Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Zacatecnik vola POMOOC - Klikni zde pro originální téma
Kuca
Ahoj Lidicci.
Zacal sem pestovat ve spizi cinzovniho bytu velikosti 1x1x2.5 m a asi po mesici se mi behem 2 dni kytii uplne sprasili :(
Na jedne z nich to vypada tak ze pekny zdravy list pres noc zacne od okraje zloutnout(pasek tak 3 mm) a za zlutym paskem uz uplne uschly hnedy mrtvy nic. No a na Druhe (viz obrazky) zacnou konce mirne svetlat a schnout.Po dotyku ty cerne uschle fleky odpadnou.Listy take maji takovou divnou barvu a na dotyk sou jako by bez stavy.Pestuju v hline + perlit, 400w vybojka a dost kruty vetrani. PLIIIS KDO VI AT PORADI . Uz sem skoro 50% listu pohrbil a jestli to pujde takhle dal tak umrou uplne a ja s nima :(
g_man
Ahoj, to same mi to delala take, pestuju bubler. Zvys vhlkost, srovnej pH pudy a rekl bych, ze jsi to prehnojil. Hnojiva musis postupne zvysovat fakt od minima... jinak se neboj, kytka se chytne.. :)
kovac
Taktiez si myslim, ze by to mohlo byt tym hnojenim. Davky zvisuj naozaj postupne.
Wes37
no, ja mam uplně malinké kytičky - a zatím jsem nedával žádné hnojivo - ale dělá mi to úplně to samé - a u té nejlepší a té kyti co rostla nejrychleji - se mi stahly listy a vypadá, že je death. nevím co s tím - přesadil jsem to do new hlíny a zkouším jeslti se chytne. neví někdo čím by to mohlo být?
Hosi, mate moc blizko vybojku! Listy se potom krouti a uvadaj.
Wes37
ja to ještě nemám pod výbojkou - jsou to malé kyti. Ale je to možné, že to je PH- protože když mi rostly jak o život - tak PH bylo OK a tekda jak mi ta jedna šla papa - tak jsem změřil PH a byl masakr!!

wes
psilos
takže to g_man: na vlhkost bych se vys.... , píše, že pěstuje měsíc, tzn., že už není potřeba tak vysoká vzdušná vlhkost.
to Kuca 1.napiš, v čem pěstuješ a pak se uvidí.
Jako preventivní kroky, ktreýma nic nezkazíš je vynechat hnojení , womrknout jak je to s lampou jak píše Orange Bud - změř teploměrem teplotu u vrchního listu-musí být do 31°C a to je už skoro moc, pokud je to hydro tak změřit EC a Ph , v hlíně zkusit Ph - v destilce rozpusť vzorek a lakmusovejma papírkama z měř Ph roztoku , v akvaristice sotjí Ph test asi 150Kč. Patrně bude púda dost kyselá, pak kytka nepřijímá živiny-opak přehnojení, to bys použil do hlíny polívkovou lžíci mletýho dolomitu na povrch qětináče a postupně zalejváním splachovat ke kořenům,když bude půda zásaditá,tak kyselinu dusičnou , w qětu fosforovou, nebo truchu rašeliny na povrch, u hydra použít Ph+ nebo - který maj v Akvaristice nebo Gshopech. Někdo používá calcium tablety a celaskon , ale newím. Jo a rozhodně stříknou kyti proti parazitům (omite chemka nebo biooil nechemka ale tolik nefachá) a proti plísním , tuším Polyversum-je to nechemka a fachá.

Napiš víc info a uvidí se
psilos
a ještě jedna věc- mohlo by to být spálený wětrem, wětrák by do kytky neměl prát naplno celou dobu, měl by se wotáčet, nebo jet jen mírně, aby se kyti jen pohupovaly.
psilos
připojuju se k vevejkovi, mohlo by to být spálený mrazem a takhle vypadaj i kytky přelitý- hnijou kořínky a kytky nepřijímá živiny ,obdobně jako u překyselení
Kuca
No dlouho sem tu nebyl a...
Dekuji mooc vsem za rady. Mrazem to nejni pac pres noc svitim.Ta blizkost vybojky je mozna, trochu ju zvednu.teplota je kolem 28 ale merim to digisenzorem zavesenym ve vzduchu.takze nalistech mozna bude vic. No a Ph dnes skusim .
Jinac to od prispevku no1 nehnojim, jen zalevam a je to takovy ani tak ani onak. tak uvidime s tim PH.
Tos caute a AT TO ROSTE A QETE!!! :punk:
Kuca
:p:
Karma pro psilose za rady a taky kredo se kterym se plne ztotoznuju
psilos
no měřit to wokolo je na ... , já mám kolem teplotu 24°C a na kytce 29-30°C.
Kuca
Aha tak to bude mozna kamen urazu. No hned wecer zjednam naprawu.
Kuca
Jo a pestuju v normalnim zahradnickym substratu z baumaxu smichany
s perlitem. Zalivam to vodou z vodovodu ktera je tak mesic odstata.
psilos
jestli je to substrat B, tak je tam poměrně dost rašeliny, drochu mletýho dolomitu by neškodilo. Ale až zjistíš PH
chobot
psilos: Jak ze to meris tu teplotu? To jako, ze se ti ten teplomer dotyka kytky?
Nevim, ja mam tu digi sondu taky jen tak povesenou na urovni vrcholku kytek, primo pod lampou. V lete to ukazovalo teplotu 28-31 a kytky to snesly v pohode.

chobot
psilos
to chobot : jo ,jako Ty , teploměr je pod lampou přímo na úrovni výšky kytek.
psilos
čím dýl stojí, tím se tam namnoží víc škodlivých plísní, prvoků..... ,je to tak? Já jí nachávám wodrazit jen 1-2 dny.
Walhalla2000
vodu odstavat 24 hodin bohate staci. Mesic odstata voda uz bude pomalu zkazena voda... ostatne, napil by ses mesic odstate vody? ne vid... :) a kytkam ji nutis... :)
Dj.Trip
Já jsem si taky koupil substrát z Baumaxu a jsem snim dost spokojenej
S trochou písku a perlitu,hnojim to krystalonem na star,plod a květ a teď to vyzkoušim z bioalgenem
Shaka
Já bych řekl že 400W je dost na spíž v čínžáku a asi máš problém s vlhkostí - přidej


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma