Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Autoflowering vs. Normal - Klikni zde pro originální téma
Michaelko
Zdravím vás,

som začínajúci grower (v minulosti som šiel 2x out) a potreboval by som sa s vami o niečom poradiť. Čoskoro sa chystám zasadiť nejakú záhradku pod svetlom a zaujíma ma jedna dôležitá otázka: Čo je lepšie pestovať pod lampou, samonakvetačky nebo klasické paličky? Chcel by som mať nadpriemernú sklízeň (asi klasika) ale zároveň by som to chcel vypestovať čo najrýchlejšie (tu má výhodu zase AF). Neviem sa rozhodnúť pretože s tým nemám skúsenosti, preto by som si chcel nechať poradiť od vás skúsenejších.

čo sa týka pěstírny tak budem mať: svetlo - 400W
skriňa - 1,5m x 1,5m
chci tam zhruba 12 rastlín


ďakujem za vaše rady a príspevky
bezdechu
Neřekl bych že samokvetky mají v nějakou výhodu co se rychlosti týče.

Dej hodně řezú, třeba 30, nech jim týden rústu a hned přepni. chceš hodně rychle tak si vyber výnosnou odrúdu s co nejkratší dobou květu :D
McHrib
co najviac a co najrychlejsie :D no ked mas 400W tak priestor zmensi na 1x1m... ked bude vacsi priestor nevypestujes viac akurat sa osidis o kvalitu... cim viac rastlin tym kratsia rastova faza- tym kratsi grow... automatmi ziadny cas neusetris ked budes mat nejaky 6 tyzdnovy automat tak na nom nebude ziaden vynos ked 10 tyzdnovy tak to si uz rovno mozes zasadit nejaku indiku co kvitne 8 tyzdnov plus mas dva tyzdne na rast a urcite budes mat silnejsi model kedze ruderalis ktorou to krizia neslape... odporucanie- 1x1m 16-20 rastlin (ziadne automaty) a vela stastia a budes mat peknu urodu... este ma napada dufam ze planujes riesit solidne aj ventilaciu lebo nejak si ju nespomenul
SubFocus
Automaty po mé zkušenosti pod sodíkem se nevyplatí - spočítej si kolik stojí jeden řízek, na m2 jich tam hoď 8-12 a budeš spokojený ... Já mám na 120x120 - 12 řízku a 600w výbojku.
koles
Navíc sehnat řízky automatů může být celkem problém. Pak bys jel ze semínka a to je aspoň 3 týdny, než to vůbec doroste do velikosti standardního řezu, kterej zasadíš a můžeš za dva týdny přepínat. Jediná výhoda automatů je v tom, že VENKU začínají kvést dřív, což je pro indoor irelevantní. Kvalitou se pouze přibližují normálním modelům a výnos bývá slabší. Já žádnou jasnou výhodu automatů pro indoor nevidím.
Hlava
Autoflowering , je samokvetoucí ano , ale proč ??? Protože klasicky modely jsou oprcany samcem rudelaris a co je rudelaris , je seno s velkym mnozstvím CBD a CBN, málo THC , takže vás to nezhulí jen vás z toho bude bolet hlava a bolet hlava , po vykličení po 14dnech se objeví koule po 18ti dnech se objeví chlupy , většinou ....

Takže vy co uz to nejakou chvíli hulíte a bolí a vás potom šiška , tak si na mě vzpomente , howk Hlava
Autoflowering je pro ty kteří hledají brzkou sklizeň a hlava určitě z toho nebolí ,navíc se tam najdou modely které dokážou směle konkurovat původní klasice (Deimos) a mnohdy jsou daleko lepší než kdejaké pouliční kuřivo ze skříně či místnosti od pochybných pěstitelů,jo a šiška bolí i po klasice a jsou to lidi co to nesnesou!
Jinak to co kolik má THC záleží na genetice a ne že to je seno s velkým CBD.
To že samonakvétací teď jedou hodně sere lidi co jedou klasiku a tak na to hážou špínu ale nejsou o nic horší jako klasika to je jen velký mýtus prosazovaný pár jedinci!!!
PEACE
Hlava
citace:
Původní příspěvek od vousac
Autoflowering je pro ty kteří hledají brzkou sklizeň a hlava určitě z toho nebolí ,navíc se tam najdou modely které dokážou směle konkurovat původní klasice (Deimos) a mnohdy jsou daleko lepší než kdejaké pouliční kuřivo ze skříně či místnosti od pochybných pěstitelů,jo a šiška bolí i po klasice a jsou to lidi co to nesnesou!
Jinak to co kolik má THC záleží na genetice a ne že to je seno s velkým CBD.
To že samonakvétací teď jedou hodně sere lidi co jedou klasiku a tak na to hážou špínu ale nejsou o nic horší jako klasika to je jen velký mýtus prosazovaný pár jedinci!!!
PEACE



No to sedí od týpka co tady ma jen autopěst :D:D jsi me pobavil , hulils neco jineho nez automatku ?? My jsme hrozný jedinci , my víme víc než ostatní :p: proč mysliš že je to autokvetoucí ?? Doufám že viš co je ruderalis ?? Hele mě to nesere , mě je to jedno , sem se bavil s typkem od nirvány nějakej Buddy asi tomu šefuje nebo co a ten na to celkem nadával , vysvětloval mi že je to rychlokvetpoucí proto aby to stihli vypěstit na severu , nic víc , někdo z toho udělal módu a všichni ted jedou automatybolehlavy :D:D ... co je za mytus na tom že je to způlky rudelaris ?? Ale co .....dělejte si co chete :D:D
Critical jsem jel klasiku 5 let,Teď jedu polární záři klasiku a vůbec mi to nevadí a automatka je pro mě lepší ano jak na balkon tak do skleníku ale funguje i venku na zahradě,no s lidma se většinou bavím o tom jak to funguje a nepotřebujeme k hulení odborníka!
Jen by mě zajímalo z čeho asi šlechtili klasiku (dřív to nemívalo ani tolik THC dřív to byl obyčejný plevel na hlíně) ohánět se křížením s plevelem to opravdu sedne :-D
ps: jinak i na tom severu mají svoje odolné klasiky ,automatka je bonus navíc.
Hlava
...nenutím , chápu ... já k hulení taky nepotřebuji odborníka , brko si smotám i bez něj a z čeho křižily klasiku , no já vim , protože se bavim s odborníkama přes genetiku a křižení , je pár druhů na kterych se začinalo a mezi nima toho moc rudelaris nebylo , fakt ne , :rasta: čau Hlava
ODHLÄSIT
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Retrox


Moc bych se tady neoháněl Nirvanou, to jsou obyčejní šmejdi...



Ja se s ni nějak neohánim , jen konstatuji to co mi řekl ten týpek , kterej tam asi 15let dělá a ted tomu šefuje , že museli taky udělat nějaky automaty protože se to začlo strašne prodávat a nechteli aby jim ujel vlak tak to začli taky dělat , no posraná móda , jak řekl .

Jinak s Nirvánou mam v celku jen dobre zkušenosti , Pure Power Plant co sem od ni měl byl luxus , ICE ten taky , Master Kush , byl taky dobrej ale byl to hroznej klacek spiš dobry na samce , Chrystal tak střed stejne jako Papaya , Snow White byl stejně nabušenej jako ICE , no můžes se tady podivat , spousta lidi si to nemohla vynachvalit .

Jinak takhle štekat umí každej , máš k tomu aspoň nejakej důvod ??


Jinak se tady v tomhle trydu bavime o regular vs. autamatik , čau Hlava
Řekl bych že každá seedbanka má své dny neboli sezóny ,letos od Barneys farm - Vanilla Kush fem.
5ks a pouze jedna byla velký keřík ! ostatní 4 spíš jako automatky tedy nic moc,
jinak třeba letos v mém okolí budhaseeds všichni nádherné rostlinky vesměs automatky.
Nirvána docela podlézá s cenou proto u některých velmi vyhledávaná ,
ano automatka je moda už kvůli tomu že brzo dojede a není náročná na prostor proto člověk pak může jet víc modelů a to je fain :-)
montauk_monster
citace:

No to sedí od týpka co tady ma jen autopěst :D:D jsi me pobavil , hulils neco jineho nez automatku ??


a ty si autoflower nekdy pestoval??
zalezi model od modelu, treba AutoHaze od dinafem je sqela chutovka po ktery rozhodne hlava neboli, dobre chutna a prijemne zkouri.
ja bych rozhodne tyhle kytky neodsuzoval :)

ps. o tom ze po AF kytkach boli hlava jsem slysel/cet jednou a to v rozhovoru s nakym typkem z nirvany v casopisu sofsecret, jsem si myslel (a myslim) ze je to blbej preklad, ze tam melo bejt neco jako "stoned"....
ja bych rek ze automat neni az tak spatnej na out muzes sklizet pri nejintenzivnejsim slunci a nebo stihnout dve rundy ale kazdopadne bych k tomu pridal i klasiku a do skrine bych vubec auto necpal strasne moc se tomu svizis a ani neudelas klony, mozna nejaky mrzacky, a zahlid sem tu neco o tom ze se to pry NEKRIZI s ruderalis?? co je to za nesmisl vzdit jen diky tomu ruderalis je to auto!!! ruderalis neboli konopi rumistni je odnikad pobliz polu kde je dlouhe obdobi dne a pak noci proto se to neridi svetlem ale pri nostop svetle ktere tam je se to samo prepne a vykvete v tom je vyhoda ale tyto odrudy maji maly obsah thc a taky maly vynos proto se krizi s klasikama aby se tyhle nedostatky dotahly ale pochybuji o tom ze krizenec skveleho modelu(indica/sativa) a ruderalis muz byt lepsi nez jeho indika/sativa rodic to bych nerekl nic mene mohou dosahovat podobnych kvalit. atomat je na dobrej na out klasika na oboji kdyz nemas model co dozraje v prosinci tot muj nazor growu zdar
Většina klasik se křížila a šlechtila a to samé je i u automatek které nemají problém se vyrovnat se svou klasikou jak v kvalitě tak síle jen výnos je logicky menší.
Začátky automatů jsou ty tam teď už je to pro mnohé kvalitní osivo a bez problémů out/in záleží jak kdo umí.
dejaVuCV
Zdar vsem.
Jeste jeden aspekt by se dal u AF zminit. Lze na ne svitit treba 20/4 po celou dobu pestu (+lumeny / -prachy za el.). Zatim jsem ale nezkousel, tak nemuzu rict, jak moc to pomuze paldam. Michaelko pohledej, jestli uz to tu nekdo s touhle periodou mastil.
Peace djV.
ja nemyslel ze to in nejde ale spocitej si kolik hodin na to nasvitis a kolik mas na kytce tim padem vetsi investice do semen a ani neudelas klony takze pak zase hned prachy za novy semena u normalu zasadis min semen vyrostou vynosnejsi kytky a este znich nadelas klony na priste nebo je prodas a vrati se ti prachy + usetris na hodinach svetla kdy automat byl za 60 dni a na normal si 20 dni rostl a 60 kvetl tak to furt vyjde levnejc ale kdyz se to nikomu liby tak atsi dela co chce ale myslim ze to puvodne melo bejt spis na out tam kde to nestiha normalne dozrat
Hele jet In na tom nikdy nevyděláš protože to neděláš pro prachy ale pro hulení jedině pokud dýluješ se něco vrátí.Automatku jedou lidi i in a klidně svítí i 18/6 a stačí to bohatě.A rozhodně to není jen o klonování.
nemluvim o zadnem vydelhu jen se snazim rict ze to vyjde dras nez normalne :)
Mariňák
pokud nespěcháš tak normal ne ?
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Mariňák
pokud nespěcháš tak normal ne ?


V čem je to rychlejší?

Automat ze semínka dejme tomu 70 - 90 dní. Normal z řízku 7 - 21 dní rúst cca 60 dnú květ..

V čem je to rychlejší?
Mariňák
Já sem myslel že sou automaty rychlejší :( tak pardon :(
citace:
Původní příspěvek od marek1308
automat ze semienka 60-70 dni, a este zavisi hlavne od pocasia

Od počasí? V boxu doma? nehul tolik :teef:
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od vousac

Začátky automatů jsou ty tam teď už je to pro mnohé kvalitní osivo a bez problémů out/in záleží jak kdo umí.


No nevím, prolejzám to tady na groweru a ne netu dost pravidelně :teef: a neviděl jsem jedinej povedenej indoor s automatama...
Imho autoflower jedině na out vlétě, když nechceš čekat do podzimu, nebo seš línej/nechceš jim udělat tmu jinak...
Nahoď odkazy, viděl-li si dobré AF v boxu...
NORM
o tom se ještě diskutuje? dyť je to jen ubohá listnatá ruska..
automaty jsou akorát tak k smíchu:D a né na pěstování..
citace:
Původní příspěvek od xpapousek


No nevím, prolejzám to tady na groweru a ne netu dost pravidelně :teef: a neviděl jsem jedinej povedenej indoor s automatama...
Imho autoflower jedině na out vlétě, když nechceš čekat do podzimu, nebo seš línej/nechceš jim udělat tmu jinak...
Nahoď odkazy, viděl-li si dobré AF v boxu...

Až je sem někdo dá tak ti je nahodím ,s automatkou jen v létě to je trochu málo já jel jaro,léto, podzim a výnos prakticky stejný, navíc ten automat v malém boxu doma nebude tak rozdílný jako klasika kterou přepínáš dřív ,pokud to nevíš automatka doma umí narůst do velikosti menšího outu.
A automatka se jede venku pro to že je rychlá jak když si to přepneš doma v boxu a jediný rozdíl je ten že přes zimu to jinak než doma nejde.
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od vousac

Až je sem někdo dá tak ti je nahodím ,s automatkou jen v létě to je trochu málo já jel jaro,léto, podzim a výnos prakticky stejný, navíc ten automat v malém boxu doma nebude tak rozdílný jako klasika kterou přepínáš dřív ,pokud to nevíš automatka doma umí narůst do velikosti menšího outu.
A automatka se jede venku pro to že je rychlá jak když si to přepneš doma v boxu a jediný rozdíl je ten že přes zimu to jinak než doma nejde.


Hehe, tak možná to tu není, protože se tím nikdo, kdo to zkoušel v boxu a může porovnat s klasikou, nechce chlubit, že :)
Jaro ještě chápu, podzim už nikoli, abych pravdu řekl, ještě jsem neviděl automat s pořádnýma palicema...

Automat v malém boxu nebude tak rozdílný oproti klasice kterou přepneš dřív možná tak do druhýho týdne květu, pak už se pomyslné nůžky výnosu budou až do sklizně pomalu ale jistě rozvírat...až skončej v pravém úhlu :teef:

Automat se jede venku imho aby si měl co do papírku, než ti dozraje ....
ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát
Ty si mi vážně srandista , je jasné že automat ve velkém boxu bude mít poloviční výtěžnost je to totiž urychlená genetika a venku na rostlince není problém 120g což u boxu a klasiky to problém mnohdy je ,a rozhodně to není do papírku ale v pohodě na jistou dobu ale jasně pokud dýluješ je to pro tebe nezajímavé.
Jinak jasně pokud nepěstíš automaty těžko se v tom budeš orientovat mno zde si najdi můj Deimos
http://grower.cz/forum/showthread.p...5793#post995793
ať víš jak vypadá pořádný automat. :D
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od vousac
Ty si mi vážně srandista , je jasné že automat ve velkém boxu bude mít poloviční výtěžnost je to totiž urychlená genetika a venku na rostlince není problém 120g což u boxu a klasiky to problém mnohdy je ,a rozhodně to není do papírku ale v pohodě na jistou dobu ale jasně pokud dýluješ je to pro tebe nezajímavé.
Jinak jasně pokud nepěstíš automaty těžko se v tom budeš orientovat mno zde si najdi můj Deimos
http://grower.cz/forum/showthread.p...5793#post995793
ať víš jak vypadá pořádný automat. :D


Mno srandista jsem každopádně...ale přijde mi, že v boxu jsi zatím moc neodpěstil, podle toho jak co píšeš, jasně že jsem myslel stejně zaplněný prostor ve chvíli "přepnutí" (ať už automatickou nebo vynucenou) i v tom případě tam budou velké rozdíly...
Dýluju, nedýluju, :teef: to jsou keci, každý dýluje minimálně sobě, pro mě AF zajímavé každopádně je...ale zatím je nepěstím, protože mě zatím nepřesvěčili, samozřejme člověk využívá (ať už v jakékoliv činnosti) zkušenosti jiných, tak proto. Plánuju ja ale na jaro na balkón je zkusit, tak uvidím sám, to ale budu potřebovat 20ti litrovej kýbl na jednu, když to má dávat 120g

koukám na tvojí kytku, mno nevypadá zle, to ne, ale 120g na jendé? Kolik jsi měl na ní ty?

Nic ve zlém...peace
sata
Automaty jedine ven,Indor jedine normal.
Naco automaty ve skrini kdyz si normaly prepnes presne kdy chces ty a ne kdy chce kytka.konec diszkuze :D
Zrovna ta focená měla 102cm a 120g sušeného matroše (pravda něco mi shnilo ale i tak slušné na automatku a to prej není nejvýnosnější odrůda ,ty jsou křížené s Mazarem ty co nejvíc dávají)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma