Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Změna pH v hydroponii pomocí akvarijních pH+/- - Klikni zde pro originální téma
brekeke
Zdravím ve spolek.Začínám s hydroponií a zarazila mne zmínka ve FAQ že by se pH roztoku nemělo upravovat pomocí akvarijních potřeb na změnu pH.Jak v souvislosti s namáčením rockwool kostky k vůli stabilizaci na určitou hodnotu,tak v souvislosti se samotným roztokem.Proč tomu tak je?Všichni používáte "speciální" pH-áčka z growshopů?A ječtě jsem taky zaznamenal PH+/- na květ a na růst...tak v tom mám trochu guláš :) Jestli máte někdo chuť odpovědět,tak děkuji a jestli tady někde už taková odpověď je..tak se omlouvám za zbytečný thread..
Hlava
http://grower.cz/pestovani/navody/...ojeni/7.html#23
brekeke
Ano,děkuji,rozumím tomu jak upravit pH.Ale nerozumím tomu proč nemohu upravit roztok pomocí akvarijních potřeb jak se to píše v této části FAQu o přípravě rockwoolu pro hydroponii? http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#24
dejaVuCV
citace:
Původní příspěvek od brekeke
Ano,děkuji,rozumím tomu jak upravit pH.Ale nerozumím tomu proč nemohu upravit roztok pomocí akvarijních potřeb jak se to píše v této části FAQu o přípravě rockwoolu pro hydroponii? http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#24


Ahoj, ja taky v zacatcich pouzival akvaristicke potreby do bublaku, kvuli jejich nizke cene. Problem jsem s tim nemel, ale treba mel nekdo jinou zkusenost, jinak by to ve FAQu nebylo.
Nakonec jsem si poridil kyselinu fosforecnou. Kvuli obsahu fosforu se pouziva na okyselovani ve fazi kvetu. Ja sem ji ale jel i v rustu - lip mi drzela hodnoty nez dusicna. Nejaky clen tady i pocital, kolik tam toho fosforu je a vypadalo to zanedbatelne oproti obsahum prvku v hnojivu. (kdyz najdu ten prispevek, hodim link).
Moje voda ma po odstati 24h pH cca 7,2-7,4 (merim kapickama z akvaristiky :-) ). Do peti litru dam cca 1ml 30% fosforecny a druhej den pripadne doupravim. Drzim pH mezi 5,2-6 (resp. se snazim ;-) ).
djV.
brekeke
Jel jsem právě před tím hlínu a mám právě kavaristické potřeby ke změně pH.Logicky tak přemýšlím jestli je v Aeru normálně nepoužívat.Jestli nejde jen o nějaký tahák peněz z kapsy.Ne vždy co kupujeme má smysl a neplatí vždy vyšší cena-lepší výrobek.Máte prosím ještě někdo další zkušenosti,at´ už negativní nebo pozitivní s používáním těchto potřeb z akvaristiky?Děkuji
Jagditrax
Neviem na isto, ale domnievam sa a logicky mi vychádza toto: pri používaní HNO3 a H3PO4 ti ostane v médiu N a P čo rastlinám nevadí. V jazierkach (takže predpokladám, že aj v akvaristike) je nežiadúci obsah N a P vo vode lebo to podporuje tvorbu rias (rastliny) + dusičnany a dusitany robia vo vode bordel , takže sa používajú iné kyseliny. Do jazierka mi tuším odporúčali npr. HCl (nie som si istý, ale to je teraz jedno) ale NIKDY nie HNO3 a H3PO4, práve kôli N a P, ktoré sa majú vo vode redukovať práve kôli výskytu rias atď. Takže prípravky na úpravu Ph v akváriách (jazierkach) sú iné kyseliny ako pre naše potreby. Skús pohľadať na nete zloženie PH+ a Ph- pre akva a jazierka a over si to. Niekde som tu videl upravovanie vody (Ph+) cez NaOH, čož mi tiež moc nevonia. radšej KOH ako Na.

Teraz pozerám, že Sera Ph - je 5% kys. sírová. tak asi pre to.
Ak chceš šetriť popozeraj sa po inom zdroji HNO3 a H3PO4 ako GS. Možno tam bude rozdiel minimálny, možno markantný. Započítaj cestu a strávený čas a uvidíš či sa ti oplatí špekulovať. Možno áno možno nie. Ja som kupoval vo VERKON -e , ale chcú živnosťák aj v maloobchode.
J.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma