Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
nepříliš vysoká 400W skříň - Klikni zde pro originální téma
zoltangulas
Zdravím growery

chci se s vámi podělit o report z nízké (130 cm) skříně se 400W sodíkem v CT. Je to druhý pokus se sodíkem a třetí indoor (první pokus 150W cfl, nic moc).

  • rozměry: Š 130, H 80, V 130 cm
  • světlo: 400W sodík, CT, 120 inline větrák
  • odtah: VK100, filtr "ten nejmenší"
  • přítah: 3 x 120 mm euro
  • ofuk: .. ehm.. stolní větrák zavěšený na provázku...

Předřadník je mimo skříň a CT má samostatný přítah a výfuk, jinak by v takhle malé skříni bylo neúnosné vedro. Chladí to nejlevnější 120 mm axiální větrák do trubky z hornbachu. Tohle v létě v pohodě udrželo teplotu na max. 29°C - svítilo se v noci, přes den měly holky tmu.

Ve skříni je ještě 30 l barel na vodu s malým čerpadlem pro případ, že by to pár dní neměl kdo zalévat (celkem běžná situace). Taky z něj beru odstátou vodu upravenou na cca. pH 6.

Poznatek pro příští kutilský počin - rozhodně dveře přes celé čelo. Manipulovat s osazenstvem skrz tyhle psí dvířka je vo záda. Mimo toto nešťastné řešení dveří - celkem spokojenost. Možná bych ještě vylepšil zavlažování (s konví se dozadu fakt blbě leze, nebo se to musí všechno vyndat ven...)

Své dosavadní zkušenosti jsem stručně shrnul v tematické videoprojekci vytvořené pod vlivem produktů poslední sklizně .
zoltangulas
Osazenstvo skříně je momentálně:

  • 2x Mr. Nice Medicine Man
  • 3x Panacea Seeds White Phoenix
  • 2x Dinafem Cheese
  • 1x noname

Na začátku rostly v menší skříni pod 150W CFL. Je jich málo a je třeba vytřídit samce, mám tedy v plánu nechat je růst v malých květináčích a napřed z nich odebrat řízky pro zjištění pohlaví, samice si nechat jako matky - v malé skříni pod již zmiňovanou CFL a ve skříni pěstovat z dalších řezů.

Matky chci držet nízko u země tím, že je budu točit do spirály podél okraje květináče. Vypadá to na trochu zdlouhavou proceduru, ale mám dost času a málo místa.

Na poslední fotce jsou žluté listy White Phoenixe - vyhodnotil jsem to (snad správně) jako nedostatek dusíku.
Mr.Klo
hola kamo
mas to moc pekny a budu cucet!!ale s vyskou bych si starost nedelal, kdyz to brzo prepnes a nebudes to rvat do 11l kvetniku tak to bude cajk!a nebo NFTcko??!a budu sledovat matkareni!at se dari.
ps nice skrin
zoltangulas
Dík, jsem rád že se skříň líbí :-)

Výška/teplota je ok, už jsem v tom přes léto něco vypěstoval (viz. moje zhulený video :-D) postuju sem hlavně proto, že jsem si napřed nebyl jistej, jestli 400W není moc. Takže budoucím growerům s omezenou vertikálou - není to moc, CT a VK100 to v pohodě uchladí - letošní léto byla nejvyšší teplota uvnitř 29°C.

Jedu v hlíně, můj první pokus bylo 6 kytek v 11l květináčích. Začalo to tak, že mě překvapilo, jak rychle holky rostly pod HPS po přepnutí na 12/12. Měl jsem zkušenost jen s CFL, zpanikařil jsem a rozhodl se je ještě přesadit (cca. týden po přepnutí). Bohužel pozdě, jak jsem zjistil při sklizni - kořeny se už moc nerozrostly.

Plochou vychází skříň akorát na 12 květináčů, chci to zkusit takhle a držet kytky při zemi nějakou formou tréningu. Ještě jsem si to pořádně nepromyslel. Každopádně chci mít spíš méně kytek, zato větších - rád se na ně dívám :-).

S matkařením nemám absolutně žádné zkušenosti (ale snad jsem si dost načetl), takže se sám těším, jak to dopadne.
na tech stenach to mas alobal? pac jestli jo tak to je prej celkem k hovnu, ja na to zadnej merak nemam ale vsude a vsicni tvrdej ze ti bude vic odrezet i bila barva kdyz to natres jinak se delaj na to folie - bila solidni odraz stribrna dost dobrej odraz diamantova cca stejnej odraz jako u stribrny ale k tomu este slusnej rozptyl. jestli tam mas folii tak sory ale prypadalo mi to jak alobal na tech dverich. jinak pekny bude tipovacka? peace
zoltangulas
Je to alobal lesklou stranou ven. Taky jsem četl, že alobal je na hovno a je lepší mít tam jen bílou barvu, ale neni mi vůbec jasný, proč by to tak mělo bejt. Alobalu jsem měl doma mraky, takže pořád lepší než nic. Taky netuším, čím bych si to mohl změřit, každopádně mám v plánu dát tam diamantovou fólii, jen jsem se ještě nedokopal k návštěvě growshopu.

Tipovačku dám až na konci aktuálního growu - na fotkách z mého posledního příspěvku je můj první pokus se sodíkovkou. Ješě tam byla jedna kytka, která šla dřív. Dohromady cca. 180g. g/W 0.45, celkem 980 kWh, takže 0.18 g/kWh (tomu se říká GE index?)

Z hlediska výnosu teda nic moc, měl jsem plnou jen půlku skříně, což asi tentokrat změním a taky doufám, že jsem se celkově něco přiučil
aha sem asi blbe cet sem myslel ze je to z tedtka typoval jsem 170G ale cekal jsem jesli je to vse preju ted alspon dvakrat tolik ale jinak je to furt lepsi nez nic a jestli je to solidni kvalitka a vydrzi ti to do priste tak pohoda ne?? skorat by to asi slo levnejc ten alobal totiz prej spoustu svetla pohlcuje.a do toho shopu nemusis uz ani chodit staci parkrat kliknout a pockat na dorucovatele ja uz skoro nikam do krmu nechodim jen pro prkotiny ale vetsinou pockam az je toho vic a pak vse objednam vetsinou este porovnam ceny a aj usetrim
Priestess
ted byl v casaku Konoptikum test home boxu a zarazejici bylo,
ze levnejsi homeboxy s bilou folii vevnitr mely lepsi svetelnost v celym prostoru a nizsi teplotu oprooti homeboxum s diamantovou, nebo mylarovou folii.
Tak po tom patrali a zjistili, ze firma co vyrabi a ma patent na mylar folie vlastni konglomerat DuPoint, hlavni sponzor a akter protikonopne kampane a prohibice v USA.
Takze z toho vyplyva, ze ty leskly vecicky akorat zvysujou teplotu v roomu a s bilou namerili vic lux. jednotek.....paradox
zoltangulas
Tak jsem učinil první pokus o odebrání řízků. V téhle fázi jsem vzal z každé rostliny dva řízky, které hodlám, hned jak zakoření, přepnout na květ abych určil jejich pohlaví. Potom vytřídím samce a nechám si matky.

Na prvním obrázku jsou budoucí matky (snad). Až na pár žlutých spodních listů se jim daří dobře - snad to je nedostatkem dusíku, trochu jsem jim přidal hnojiva - Plagron Alga Grow cca. 1,5 násobná dávka + Atazyme podle návodu, tak uvidíme, jestli to pomůže.

Druhá fotka je Medicine Man, který se hezky rozrostl, na třetí je White Phoenix s podivně zkrabatělými listy - měl to už když vylezl ze semínka, ostatní Medicine Mani mají listy normálně hladké, asi genetika.

Na čtvrté fotce jsou řízky ihned po odebrání. Putovaly do rockwoolu nasáklého vodou s pH 5.8, před usazením do kostičky jsem stonky namočil v Cana Rhizotonic. Putovaly do pařníčku v 50cm vysoké skříni pod 125W CFL. Na začátku dostaly cca. den a půl jenom světlo, teď přepnuto na 18/6 cyklus. Několikrát denně je postříkám vodou s pH 6 a Rhizotonicem (poloviční dávka oproti návodu). Na posledním obrázku jsou tytéž řízky po 4 dnech - zatím vypadají zdravě (až na jeden z toho podivného White Phoenixe).


Priestess: Dá se ten test dohledat někde na netu? Přes jejich web jsem se na to neproklikal, docela by mě to zajímalo.
tak jako vypada ta treti fotka tak takhle se mi letos zkroutil outek a byli to msice mozna ti to napadlo neco uz od seminka jestliu ne ani nemas chybu jinde tak bych ji rozhodne na matku nepouzival jestli je to v genech budou to mit i jeji deti.
zoltangulas
Tak jsem se probral staršíma fotkama a není to úplně tak, jak jsem psal.

Divná kytka je na všech fotkách ta vpravo, vlevo jsou její různé zdravé sestri (možná bratři, to ještě uvidí). Na první fotce, když čerstvě vyrazila semínka, je vidět, že listy jsou podivně zvrásněné - tak jsem si to i pamatoval. Ovšem na druhé fotce - těsně před tím, neš šly do velké skříně, se nezdá, že by měla problém. Na poslední je současný stav.

Žádná další kytka problém nemá, pořádně jsem je prozkoumal, a žádné škůdce nenašel. Než jsem kytky dával do skříně (mezi 2. a 3. fotkou), skříň jsem vydezinfikoval savem a důkladně vymyl vodou od zbytků sava, takže prostředí snad měly přívětivé, ale samozřejmě mohla chytit něco předtím.

Soutěž o matku roku teda určitě nevyhraje, ale dám jí šanci a jeden řízek z ní zkusím vypěstovat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma