Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problém po přepnutí - Klikni zde pro originální téma
Malachix
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s opakujícím se problémem. Používám substrát od plagronu 1:1 s perlitem, hnojivo dřív Bcuz nyní AH. Teploty noc 17 den 24. Vlhkost noc 60 den 40%. PH zálivky 5.5-6.5 EC 1.6 (podle návodu AH) Zalévám jednou za dva až tři dny po úplném vyschnutí. V růstovém období šlo vše v pohodě, jenže po přepnutí kytky začaly vykazovat známky nedostatku N což jsem chtěl vyřešit zvýšením EC na 1.8 - bezezměny. Pro jistotu jsem holky prolil jen upravenou vodou s enzymy a provedl potřik Previcurem proti případné listové plísni. Nic z toho nezabralo a dál denně přicházím o hrst listí. (od spodní části rostliny) Prosím o radu jestli se jedná o plíseň nebo jen moji neznalost... Případně jak se plísni vyvarovat.
Čaras
jdi na ec 2- 2.2, s přídavkem růstového hnojiva, podle mě :-)
bezdechu
Ano, je to podvýživa..
Malachix
Děkuju i když musím říct, že mi EC 2.2 připadá jako dost velká divočina. Mimochodem začal jsem uvažovat nad osmotickým filtrem jelikož zdrojová voda má EC 0.8, ale zato je podle rozborů dost dusíkatá...
Malachix
Tak jsem namíchal růstovou složku se stimulátorem růstu a stejně žádná změna :-( Nemůže se stejným způsobem projevit i přehnojení?
bezdechu
Jako nečekej, že to co je poškozený se zase opraví.. a máš to v hlíně tak počítej s určitou setrvačností, nespraví se to přes noc.. Jaké jsou hodnoty výtoku..? propláchni čistou vodou a změř pH i EC vytečeného, napoví nám to jak je na tom substrát..
Malachix
to jsemuž provedl. Při čisté zálivce PH 5.8 vyteklo PH 6.2 a EC 1.6. Jediný co jsem zanedbal byl průplach čistou ale tyhle hodnoty mi nepřijdou tak hrozný... (Prolíval jsem čistou v květu jen jednou.
bezdechu
Kolik je objem květníku a jaká výška rostliny?
Malachix
5,5L výška cca 40-50 cm.
bezdechu
Kořenovej bal jsi prohlédl? Nesmrdí substrát hnilobou nebo něčím?
Malachix
bal jsem ještě neprohlížel protože nevím co tam mám hledat. Paraziti tam při pohledu zhora nejsou a jinak je to neprostupná změť kořínků. Nesmrdí to ničím. Nejvíc matoucí alespoň pro mě je fakt, že vedle mám pár klonů (stejný zdroj i zálivka) v truhlících a ty sice taky žloutnou, ale výrazně míň.
bezdechu
Tak ještě pár fotek za deního světla :D
Malachix
Zkusím něco nahodit zítra :-) Sere mě to ty kytky byly zatím nejlepší co jsem měl a teď mi mizí před očima :-(
ja si myslím že tam ty krásky mají docela zimu,zatím nemám zkušenosti z indoor pěstem,,ale někde sem tu četl že optimální teplota přes den je něco pod 30 a noc kolem 20,.ale jak říkáš rostlo to v pohodě tak se uvidí jak to zvládne květenství,.a čím to svítíš?:

pěstu zdar ,ať se daří!!
Malachix
Přátelé dnes jsem se utvrdil v prvotním dojmu, že problém je v listové plísni. Holky mají do konce asi dva týdny tak už to snad něják doklepem. Žádám vás o radu jak tomu příště předejít. Podcenil jsem jak postřik tak výtr v boxu. Naivně jsem si myslel, že stačí předimenzovat přívod a odvod, ale nestačí. Mám v boxu hluchá místa, která budu příště míchat stojanovým větrákem. Chěl bych od vás znát fundovaný názor na Bioabwehr, před X lety jsem byl poučen, že to bez něj nejde a je to jediná fukční prevence před tímhle šitem...
bezdechu
Tak to se omlouvám, že jsem Ti na začátku zle poradil..
Malachix
Ještě malý dodatek. Pokud máte někdo problém s listovou plísní zkuste 10% postřik mlíka. OPRAVDU TO POMÁHÁ! samozřejmě čím čerstvější tím lepší...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma