Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Nejlepší outdoor odrůda na výrobu BUBBLE HASH - Klikni zde pro originální téma
growmajk3
ZDRAVÍM VŠECHNY.

Rád bych tímto založil téma kterému se tu nevěnuje přílyš pozornosti.
Jelikož se příští rok chystám jet outdoor jen na výrobu Bubblehashe a nemůžu se rozhodnout jakou odrůdu si objednat ,tak jsem dospěl k závěru ,že nejlepší bude zalozit tento téma...
Byl bych vděčný kdyby jste sem vkládali příspěvky pokud možno jako v galerii tj.:

Název odrůdy.

Doba sklizně.

Výnos na rostlinu. - nejlépe kolik g čistých palic a kolik g listů.

Velikost rostliny.

Množství haše (nejlépe v %) které jste získali.
a ještě třeba kolik % bylo z listů a kolik % bylo z palic.

Úplně nejlepší by bylo kdyby jste měli fotky použitého materiálu nebo fotku rostliny z které jste haš tvořily a výsledného produktu.

Těším se na vaše příspěvky. GM3.
Karlík
Zdravím,
píši jako jedinej víc jak po roce, to je smutný, ale stejný plán mám na příští rok, jelikož můžu osadit rostlinami asi 100 metrů čtverečných a takový množství se nikomu nechce obírat, navíc nad tím uvažuji díky tomu, že vyloženě hashový odrůdy mají často velice krátkou dobu květu a tak by se mohl vyloučit problém s plísněmi a redukovala by se tak notnost rychlého sušení ve vytápěných prostorech když přijde vlna níských teplot se 100% relativní vlhkostí vzduchu.

Letos z různých nehašových odrůd mám předpoklad výnosu hašiše kolem 500-700g ledovou metodou, přesnější čísla teprv budou, výnos je bohužel právě snížen plesnivěním.

Tímto bych chtěl navrhnout případnou spolupráci ve výběru odrůd, chtěl bych v jednom roce porovnat kolem 5-10 odrůd po baleních 10ks regular, určitě ne femizinované s myšlenkou získání čistého osiva od nejlepší odrůdy. Spolupráce by mohla spočívat v tom, že by další zúčastnění zkoušeli další odrůdy a nějaká by byla na všech stanovištích jako srovnávací.
Karlík
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/16162_556384814388018_1396500145_n.jpg ještě se pokusím vložit ilustrační fotky z letoška http://http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/c67.0.403.403/p403x403/533879_556386411054525_2056152864_n.jpg
Ski
Zdar.. podle mě musí být skvělý hašíš z mazaru :) (hodne pryskricnata) to bych ti dopouricl vyzkouset :) jinak pole mas hodne velký teda.. az bych se bál :D mít to takbhle "doma" nebo to je spis nekde na chate :) a jeste jedna vec moc bych takove fotky na facebook nedával :))
Karlík
Dík za reakci, doufám, že se přiloží víc lidí, hash z out má podle mě budoucnost, ceny za venku pěstovaný kytky u nás klesaj pod 50kč a to se už fakt nevyplatí čistit a stříhat lístečky, pak nad tím člověk stráví celej den a vydělá si na zmrzlinu. Já teda nezastávám názor, že by to měl člověk rozdávat, když s tím má práci.

Nemáš prosím fotky Mazara se kterým jsi měl tu čest a popř. informace o původu (třeba alespoň matkaře nebo líp seedbanky, i kdžy nejčastější je DP) se kterýma máš zkušenosti? Mně přišel jako zrovna taková znouzectnost, dozrával až spíš dost pozdě a palice byly jen takový hubený, to z odrůd co nemají přímo v názvu "hash" bych šel zatím do Orange buda taky od DP, ale tady je opravdu hřích ty palice jako kámen drtit.

Můj plácek kde pěstuju je hodně nepřístupný, máme obrovskou zahradu s terénními nerovnostmi, ještě je krytý stodolami,...A letos jsem to trochu přehnal, jen mi v červnu zbylo asi 50 řízků který jsem neudal, tak se to nějak vysadilo, normálně tam pěstuju svazenku pro včely.

Fotky nemám na facebooku uveřejněné, tedy viditelnost "jen já", jen jsem tu nikdy fotky nevkládal a nevěděl jsem jak na to, to byl spíš pokus a pak se mi tam jednu fotku podařilo vložit přímo přes galerii, pořád nechápu jak, jsem počítačový analfabet...
Časlove
Zvolil bych nějakej hybrid Deep Chunku, nejlíp smíchanej s nějakym outdoorem.

D.C. je v krosech hodně dominantní a poměrně odolnej vůči plísnim. Jestli nevíš o co de, stačí si najít pár obrázků a pochopíš proč je dobrej na výrobu haše... :D

Klidně bych za 30 dolarů zkusil tohle: http://www.vancouverseedbank.ca/pro...Deep-Chunk&r=mn
Karlík
Díky, to vypadá dobře, zařadím do seznamu, jen crossu se budou v dalších generacích nepředvídatelně štěpit geny, za předpokladu, že bych si chtěl další roky z nejlepší odrůdy udržovat čistou linii(další výhoda haše, že si člověk může oplodnit kytky svýma samcama a semínka nejsou na škodu)

Mám zatím favorita Maple leaf indicu, má teda výhodu, že se dá koupit i z českých obchodů, ale jak jsem psal, plánuji aspoň 5-10 odrůd.
Hlava
Na hash je přimo i odrůda , http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1 , Mazari I Sharif , ale mě se z toho vyklubali samy samci , škoda , MLI je vcelku dobrá , měl sem ji par let .
Karlík
Opět díky za příspěvek, přímo na hašiš je spousta odrůd, hlavně to jsou ty Afgánský a obecně původní moc nepokřížený a nerozmazlený genetiky.
Mrkl jsem na to vlákno z odkazu, pak na google a nakonec na google maps. celkem hodně mě uchvátila, určitě otestuji!

Odrůda je pojmenovaná podle města Mazari Sharif u severní hranice Afgánistánu, z čehož se dá usoudit, že pojmenování nevyplívá od crossu Mazara a Skunka, ale je to původní krajová odrůda(právě takový odrůdy vyhledávám), přijdou takový genetiky kulturně mnohem cennější, než nějací neustálení hybridi. Jen otázka jak bude dozrávat a popř. odolná vůču plísni, dočetl jsem se, že tam v té jejich poušti kytky nechávaj na poli až do prosince nebo do ledna, to je trochu nepříznivej fakt, ale uvidíme.

Porovnal jsem si zeměpisný šířky, i když podnebí tam mají diametrálně rozdílný:
Mazari Sharif - 36° 43'
Olomouc - 49° 35'

Už zmiňovaná MLI pochází taky z Afgánistánu a prý přepína velice brzo na květ, tak snad se s tímto jevem setkáme u více polních odrůd.

Ještě z letošních pokusů dopadl co do výnosu a obsahu pryskyřice výborně Nepalease dragon (řezy od od ozárka), jen např. oproti podobnému Orange budu znatelně slabší potenci, ale má co do oběmu mnohem větší výnos a tak i více povrchové pryskyřice.
Střední zeměpisná šířka Nepálu je asi 27° 57', to je o skoro dalších 10° jižnějš(i když v Himalájích o něakej ten metr výš), i tak v letošním nepříznivě deštivém podzimu dozrál jako jeden z nejlepších.

Prosím pište o dalších hlavně původních odrůdách se kterýma jste se setkali alespoň z doslechu, na čtení fór nemám moc čas ani výdrž a listovánám nabídek seedbanek člověk zjístí, že každá je nejúžasnější, nejodolnější,...
Karlík
Tak jsem teď chvilku googlil a od The Real Seed Company jsem našel pár dalších regionálních odrůd, ze kterých dobře vypadá Malana Cream, opět název odvozen od města Malana http://www.potseeds.co.uk/products/...y_malana_cream/
Co je nejzajímavější, tato oblast je v nadmořské výšce nad 2500m.n.m a tam jim dozrává v září až říjnu.
Krychle
Nepotrebujes geny nekde z himalaju, pakistanu ci severni indie - na outdoor hasis plati jakykoliv geny z okoli afghanistanu, kde to vlastne ani kvuli nicemu jinymu neroste. Vyhoda je ve znacne tvorbe pryskyrice - nejen v palicich, ale hlavne i na listech jdoucich z palic, coz tyto geny k tvorbe hasise primo predurcuje.
Jakykoliv Afghani od jakykoliv seedbanky udela si myslim tu samou sluzbu;)
Karlík
Právě je mi jasný, že všechny původní odrůdy tady z tech regionů jsou na hašiš, ale nemám zkušenosti s nakvítáním/ dobou dozrávání/ odolností proti plísním.
Citlivost na fotoperiodu se dá předpokládat lepší, než u nějakých typických rozmazlených indoorovek, ale když jim to tam roste v pouštích, tak s odolností proti plísním to už může být asi horší.
Zajímají mě prostě zkušenosti s tím, jak který odrůdy snáší naše klimatický podmínky.
guarana
http://www.seedsman.com/en/hash-passion-seeds skusal som ju tento rok,ale padla za obet čorkám (+ dalsich 17 kusov) Zber by vysiel tak,ako udava seedbanka,ten zaciatok oktobra je realny,pekne paldy ale vysledok bohuzial nemozem hodnotit... No a potom Maroc od Feemale Seeds - hashproducer jak vysity,raste uplne sam a to do pomerne velkych rozmerov,ten som mal 2011 a dozrel v druhej polovici septembra,velmi pekna aroma,skor otvorenejsia struktura kvetu takze plesen nijaka... http://en.seedfinder.eu/strain-info/Maroc/Female_Seeds/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma