Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Pomozte mi prosím vyřešit nekonečný problém s klony - Klikni zde pro originální téma
Jaguar
Zdravím všechny :)

Takže abych nastínil o co jde - ačkoliv mám za sebou asi 200 klonů, stále a stále se mi nedaří klonovaní do rockwoolu. Pokaždé začnou klony zhruba po 4-7 žloutnout, ale nakonec většina zakoření, akorát že jim to trvá třeba přez 10-12 dní, a jsou v dost zbídačeným stavu než je šoupnu do hlíny, kde se chytěj. Klonuju za použití neupravenýho rockwoolu, odstátý vody a stimulaxu 1. Ale o to tu nejde, četl jsem hodně návodů tady na G. jak klonovat, že se kostky namáčej do rybí emulze s upraveným pH a tak. Tak jsem si řekl že je to asi dost potřeba aby v kostkách byli nějaké ty živiny aby klony nezačali žloutnout (předtím jsem to doháněl postřikem růstovým hnojim a Bio-Algeenem). Jenže jsem při posledním klonování neměl rybičky, a tak jsem si udělal slabý roztok růstovýho a květovýho hnojiva + stimulax. V tom jsem kostky louhoval 12 hodin. Pak jsem je trochu proplách, a asi 3x promyl ve sklenici odstátou vodou. Nadělal 18 menších (jako vždy, mám malé matky) klacků, a těšil se z toho že i po 6 dnech jsou hezky zelené.Kořeny jsem očekával za 7-8 dní. Jenže pak se jednomu klacku začali kroutit listy, odspoda začal žloutnout a začali se objevovat nekrotické skvrnky, postupně takto onemocněli všechny kyti, hned mi bylo jasný, že je v pi*i pH. Udělám blend test a jasný... pH roztoku v kostách kolem 7,6! Nemůžu si dovolit o těhle 18 klonů přijít, ještě jsou v relativně pohodovým stavu na to aby se dali zachránit, dnes je to 9 dnů, kořeny pochopitelně nejsou. Takže poprvé zakládám vlákno ve kterém žádám o konstruktivní rady jak bych se ted měl zachovat a co bych měl podniknout. Díky předem za kvalitní reakce.

A když už jsem tady založil to vlákno tak abych to tu příště nesvinil, tak se rovnou zeptám na ještě jednu otázečku: půdorys 0,5m čtverečního (100x50cm), 250W HPS, 18x 3,7L květníky, systém SoG, co myslíte, měl bych kyti vůbec zastřihovat ? Nebo nechat každou at vytváří centrální vrchol ? Sám bych udělal na každé tak 4 vrcholy a zbytek oholil. Co Vy na to ?

A teda ještě jestli by mě někdo laskavý neodkázal někam, kde bych zjistil jak se pracuje s P-K 13-14. Nikdy jsem ho nepoužíval, a prakticky ani nevím jak se dávkuje, a jestli se používá současně s květovým hnojivem, díky.
----------------------------------------------------------------------------------------
Snad mi někdo pomůže, rád bych začal s nápravou už dnes.
Zioło
2.: Myslím, že by to celkom zaujímavo vyplnilo priestor pri SoG, ale na tie rozmery (a aj na výkon lampy) sa mi to zdá príliš nabité - veľa rastlín. Aká je skriňa vysoká? Ja by som radšej volil asi väčšie kvetináče - 8x6,5L. Potom by si sa tam mohol aj troška pohrať a pozastrihovať ich, a aj rastlinám by v nich bolo lepšie.

3.: PK 13-14 je minerálny výživový doplnok, ktorý sa pridáva do zálievky počas kvitnutia rovnako ako klasické hnojivo na kvet. Dávkuje sa 1:1000 a môže sa miešať s hnojivom na kvitnutie.

A s klonmi ti poradí niekto iný, ja s tým skúsenosť nemám. :einstein:
Podle mě se dávkování PK liší podle výrobce.Ne každý se ředí v tomhle poměru a ne každý se přidává děhem celýho květu.Vybral bych si značku,kterou chceš používat a držel bych se jejich doporučenýho dávkování.Ať to roste :-)
Zioło
Máš pravdu, poznám BioNova, Canna a Atami, dávkovanie sa príliš ale nelíši. To, ktoré som uviedol, som používal ja. Väčšinou sa dávkuje 1:1000-1:4000 (napr. moja BioNova), ale ja dávam maximálnu doporučenú dávku. A samozrejme, ako hovoríš, záleží od dávkovania, ktoré uvádza výrobca, pretože koncentrácie sa môžu líšiť. Ale to obdobie zálievky s PK 13-14 (s výnimkou flushovania), tak to sa asi nelíši.
Jaguar
No tak o to kolik kytek je vhodnejch pod jakou watáž je podle mě absurdní mluvit.Pod tou 250 můžu mít klidně 1 velikou kytku nebo 100 malejch kytek, jelikož jsem zmiňoval že to má být SoG, tak 18 kytek není moc. Ještě když mají květníky 3,7L a SoG se může jet v květníkách klidně pod 1L když je hodně kytek, každá má pak pochopitelně 1 palici.Menší kytce je stejně dobře v menším květináči jako větší kytce ve větším. Takže budu sledovat jak se to bude větvit, a podle toho se přizpůsobím ale vidím to tak na 4x18 větví a zbytek oholenej.SoG jsem si vybral kvůli tomu že je to nejkratší dobu na růstu, dosahuje se stím nejvyššího výnosu a taky že mám možnost dělat si vlastní klacky, ikdyž jak vidíte tak se to ted trochu hroutí.

PK jsem uvažoval že by se teoreticky všechny měli ředit stejně, jelikož poměr živin je všude stejnej, a od toho ten název (P13%,K14%). Spíš se každý firmě líbí jiný dávkování. Nebo že by bylo jiný složení ( jiný soli fosforu a draslíku, ikdyž myslim že všichni maj ty nejlíp vstřebatelný, což jsou ty samý). Spíš jsem chtěl vědět nákej ucelenej návod jak sním pracovat, KDY ho nasadit, a jak ho dávkovat, co jsem koukal na G tak někdo nasadí v půli květu, začne na dávce 2,5ml/10L a zkončí na 15ml/10L, plus samozřejmě 2 týdny flushe. Něco takovýho jsem měl namysli.

A stím nejdůležitějším mi nikdo neporadí :(
Nevím, jestli jsou všichni tak líní něco napsat, nebo nikoho nic nenapadá, takže to budu muset asi zase vyřešit sám...
NORM
rockwool namáčej jen do OBYČEJNÉ vody o pH 5.5 zhruba na dvanáct hodin, pak je jen buď jemně vymačkej nebo znich tu vodu nějak vytřep.. Pak si jen seřízní konec, namoč ve STIMULAXU, oklep a pichni do předem připravené dírky.. Zavři to do skleníčku, denně větrej a dej to celé pod zářivky 18/6.. A jestli do 14 dnů nemáš kořeny, tak si dej facku..
Jinak, když nikam nepřepravuješ klony a děláš si je jen pro sebe(neprodáváš), tak bych klonoval spíš do Jiffy nebo do kokosu..
přeji ať se zadaří!
Jaguar
Tenhle návod jsem četl od Hlavy, do RW neklonuju poprvé, vždy mi to vyšlo ikdyž byli řezy třeba z půlky žlutý jestli jsi četl, ale ted jsem chtěl předejít nedostatku živin a výsledek byl takovej že jsem neukočíroval pH který bylo vlivem tech hnojek moc vysoký.
Jiff,kokos,perlit... to mám za sebou, u toho není problém, ale stejně časem každej dospěje k rockwoolu ikdyž jsem si taky říkal že do něj řezat nikdy nebudu. Dřív jsem si prostě myslel že pH vody z kohoutku je v poho, a nikdy ho neměřil ba nijak neupravoval.

Mám profi klonovací podmínky, stačí mrknout na začátek aktuálního vlákna. Ted si připadám jako amatér, chtěl jsem totiž jenom vyřešit problém co mám dělat TED, ale reakcí je věc kterou jsem četl asi 5x.

Musel jsem s tím něco udělat takže takto jsem postupoval:

Namíchal jsem si odraženou vodu s pH 5,6 (pomocí octa 8%, 5ml/3L mojí vody). Všechny kostky jsem tím prolil a jemně vymačkal.Šoupnul zpět, zítra opět změřím pH vody v kostkách a pokud bude vyšší než 7, tak udělám lázen o pH 5,6 kde nechám kostky pár hodin louhovat, zbavím trocha vody a musí to bejt ok, ale doufám že to bude už ted ok...
NORM
a pH upravuješ jen octem?
Jaguar
ted nemám nic jinýho poruce, možná tak k. citronovou. Stejně je to více méně jedno, k. fosforečná a dusičná je jenom komerce protože ocet má doma každej a taky to zní profesionálnějc... použil jsem 1,66ml 8% na 1L vody.. to je přibližně 0,13g čistý k. octový na 1L vody.
Je jedno jestli octová nebo fosforečná či dusičná... ty kecy o tom že dusičná v růstu, fosforečná v květu :D stačí si dopočítat kolik skutečně dotáte N či P v jednom litru zálivky a zjistíte že jsou to jenom zabalený kecy...už jenom to kolik za ty kyseliny chtěj, stačí se podívat kolik stojí koncentrovaná v obchodě s chemikáliemi, a kolik stojí ta zředěná komerce, stejný nebo ještě horší kvality..
Samulele
Zdar ,tiež som sa trápil a myslím že som na to kápol.Problém je v pufrovaní RW kociek.
Je NEVYHNUTNE pufrovať min. 24h a to vo vode s pH 5(niekedy davam aj 4,5).Odporúčam originál kyselinu na úpravu pH zo shopu,sak oni už poradia.1L stačí tak na dve tri generácie growerčiat :D a stojí prd. je doležité aby tej vody bolo dosť voči RW. Po 24h zmerat hodnoty pH vody priamo aj s kockami a pokial je to 5,5 baj voko,možeš veselo rezať.Korene po cca 8-9 dňoch.Rockwool je fakt sviňa a treba si davat bacha.Držím palec
tomas2pet
No tak já nic nepufruju, naházím kostky do kýble, zaleju vodu z kohoutku, a za pár minut, to tam nařežu, žádný ph neřeším. V ph bych problém nehledal, a co je divného na tom že řezy koření 12-14 dní? Kořeny za 7 až 8 dní to bych chtěl vidět.
Důležité je nařezat silné zdravé řezy, to je základ pak stačí jen voda a nějaký stimulátor kořenů.
Doufám, že sem nepřijde chytrolín všeznalec Hlava, a bude zase nejchytřejší:D
citace:
Původní příspěvek od tomas2pet
No tak já nic nepufruju, naházím kostky do kýble, zaleju vodu z kohoutku, a za pár minut, to tam nařežu, žádný ph neřeším. V ph bych problém nehledal, a co je divného na tom že řezy koření 12-14 dní? Kořeny za 7 až 8 dní to bych chtěl vidět.
Důležité je nařezat silné zdravé řezy, to je základ pak stačí jen voda a nějaký stimulátor kořenů.
Doufám, že sem nepřijde chytrolín všeznalec Hlava, a bude zase nejchytřejší:D


Srandista:D
Já měl kořeny se zvlhčovačkou v akvárku za 5 dní sice to pak chytlo plíseň, ale kořeny už byly tak proč 100% vlhkost.
Každopádně, asi stimulant co používáš na kořeny tu vodu z kohoutku s pH cca 7 srazí... jinak by ti z toho lezli zkouceniny.
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od tomas2pet
No tak já nic nepufruju, naházím kostky do kýble, zaleju vodu z kohoutku, a za pár minut, to tam nařežu, žádný ph neřeším. V ph bych problém nehledal, a co je divného na tom že řezy koření 12-14 dní? Kořeny za 7 až 8 dní to bych chtěl vidět.


Proto jsi je tak brzo nikdy neviděl. Ano je to plevel, snese hodně. Ale co je při tom strašně moc dúležitý! Jakou máš maminu! Geny ze kterejch vycházíš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma