Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Indoor 600w HPS + HESI COCO - Klikni zde pro originální téma
Richtofen
Zdravim growers nasbiral jsem nejake informace a hardware ;) a potom co jsem zdarile sklidil v hline chci se vrhnout na kokos. Tak budu rad za vase komentare a pripadne rady. Takze predtim nez jsem zacal cokoliv delat jsem vzal 200l barel do nej nalil 40l vody PH stahnul na 2.0 a nasypal 20l agroperlitu. S obcasnym promichanim jsem to nechal 48h odstat.
foto.1- Po dvou dnech jsem vzal cisty perlit ktery plaval na hladine pripraveny k pouziti. ;)
foto.2- Takhle vypadal bordel ktery potom zustane na dne ucelem toho vseho je trochu srazit PH perlitu a zaroven ho zbavit nezadoucich necistot.
Richtofen
Pekne od zacatku jsem nechal naklicit seminka (the ultimate od outch passion) nejdriv byly ve vode s korenovym stimulatorem PH jsem mel kolem 5,2/5,3 potom co pukly a vyhodily klicek jsem je hodil do krabicky s vlhkym ubrouskem pod i nad seminkem. Potom co byly klkicky dost dlouhe asi tak 3mm jsem je hodil do predmocenych kostek 4x4x4cm ktere jsem 24 hodin pred pouzitim nechal ve vode s ph 5,2 a korenovym stimulem. Vsechno jsem to nechal v cloneboxu po dobu 2 tydnu kdyz korinky prorostly kostkama presadil jsem je do kelimku s kokosem od plagronu s trychodermou a zacal normalne hnojit HESI COCO podle tabulky. Po dvou tydnech kdyz byly korinky prorostle kokosem v kelimcich jsem je presadil do 11l kvetinacu. Vespodu kvetinacu jsem nechal asi tak z jedne tretiny cisty agroperlit nanej jsem dal mirnou vrstvu asi tak 5cm agroperlit+kokos 1/1 a zbytek zasypal cistym kokosem. Nahoru jsem dal jeste cisty agroperlit ciste jen kvuli prosvetleni dost casto jsem to videl na fotkach jinych growru ale jestli to ma opravdu nejaky vliv nevim :). To je pro tedkom vse casem budu pridavat a aktualizovat fotky s patricnym popisem a jak jsem psal uz vys budu rad za kazdy nazor ;) zatim peace & grow.
Richtofen
Tady je predmocena kostka 4x4x4 v root stimulatoru s PH 5,2 pekne prorostla korinky. Duvod proc jsem nesadil prorostle kostky hned do 11l kvetinace je ten ze jsem chtel mit kytky jeste v cloneboxu. Ale nebyl by zadny problem takhle zakorenene kostky sadit do kvetinacu hned mate pak jen o neco vetsi spotrebu hnojiv protoze logicky zalivat 200ml nebo 11l kvetinac je rozdil.
Richtofen
A tady sazenice pripravena na presazeni do 11l kvetinacu a par fotek krok za krokem. Pred presazenim jsem is pripravil zalivku s PH 5,8 (TNT Complex+Root Complex+Power Zyme a kapku Super Vitu) a kvetinace. Nejdrive jsem postupne obsypaval prazdny kelimek stejny jako ten ve kterem byly sazenice (vrstvu po vrstve jak uz jsem psal vys). vyhodou je ze sazenice potom presne zapadne do predem pripravene diry a pak staci jen zasypat vrch a zalit. Ted podavam zalivku co druhy den zhruba 300ml na kus. A jednou tydne Phyt-Amin.
Richtofen
No a tak to mam ted v druhem tydnu od doby co vyrasily prvni listky pod 2x 24w zarivkama na rust 18/6 a v zadu 2 vetraky a zvlhcovacku (jeden s klipsnou 15cm a druhy na kratkem stojanu 40cm mam jeste treti 40cm ale ten zapnu za bude treba). Zalivku micham a podavam presne podle tabulky HESI COCO a jednou tydne je rosim pripravkem Plagron Phyt-Amin. V rustu je chci nechat jeste tyden pak zapnu 600w HPS a pojedu 12/12 mam jeste obednane dve zarivky 120cm 75w chci je pouzit od druhe pulky kvetu na dosviceni spodnich palic videl jsem to v praxi u kamose a vysledek byl znatelny ale o tom jindy. ;)
zdar, mas to moc hezky, take jsem chtel v prubehu kvetu poridit jeste nejake slabsi zarivky, presne jak rikas, na dosviceni tam kam uz horni svetlo moc nedosahne :)) ale docetl jsem se tady na groweru ze zarivky jsou na prd, tak jsem se na to vykaslal.
Richtofen
Ok dneska jsem se vrhnul na okdvod vzduchu z pestirny. Vsechno co jsem k tomu potreboval byla cerno bila folie (k dostani v kazdem growshopu) cernou sit na komary a klasicka "pruhledna" izolepa "o sirce 5cm. NE hneda" (protoze po strhnuti nechava hnede lepidlo uchycene na dane lepene plose a kdyz mate bile plastove okna jako ja, jde to pak jen tezko dolu) Sirsi je lepsi protoze se prilepi vetsi plochou a logicky tak lepe drzi folii na okne. Takze nejdrive jsem si zmeril okno potom jsem si nakreslil maly planek jak budou vypadat 3 casti ktere budu lepit.
Uplne nejdrive jsem na okno z venku nalepil klasickou cernou sit na komary (k dostani v OBI apod za +- 30kc) cim mensi jsou oka site tim lepe. Duvod je ten ze mi pres sit nebude do okna litat zadny bordel a navic snizim viditelnost z ulice (nikdo prece nemusi nic vedet ze ;) ) a prave pro to je lepsi sit s co nejmensimy oky.
2- jsem nastrihal 2 obdelniky 160x40cm
3- a jeden 90x70x70
4- folii 160x40 jsep prilepil po obou stranach okna vzdy jednim koncem na okno a druhym na ram okna tak aby vznikla podelna kapsa podel odou stran okna dost vekla na to aby tam zustalo jeste trochu mista kdyz budu mit otevrenou ventilaci.
5- Posledni cast 90x70x70 jsem prilepil uzsi stranou na vrch okna hned nad listu s zaluzii, a sirsi stranou nad okno, mam tam jeste klasickou drevenou listu na rolety co tu zustala po komancich :D tak jsem to prilepil tam.
Ted uz jen staci peclive slepit vsechny casti k sobe tak aby tvorily pri otevreni okna na ventilaci celistvou bublinu kolem okna presne jak je to na fotce. ;)
Richtofen
Tak a ted uz jen staci vsechno spojit dohromady.
foto.1- Klasicka Iso flex 152 mm roura o delce 150cm. Je sice trochu delsi ale to nevadi protoze se da docela dobre zmacknout i na mensi rozmer a tim se zaroven trochu zvetsi schopnost tlumit hluk protoze je stena izolace o neco sirsi (foto.3). Akorat jsem oblepil oba dva konce pro lepsi manipulaci lip se to nasazuje na ufo a nepada z toho potom zadny bordel (rockwool) ktery vsude picha :D
foto.2- Tohle je UFO ktere pouzivam je to prima klima 800 m3 s regulaci a tepelnym cidlem (urcite doporucuju) akorat privodni kabel je ceklem kratky kdyz posadim ufo na growbox (2m) koncovka sotva dosahne do zasuvky.
foto.3- A takhle to vypada kdyz se to spoji. Do kraje prostredniho dilu jsem vyrizl otvor o neco mensi nez je konec hadice to proto aby vse tesnilo. Potom jsem vse slepil dohromady nejdrive malyma kouskama at to vsude drzi a pak kolem dokola aby to hezky tesnilo. ;) Nakonec jsem vzal krabici od UFA a nasadil ji na nej a prostor vevnitr jsem vycpal staryma hadryma abych jeste trochu snizil hluk spusobeny provozem. A jeste jedna malickost na zaver, snazte se mit pestirnu co nejblize k oknu hlavne tak aby vsechno potrubi (z filtru do UFA a z UFA na okno) bylo co nejkratsi protoze logicky cim delsi cestou musi UFO vzduch tahnout, tim vetsi vykon potrebuje. Tady proste min znamena vic.
Cele mi to trvalo asi 2,5-3 hodiny neni to sice nic extra ale ucel to splnuje a to je hlavni. Tak zatim peace chalani.
P.S: Vice se muzete docist i tady http://www.softsecrets.nl/?id=150&title=Issues v prvnim cisle 2010 článek Proč a jak vybrat správný indoor ventilator.
hodně vychytaný :) nice
carda1993
zajimalo by me jak to vypada z venku :-) ale jinak vychytany :-)
Richtofen
Cau z ulice neni videt nic nez vetracka vypada to jako bys mel hned za oknem cerne zavesy proste nic podezdreleho. ;) A pokud nemas opotrebovany filtr tak ani nejde nic citit.
Richtofen
A takhle mi to ted jede pod 600w ktera je asi tak 80cm nad kytkama. Jelikoz nemam lumenometr ridil jsem se clankem ze Soft Secrets (2 číslo - 2010 tema Co vsechno vas kdy zajimalo o osvetleni http://www.softsecrets.nl/?id=150&title=Issues tam vsechno najdete). Zalivku jsem zvedl na 400 ml co druhy den. Jeste chvilku pockam a o vikendu to prepnu na 12/12 vymenim TNT Complex za HESI COCO a zalivku zvednu na 500ml co druhy den.
Samulele
Zdar,v ziadnom pripade este neprepinaj (pokial je foto aktualne).maximalne by som to zastipol (trebars FIMom).do vyplnenia priestoru to pekne ohybaj a formuj. vidim to na 14-20 dni a potom prepni.
Richtofen
Popravde jsem taky jeste premyslel ze to necham nejakou dobu na 18/6 a akorad tyden pred prepnutim vysadim TNT Complex zacnu davat hnojivo na kvet HESI COCO (tak jak radi vyrobce v letaku kdyz nekdo chce kratsi dobu rustu). No a takhle to vypada ted foto je z 15.10.11. Jedine co jeste potrebuju doladit je vlhkost vzduchu mam tam malou zvlhcovacku se zasobnikem tak na 8h pri plnem vykonu ale je to malo jakmile se zapne 600w vlhkost klesne ikdyz je svetlo skoro metr nad kytkyma. Priste koupim nejaky mordor s poradnym vykonem a snad se to zleps. Kdyby mel nekdo s timhle zkusenosti nebojte se me poucit ;) zatim peace & grow.
Samulele
Klasika za 30 eur- SPS 808 drzi 18 hodin :D

http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...compex-sps-808/

Inak za dva tyzdne,ked rastliny vytvoria poriadnu zelenu masu, uz nebude potreba.

drzim palec
Sqvirell
Hodně vychytanej odvod vzduchu...řikáš teda že Prima klima je dobrý řešení ?
Richtofen
Cau UFO od prima klima ma integrovanou regulaci otacek (od 20% po 100%) a nastavitelnou teplotu uz od vyroby. Takze cidlo ktere je asi 3m dlouhe das pod lampu do urovne vrcholku kytek, nastavis otacky a teplotu a dal se nestaras. Hlavni vyhoda je ze nemusis kupovat zvlast UFO a zvlast regulaci treba od jineho vyrobce a pak to kloubit dohromady coz taky pokazde nemusi fungovat presne tak jak bys cekal. Ja jsem to svoje poridil za 3500 ale mel jsem slevu protoze jsem kupoval rovnou cely box s hnojkama atd, jinak se da ta Prima Klima 800m3 sehnat tak o tisic draz. ;)
Richtofen
A tady je par fotek o dva dny pozdeji kytky porad jedou v cyklu 18/6 akorat jsem vymenil TNT Complex za HESI COCO. Jinak vypadaji zdrave vetsina zacina tvorit nove patra tak jsem zvedav za tyden zatim peace. ;)
kamion
moc se mi to líbí budu sledovat :)
At se daří...
Richtofen
Tak vas zase zdravim, dneska vam chci ukazat neco malo o tom jak se staram kytkam o cerstvou vodu. Koupil jsem si na to barel na 200l poridil jsem ho asi za 400 kč a male cerpadlo do akvaria za 250 kč taky na 200l. Do barelu jsem nalyl vodu postupne po 50l tak abych si co 50l mohl udelat rysku (je to lepsi aspon vite kolik je tam +- litru) no a nakonec jsem dovnitr dal cerpadlo s filtrem. Ten se sice prodava zvlast ale stoji asi 40 kacek a za ty drobne to stoji. Je dulezite pokazde co dojde voda cely barel poradne vydrhnout a vyprat filtr treba alespon rucne (je v nem pokazde strasny bordel) uvidite samy ze steny barelu budou jakoby oslizle :D ten shit proste musi pryc. No a nakonec mam jeste 12l kybel ve kterem micham hnojku, nekdo kdo ma opravdu velkou spotrebu vody urcite uprednostni neco vetsiho me to zatim staci. Ja do toho 200l barelu pokazde davam jen 150l vody podle me to staci pri spotrebe 1l na kytku denne me to vydrzi skoro na cely mesic. To je zatim vsechno chalani jestli me jeste neco napadne tak to tady pridam jinak se klidne ptejte krytizujte komentujte budu jenom rad tak zatim Peace & Grow.
Richtofen
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1
pěkné to máš :D
jens e chc zeptat mam stejnej větrak ajko ten jen tu slabší verzi a když ho nemam na plnej výkon )prostě když ho stáhnu třeba na pul) tak mi dělá takovej zvuk zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
dělá ti to taky ? diik moc (pak smažu)


Cau jestly myslis UFO tak jo bzuci kdyz nejede naplno ale mam ho ve vedlejsim pokoji tak me to neva ale je to normalni delaji to vsechny kdyz jedou na slabsi vykon.
tuffgong1
ok dik moc :-) už jsem měl strach že sjem dostal vadnej kus :D dik
Zdar máš to pěkný a vychytaný, ale k tý vlhkosti... Měl jsem stejnej problémek. Ve finále jsem to vychytal tak, že jsem větrák zapínal jednou za hodku na 15min, větrání bohatě stačí, takhle malý kytí to fakt nevydejchaj. Otočák jsem nasměroval přímo ze spodu na lampu 600HPS a tim odháněl teplo. Na malý kytky nefoukam přímo, právě kvůli vlhkosti kterou tolik potřebujou.Vychytáš jenom periodu odvětrání, ale zase bacha na teplo. Možná by u tebe byla lepší perioda 15/15min, já to tam mam trochu větší a jeden pasivní přívod a odvod. Zvlhčovač mám za asi 1500Kč Kofnor SPS-818A, na šest litrů vody a vydrží na plno asi 16hod, mám ho rok a maká bez problémů. Odtah mi přijde že máš trochu předimenzovanej, já mám 300M3 a bohatě stačí. Naplno jede jenom ve "finále".
A jestli ještě můžu dodat k tomu kokosu, já na něm jedu, drenáž dělám taky poctivou a vždycky je nechám ůplně vyschnout a pak postavim na kýbl s tenisovou pálkou přes a proleju několikrát. Přebytečná voda odteče do kýblu a zas ji použiju. (zároveň v odkapaný vodě měřim PH). Podle všeho se jim to náramně líbí, tenhle suchej cyklus, ale samozřejmě nesmí jevit známky vadnutí. Vlhkost už poznám podle potěžkání. Jo a taky hodně rosim, dřív jenom vodou, teď poprvý zkoušim sodovku kvůli CO2 s phytaminem, náramě to funguje, listy se pokrejou filmem kterej brání vysychání a zároveň si cucnou CO2. Phyťák tim pádem nedávam do zálivky ale jenom denně 1x postříkám - umeju že to z nich chčije.
Snad sem trochu pomohl, mě to takhle jede zatim bezvadně, už jsem v květu, ale v porovnání s předchozíma se růst zlepšil o 100%.
Jo a dovolim si od tebe odkoukat ten fígl s tim barelem, mám pramenitou vodu, tak uvidim co vytvoří za "sliz a shit" !
At´se daří!
Richtofen
O dalsich 5 dni pozdeji ;)
gurmán
pekne vyreseny :-)...prima klima JEDINE!!pak je to proste PRIMA a zpravne KLIMA :-D ;-)
Richtofen
Zdravim vsechny mam pro vas par fotek z 25.10.11 po prepnuti na kvet. ;) Bohuzel momentalne nemam k dispozici PC ale prubeh budu dokumentovat a pri prvni prilezitosti pridam i s patricnym popisem zatim peace & grow.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma