Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
BIOOl mate nekdo s tim pripravkem zkusenosti? - Klikni zde pro originální téma
tonga
chcu to pouzit na svilusky doporucily mi to v baumaxu
jj Biooil je dobrej,taky ho pouzivam.je ucinej a setrnej.je dobry pridat do postriku trosku jaru,mydla,nebo jinyho saponatu jako smacedlo.jinak je taky dobrej svilustop a omite,ale jsou to chemky.biooil ti pomuze.staci jeden postrik,hlavne zespodu listu,po par dnech zopakovat a je po problemu.
Mr. Knorr
Me po nem vzdycky kytky oschly. A to sem davkoval podle navodu. I kdyz sem dal polovicni davku tak nic moc, a bioton je to samy. Podle me to zalepilo pory na listech a listy se udusili...
SparkyX
Svilušky jsou svině marně jsem bojoval Biooilem.
Nevím už kdo mě to řikal ale udajně se v českejch roomech vyvinula rezistentní generace odolná vůči postřikům, udajně fungfuje Talstar a Vertimec. U mě Talstar nefukční.

Jediná věc která pomohla byl již zmíněný VERTIMEC.

Dávám 0,7ml na půl litru vody pár kapek jaru a před každym novým kolem preventivně kytky vymáchám v této směsi, chce to pořádně zatočit aby někde třeba v ohlém listu nezůstalo vejce sviluchy.

Od té doby bez problému.

HLAVNĚ AŤ NĚKOHO Z VÁS NENADADNE STŘÍKAT COKOLIV Z POSTŘIKU NA KYTKY V KVĚTU !!!

Ještě jedna důležitá věc vertimec je pesticid takže čtěte přibalový leták a používejte rukavice, roušku, brýle v případě postřiku !
V připadě mačení to s trochou šikovnosti jde i bez toho.
Mr. Knorr
JO talstar byl u me vzdycky zarucenej... TAlstar zbije vsechny broucky, ale ne vajicka, takze po case je nutne postrik opakovat...
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1

...vem prvni stranku a pak od 10strany , cau Hlava
ganja-steve
u mne nejlepsi vysledky spruzit, nebo jsem pak jeste delal klasickej vyvar z tabaku + pepr(ten zabiral jeste lip)
kseroks
ja sem bioolem svilusky vyvrazdil celkem spolehlive nicmene problem je ze biool je je pry kontaktni tzn. ze se fyzicky musi dostat na svilusku coz muze obcas bejt problem v zavilsosti na tom jakym systemem pestujes poradne zestrikat metr a pul velky kytky na rohozich se ti nepodari asi nikdy ja to mel v kvetinacich a rachal sem to normalne ve vane aby se to fakt dostalo vsude coz zase s palicema taky nejni dobrej napad nemluvim o tom jak biool smrdi takze muj zaver biool na svilusky joo ale max pri rustu a mensich kytkach kdy mas jistotu ze skutecne spolehlive muzes nacakat ten biool vsude.........pouziti smacedla taktez doporucuju nicmene vrazdiciho efektu sem dosahl i bez nej.........
pelech
Souhlasím s Mr. Knorr. Mě po Bioolu taky vždycky začaly umírat listy a vinu přikládám udušením listů po zalepení pórů. Taktéž jsem dodržoval dávkování dle etikety.

Biool mohu doporučit proti sviluškám na venkovní použití, kde se listy omyjí deštěm a vše v pohodě.

Poslední 2 sezóny při nutnosti použití bioolu indoor důkladně ošetřím rostliny (především zespoda listů) a vždy 1 den po aplikaci kytky stříknu slabým roztokem jaru a důkladně osprchuju. Po cca 3 dnech celý postup opakuju, protože Biool při první aplikaci nezabije vajíčka, která se líhnou právě 2-3 dny. Všechny svilušky jsou mrtvé, listy po omytí v pořádku, ale metoda lze aplikovat pouze na pěstební metody, kde lze s rostlinami dobře manipulovat.
shpongle
Ahoj, poradil by mi nekdo jak spravne aplikovat biool a bioan, co je lepsi, zalivka nebo postrik na listy, jake jsou vase zkusenosti?
fbegbie
biool je pekny svinstvo,sice funguje,z vlastni zkusenosti ale teda krom svilusek vrazdi i kyticky.pokud jsou dostatecne vzrostle tak to jeste jakz takz rozdychaji,ale mensi to nedaj.ale i tak je to nekonecny boj.jak rika kolega musi zasahnout primo svilusku aby fungoval tzn.nejlepe kyti otocit a vykoupat.tabak s peprem take pomuze ale ne tak razantne jako biool.dalsi vec je opakovat opakovatopakovat postrik.a dalsi problem je v tom ze zacnou odumirat listy,dle meho nazoru je to tim ze se proste a jednoduse ucpou pory na listech a nedychaji.me se osvedcilo kyti poradne prosprchovat.biool je svinstvo.
AVICII
Já jsem toho názoru, že Biool není zas tak nejhorší, měl jsem ve foliovníku výskyt třásněnek, 2x jsem postříkal bioolem + JAR na mytí nádobí a je díky bohu klid. Aby se neucpávali pory, tak doporučuji další den, nebo 2 použít normální rozprašovač a kytky pořádně pokropit. Mám po tom postřiku kytky pěkně vitální, lesklé, a není na nich vidět, že by se jim něco nelíbilo.
fbegbie
to jo to on to pozabiji urcite to bez pochyb,nicmene z indor mam spatne zkusenosti ,mozna jak jaka odruda to snese no tezko rict.ale na druhou stranu kdyz uz neni cesty kam tak proste biool asi tak no
tomas2pet
Biool olej voda a smáčedlo, co v tom kdo hledá za zázrak? Jako že je to biologické nastříkat na kytky olej:D Ochranná lhůta 0 dní.
AVICII
citace:
Původní příspěvek od fbegbie
to jo to on to pozabiji urcite to bez pochyb,nicmene z indor mam spatne zkusenosti ,mozna jak jaka odruda to snese no tezko rict.ale na druhou stranu kdyz uz neni cesty kam tak proste biool asi tak no


Tak to pak chápu, že máš na biool takové názory, já to mám na outdoor, a to je asi o něčem trošku jiném jak na indoor. Vypadá že jsem se zaplať pánbuh třásněnek zbavil. Takže zatím nemohu o bioolu říct špatného slova ;)
yara
Mám vyzkoušený bionávod, který vám sem zkopíruji a funguje na 100%.
Postřik opakuju po týdnu a pak je to OK.
Aplikuji ho bez Hycolu, protože jsem na něj nikde ještě nenarazil.
Už jenom ty kousky česneku v oleji mají grády.

Myslím, že je to to same jako PLAGRON NEEM-OIL, který vyjde levněji, ale to nemám vyzkoušené.
Biool jsem vyhodil.

tady je zkrácený bio návod od Wildy:

Použití nimbového oleje pro dosažení maximálních výsledků je následující:
1l horké vody (tak z 3/4 varu)
8ml nimbového oleje (za studena lisovaného) - v lékárně 250 - 350Kč
3ml Hycol-Z - protistresový postřik, rovněž zlepšuje smáčlivost rostlin
pár kapek (cca 5) Frosch mýdlový čistič (ten je dobrý protože je taky eko, ale jde použít každý jemnější - dobrý je Dove apod.) nebo tekuté mýdlo - to je mnohem šetrnější než přípravek na nádobí!!

je důležité si uvědomit, že struktura oleje musí být mýdlem narušena, musí se z něj stát suspenze, proto je potřeba dobře prošejkrovat - po správně namíchaném mixu není po oschnutí po aplikaci na rostlinách poznat, že byly postříkány.
BigBangCannabis
Můj názor na biool? Zaregistroval jsem výskyt třásněnek, chtěl jsem rychle zakročit tak jsem šel do nejbližšího zahradnictví kde jsem Biool koupil. Postříkal jsem s tím rostliny, I prakticky čerstvě nařezané řízky, kde jsem výskyt těch kurev taky viděl, no a dneska důkladně hledám a ty svině se jen tak nehybně válej na listech, i když se mi podařilo spařit i živou larvu, tak si myslím že to zabijí, ale určo to nebude 100procentní. Uvidím, za pár dní stříknu znova a snad těm kurvám aspoň zpomalím nebo zastavím další šíření.
LuckyBoy
u mě biol též pozitivní zkušenost..koncentrace střední dle návodu, kapku jaru a za pár dní to postříkat vodou s peroxidem...popř. opakovat...pomáhá, ale ne na vše a při větším napadení...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma