Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Fáze Měsíce a jejich vliv na rostliny +lunární kalendáře - Klikni zde pro originální téma
Srooga
Zdar Growers ;)

Po jedný debatě s Teaboosterem, o klíčení semen, jeho průběhu a zdravotním stavu čerstvích miminek jsem vyhrabal tohle. Někomu se to možná nebude zdát, ale nastane chvíle, kdy zasadíte semínka, jistým způsobem odzkoušená a oni se chovají jinak - i přes drahé PH, EC a jiné metry :) Proč to minule šlo, teď dělám všechno stejně a je to jinak! Odpověď se nachází možná zde ;)

MĚSÍČNÍ PRAVIDLA jsou jednoduchá a stále stejná. Termíny pro určité práce se opakují, a tak, není-li zrovna čas, můžete si najít jiný vhodný termín. Na výsledek mají vliv klimatické podmínky - kdy a ktré práce máte na zahradě (ve skříni ;)) včas zahájit.
Jak říká Chesus, Měsíc nikdo nevojebe!!!

Rostliny i půda se stejně jako my nadechují (příliv) a vydechují (odliv) s měsícem. Je to již známí rytmus dorůstajícího (nádech) a couvajícího (výdech) Měsíce.

• DORŮSTAJÍCÍ (D) Měsíc je pro nás i pro rostliny silou, která stoupá. Naše tělo i rostliny všechno více zadržují. Míza a šťávy rostlin stoupají vzhůru. Je posílena tvorba listů, květů, plodů. Sázíme vše co rodí nad zemí. Také rouby se rychleji ujmou (v našem případě snad i řízky). Při dorůstajícím Měsíci na zahradě a v zemědělství nehnojíme, protože země v tuto dobu nepřijímá tolik vody jako při couvajícím Měsíci (toto nehraje samozřejmě roli u pokojových rostlin). Hnojivo při dorůstajícím Měsíci zůstává na povrchu a pak, protože ho země nepřijme, zamořuje spodní vody...

• COUVAJÍCÍ (C) Měsíc znamená, že šťávy rostlin klesají dolů ke kořenům. Tak se posiluje tvorba kořene. Sázíme vše, co rodí pod zemí :(. Prořezáváme stromy, protože "nevykrvácí". Při couvajícím Měsíci země přijímá vodu i hnojivo.

STOUPAJÍCÍ A KLESAJÍCÍ Měsíc souvisí s pohybem Měsíce ve zvěrokruhu. Stoupající je putování Měsíce od Střelce po Blížence a klesající naopak. Když začne Měsíc od Střelce stoupat - sklízíme, při couvajícím měsíci uskladňujeme úrodu :D. Když měsíc začne od Blíženců klesat, vysazujeme a sejeme. Při zahradničení můžeme všechny tyto síli kombinovat, k dosažení maximální úrody!

Každé znamení zvěrokruhu je spojeno s jedním ze čtyř živlů a každý živel ovlivňuje určitou část rostliny. Chcete-li podpořit určité části rostliny, přihnojte ji ve znameních, která tuto část ovlivňují.
Srooga
Tady ještě graficky pro lepší orintaci.
nobody4
Ahoj srooga: jsem velice rád, že tu tohle téma vidim, už tu sice něco takovýhodle bylo, ale jenom samý doměnky.
Měsíc má nepopiratelný vliv na vodu, vzhledem k tomu, že tělo živých organismů (zvířata a rostliny) se skládá z převážný věčiny z vody (a ještě trochu všeho možnýho) musí mít taky vliv na ně!
Tady je něco na doplnění sroogova obrázku. Je to kalendář na letošní rok přesně podle měsíční fáze a znamení.: http://mujweb.cz/www/nikdo4/
Podle týhle tabulky můžete načasovat vše s naprostou přesností.
Nevim co si o tom myslíte, ale já měsíčnímu vlivu věřim a vim, že není zrovna malej.
Tak doufám, že se vám hodí zatim čarasN4
nobody4
mohl jste nekdo podotknout ze ten odkaz nemakal, jinak ten kalendar navazuje na jednotliva znameni zverokruhu viz srooguv prispevek. Pokud bude zajem nascannuju ten kalendar i na 2004
chobot
Podle me je to blbost.

chobot
Srooga
2 Chobot: Podle mě seš třeba blbec ;)
Co ty na to? Nebo měl tvuj příspěvek znamenat ještě něco konkrátního? Tady na Groweru je poslední dobou sposta blbostí :D
Proč se ke všem nevyjádřit, co?!

Bez urážky :wink:

chobotnice
Dlabi
no ja nevim chobote,
moje mati si koupila nabo od nekoho dostala knihu "tajemstvi luny" a zacala se podle ni ridit.
dam priklad- neccodim k holicovi a striha me mati podle te knihy se docetla ze se sriat vlasy maj jen ve lvovi nebo ze se ma prat pradlo jen v urcitym znameni... to me sralo.

tak sem ji tu knihu vzal a neco sem si tam cetl a naednou vidim napis nehorlave drevo psalo se ze kdyz sklidis drevo v urcity den (uz nevim o to bylo za den ale vim ze to bylo jen jednou za rok) tak to drevo nezhori pry bude jen doutnat.
A to byla ma prilezitost jak navzdy matince tuto knihu zdiskreditovat:D
nedesel ten den a ja se vidal s pilkou do lesa setnul sem mensi smrk necal o poradne vysusit a pak nalozil do rkbu a nejak to neslo zapalit, tak rikam nic no rozdelal sem poradnej fajjr a pak sem tam dal trisku z toho dreva mam jij tam vv tom nejvetsim zaru a triska fakt necytla (doutnala ale nohorela)
Od te doby mamce nekecem do toho kdy ma prat ponozky nebo kdy me ma ostrihat, zkratka na tom neco bude...
chobot
Scrooga: Svym prispevkem jsem chtel rict, ze absolutne neverim tomu, ze by pritazlivost mesice (nebo je ho poloha) mela nejaky podstatny vliv na biologicke pochody v rostlinach. Netvrdim, ze mam patent na rozum, ale _JA_ osobne tomu neverim a myslim si, ze je to blbost.

Muzete mne odkazat na nejakou knihu, clanek nebo nejlepe webovou stranku, kde by to bylo racionalne (tedy fyzikalne a biologicky) vysvetleno, pripadne dokazano nejakymy kontrolovanymy pokusy? Nikdy sem zadne takove vysvetleni nevidel. Dokud ho neuvidim, budu si myslet ze je to blbost.

Sorry jesli sem nekoho urazil, dovolil jsem si (pravda, trochu strucne) vyjadrit svuj nazor na dane tema. Nechapu, proc bych se k tomu vyjadrovat nemel.

Dlabi: Nemas este tu knihu? Muzes mi napsat, ktery den mam ten klacek uriznout? Docela rad bych si to taky vyzkousel :D.
Dlabi
to chobot: den uz presne nevim kniha se jmenue "NEZNAMA MOC LUNY" nebo nejak tak stoji asi 180 kc a vychazi myslim kazdej rok nova, je tam spoustu veci na kterych si to mozes testnout treba zjistis ze to blbost neni:smoker:
breeder
tak jsem naskenoval Lunární kalendář Krásné paní na rok 2004,
doufám, že vám trochu pomůže na zvýšení výnosů v další pětiletce
breeder
..
breeder
...
breeder
....
blek
Dá se koupit i jako sešitokniha v prodejnách "zdravé" výživy nebo v osvícených knihkupectvích asi za 40,-Kč Detailní tabulky popisující vliv na konkrétní části rostlin atd. Vhodné pro pěstitele a chovatele všeho druhu.
Chobote nebuď labuť, chceš racionální vysvětlení? Nejsem žádnej biolok, ale bez vody se neobejde nic a všechny buńky mají asi 80% nebo tak nějak vody .. voda má schopnost se smrštovat i roztahovat a tak měnit procesy v buňce, když zachlastáš, dehydrovanej máš málo vody, tak hned vidíš jak se cejtíš se zhuštěnou krví .. sám možná víš, že slapové jevy způsobující příliv a odliv (U Bretaně ve Francii zvedne měsíc vodu až o 16 metrů) nepůsobí jen na vodu ale i na zem, je málo známé, že se vlivem měsíce zvětšuje poloměr Země až o cca 20-30cm .. :D

V každym případě citlivější lidi, přesně vycítí tu lehkost kterou způsobuje přitažlivost Z. a S. při úplňku, leckdo blázní, a při Novu zase je to všechno zpomalený - lidi a jejich nálada .. ;)

Pak Ti taky fáze měsíce mění roztok ve skříni, jak jsem někde psal, při úplňku kytky žerou víc vodu a zvedá se ti EC, při Novu naopak, přidáváš hnojivo a EC de stejně dolu ..

Nesnažim se Tě milý chobote jakkoliv přesvědčit, je mi to mile fuk, ale sleduj v televizi kriminalitu okolo úplňku (mimochodem ten psychiatr co mu jeho pacient skalpoval ruku, co mysliš kdy se to stalo :) --> na úplněk), budeš se bavit, jak sou lidi v moci Měsíce :)
Nechápu proč nějakej vědec už dávno neprošel statistiky trestnejch činů a nevytvořil korelaci mezi schopností nebeskejch těles měnit gravitační a tím i psychické (biologické) podmínky živých organismů ..

Anebo zkus zvážit a změřit utrpení všech lidí, tim svym vědeckym kladívkem :D
breeder
tak tady je trošku pojednání o tom jak působí měsíc
http://grower.cz/forum/showthread.p...89&goto=newpost
jumpp
to breeder
hele plati to i na tenhla rok nebo je zase jinej dyztak sem hodte nekdo novej jestli o nem vite diiks jumpp;)
jumpp
tak sem se po necem kokl a tadz neco je
http://www.calendar.sk/moonphase-cz.php
jumpp
.. tak znovu omlouvam se nejak to jebalo:D
steve
13. 14. 15. Května by bylo nejvhodnější sázet kytičky podle kalendáře, kdy dorůstá měsíc.
steve
to jsem před chvílí onjevil..ten co tu je postnutej je pro mě rozmazaný nebo co..:)

ftp://ftp.slunecnice.cz/slunecnice/wall/2005.bmp
r-man
Kluci sorry, ze to tu pisu ted, takhle pozde, ale driv jsem na tento thread nenarazil...

Jak zde nekteri pisou, ze dorustani a couvani a vubec tyhle zmeny maji nejakej vliv na pesteni, resp. na gravitaci, tak to je pekna blbost.

Mesic je od Zeme porad ve stejne vzdalenosti, to uz me ucili na zakladce. Jeho obezna draha kolem Zeme je konstantni, Mesic tudiz ma gravitacni vliv kazdy den stejny (projevuje se to prave odlivem a prilivem). To, ze nekdy vidime Mesic dorustat a nekdy couvat, je nasledek osviceni sluncem, na gravitaci to nema absolutne zadny vliv. Proto je nesmysl, ze pri dorustani jde voda nahoru a pri couvani dolu, nebo jak to tu nekdo popisoval, proste picovina. Zeptejte se na kazde hvezdarne, radi se tomu zasmejou.

Zrovna vcera byl v televizi muj oblibenec pan Grygar (jiste ho nekteri budete znat z poradu "Okna vesmiru dokoran"), a chechtal se tam necemu podobnemu. Popisoval, jak lidi radi uveri necemu, co je napsano jakoby odbornym jazykem, a o cem nic nevi. To se pak lehko skace na lep, ze jo :-)
Pan_Mlha
citace:
Původní příspěvek od r-man
Mesic je od Zeme porad ve stejne vzdalenosti, to uz me ucili na zakladce. Jeho obezna draha kolem Zeme je konstantni, Mesic tudiz ma gravitacni vliv kazdy den stejny (projevuje se to prave odlivem a prilivem). To, ze nekdy vidime Mesic dorustat a nekdy couvat, je nasledek osviceni sluncem, na gravitaci to nema absolutne zadny vliv. Proto je nesmysl, ze pri dorustani jde voda nahoru a pri couvani dolu, nebo jak to tu nekdo popisoval, proste picovina.


Měsíc sice je od středu země ve stejné vzdálenosti, ale ty tu kytku přeci nepěstuješ ve středu země. A země se navíc točí. Vzdálenost mezi měsícem a tvojí kytkou se mění, zrovna tak jako s tou hromadou vody v oceánu. Fáze měsíce pak už jen napovídají v jaké vzdálenosti a v kterém směru v který den bude měsíc od tvý kytky. Vliv na gravitaci Země to nemá, to je pravda, .. Ale nás a kytí ovlivňuje gravitace měsíce. A basta.

Navíc.. světlo z úplňku přes noc snad nějakej vliv na chemické pochody v rostlině musí mít. Tudíž fáze měsíce rovná se intenzita nočního osvětlení.

Tak a co teď.
Janxu
citace:
Původní příspěvek od vata
-k tomu nepotrbujes zadnou knihu.gravitace mesice proste pusoby na kazdy atom na planete zeme.hotove,vyrizene.ale udelejte nekdo srovnavaci testy.


jasny, kazdy kytce dejte ty samy podminky k zivotu ale s jednou se odstehujte do jiny galaxie kde na ni nebude pusobit pritazlivost mesice....
r-man
Snazil jsem se tu vysvetlit, ze si myslim, ze pusobeni gravitace Mesice VUBEC nezavisi na tom, jak jej vidime osvetleny Sluncem.
Janxu
ja tomu teda jako moc nerozumim, ale podle meho to taky zalezi na tom, jak je mesic osvetlen, ne?? prece kdyz je mesic v uplnku, tak je uprostred Zeme a po stranach mesic a slunce. slunce ma taky nemalou gravitaci, a ta taky pusobi na nasi planetu. to by teda znamenalo, ze kdyz je mesic ve fazi nov, tak gravitacni sila slunce a mesice pusobi stejnym smerem, a tak by se meli nejlepe vstrebavat ziviny, ne? tohle pisu ve stavu uplny zmatlanosti, tak kdyby neco nebylo jasny, tak se to pokusim nekdy osvetlit.
peace
Pan_Mlha
citace:
Původní příspěvek od r-man
Snazil jsem se tu vysvetlit, ze si myslim, ze pusobeni gravitace Mesice VUBEC nezavisi na tom, jak jej vidime osvetleny Sluncem.


A v tom bude celá ta finta. Ono to na tom totiž závisí. Naznačuje to, ve spojení s ročním kalendářem vzájemnou polohu Měsíce, Země a jak píše Janxu, také slunce.
Niga
Ja som zistil ze sklizet je najlepsie po splne mesiaca. Neprisiel som na to z netu, knih, alebo z rozpravania inych - proste len z pestovania a z neho vyplyvajuceho pozorovania. V tom case su sisky aj ked riedke (idem out) , neuveritelne tvrde, po ususeni vizualne lepsie vyzeraju,... A aj high mi viac vyhovuje(up high)
Ale to je mozno len moj osobny nazor:D

Ps: fyziku som mal naposledy na zakladke ale viem ze kazde 2 objekty su k sebe pritahovane navzajom svojim objemom, alebo tak nejak. Mne uplne staci to ze voda a ziviny v nej su lahsie distribuovane do vrchnych casti rastlin ako ked je nov.
Indooraci nikto z vas si nevsimol ze pocas splnu vyrastu rastlinky ovela viac ako obvykle?

Okolo nas sa deju zazraky prirody kazdu sekundu (ktore sme kedysi chapali), ale prestahovanim do panelakov a miest sme schopnost porozumiet im uplne stratili. :(
r-man
Pokud spravne ctu, tak tomu Janxu zas tak moc nerozumi, kdyz napise:"prece kdyz je mesic v uplnku, tak je uprostred Zeme a po stranach mesic a slunce"...to by bylo totiz zatmeni mesice :-)))

Dale, gravitacni sily se scitaji pouze, pokud jsou telesa spojena v jedno.Pokud nejsou,tak se gravitacni pole meni jinak (vypocty jsou dost slozite, tak to nebudu rozebirat).

Vzajemnou polohu to sice naznacuje, jenze ta bude mit na gravitaci a tim padem na nejake lepsi sunuti vody v kytce nahoru ci dolu mnohem mensi vliv, nez samotny mesic 2x denne. Lunarni kalendar se pouzival jako meritko casu, kdyz jsme jeste nemeli hodinky(s datumem), proste se vedelo, ze kdyz je v lete Xtej uplnek, je cas sklizet (to je priklad, nevim jak je to presne). O ovlivnovani gravitaci se tady vubec neda mluvit, ve spojeni s osvetlenim mesice...
r-man
Vsechno ostatni, vcetne nejakejch fazi mesice ve znameni kozoprdohnedkoroha a ostatnich znameni uz je jen vymysl.
Jahudka!
Me by zajimal ten den kdy mam utnout nejakej klacek kterej pak nepujde zapalit..To by byl jasnej dukaz ze to facha..

Uplnek urcite nema vliv co se tyce gravitace.Je to presne jak pise r-man.Jedinej vliv by mohlo mit vzajemny postaveni slunce/mesic/zeme jak to tu uz ostatne napsany je.

Treba to ale funguje jako vselijaky pyramidy a tak.Takze bych rad vyzkousel ten klacek..
mettatron
rman....mesic neobiha porat po stejny draze,brano draze z pohledu ze zeme na oblohu v nasi souradnicich, kdo neveri nemusi, staci aby se podival obcas v noci z okna. takze tvoji teorii ze zakladni skoly bych doporucil si doplnit.

problem bych videl spis jestli chcete vysvetlovat pusobeni mesice nejak mimosmyslove nebo ciste na fyzikalnich a vedeckych podkladech. vedecky je vic veci ktery neumi veda vysvetlit, takze to je i tak jedno......:)
mettatron
myslite ze pusobni mesice na kytky je jenom pres vodu nebo i pres cosi....neco na zpusob horoskopu??
wilda
Zdravim, koukala jsem že už tu byl lunární kalendář 2004 i 2005 tak jsem se rozhodla i já přidat svou trošku
Je přeloženej z http://www.bushdoctor.at/htm/mondFS.htm momentálně jen na únor, jak bude k dispozici další dám ho sem. Líbí se mi že je upravenej přímo na MJ a jsem zvědavá jak bude fungovat, já ho objevila před pár dny tak zatim taky nevím ale určo se budu snažit dodržovat, chce si to jen dobře naplánovat dopředu, ale myslim že rostlinky se odvděčej.
omlouvám se za sníženou kvalitu obrázku, zatim jsem nedokázala dosáhnout lepšího výsledku:(
wilda
tak tady je březnovej, bude to vždycky asi pár dní trvat, oni ho neuveřejňujou hned prvního a taky ten čas na překlad:) pokud má někdo zájem o formát v excelu pošlete mi PM s mailem.
uff já se tady snažim vylepšit kvalitu přes různý prgrmy a teprv teď jsem zjistila že když na tu fotku klikneš už když je zobrazená v galerii tak ti to nabídne další menu kde je plná velikost a na ní je to vidět ukázkově :bravo:

máte nějaký dobrý zkušenosti který by potvrzovaly účinnost? já zatím praktikuju od února, takže je brzo soudit, rostlinám se daří velice dobře jenže nevím jestli je to mou neutuchající péčí nebo mocným vlivem měsíce:D
Zkus si kliknout tady http://www.bushdoctor.at/englishWeb/htm/mondFS.htm a ja jako neanglictinar jsem si s tim taky poradil. tak to musi zvladnout kazdej. peez
http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=710209
jako asi jestli bude čas tak zkusim udělat nějakej testík. jako nevim jestli je někdo úplně slepej ale cožpak ste si nikdy nevšimli že při úplnku sou lidi a zvířata tak jako víc roztěkaný? pozoruju to i na svym psovi i na sobě. třeba když se porádně nažeru v úplnku tak je mi blbě, když v novu taxe cejtim lehčeji

kdo chce, tady je to podrobněji .)
http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=710209
Dr.G
testik netestik ... bohuzel to nema moc velky vyznam pri INDOOR pestovani.... jako takove je pravda ze mesic ovlivnuje zivocisnou cinnost na zemi atd ale za predpokladu ze jsou vystaveny vsem ostatnim extra-vlivum....jako normlani kolobeh zivin,cirkulace vzduchu, jine vune,pyl,povetornostim podminkam a tak podobne...


Kytky cejteji ze je uplnek ale nic nemuzou delat pac zijou uplne jinak.... my jim urucjem kdy a jak a proc ..... jedine co rpozivaji je okolni tlak vzduchu tak bych doporucoval jenom behem deste venku zalyvat kytky vic ale jinak zbytecny kdyz jedes INDOOR

To pak muzem pomalu rikat ze behem zatmeni slunce, kytky rosotu nejrychlejic.

Slunce a mesic maji vliv ale za predpokladu ze je vsechno za svych prirozenych podminek 'in natura'
jako při indooru taky platí hodně věcí - ony maj sice jindy den a noc jenže měsíc a jeho vlivy zůstává stejnej i když je máš vevnitř ne ;)

asi si nad tím moc nepřemýšlel o tom indooru, případně mrkni do podpisu tam je to dopodrobna co vše se dá zlepšit či zhoršit s měsícem .)

mě se třeba stalo že když sem poprvý dělal řezy tak docela neúspěch. proto sem změnil podmínky a péči. taky nic. no a zakopanej pes byl hádej kde ;)
mrzout
Zasadne sklizim pred uplnkem nez zacina mesic ustupovat a mam nadmiru pozitivni zkusenosti jak s chuti, ucinkem i mnozstvim pryskyrice. Zalezi ale jak vyjde uplnek na konec sklizne. Letos mi to vyšlo naprosto s prehledem skoro u vsech.
alladyn
lunár je nutnost,jinak se bijete s neviditelnou mocí přírody,i ve skříni,poradím -mám bohaté zkušenosti nejen s konopím
Hlava
http://www.calendar.sk/moonphase-cz.php
http://www.slunecnice.cz/sw/lunarni-kalendar/
http://www.volny.cz/lk77/lunar.pdf

..tady nejake odkazy na lunarni kalendar ...
ROBE
Ahoj! S dosti smišenými pocity čtu toto téma,chtěl bych jen dodat
že vlivu měsíce se nevyhne nic na této planetě!Jde taky oto, že při
uplnku je odražené sluneční světlo (od měsíce)POLARIZOVANÉ!!
Je jasně dokázáno že toto polarizované světlo má na FLORU a FAUNU jiný vliv než příme světlo slunce!(voda ozářená polarizovaným světlem má jiné fizykální vlastnosti,než voda ozářená přímým slunečním světlem!) Tyto věci byly a jsou známy lidem po tisíce let! Jen vědci typu pana GRYGARA (předseda klubu sysyfos-popření astrologie a jiných nežádoucích věd) si myslí že vše co nejde změřit ,či zvážit NENÍ! A NEMUŽE EXISTOVAT!

Všem které tato problematika vrtá hlavou a snaží se zuročit starých vědomoti ,doporučuji knihu od RUDOLFA STEINERA "ZEMĚDĚLSKÝ KURZ" vydalo VOTOBIA Olomouc 1998 -Jedná se biodynamické zemědělství (v západníchzemích
je tento zpusob hospodaření znovu velmi propagován pro svou učinnost bez umělých hnojiv a pesticidu!)

ZÁVĚREM: Proto , kdo se chce řídit rytmy měsíce,necht tak činí! Ti jenž tomu nevěří necht tato téma ani nečtou !
Janísek
přátelé....podle luny jedu už 3.rokem - i když né všechny kytky. nehledě na to, že v Lunu opravdu věřím, modlím, přávám si, tak podle ní i jedu kytku k mým účelům. Opravdu se chovají jinak, větví se jinak, mají jiný stavy:D,. dávám ke všem pro ochranu křištály ke stonkům. vždy si přeju at mi ukáže pravou cestu...a každý rok ztratím jednoho přítele/kyni - kterému vypěstuju 1kus. Zbytek mých poznatků sem už nepatří...letos to neudělám.....
a co takhle maria thun - výsevní dny

Publikace Výsevní dny je prací přímo Marie Thun a jejího syna Matyáše. Tento kalendář ukazuje polohy slunce a měsíce ve zvěrokruhu, vzájemné souvislosti planet (konjunkce, opozice a podobně), jaký element je aktuálně podporován a to s přesností na celé hodiny (GMT). Každý měsíc přináší popis pohybu planet a jejich zajímavé konstelace, a také doporučení vhodných či nejvhodnějších dnů pro práci například v sadu, se včelami, s biodynamickými přípravky a podobně.

hlavní rozdíl od krásné paní apod. je, že dává důraz na sestupující a vzestupující měsíc, což je něco jinýho než úplněk / nov ... když sme u toho tak zejtra je ideální den na výsev
Janísek
citace:
Původní příspěvek od mettatron
myslite ze pusobni mesice na kytky je jenom pres vodu nebo i pres cosi....neco na zpusob horoskopu??


luna projde všech 12 znamení za 30 - 31dnů. tzn. na každé znamení působí zhruba 2-2,5-3dne. Každé znamení přísluší svému živlu: voda - list, země - kořen, vzduch - květ,oheň - plod. tady už někdo skenoval krásnou paní, tam je více méně vše, co k tomu potřebuješ. kdy se otáčí hlína, kdy se stříhá, sklízí....je to milá a prastará technika. Navíc to "cosi" jsou energie a ty nás provází ať už v to věříte a nebo ne.
Ave J.

Jusr: myslíš marii treben? - to mi k ní nějak nejde. ona hlavně sbírá v určitých fázích bylinky pro léčebné účinky...o měsíci se moc nezmiňuje
MagicHerb
Někdy pozoruju a řídím se podle tohoto(né vždy),už to tu asi někde je ,ale budiš.Je to pěkně přehledné,doporučuju:

http://www.bushdoctor.at/htm/MOND/MOON%2005_2011.htm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma