Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 18.02.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Návštěvníci safari výprav poznají zvláštní druh
Českobudějovické listy 15.2.2003| rubrika: Dopisy - připravuje Praha| strana: 19| autor: MILAN BRABEC

České Budějovice - Bezstarostný život dospívajících tvoří kromě některých povinností vážících se k jejich věku (škola, domácí práce, sem tam nějaká brigáda) především zábava. K ní samozřejmě neodmyslitelně patří opojné látky rozjařující mysl a navozující dobrou náladu. Přestože seriál se týká hlavně středoškolské mládeže, tudíž převážně nezletilých chlapců a dívek, alkohol a cigarety do jejich života neodmyslitelně patří. Přes zákaz jejich prodeje lidem pod osmnáct let mají k těmto drogám poměrně snadný přístup. Stejně lehce se dostávají i k třetí nejrozšířenější droze - marihuaně. Ačkoli je nelegální drogou, není problém ji sehnat a mezi mládeží je plně akceptovanou a normální drogou. Ve druhém díle seriálu jsme si představili druh vyznačující se "potravním specialismem", šampona obecného, který se právě marihuaně zásadně vyhýbá a užívá pouze alkohol a tabák. Dnes se návštěvníci safari seznámí s dalším "potravním specialistou", který jaksi žije na opačném břehu - marihuana je základní látkou, jíž si zpříjemňuje život. Dnes představovaným druhem je alternativec arcihulič.


BUDĚJICKÉ SAFARI – alternativec arcihulič
Českobudějovické listy 15.2.2003| rubrika: Dopisy - připravuje Praha| strana: 19

Na první pohled je alternativec arcihulič téměř k nerozeznání od svého blízkého příbuzného alternativce obecného. Také nosí spíše tmavší oblečení, vysoké kožené boty, mívá delší vlasy, často obarvené, piercing, tetování. Populární jsou u něj mikiny s kapucí, kapsáčové kalhoty (mnohdy s maskovacím vzorem), kožené bundy nebo bombery. Oproti alternativci obecnému se snad odívá jen více "nezávisle" a "odvázaně". Mezi příslušníky tohoto druhu lze najít více jedinců s dredy, s větším množstvím kovu v obličeji i jinde a tetováním. I to však může být trochu zavádějící, neboť někteří arcihuliči jsou naopak poměrně nenápadní, splývají s davem.

Jak druhové pojmenování naznačuje, alternativec arcihulič je potravním specialistou. Ač se alkoholu nevyhýbá, v prvé řadě konzumuje marihuanu. Ostatní druhy alternativní mládeže sice také, nikoli však v takovém množství a s takovou četností. Obvykle si dají jointa jednou týdně, alternativec arcihulič však kouří marihuanu denně. To je také základní odlišovací znak, který určuje jeho příslušnost k druhu. Tento znak je však na první pohled jen těžko rozeznatelný, návštěvník safari musí s arcihuličem strávit delší dobu, aby ho dokázal správně zařadit.

Jelikož je téměř neustále pod vlivem konopných drog, je nutné pro jeho zařazení znát vnější projevy intoxikace. V prvé řadě jsou to zarudlé, přivřené oči, pobledlá tvář a úsměv. Zatímco příležitostní konzumenti marihuany po vykouření jointa často trpí záchvaty bezdůvodného a bezuzdného smíchu, který nelze nijak ovládnout, na arcihuličově poklidné tváři plné lásky k okolnímu světu se stále rozprostírá spokojený a trochu přihlouplý úsměv, působící dojmem absolutní vyrovnanosti. Typická je pro arcihuliče i jakási pomalost v jednání a chování, která však může také vypadat jako neuvěřitelná rozvážnost v pohybech a maximálně úsporné nakládání s tělesnou energií. Málokdy ho něco rozhází. Nikam nikdy nechvátá, jeho život pomalu plyne bez komplikací, problémy nemá, protože je neřeší. Je "v pohodě".
V létě lze arcihuliče ejčastěji potkat pod širým nebem. I když navštěvuje hostince a kluby, jejichž majitelé a zaměstnanci většinou marihuanu a její kuřáky lerují

(ale odmítají její konzumaci ve svých podnicích - koneckonců je to nelegální droga), konopné drogy nejraději užívá ve volné přírodě, kde nikdo neruší a je tam čas jointa ubalit a vykouřit v klidu a beze spěchu. V Českých Budějovicích jsou takovými místy parky a nábřeží u slepého ramene Malše, kde v létě na trávě u řeky skupiny arcihuličů posedávají a polehávají.

Je to společenský tvor, trávu málokdy kouří sám - podle toho je možné ho identifikovat. Především pak také podle kruhové formace, které stádečko arcihuličů vytváří, aby si navzájem mohli jointa podávat. Jelikož je to poměrně plachý tvor, aktivní spíše v podvečer a v noci, návštěvník často narazí pouze na stopy, které po sobě skupina arcihuličů zanechala - typický pach marihuanového kouře, nedopalek a pravidelné kolečko plivanců na chodníku (při kouření marihuany se zvyšuje tvorba slin).

V plné hospodě se stůl alternativců arcihuličů výrazně odlišuje od ostatních. Zatímco u vedlejších stolů panuje ruch, hlasité veselí a halas, arcihuliči většinou sedí potichu, popíjejí (hlavně džus a jiné lihuprosté nápoje, ale alkoholu si také občas zavdají) a nepřítomně se usmívají. Čas od času na sebe kývnou, seberou se a jdou na vzduch. Když se vrátí, jsou o něco bledší, mají zarudlejší oči a více se usmívají.

Každý živočišný druh trpí ztrátou svého životního prostoru a mizením přirozeného prostředí, například deštných pralesů. Stejně tak se otázka životního prostředí týká i arcihuličů, kteří se v důsledku rozsáhlého kácení porostů na Střeleckém ostrově a stavby lávky ke Sportovní hale, která zvýšila počet lidí přes ostrov procházejících, musejí kvůli své plachosti a neochotě být kýmkoliv viděni při kouření trávy stěhovat do jiných končin.
Život alternativců arcihuličů je sice "pohodový", bezstarostný a nejenom díky trávě poměrně veselý, ale zároveň i poměrně prázdný a jednotvárný. Marihuana totiž poškozuje krátkodobou paměť, její uživatel mívá problémy si vzpomenout na detaily událostí předešlého večera, natož pak třeba minulého týdne nebo měsíce. Arcihuliči tak místo životem proplouvají spíše jakýmsi vzduchoprázdnem. Na co nejsou vzpomínky, jako by se to ani neudálo. Každý arcihuličův den je pak téměř stejný jako ty ostatní. Zkrátka a dobře, stejně jako u alkoholu i jiných věcí zde platí prastaré moudro, že by se nic nemělo přehánět.
__________________________________________________________________________________________


Zkolabovala po »trávě«
Blesk 18.2.2003| rubrika: Střední Čechy/Praha| strana: 4| autor: (jad)

ČELÁKOVICE Z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů obvinili policisté z Čelákovic u Prahy mladíka (18) z Lysé nad Labem na Nymbursku. "Pachatel doma pěstoval rostliny konopí setého a jednu cigaretu marihuany dal nezletilé dívce (17). Ta ji vykouřila, ihned poté ale zkolabovala a skončila v nemocnici v Praze," informovala policejní mluvčí Diana Bušková. Mladíkovi, který dívce drogu podal, hrozí tři roky vězení.
__________________________________________________________________________________________


Drogy berou už i školáci
Blesk 18.2.2003| rubrika: Čechy/Morava| strana: 6| autor: (mach)

NOVÝ JIČÍN Balíček marihuany u žáka šesté třídy jedné novojičínské základní školy spustil lavinu vyšetřování. Třebaže policisté jsou na začátku, už nyní jsou fakta děsivá. Drogy se objevují už mezi dětmi na prvním stupni. Co víc školáci s marihuanou vzájemně kšeftují.

"Šokovalo mě to. Čekala jsem drogy mezi středoškoláky, ale ne tady," připustila zástupkyně ředitelky školy Taťána Koňaříková. "Jde však o jejich mimoškolní aktivity. Ve škole se drogy neobjevily," zdůraznila ředitelka Emilie Řeháková. Na ni se obrátila matka, která u syna našla balíček »trávy«. Ředitelka jeho obsah nechala přezkoumat policií. Kolik žáků je do obchodování s drogou zapojeno, odmítly škola i policie sdělit. "Na případ je uvaleno informační embargo. Vyšetřování pokračuje," uvedl jen novojičínský policejní mluvčí Pavel Kovařík. "Chtěl jsem to zkusit a zapomenout na starosti," přiznal marihuanu školák (12). Děti si drogy pořizují na diskotékách a v některých restauracích. "Jsou do toho zapojeny děti všech zdejších škol. Drogy jsou už i na vesnicích. Rodiče většinou o ničem nevědí," řekla ředitelka, která se rozhodla problém neututlat.
__________________________________________________________________________________________


NA LINCE 156
Listy Jindřichohradecka 15.2.2003| rubrika: Mutace - posláno z Českých Budějovic| strana: 16| autor: mp, nov

Vybíráme z nejzajímavějších případů, které v uplynulém týdnu řešili strážníci.

Jindřichův Hradec - Při balení marihuanové cigarety přistihli strážníci dva mladíky ve věku 17 a 18 let v noci v prostoru náměstí Za kostelem. Kvůli podezření z neoprávněného přechovávání omamné psychotropní látky, byť šlo o vlastní potřebu, je zadrželi a předali Policii ČR, kde budou vše vysvětlovat. Na nebezpečném místě se oddávala milostné předehře dvojice notně rozjařená alkoholem. Strážníci narazili v prostoru před základní uměleckou školou a Švecovými kasárnami na dvě dívky ve věku 15 a 16 let a jednoho muže. Dívka se vleže objímala s mladíkem přímo na silnici. Vzhledem k tomu, že byli všichni silně pod vlivem alkoholu a odmítali prokázat totožnost, byli předvedeni na obvodní oddělení policie. Následně strážníci o všem informovali rodiče mladistvých. Čtyři hledané chovanky Výchovného ústavu pro mládež v J. Hradci spatřili strážníci v prostoru vlakového nádraží. Dívky "na útěku" před uniformovanými muži začaly prchat. Postupně je ale strážníci zadrželi na sídlišti Vajgar a vrátili do ústavu. Třeboň - Podivně se chovající individuum strážníci v noci kontrolovali dvakrát za sebou u benzínové čerpací stanice Na Kopečku. Podruhé omdlel a "složil" se vedle služebního auta. Přivolaná lékařská služba pak požádala kvůli podivnému chování jednoho ze strážníků o asistenci při převozu do nemocnice. Na linku 156 zavolal zákazník, kterému nechtěli ve vietnamské prodejně uznat reklamaci za tři dny staré vadné zboží. Až zasáhli strážníci, tak prodejce přistoupil na dohodu.
__________________________________________________________________________________________


Kurs si gymnazisté zpestřili marihuanou
Olomoucký den 15.2.2003| rubrika: Titulní strana| strana: 1| autor: dk

Ostružná/ Olomouc - Jesenický policejní vyšetřovatel obvinil dva studenty z olomouckého gymnázia z trestného činu nedovolené výroby a držení psychotropních látek a jedů a z šíření toxikomanie. Vážné problémy se zákonem si patnáctiletý mladík se svým o rok starším spolužákem způsobili díky zálibě v kouření marihuany. Tu si s sebou přivezli i na lyžařský kurs, který jejich škola pořádala v těchto dnech v zimním středisku v Ostružné v Jeseníkách. V penzionu, kde byli ubytováni, se rozhodli rozdělit se o drogu se svými kamarády. "Marihuanu nabízeli několika osobám mladším osmnácti let. Tři děvčata a jeden chlapec této nabídce neodolali,"uvedla tisková mluvčí jesenické policie Natálie Orlová. Kuřáci ale měli smůlu. Na pokoji totiž celou skupinku objevil jeden z pedagogů, který věc okamžitě nahlásil policii. Nyní čelí dvojice gymnazistů obvinění. Protože oba provinilci nabídli drogu osobám mladším osmnácti let, pamatuje na ně zákon s přísnějším trestem, i když ani oni ještě nejsou plnoletí. "Tím si skutečně značně přitížili. Hrozí jim trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let,"podotkla Orlová. (dk)
__________________________________________________________________________________________


Policisté stíhají dealera marihuany
Nymburský deník 15.2.2003| rubrika: Nymbursko| strana: 11| autor: daf

ŠPATNÁ ZPRÁVA

Poděbrady - Devětadvacetiletého muže z Poděbrad začala ve čtvrtek policie stíhat pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Od června do října loňského roku ve třech případech předal jedenadvacetiletému mladému muži marihuanu, ze které si pak ubalil a vykouřil celkem třicet cigaret. Policie škodu vyčíslila na dvanáct tisíc korun.
__________________________________________________________________________________________


Policisté odhalili tři varny pervitinu
Brněnský a jihomoravský deník - Rovnost 15.2.2003| rubrika: Brno a okolí| strana: 11| autor: Jaroslav Sedláček

Brno - Tři varny pervitinu odhalili v uplynulém týdnu brněnští kriminalisté. První z nich se nacházela v domě v Brněnských Ivanovicích."Uvnitř byly předměty sloužící k výrobě omamných a psychotropních látek a také dva kilogramy sušeného indického konopí,"uvedla brněnská policejní mluvčí Jana Kozárová. Policejní rada v této souvislosti stíhá jedenadvacetiletou ženu a dva muže ve věku 25 a 50 let. V jedné z obcí na Blanensku pak při domovní prohlídce překvapili čtyřiatřicetiletého muže z Brna a jeho o osm let staršího komplice. Starší z nich umožňoval v domě svému známému výrobu pervitinu od loňského září. Za to dostával část drogy pro svou potřebu. Třetí domovní prohlídka se pak uskutečnila v Brně- Tuřanech. Pětatřicetiletý muž tam vyráběl pervitin od loňského listopadu. "Na místě se podařilo zajistit připravený postup na výrobu asi pěti gramů této drogy,"konstatovala Kozárová. Všichni jmenovaní jsou stíháni pro nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Od začátku roku odhalili brněnští kriminalisté už osm varen pervitinu. V této souvislosti je pro 33 trestných činů stíháno dvacet lidí.
__________________________________________________________________________________________


Štreitovy snímky nahlíží do bytí drogově závislých
Mladá fronta DNES 18.2.2003| rubrika: Vysočina| strana: 3| autor: (ilm, ze)

Kultura

Pacov - Jindřich Štreit - přední český fotograf, zabývající se dokumentární fotografií od konce šedesátých let, zapůjčil Muzeu Antonína Sovy v Pacově cyklus černobílých snímků, v kterém se snažil postihnout život lidí s drogami. Kolekce fotografií, které autor vytvářel od roku 1996, nese název Cesta ke svobodě, stejně jako jeho knižní publikace, která obsahuje tyto snímky. Expozice se díky svému tématu stala velmi úspěšná a od první výstavní realizace koncem devadesátých let putuje českými a moravskými galeriemi a výstavními sály. K vidění byla i v Jihlavě či v Havlíčkově Brodě. Cestu na ní si hledají především studenti, mladí lidé a to potvrzují i slova pracovnice pacovského muzea. Fotografická výstava Jindřicha Štreita v pacovském muzeu je dále doplněna o poznatky odborníků na drogovou problematiku, ale je zde také kopie dopisu, který zaslal drogově závislý mladý muž autorovi snímků z vězní, kam se dostal. Podobně je stylizovaná i Štreitova kniha. Je v ní zachyceno slovo teologa Tomáše Halíka, vyznání drogově závislých, které Štreit fotografoval, výpověď lékaře Pavla Béma, ale i úvaha filozofa Miroslava Petříčka juniora nebo vyprávění novináře Jiřího X. Doležala. „Vůbec jsme netušil, že o výstavu bude takový zájem. Jsem samozřejmě velice rád. Ne však kvůli sobě, ale kvůli lidem, které jsem fotil. Oni na ten projekt přistoupili proto, že chtěli, aby veřejnost poznala, co závislost na drogách obnáší. A toho si velice vážím,“ říká autor. Soubor fotografických snímků vznikal v prostředí drogově závislých mladých lidí v letech 1996 až 1999, mimo jiné i v resocializačním zařízení Pastor Bonus v Podlesí u Světlé Hory, kde se lidé snaží zbavit závislosti na drogách. V této komunitě, která ho přijala mezi sebe žil střídavě od začátku svého projektu. „Naprosto respektuji soukromí a nikdy nefotím bez dovolení. Fotograf, který se chce věnovat dokumentu, musí umět naslouchat. To je nejdůležitější. Za dobu, kterou jsem tam strávil, jsem vyslechl hodně životních příběhů. V zásadě se dá říct, že jsou tam buď děti bohatých lidí, na které rodiče neměli čas, nebo děti z velmi chudých poměrů,“ zdůrazňuje Štreit, který svůj cyklus nakonec postavil téměř jako příběh jednoho člověka. Autor svou výstavu dokumentárních snímků rozdělil jakoby do tří na sobě navazujících částí. První ukazuje drogy jako příjemného společníka v podobě marihuanových cigaret. Ukazuje lidi na venkově, kteří drogu pěstují a nemají s ní zatím žádné problémy. V té druhé autor sleduje, jak si droga člověka pomalu a zákeřně podmaňuje. Jak se mu kontrola nad ní vymyká z rukou a přivádí ho postupně na šikmou plochu. Poslední díl expoz ice tvoří zdokumentovaná snaha závislého člověka o vymanění se z vlivu drog na farmách či v různých komunitách a léčebných centrech. Fotograf Jindřich Štreit, který vydal 16 knih svých fotografií a uspořádal 400 autorských výstav, se zaměřuje na zachycení lidí pronásledovaných osudem. Zachycuje vozíčkáře, nevidomé, mentálně postižené lidi, matky v nouzi, děti z Grozného či staré a umírající. Výstava v pacovském muzeu potrvá ještě do 23. února.

Foto: CESTA KE SVOBODĚ. Drogovou problematikou se ve svém fotografickém cyklu Cesta ke svobodě zabývá náš přední fotograf dokumentarista Jindřich Štreit.
FOTO: JINDŘICH ŠTREIT

URL| http://archiv.newton.cz/mf/2003/02/...55270ecce1f.asp
__________________________________________________________________________________________


Děti ze stanice ZOO v Illusionu
Právo 18.2.2003| rubrika: Praha - Střední Čechy| strana: 12| autor: (vm)

Ještě dnes a zítra, 19. února, uvádí pražské Bio Illusion německý fim, natočený podle stejnojmenné slavné knihy My, děti ze stanice ZOO. Příběh Christiane F. a její drogové závislosti natočil režisér Uli Edel v roce 1981, v Čechách se však zatím nepromítal, znají jej pouze čtenáři. Jde tedy o jedinečnou přílležitost film zhlédnout. Promítání je součástí dlouhodobého protidrogového programu společnosti PLUTO film & video. V rámci tohoto projektu vznikly zatím tři preventivní videopořady: Děti a drogy, Školáci versus drogy a Rodiče a svět drog. Připravuje se další videopořad Teenager a drogy - Radost s krátkým dechem, který bude mít premiéru v březnu 2003. Začátky představení fimu Děti ze stanice ZOO jsou od 18 a 20.30 hodin.

URL| http://archiv.newton.cz/pr/2003/02/...deb23daf6cc.asp
__________________________________________________________________________________________


Zfetovaného mladíka zachránili hasiči
Mladá fronta DNES 18.2.2003| rubrika: Střední Morava| strana: 2| autor: (šot)

Krimi

Olomouc - Drogou omámeného mladíka zachránili v pátek odpoledne olomoučtí hasiči, když se narkoman v euforii vyvolané čicháním toluenu vydal na nebezpečnou procházku po městských hradbách. „Dvaadvacetiletý mladík se pohyboval po hradbách v Michalském výpadu ve výšce asi dvaceti metrů, a protože jeho kroky nebyly nejjistější, hrozilo, že spadne,“ uvedla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Hasičům se nakonec podařilo po žebříku k mladíkovi dostat a přesvědčit ho k návratu. „Zcela omámený muž skončil v rukách lékařů,“ dodala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Na neobvyklý výlet se podle svědků mladík vydal poté, co strávil několik hodin čicháním toluenu.

URL| http://archiv.newton.cz/mf/2003/02/...ecdd352474f.asp
__________________________________________________________________________________________


EXPRES * Drogy v jeslích

Blesk 18.2.2003| rubrika: Poslední strana| strana: 16

AMSTERDAM (INT) Úřady uzavřely amsterdamské jesle Denyo poté, co se v ústavu našly drogy. Jedna z ošetřovatelek dokonce objevila bílý prášek v ústech jedenáctiměsíčního dítěte. Testy prokázaly heroin. Nicole už asi zapomněla, jak se trápila, když jí Penelope Cruz ukradla Toma Jude a Sadie s dcerou, když ještě jejich vztah jakž takž fungoval
__________________________________________________________________________________________


Marihuanu tady kouří skoro všichni, stěžuje si voják
Mladá fronta DNES 18.2.2003| rubrika: Z domova| strana: 4| autor: JAN GAZDÍK

Bývalí i současní vojáci kritizují poměry v armádě, podle nich v ní stále chybějí kvalitní důstojníci

Praha - Pořádný šok čekal při příchodu na vojnu Antonína D. Jak říká, realita byla mnohem horší, než si vůbec lidé myslí. Ani on sám podle svých slov netušil, jak rozšířené jsou v armádě například drogy. "Alespoň v našem útvaru to tak je. Marihuanu tu kouří až na pár výjimek všichni záklaďáci. Děsí mne, když zfetovaní kluci nastupují do služby. Jsou nepoužitelní. Zrovna včera jsem měl službu se dvěma, kteří si už dlouho před tím marjánku dopřávali. Jen se pitomě usmívali, zatímco já jsem to za ně všechno odmakal." Mladík se domníval, že na kouření marihuany, jaké nezažil ani na vysoké škole, vojenská policie brzy přijde. Ale mýlil se. "Tři dny před šťárou se o ní od nadřízených vždycky dozvíme, takže se žádná marjánka nikdy nenajde. Navíc ji mají kluci schovanou ve speciálních úkrytech mimo budovu. Přitom jsme policií vybízeni, abychom podobné věci oznámili, že zachová diskrétnost. Jak tomu mám ale věřit, když o šťárách policie víme téměř vše?" Antonín D. byl jedním ze čtenářů, kteří reagovali na nedávné články v MF DNES, které popisovaly zkušenosti vojáků v základní službě. Jan Tomášek z Opavy naopak považuje články, které kritizují poměry na vojně, za smyšlené. "Neumíte nic jiného než armádu pomlouvat a kálet na ni," rozčiloval se. Jiný názor včera vyjádřil Stanislav Mecera z Přerova, který byl před patnácti lety určen jako učitel řidičů nákladních vozidel, aniž měl řidičský průkaz. "Marně jsem protestoval. Řekli mi, že je to rozkaz, o němž se nediskutuje. A tak jsem se musel vše našprtat. Dost mne překvapilo, že stejné zážitky mají vojáci i dnes," uvedl Tomáše Zdražila z Písku naopak armádní švejkoviny a hulvátství některých důstojníků nepřekvapují. "Že jsou ve vojsku stále arogantní velitelé - to se ani nedivím. Spíše mne zaráží, že se tak dnes chovají i mladí profesionálové. Očekával bych to od těch starších, kteří sloužili před rokem 1989." K tomu, aby velitel odmítl plnit nesmyslné a dávno překonané předpisy, musí být podle Zdražila velmi silná osobnost. "A takových je stále málo... a dost je naopak zamindrákovaných důstojníků, kteří si k vojákům dovolují to, co by jim v civilu neprošlo," dodává. Bývalému důstojníkovi Tomáši Hnátkovi z Čáslavi se v minulosti nelíbily články, které armádu kritizovaly. "Ani nevíte, jak mě štvaly. Civil mi ale otevřel oči. Až dnes vidím, jak jsou někteří velitelé odtrženi od života a že nic nevědí o tom, jak se lidé v civilu musí ohánět. To, co si dovolí v armádě, by jim jinde neprošlo. Dokud budou v armádě lidé, kteří by se jinde neuchytili, lidé jen těžko uvěří, že se změnila," míní Hnátek, který však vzpomíná na armádu v dobrém. "Pracuje v ní i mnoho špičkových expertů, kteří by si v civilu vydělali mnohonásobně víc," říká.
Walhalla2000
tak tomuhle ja nerozumim....

Policisté stíhají dealera marihuany
Nymburský deník 15.2.2003| rubrika: Nymbursko| strana: 11| autor: daf

ŠPATNÁ ZPRÁVA

Poděbrady - Devětadvacetiletého muže z Poděbrad začala ve čtvrtek policie stíhat pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Od června do října loňského roku ve třech případech předal jedenadvacetiletému mladému muži marihuanu, ze které si pak ubalil a vykouřil celkem třicet cigaret. Policie škodu vyčíslila na dvanáct tisíc korun.
__________________________________________________________________________________________

jak skoda za 12 litru??? to vychazi joint za 400? tak to je husty... bud policajti nejak divne pocitaj a nebo ten tupoun co to prodaval je fakt divnej
chobot
Taky nechapu o jake skode se mluvi. Komu jako byla zpusopbena naka skoda?
Spis slo o zisk, ne?

chobot
breeder
tak to je docela hustý a fakt zkolabovala? a nepodělíš se s náma o nějaký dalších podrobnostech a nesrovnalosti oproti médiím?

jinak ti přeju ať tě nic zlýho nečeká :wink:
breeder
dík za info
fak.gesho
To stim gymplem a lyzakem, to me mrzi, sou to lidi fakt nepremejslivi kreteni, bud ten jejich ucitel byl opravdu velka svine nebo jen dalsi uspesny konzum vytvoreny medii. Ale to samozrejme vsichni vite...

2Blockhead---> GL man, ale priste davej pozor skym hulis, ta holka te asi musela bonznout(nebo nekdo inej), protoze by ti jinak nemohli dokazat, ze si ji zhulil ne???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma