Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Monitoring médií k 12.02.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Policie v Brně zlikvidovala laboratoř na výrobu pervitinu
Zpravodajství ČTK 11.2.2003, rubrika: Právo a krimi - Brněnský kraj| autor: VTK

(ČTK vydá k této zprávě foto)
BRNO 11. února (ČTK) - Policie zlikvidovala v uplynulých dnech v Brně laboratoř, v níž dva pachatelé téměř rok vyráběli pervitin. Mladý pár si ji zřídil v jednom z rodinných domů v brněnské čtvrti Ivanovice a jeho majiteli platil za nájem také drogou. "Při zátahu jsme zajistili mnoho laboratorního skla, menší množství rozpracované drogy a dva kilogramy marihuany," řekla dnes novinářům policejní mluvčí Jana Kozárová.

Kriminalisté zatím podle ní nevědí, kolik pervitinu v laboratoři jednadvacetiletá žena a její o čtyři roky starší přítel vyrobili. Na místě ale našli mimo jiné i 50 prázdných krabiček od léků, jejichž úpravou lze pervitin získat.

"Patrně jedním z největších úspěchů při zátahu bylo nalezení nasušené marihuany. I když se může zdát množství dva kilogramy malé, sušenou rostlinou se podařilo zaplnit metr vysoký pytel," doplnila mluvčí. Upřesnila, že oba pachatelé jsou závislí na pervitinu a policie je již obvinila z nedovolené výroby drog.

Pervitin patří v Brně podle odborníků vedle heroinu k nejužívanějším tvrdým drogám. Gram této látky prodávají dealeři za asi tisíc korun. Výrobci pervitinu jsou ve městě často odhaleni. Jen loni zlikvidovala policie v Brně 35 drogových laboratoří. To nutí výrobce, aby drogy připravovali na netradičních místech; ve sklepích, zahradních chatách nebo i v příměstských lesích.

Vladimír Klepáč jpt


Protidrogoví psi do škol
Mladý svět 11.2.2003| rubrika: Události| strana: 13| autor: mk

Některé školy na Liberecku poslouží jako výcvikový prostor protidrogovým psům z Celní správy v Heřmanicích. Ředitelé škol doufají, že cvičný zásah psovodů se psy přímo v jejich škole odradí studenty od nošení drog. "Školy nás chtějí stále častěji, problémy s drogami se jim nevyhýbají, a proto stojí o prevenci," řekl vedoucí výcvikového střediska kynologů Josef Dušánek. Přístup do gymnázia je prý možností, jak psům jejich výcvik zpestřit. Podle Dušánka lze postoj škol k podobným akcím rozdělit do dvou skupin. "Některé o nás opravdu stojí, jiné zatím strkají hlavu do písku a dělají, jako by žádné riziko drog na školách neexistovalo," řekl. Rodiče studentů novinku většinou vítají a líbí se jim, že školy nejsou pasivní. Cvičení bude prospěšné oběma stranám. "Celníkům to pomůže, pro psy to bude nové neokoukané prostředí, kde to ještě neznají. Navíc to bude přínosné i pro žáky. O protidrogové prevenci se sice hodně mluví, ale studenti teď dostanou příležitost vidět na vlastní oči, jak takový zásah vypadá," vysvětlila ředitelka libereckého gymnázia v Jeronýmově ulici Zdeňka Kutínová. Psovodi by měli gymnázium navštívit v době výuky. "Pokaždé projdou jinou část budovy, někdy šatny, jindy chodby nebo třídy, pokud tam žáci nebudou," dodala Kutínová. Vždy se budou pohybovat v doprovodu někoho z pedagogů. Jejich návštěvy budou náhodné, ovšem po předchozí domluvě. Pokud by psi nějakou drogu skutečně našli, dostane se ke slovu policie.


Drogová závislost rodičů
TV Nova 11.2.2003 19:30| pořad: Televizní noviny

Pavel ZUNA, moderátor
--------------------
Velmi netradičním a nebezpečným způsobem řeší někteří rodiče drogovou závislost svých dětí. Aby zjistili, proč jejich potomci berou drogy a aby pochopili jejich pocity, začnou je brát také. Situaci ale mnohdy nezvládnou. Velmi často se sami stanou na drogách závislými. Stále častěji se s podobnými případy setkávají lékaři v protidrogových střediscích především na severu Čech.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
Sem do protidrogových středisek chodí se svými dětmi stále častěji i rodiče. A stále častěji je to proto, že i oni mají problémy s drogami.

Roman THOMA, vedení protidrogových terénních programů
--------------------
Já jsem v loňském roce pracoval se šesti rodinami, kde vlastně drogy začali užívat rodiče se svými dětmi.

Lubomír ŠLAPKA, K-centrum Most
--------------------
Jednoznačně přibývá rodičů toxikomanů, kteří v rámci pochopení svého dítěte experimentují s drogami.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
Scénář je vždy podobný. Rodiče si už nevědí rady. Chtějí porozumět tomu, proč jejich dítě bere drogy, a tak je vyzkouší také, stejně jako paní Olga. Její šestnáctiletá dcera je už rok a půl závislá na heroinu.

drogově závislá matka
--------------------
Já jsem chtěla zkusit prostě, nejdřív jsem nevěděla kudy kam, jaké to tedy je, abych ji trošku lépe pochopila.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
Svou dceru teď prý chápe, ale za jakou cenu?

drogově závislá matka
--------------------
Pochopila jsem to prostě, ale k ničemu mi to nebylo, protože jsem vlastně do toho spadla také.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
Stejně podle odborníků dopadnou všichni rodiče, kteří se svým dětem snaží pomoci tímto způsobem. Často prý jde o dobře situované lidi.

Lubomír ŠLAPKA, K-centrum Most
--------------------
To je případ toho otce, který utrácel zhruba dvacet tisíc měsíčně za drogy pro sebe a své dva syny.

Ivan DOUDA, nadace Drop In
--------------------
Tudy cesta k dítěti rozhodně nevede. To vede cesta jen do pekel.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
To už ví i paní Olga.

drogově závislá matka
--------------------
Uděláme všechno pro to, abychom se z toho obě dvě dostaly.

Lucie ALEXOVÁ, redaktorka
--------------------
Stejně dobře ale ví, že to nebude vůbec snadné. Odborníci varují: "Přes drogy se rodiče svým dětem příliš nepřiblíží." Navíc je to riskantní jak pro ně, tak pro jejich děti.


Drogám v kraji dominuje pervitin
Mladá fronta DNES 12.2.2003| rubrika: Východní Morava| strana: 1| autor: (ill)

Zblízka

Zlínský kraj - Především Zlín, Otrokovice a Vsetín jsou centry vařičů a dealerů pervitinu v našem regionu. Zatímco ve Zlíně je především hodně konzumentů, v Otrokovicích a ve Vsetíně je poměrně bohatá síť vařičů i dealerů. „Otrokovice získaly svou roli v drogovém řetězci kvůli svojí poloze. Leží v dopravním uzlu, přímo na železniční spojnici mezi severem a jihem republiky. Proto zde často nabízejí drogy i dealeři z jiných měst,“ říká mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček. Podle šéfa kontaktního centra Haus Jiřího Klementa, které se zabývá protidrogovou problematikou, je v Otrokovicích situace špatná také kvůli tomu, že je zde málo nabídek volnočasových aktivit. Navíc se město potýká se značnou nezaměstnaností, či velkým počtem rozvodů „Tyto faktory jsou ideálním podhoubím pro drogy,“ říká Klement.
Pokračování na straně D3

Pokračování ze strany D1
Jestliže byla začátkem devadesátých let oblíbená hlavně marihuana a pervitin, v posledních letech se dostává do módy extáze a LSD. Od poloviny devadesátých let se speciálně mezi podnikateli hodně rozšířil kokain. „Manažeři jej totiž začali používat jako životabudič - a to jak kvůli výkonům v byznysu, tak třeba v sexu,“ říká Mitáček. Oproti dřívějšku se však drogy stále častěji dostávají i do menších měst a obcí. Týká se to především Valašskokloboucka, Slavičínska a Luhačovicka. Policie však zatím podle Mitáčka celkem úspěšně výrobce a dealery drog potírá. Ročně jen ve zlínském okrese odhalí až pět větších skupin, které vyrábějí a prodávají drogy. Je to i tím, že zlínská policie má speciální oddělení, které se věnuje výhradně drogám. S tím souhlasí i Jiří Klement z kontaktního centra Haus. Nicméně dodává, že protidrogová represe není zázračná a neléčí všechno. Alespoň ne v takovém stavu, jak je nastavená dnes. Co mu vadí? Modelová situace: Dejme tomu, že například v Otrokovicích udělá policie velký zátah a ze sedmi místních vařičů pervitinu chytne čtyři. To je určitě úspěch. Jenže kolem zbývajících tří se brzy vytvoří uzavřená skupina dealerů a konzumentů, která k sobě nikoho nepustí. Ani další uživatele drog, ani "streetworkery". Stávající klientela, která najednou nemá zajištěný přísun drog, se začne poohlížet po zdrojích v jiných městech republiky a bude dovážet třeba i nové "zboží". Tím se z nich stávají dealeři. „Když jsou zavření vařiči pervitinu, navíc okamžitě naroste spotřeba extáze, nebo se začne víc fetovat toluen. Není také dobré, že s těmi, kdo skončí za mřížemi kvůli výrobě či užívání drog, se žádným způsobem v rámci protidrogové prevence nepracuje,“ říká Klement.

__________________________________________________________________________________________

KOMOROUSOVA REKLAMA

Drogová mafie dostala úder
Střední Čechy 11.2.2003| rubrika: ČESKÁ REPUBLIKA| strana: 4| autor: JAN RYCHETSKÝ

Komorous: Největší zátah na feťáky za mřížemi!
Střední Čechy 11.2.2003| rubrika: ČESKÁ REPUBLIKA| strana: 4| autor: red

Policisté ochromili dealery
Večerník Praha 11.2.2003| rubrika: Krimi| strana: 4| autor: LUBOŠ KAVKA

Drogoví dealeři dostali výprask
Moravskoslezský deník 11.2.2003| rubrika: Česká republika| strana: 4| autor: Jan Rychetský

Komorous: Největší zátah na drogy ve věznici!
Moravskoslezský deník 11.2.2003| rubrika: Česká republika| strana: 4

Přes rok rozkrývají policisté republikovou drogovou síť. Stopy dealerů je zavedly do věznice Vinařice. V případu je již 53 obviněných.

Praha - Policejní operace s krycími názvy Gaston a Motýlek trvají již několik měsíců a stále není znám konečný počet obviněných. Podle posledních údajů jich je ve vinařické věznici 53, ale výslechy pokračují. Nyní například policisté vyšetřují osobu, která dodávala dealerům surovinu na výrobu pervitinu efedrin. Pachatel podle všeho pracoval přímo ve firmě ICN v Roztokách, v bývalém výzkumném ústavu léčiv. Obě policejní operace byly vedeny dvěma směry. Prověřováni byli výrobci a dealeři drog v Čechách a na Moravě. Operace nazvaná Gaston přinesla své ovoce na konci ledna. Padla první obvinění. Jak se síť začala rozplétat, napojovala se operace Gaston na šetření policistů kolem věznice ve Vinařicích. "Byla zajištěna návaznost distribuce ve věznici na několik výrobců pervitinu. Ti své zboží dodávali do věznice za cenu 600 až 800 korun za gram a tam se dále přerozdělovalo. Podle poptávky byla konečná cena i čtyřikrát vyšší,"vysvětluje šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous. Operace Motýlek se přímo zabývala drogovým obchodem přes vězeňské zdi. Policisté ve Vinařicích na začátku února rozkryli hned několik skupin. Jedni spolupracovali s vězeňskou lékařkou, další využívali možnosti při zásobování věznice pečivem, jiní řídili dodávky mobilními telefony přímo z cel. Celková čísla případu jsou vysoká. Kromě 53 obviněných byly zlikvidovány čtyři laboratoře na výrobu pervitinu a zadrženo 15 800 dávek této drogy, ale i 3,5 kilo efedrinu. "V tuto chvíli víme, že jsou v některých věznicích jakési dvojice, ale o perfektně organizovaném gangu žádnou informaci prozatím nemáme,"odpověděla na otázku, jestli je podobných případů více, ředitelka vězeňské služby Kamila Meclová. P odle ní by se mělo dalším problémům předejít vybudováním speciálních oddělení pro nebezpečné vězně z prostředí organizovaného zločinu a přijetím novely zákona o operativně pátracích prostředcích. Pak budou moci pracovníci vězeňské služby pod dohledem ministra spravedlnosti provádět některá pátrání ve věznicích sami.

Pašerácké cesty
balíčky: drogy se schovávají do pečiva i uzenin; alkohol například do láhve od šamponu tak, že se kondom s alkoholem schovaným v láhvi zalije šamponem mrtvé schránky: psaníčka s drogou se přehazují zatížená kamenem či v tenisovém míčku přes stěny vězení nebo se nechávají na místech, kam odsouzení jezdí pracovat pašeráci: příbuzní i advokáti nosí peníze či drogy v krabičkách s cigaretami, které vězni na záchodě přendají do bot do Vinařic se vozil s vědomím řidiče pervitin i v pečivu. zkorumpovaní bachaři nebo jiní zaměstnanci vězení: s jejich svolením lze do vězení vytvořit pašeráckou stezku; stačí, když nebudou tolik dbát na prohlídky, ale mohou se účastnit i aktivně
__________________________________________________________________________________________


K soudu s dealery drog nepřišli svědci nutní k uzavření procesu
Zpravodajství ČTK 11.2.2003, rubrika: Právo a krimi - Středočeský kraj| autor: SOU

KLADNO 11. února (ČTK) - Čtyři svědci nutní k uzavření procesu dnes znovu nepřišli k soudu s drogovými dealery, které dopadla loni policie při akci s krycím názvem Expert. Dvěma z nich přitom soud musí prokázat, že drogy šířili ve větším rozsahu. "Výpověď jednoho svědka má usvědčovat tři obžalované, výpověď dalších vždy po jednom (obžalovaném)," potvrdil ČTK předseda trestního senátu Tomáš Jureček. Proces proto odročil na 4. března s tím, že požádá policii o předvedení svědků.

Dva z osmi obžalovaných, Milan Drvota a Martin Erlich, jsou stíháni za větší trestnou činnost a hrozí jim až desetiletý trest vězení. Drvota podle obžaloby prodal či poskytl jiným lidem nejméně 142 dávek drogy za 33.000 korun, Erlich 211 dávek za 26.000 korun.

"Pokud policie zajistí přítomnost svědků u příštího hlavního líčení, provedeme důkazy a ta věc může být skončena," prohlásil Jureček.

U dalších čtyř obžalovaných mužů a dvou dívek podle něj stačí, když se jim prokáže trestná činnost třeba jen v jednom případě. Při předchozích líčeních přitom už svědci vypovídali v jejich neprospěch.

Jureček v této souvislosti upozornil, že hranice mezi konzumenty drog a drogovými dealery tu může být méně výrazná. Na lavici obžalovaných tak usedli i drogově závislí lidé, kteří se o drogu třeba jen rozdělili s kamarády. Skutková podstata trestného činu totiž pamatuje i na tuto možnost: "Nemusí vůbec dojít k prodeji, ale jen k předání, darování, poskytnutí drogy," vysvětlil.

Tuto zkušenost potvrdil ČTK i obžalovaný Martin Michalovský. "Nikdy jsem si nemyslel, že je tak snadné dostat se do vězení," řekl v lednu. Vysvětlil, že drogu si opatřoval pro svoji potřebu. Pokud byl ale někde s kamarády, připadalo mu samozřejmé, že pervitin dá k všeobecnému použití. Podle znění zákona se tím však dopustil šíření drog se sazbou od jednoho do pěti let vězení.

Skupinu výrobců a dealerů drog odhalila policie loni v březnu. Zadržela tehdy deset lidí, objevila tři ilegální laboratoře a čtyři střelné zbraně.

Martin Soukup jpt


Prodal drogy policistovi
Večerník Praha 11.2.2003| rubrika: Krimi| strana: 4| autor: ONDŘEJ ZÁVODSKÝ

ze soudní síně

O tom, že se v okolí hlavního nádraží v Praze neprocházejí pouze drogychtivé existence, ale také policisté, se na vlastní kůži přesvědčil pětadvacetiletý Zdeněk Gabčo. Toho totiž jeho neopatrnost při prodeji pervitinu dostala až před pražský městský soud. Ten mu minulý týden za trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů uložil osmnáctiměsíční pobyt za mřížemi. Gabčo se jako ostatně již několikrát předtím vypravil 9. května loňského roku na hlavní nádraží. Setkal se tam se svým již dříve odsouzeným kamarádem, který měl přichystané zboží, jež od něj Gabčo převzal. Pak šlo všechno jako po másle. Oba podnikavci se potloukali na blízkém stanovišti taxíků, kde se zanedlouho vynořil potenciální kupec. Když ho obchodníci oslovili, jistě v duchu zajásali, neboť muž o jejich zboží - psaníčko pervitinu - projevil zájem a za dvě stě korun si drogu koupil. Radost z tržby však měla jepičí život, neboť Gabčo se svým kumpánem netušili, že jejich zákazník, místo aby si šel smlsnout na zakoupeném bílém prášku, se odebral oznámit vše svým kolegům od policie. Muži zákona pak oba drogové dealery na místě zadrželi. Před soudem kromě Gabča vypovídal také jako utajený svědek policejní agent, který drogu zakoupil. Gabčo před soudem trval na své nevině a dožadoval se předvolání ženy, která by podle jeho slov dosvědčila, že on nic neprovedl. "Já jsem nic neprodával a ona to viděla,"hájil se obžalovaný. Na dotaz soudkyně, jak daleko od nich dotyčná stála, odpověděl, že vše viděla zpovzdálí. Soudci tento navržený důkaz shledali nadbytečným a Gabča nakonec s definitivní platností poslali na rok a půl do vězení, kde ostatně již nějaký čas pobývá, neboť si odpykává dřívější trest za krádež.


Policii se z brněnské drogové scény podařilo vytlačit heroin
Brněnský a jihomoravský deník - Rovnost 11.2.2003| rubrika: Brno a okolí| strana: 11| autor: Tomáš Hájek , hák

Brno _ Životem zaplatil za hazard s drogami mladík, který ve snaze přivodit si příjemný stav vdechl smrtelné množství plynu do zapalovače. Sedmnáctiletý hoch je podle policejních statistik jedinou obětí, která v loňském roce v Brně kvůli drogám zemřela. "Mladíka našli v kritickém stavu v jednom centru pro mladé. Při převozu do nemocnice bohužel zemřel. Jako příčina smrti bylo stanoveno vdechnutí většího množství plynu do zapalovače,"uvedla mluvčí brněnské policie Jana Kozárová. Dalším zajímavým zjištěním je skutečnost, že brněnská drogová scéna vloni zcela vytěsnila heroin. "Ani u jedné z kontrolovaných osob nebyla tato látka zjištěna. Stejně tak nebyla zadržena při žádné akci,"píše ve zprávě o bezpečnostní situaci v Brně za rok 2002 brněnský policejní ředitel Jaroslav Vaněk. Policie si tento stav vysvětluje několika úspěšnými zásahy proti distributorům z řad občanů bývalé Jugoslávie aVietnamu o rok dříve. Snahu nahradit heroin výrobou látek na bázi opia z makovic a makoviny projevili vloni v Brně dva lidé. Muž zUkrajiny a z Čech, oba však policie zadržela. Policii se podařilo potlačit také distribuci tzv. rajského plynu. Ten byl nelegálně distribuován převážně na brněnských techno parties. Uživatelé jej vdechovali z gumových balonků. Po zásahu, po němž před policejním radou skončilo deset lidí, kteří jsou stíháni za šíření toxikomanie, se tato droga v Brně již neobjevila. Drogou, která mezi brněnskými narkomany jednoznačně vládne, je stále pervitin."Výrobcům nahrává dostupnost výchozích surovin. Prodej pervitinu se odehrává především v hernách, klubech a při osobních setkáních. Výrobci po špatných zkušenostech prodávají drogu většinou jen dobrým známým,"píše dále Vaněk. Alarmující je skutečnost, že se vBrně zvyšuje počet narkomanů, kteří jsou infikováni závažnými nakažlivými chorobami. Tím nejen ohrožují zdraví lidí, kteří jsou s nimi v kontaktu, ale také bezpečnost policistů, kteří se problematikou drog zabývají. Statistika drogových deliktů v roce 2002

V souvislosti s drogami bylo stíháno 112 osob.
*Z toho bylo 17 žen. *Dohromady spáchaly 162 trestných činů. *Vazebně bylo stíháno 40 osob. (hák)


Heroin prodávali i nezletilým
Nymburský deník 11.2.2003| rubrika: NYMBURSKO| strana: 17| autor: VIKTOR DOBREV

Případy distribuce tvrdých drog nejsou už ani pro okres ničím výjimečným. V loňském roce byly uzavřeny dva. V jednom případě se jednalo o prodej heroinu a pervitinu, v druhém "pouze" o heroin.

Nymburk - Tvrdé drogy "jedou" i na Nymbursku. Vloni policie uzavřela dva případy dealerství. Oba se týkají distrubice heroinu a pervitinu a staly se v roce 2001. V loňském roce nabyly rozsudky právní moci a pachatelé těchto závažných trestných činů byli odsouzeni celkem k šestnácti a půl letům vězení. V prvním případě bylo prokázáno, že dvě ženy ve věku šestapadesáti a třiadvaceti let společně s šedesátiletým mužem po dobu minimálně půl roku prodávaly zejména v Nymburce heroin a pervitin. "Síť zákazníků byla rozsáhlá, mnoho z nich bylo nezletilých, společenská nebezpečnost činů pachatelů byla tedy poměrně vysoká,"poznamenala k případu Petra Kloubcová z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování v Nymburce. Vzhledem k charakteru trestné činnosti bylo trestní řízení poměrně složité a trvalo téměř jeden rok. Policie vyslechla celkem 26 svědků, u kterých se prokázalo, že jim pachatelé drogy prodávali. Kromě toho policisté zajistili i řadu věcných důkazů, které napomohly k usvědčení pachatelů. Původní rozsudek stanovil pro šestapadesátiletou ženu, která měla na páchání této trestné činnosti prokazatelně největší podíl, výši trestu odnětí svobody na šest let, mladší žena dostala čtyři roky a muž byl odsouzen ke dvěma letům odnětí svobody. Obě ženy se odvolaly, krajský soud však pouze snížil trestní sazbu nejstarší ženě z šesti let na čtyři, přičemž výrok o vině pozměněn nebyl. Druhý případ je obdobný a jeho "dějištěm" byla Sadská. Pachatelé zde distribuovali opět po dobu minimálně půl roku heroin. "Jednalo se o šesta dvacetiletou ženu a třicetiletého muže, ten se však na prodeji nepodílel přímo. Odsouzen byl za neoprávněné přechovávání většího množství heroinu,"sdělila k případu Kloubcová. Soud vyměřil ženě trest ve výši pěti let vězení, muž "vyfasoval" osmnáct měsíců. Jejich odvolání krajský soud zamítnul. V listopadu loňského roku policie provedla pro podezření z distribuce drog zásah pro změnu v Poděbradech. "Tento případ je zatím v šetření, takže k němu nemohu podat podrobnější informace," poznamenala Kloubcová s tím, že se zdaleka nejedná o případ jediný, kterým se policie v současné době zabývá.


Mrtvý bez hlavy má jméno
Blesk 12.2.2003| rubrika: Morava| strana: 4| autor: (sč)

KROMĚŘÍŽ Obětí hrůzného pátečního mordu vKroměříži je místní muž (38) závislý na návykových látkách. Potvrdila to policie.

Policisté se sice domnívali, kdo může být obětí, ale neměli jistotu. "Rozhodla pitva a další důkazy," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bartoníková. Jméno ubitého muže však neuvedla. Kroměřížana zabil Petr. V. (26) z Prusinovic. Aniž se znali, šli spolu čichat toluen do opuštěného domu. Tam se nejdříve pohádali, nakonec vrah oběť ubodal nožem do obličeje a krku. Poté, zřejmě pod účinkem toluenu, hlavu odřízl od těla, schoval ji do igelitové tašky do vedlejší místnosti a šel se udat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma