
taky může jít o lobby zbrojního průmyslu -> není válka, není odbyt strojů
každopádně se amíci většinou serou do ostatních (sice ve jménu svobody apd., ale to je podle mě z větší části jenom zástěrka (proč třeba svrhli několik legálně zvolených prezidentů a dosadili na jejich místa diktátory, kteří jim ale šli na ruku?)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma