Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Secret_Grow *50W CFL* - Klikni zde pro originální téma
bindo011
Hi, Growers :),

V skratke vám predstavím zostavu na pestovanie:

Box: 40x40x40
Svetlo: 50W CFL žiarivka
Kulisy: box oblepený odrazovou fóliou
Príťah: 40mm PC vetrák
Odťah: 80mm PC vetrák + pachový filter
Rastlinky: no name, narodené 7.10.2011
Pôda: substrát pre izbové rastliny

Box som postavil na základe mojich high-tech :D plánov, inšpiráciu som nabral tu na Groweri :pimp: . Pretože cez týždeň som preč z domu a odhalenie boxu by bolo smrtelné snažil som sa postaviť ho tak, aby bol čo najtichší a najnenápadnejší. Rastlinky sú zasadené v home-made samozalievacích kvetináčikoch ktoré zatial fungujú úspešne :). Svetlo je 50W úsporka, ratlinky pod ňou rastú no celkom hreje, dúfam že neskôr to nebude problém. Rastlinky majú 2 týždne. Foto realboxu čoskoro :) čus
hmm, hezký, budu sledovat a at se dari.
mr.brown
Nakreslený to máš moc hezky... Reálný foto už nějaký máš?
bindo011
Konečne som mal čas a cvakol pre vás boxík. Rastlinky majú 4 týždne, od začiatku na ne svietim 12/12 aby mi nevyliezli von z boxu :D. Majú za sebou aj prvé hnojenie. Hnojil som tyčinkami z GUANA. No a tu sú sľúbené fotky...
bindo011
po otvorení...
bindo011
osadenstvo... :)
bindo011
táto mi príde viac do Sativy...celkovo je vyžšia a inak stavaná než druhá každopádne NoName 1 :D
bindo011
a táto vyzerá ako Indica, je nižšia a má kus kus iné lísky.
NoName 2 :D
bindo011
slnko a tienidlo :)
bindo011
nakoniec odťah a kábliky :D
Mr.Nobody
Čau koupil bych aluflexu za 50kč/2e než k sobě montovat hajzlpapíry
Ty petflašky obal aspoň černou izolepou, nebo přinejlepším pořiď nějakej ten květináč za 10kč... průsvitná petka je naprd.

a než guanotyčinky bych pořídil něco na Růst/květ , nejlíp tekutý .tyčinky se nedaj dost dobře odměřovat

nesmíš být takový lakomec
bindo011
Kámo to nejsú hajzelpapiere :D je to normálna kartonová trubka, petky sú tam preto že si rastlinky sajú vodu sami keďže ja sa im cez týždeň venovať nemôžem, teda ich nemá kto poliať :). S hnojivom máš pravdu, máš aj nejaký tip na dobré hnojky?Načo ALUFLEX a drahé samozalievacie kvetináče keď takto to funguje tiež?! Peace :)
hoj, kamo me se tvuj pěst libi, jen tak dále, ti co to maj vymakane do posledniho detailu a maj 600w sodík ta to umí vypěstovat každé pako pár kilo ale pod 50w to us je těžší kalibr. Takže pokracuj ale kup normal kvetinace, ty petky jsou naprd bo jsou prusvitnéa kořeny nemaj rády svetlo nebo to necim polep at to neprosvítá.

Pěstu zdar
ty hele a vyfot mi ty samozavlazovaci kvetinace díky :-)
Jo vypadá to celkem dobře. Petky ale ne, určitě nějaký květináče. A nevím, jestli jsi udělal dobře, že jsi šel rovnou na 12/12. Podívej se na moji krabici, mám ji v popisu, jedu daleko menší prostor, menší wattáž a myslím, že to mám lépe vyřešené. Být tebou bych příštěl jel na 18/6 a ohýbal, nebo dal síť na SOG. Měj se
bindo011
Díky chalani, sám som nevedel že svetlo koreňom škodí, oblepím dočasne teda tie petky niečím a pozriem sa po kvetináčoch čo by sa mi tam hodili ;). Fotky samozavlažovacích petiek sem hodím tiež :).
dejaVuCV
citace:
Původní příspěvek od Mr.Nobody
a než guanotyčinky bych pořídil něco na Růst/květ , nejlíp tekutý .tyčinky se nedaj dost dobře odměřovat

nesmíš být takový lakomec

Ahoj bindo011.
Jak rika Mr.Nobody, chtelo by to tekuty. Jestli mas malo penizek, tak mne se osvedcili na rust Wuxal Super a na kvet OBM. Obe hnojiva jsou bezne k dostani v zahradnich potrebach/kvetinarstvi. Me minulej rok stali kolem 70,- za jedno tusim. Nad kilo urco nepujdou. Daj se aplikovat i postrikem, rozpousti se beze zbytku ve vode.
At se ti dari, djV.
hoj, k tem petkám, klidne je tam nech ale obleb je necim neprůsvitným např. černá eletrikářská páska nebo něčím jiným.
Namy91
a co tak nepriesvitny papier, heh? ale samozrejme normalne kvetinace by boli njalepsie! A jak vravi Fanta, prepni na 18/6 a ohybaj, neni to az take tazke, len davat pozor aby sa nezlomila ;)
Edit: a jak som si vsimol tak to nemas ani cely objem tej pet-ky vyuzity. taky maly priestor je nevyhodny - rastlinka bude slabá a malá... kvetinace predavaju hocikde, neolutujes!

pestu zdarr.
bindo011
Chalani rozumiem že kvetináč je určo lepší o tom žiadna no ide o to že rastlinky sú každý týždeň 5 dní sami, nikto ich nekontroluje, nepolieva pretože o boxíku nikto nevie :D a som cez týždeň v škole mimo rastliniek :). Skladá sa to z dvoch častí, v jednej je zem a rastlinka, v druhej voda. Prvá sa jednoducho vloží do druhej a zem si sama ťahá vodu :). Len nalejem dávku na týždeň. Thats all :). Hnojky kuknem jak píšem tie jednoznačne treba toto je len dočasné.
Ahoj, přepneš tedy na 18/6? Jinak pokud si zručný, tak určitě, když to přesadíš do květníku, tak vymyslíš, jak jim zajistit vodu, stačí ti nějaká nádobka, ve které to budeš mít postavené a v ní vodu. Nebo tady na G je pár návodů na samozavlažovací HOMEMADE květníky. JInak to hnojivo bych radil třeba BioBizz za 150Kč 0,5l a vydrží ti to určitě více sklizní a je to dobré hnmojivo.
bindo011
Pozriem sa na tie nádoby, nech to má HIGH úroveň :D. Pozeral som nejaké hnojivá, čo tak toto:
http://grower.sk/index.php?page=sho...uemart&Itemid=2
citace:
Původní příspěvek od bindo011
Pozriem sa na tie nádoby, nech to má HIGH úroveň :D. Pozeral som nejaké hnojivá, čo tak toto:
http://grower.sk/index.php?page=sho...uemart&Itemid=2


Ano, přesně toto má, a naprostá spokojenost!
Mr.Nobody
Biobizz dobrá volba ;) Fishmix,tohle a seš vysmátej ...investice 300kč - > 15e nebo kolik...

když tam 5 dní nejseš tak je ideál nějakej primitivní drip...

akvaristický čerpadlo cca 10e 2 kapiláry tak 4e kyblík časovač a nemusíš nic řešit .
vlhkost vyřešíš tím , že přes rostliny přehodíš petku s dírkama nahoře , nebo igeliťák na konstrukci ze špejlí
bull
Čau, taky se přidám s pár radama.
Květináče pořiď,nějaký co největší se vejdou a než odjedeš tak pořádně zalívej, v 1. kole to je těžký vychytat ale jde to. Pod tou watáží ti to stejně skoro nebude vysychat a vydrží to. Až budou rostliny větší, tak budou i pořádně pít a pak už to chce určitý zkušenosti abys nepřelíval anebo kytky netrpěly suchem. Já takhle na dálku pěstuju bez dripu pořád, ted i pod vyšší wattáží. Ideální to neni.. Každopádně v malinkym květináči ti to v půli květu vydrží zalitý tak do večera.. Radil bych ti vždycky, když jsi doma tak zalívat malými dávkami a sledovat za jak dlouho to vyschne, tomu pak přizpůsobit zálivku na 5 dní kdy jsi pryč..
Ten Fishmix je na in peklo smrdí jak čert, ale podle mě nejlepší bio hnojivo. Mě sice smrad nevadí, skříň je mimo ale stejně se ten smrádek drží. Už jenom mít to hnojivo doma :) Nicméně jsem s ním dělal i postřik, jak jsem psal tak mě to nijak neomezuje, ale doma bych to opravdu nedoporučoval :) Podle mě na růst nemá Fishmix a kopřivový čaj konkurenci, ten už si ted asi ale neudeláš..
bindo011
Organické hnojky objednané :) rozmýšlal som aj nad kvetináčmi aa dostal som nápad ako môj problém vyriešiť, takže som rovno dokúpil 2 kvetináče najväčšie aké sa tam zmestia a hlavne kvalitnú zem na presadenie, pretože to v čom teraz rastú je zem nanič, teda ak sa to tak dá nazvať, je to nejaký substrát, no skôr mi to príde ako podrvené drevo a kúskom hliny ako zem :P. Rastilny teda plánujem hneď ako budem mať všetky veci presadiť, poriešiť im zavlažovanie a dať im kvalitné hnojky nech majú čo papať :D.
hoj, nahod pak foto díky :D
bindo011
Update, rastlinkám sa darí, rastú ako z vody, dokonca už sa na nich tvoria blizny :). Zatiaľ sú v starých kvetináčoch, čakám kým mi prídu nové :).
bindo011
Noname 1 :D
bindo011
Noname 2 :D
dudino
pekne to mas :") len tak dalej naladil si ma na strunu ze mozno aj ja nieco skusim :D pokial samozrejme bude z toho nejaky vynos staci mi aj listie na konopnu mast len aby bolo :D :D
bindo011
Po čase prinášam update :). Rastlinky sú už presadené v kvalitnej zemi v nových kvetináčoch, sú tam najväčšie aké sa dali. Presádzal som v sobotu, takže ešte chvíľku potrvá kým sa zakorenia. Trápi ma jedna vec, mám už aj organické hnojky a neviem či mám rastlinky pohnojiť. Dával som tam totižto hnojivo v tyčinkách asi tak 3 týždne dozadu, na obale je písaná účinnosť dva mesiace tak neviem... nechcem rastlinkách nejako uškodiť a prehnojiť ich. Takže slúbené foto boxu :)
bindo011
noname 1
bindo011
pokus o makro...:D
bindo011
noname 2
bindo011
detail... :)
Hy3nA
jsi přepnul docela brzo, ne? a ten NN1 vypadá docela mutantsky.. :mutant:
bindo011
Od začiatku svietim 12/12 kvôli velkosti boxu takže rastovú fázu som vlastne preskočil. Rastlinky pravidelne zastrihávam inak by sa spálili vrcholky o lampu :). NN1 vyzerá zaujímavo, keby nemá šišky a nevonia ako grass tak ani nepoviem že je to marihuana :D.
Syrokrem
Zdars! Ako tu už padlo, mal si to radšej prepnúť na 18/6. Aspoň na pár týždňov a zohýbať, vyvezovať dolu. Získal by si v prvom rade úsporu miesta, resp. výšky v skrinke. Nemusel by si to srihať, aby si usporil miesto. To im asi vo fáze rastu viacej uškodí ako pomôže.
A druhá vec, rastlinky by boli pred prepnutím na kvet potentnejšie /viac dospelé a schopné vyprodukovať viac húla, nakoľko by boli rozvetvenejšie atd.../

Ale aj tak, fajnové. Rád pozorujem tieto mikrogrows... Jak tu nieto povedal, pod termonukleárnou watážou vypestuje každý. Normálne dostávam chuť začať len tak pre zábavu niečo podobné... : )

Good Luck!
micra
zdar, nedalo mi to a musím se taky vyjádřit.
dost se mi to líbí, sám jdu zítra na poštu pro lampy, dělám na něčem podobném, držím pěsti, čágo! +K
bindo011
Najväčší problém pri svietení 18/6 by ani tak nebola výška rastlín no je to priesvitnosť boxu, v ideálnom prípade by sa svetlo zaplo 00:00 a zhaslo by 18:00. Teraz v zimných mesiacoch je už o 5 tma takže by tu bolo veľké riziko odhalenia boxíku. Samozrejme je to ďalšia vec na ktorej sa chystám popracovať, no až v druhom kole, toto kolo dotiahnem tak ako som začal, samozrejme ako som už písal kvetinky rastú v normálnej zemi, v kvetináčoch čo je asi najväčšia zmena. Výnos si ešte netrúfam odhadnúť, aj keď rastlinky od začiatku rastú v svetelnej perióde 12/12 poriadne začali kvitnúť len dva týždne dozadu, celkovo sú staré 45 dní.

to micra: definuj niečo podobné :D máš už nejaké nákresy? :)
bindo011
Update, rastlinky pohnojené, kvitneme 4 týždeň :)
bindo011
detail...
bindo011
NN2 :)
bindo011
mmm :D
Hy3nA
si ostříhal velké listy co? tos snad ani nemusel, ono se stejně 2 tabory hadaj, jestli jo, nebo ne, každej má k tomu důvody..ale přesvědčivě ti to nikdo neřekne, ale zrovna ty jsi je tam mohl klidně nechat.

a ten mutant.. to si snad zaslouží karmu za odvážnost a trpělivost.. na tohle svitit :teef:
bindo011
Tu som vo vela témach čítal že je je dobré ostrihať lístky aby sa lepšie presvietili aj spodné paličky. Aj tak sú listy do týždňa naspäť tak môžem strihať zase :). Mutantík začal krásne šiškovatieť, vidno že sa mu nové hnojivo a zem páči a NN2 by ma mohla potešiť a zmeniť sa na jednu veľkú paličku :D. Díky moc za pochvaly a rady ;) Update čoskoro...
bindo011
Update :) fotky hovoria za seba... :leaf:

NN1
bindo011
NN1 makro :)
bindo011
krásavica NN2 :heart:
bindo011
Makro NN2 :)
redyth
Zdarec, rozhodně si tomu měl nechat nějakou dobu 18/6 a pak to teprve přepnout 12/12. Listy bylo naprosto zbytečný ostříhávat, ale uvidíš, co ti z toho vyleze, aspoň ponaučení pro příště ;-)

Ať se daří
bindo011
Díky za rady :) vlastne prečo niekto tie lístky strihá a niekto nie? Stále to pre mňa zostáva záhadou. Sám strihám pretože na konci týždňa je to už prerastené a rastlinky si navzájom tienia.
bull
Čau, kytka listy potřebuje, jinak by tam za těch miliony let evoluce už dávno nerostly. Pokud jí ostříháš zásobárnu živin a spalovací motor na světelnou energii v jednom - TO JSOU LISTY, má 2 možnosti: umřít, nebo nárust nových listů.
Naštěstí nám konopí neumře ale vyrobí si nový sklady a elektrárnu:) Jen jí to nějakou chvíli trvá a celou tu dobu se věnuje růstu nových listů.
Z toho co píšeš to vypadá, že ty chudinky celej tejden tvořej nový listy jen proto, abys jim je mohl zase orvat :) Pokud je navíc něčim hnojíš, tak to děláš trochu zbytečně, co si z hnojiv vemou do listů jim sebereš.. Můžem se maximálně bavit o tom, jestli rostlina potřebuje opravdu všechny listy co jí narostly - já věřím tomu, že 90% ano. Je to třeba důležitý kvůli fotosyntéze, jako živočichové dýchají kyslík, rostliny potřebujou fotosyntézu :)
Navíc je z fotek krásně vidět, že tam vlastně ani žádné palice mít nebudeš, jen shluky orosených lístečků...
Loni jsem jel přes zimu leden - březen, za oknem tohle: http://grower.cz/forum/showthread....3050#post963050 když bylo jasno tak to mělo po ránu 1 hod slunce, jinak bez přímýho světla.
Namy91
jj, jak hovori bull, z tej NN1 nebude ani 2gramy a z tej druhej typujem maxx 4-6 gramov.

A musim to tu zopakovat, mal si ich aozaj nehcat na tej 18/6. Sak ony sa dali tak krasne poohybat a pouvezovat a mal by si vynos aj15g keby si sa s tym pekne vyhral, tym, ze si sa unahlill mas to co mas. ;)

EDIT: a este aj ako vidim tak su obidve oprcane... jak si tam mal predtym nejakeho muza(samca), tak uz ma synov a dcéri ;)
to je dalsia vec, preco su take slabe tie kvietky, tlacia ziviny pre zachovanie rodu a druhu. :) uzi si aspon tie semiacka ked uz na hulenie nezostane :D
bindo011
Super takže lístky prestanem strihať uvidíme čo to nakoniec povie :).

18/6 NIKDY v tomto boxe svietiť nebudem zmierte sa s tým :D jednoducho by to večer už presvitalo a to nechcem, šanca na prežitie rastliniek by bola mizerná ak by rodičia boxík odhalili. Toľko k svetlu.

Húla z toho bude málo no úprimne je tam už teraz viac ako som vôbec čakal, ale továrňa na grass to nebol zámer môjho growu :smoker: .

Samček si vyrástol nazačiatku, bo rástli 3 kvetinky a samca som hneď ako sa ukázal dal preč - neskoro stihol si zašukať :D.
Cau, krasnej grow, sem zvedavej kolik z toho budes mit. 12/12 je technika co se u nas moc nejede, sam sem zvazoval jestli to nezkusim s vic kytkama ale nakonec sem sel do klasiky kvuli kvalite semen.

Jinak pod usporkama se jede z vetsiny tahle technika takze jejich rady moc neposlouchej, chce to akorad dobrej model a vic kytek. k+ leti
bindo011
To Lori:

Díky ;), dúfam že to bude čo najviac :D. Potom plánujem ísť druhé kolo, Growery mi poradili dosť vecí čo zmeniť a čo ešte vychytať, rozhodne pôjdem do ohýbania budúce kolo, aby som čo najlepšie využil priestor a znovu 12/12 :).

To all:

Update fotiek. Rastlinkám sa darí, cez týždeň o niečo podrástli. NN1 trochu nabral na objeme :) no samozrejme NN2 na ktorom to je vidieť aj cítiť. Nádherná vôňa :leaf: . Čo ma trochu trápi sú uschýnajúce lístočky, nič hrozné, kvetinky dávajú vedieť že za tých 5 dní bez vody im chýba :). Hnojím 1x/týždeň, rastlinky sú staré 71 dní, odzačiatku 12/12 čo myslíte KEDY KOSIŤ? Blizny už začínajú byť hnedé :).
bindo011
makro NN1
bindo011
NN2
bindo011
makro NN2
bindo011
Čauko Growers :). Po 76 dňoch končím Secret Grow vol.1 pod 50timi Wattmi úsporne. Na začiatku bol nápad Ako vypestovať pár gramov doma, za minimálne náklady a hlavne potichu he :D. Tu na GROWER.CZ som našiel kopec skvelých rád ako na pestovanie a techniku v boxe a veľa ochotných ľudí pomôcť ;) za každú radu dík :). Upravil som si teda nenápadný boxík a zasadil nejaké 3 semienka to PETky :D. Čo sa ukázalo ako kravina a po pár týždňoch som petky vymenil za normálne kvetináče a normálnu zem. Plus som začal hnojiť čo kvetinkách dósť prospelo :). Samozrejme od začiatku 12/12 he :D celkom 76 dní. Výsledok je lepší ako som čakal no dalo by sa z boxíku určo vytrieskať viac minimálne dvojnásobne ohýbaním kvetiniek. Najviac objemu nabrali v poslednom mesiaci a postupne to prestalo, blizny zhnedli a rastlinky šli pod kosu. Týmto zahajujem SÚŤAŽ V TIPOVANÍ KOĽKO g BUDE??

Box navyše zostal celý čas 100% secret a preto mu právom patrí 5* he :goldcup:
bindo011
NN1 makro
bindo011
NN2
bindo011
NN2 makro
dudino
spolu 12g :") plus minus 200 :D
bindo011
Okey tak toto kolo uzatváram, celkom bolo 8g suchého. Chuťovo boli obe rastlinky chutné a zhúlenosť super ;) zaujatosť vecami okolo, kopec smiechu kamarátom sa tiež úroda páčila :D.
dudino
pekne kolo :_) dobra inspiracia na podobny pokus :_)
luky19
pěkné :)) tohle obdivuju ;-)
moc se mi libi tvuj pristup a jsem rad,ze jsi z toho growu spokojenej.Kyticky ti daly co za danych podminek mohly. Tak trosku placu za ne,ale urcite citily,ze to s nima nemyslis zle, nekdy ale jen tohle nestaci. Pod 50W ti mohly dat skoro trikrat tolik,co ti daly ted.
Zajimalo by me,jestli to bylo 8g sucheho hulca nebo 8g zivyho,protoze se mi to moc nezda. Jedna dobra rada na zaver,urcite to tady zaznelo.Nestrihej jim listy a pokud si nejses jistej,cekej,protoze kytka,jak zacne dozravat,tak si o to rekne sama.
Ve finalni fazi zacinaji nejdriv ty nejvetsi listy ztracet tmave zelenou barvu az nakonec zloutnou.tech se zbavuj,pokud si nejses jistej,kdy to strihat.
Onelove
ahoj bindo, na začiatku píšeš že máš pachový filter.. môžeš oňom napísať niečo viac ?:) fungoval ? prefúkol ho ten 8cm fan? :D
bindo011
Zdravím chalani po dlhšej dobe sa vraciam spať a pripravujem druhé kolo. Samozrejme opäť pod 50W a výnos 8g z predchádzajúceho growu by som chcel minimálne zdvojnásobiť. Očakávania sú veľké tak uvidíme čo prinesie výsledok. Momentálna situácia je taká, že mám pripravené naklíčené semienka, ktoré čakajú kedy na ne začnem svietiť. Na boxe som nič nemenil až na odfukové potrubie, ktoré dostalo malý upgrade čiže je lepšie a priepustnejšie. To je všetko čo sa týka úprav, takže zmena minimálna. Rád by som sa pustil do techniky ohýbania, ktorú mi tu radili viacerí a určite tým využijem čo najlepšie priestor boxu a podarí sa mi zvýšiť výnos. Zatiaľ ďakujem všetkým za cenné rady čoskoro prídem s fotkami je sa na čo tešiť ;) ...

TO RA: 8g bol výnos už suchého materiálu, moc si nepamätám ako to vyzeralo bo je to už par mesiacov dozadu. Dik za rady.

TO Onelove: Jedná sa asi ten najjednoduchší pacháč aký si možeš vyrobiť. Potrebuješ len pachový filter do digestora alebo fritézy a z neho vystrihneš tvar aký potrebuješ. Jednoduché, lacné...
bindo011
BOX JE NA PREDAJ! V PRÍPADE ZÁUJMU MI POŠLITE SPRÁVU.
Lipánek
Myslím že bys měl přidat wattáž na světle.. Jinak musíš mít fakt velikou trpělivost.:rip:
p4rk3r
tomu říkám punk :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma