Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
průběžný či koncový pachový filtr - Klikni zde pro originální téma
bartic
Zdravím, prohledal jsem naprosto vše a odpověď jsem nanešel. Rád bych se zeptal, jestli je lepší použít koncový pachový filtr do boxu, přes který bude nasávat vzduch ventilátor a dále přes sonoflex ven na vzduch, či použít průběžný uhlíkový filtr, který bych použil za ventilátor a hurá vzduch přes sonoflex ven. Ještě bych měl dotaz, když měl teď odtah 420m3/h bez pacháče a teplota byla ok rád bych zachoval tyto hodnoty, tak jaký by měl teď být odtah včetně uhlíkového pachového filtru a jaký průtok filtru zvolit. Budu rád za každou radu:-)
AHM4D
cus, muj nazor je ze je lepsi pres filtr vzduch tahat nez foukat, a k tomu odtahu, nepises jestli ho nejak regulujes a cim svitis, tak kup o trochu silnejsi ventak a filtr o stejny nebo trochu vetsi kapacite a melo by to byt v poho..
bartic
Odtah bohužel nereguluju, dřív prima klima s regulací nebyl:-( a s triaklovýma regulátorama jsem si užil hučení až běda:-) Jinak mám Prima klima s 2 rychlostma 420/800 m3, foukám jen na první rychlost, tj. 420 m3 a je to na 600W 1x1x2m. Bez filtru to mám vychytaný naprosto perfektně jak s teplotou tak s vlhkostí v růstu i v květu. Jen by mě zajímalo, když jsem se dočet, že filtr sníží učínost odtahu až o 30%, jaký teda výkon bych měl mít odtahu a jaký průtok filtru, abych zachoval hodnoty, jaký jsem měl bez toho pacháče:-)
bartic
Aby mě někdo nenapad, že si to mám spočítat, tak bych právě chtěl odpověď od někoho, kdo s tím má zkušenosti, než to nějak odhadnout a pak by to nefungovalo, jak by mělo.
francox
nazdarte, nenasiel som to tu tak sa opytam, ide o pachovy filter, ak mam ventilaciu 400m3 aky pachac tam mam dat? neviem totiz presne co znamena to cislo za filtrom, ci mam mat odtah vacsi alebo mansi oproti tomu cislu, dakujem za radu
Mr.Sordo
To„ cislo za filtrom“:
např:425 m3 125mm 60 cm 145 mm
min.kapacita/příruba/výška filtru/obvod filtru

Příspěvek č.2
citace:
Původní příspěvek od AHM4D
filtr o stejny nebo trochu vetsi kapacite a melo by to byt v poho..
ydsscc
Ja mám pocit, že ani moje otázka tu ještě nikde neni... Tak se přiseru sem.

Mám skříň 100x100x200 + 400w... Jakej ventilator (m3) + jakej pachac je vhodny použít? Někde sem čet, že cca 1w/1m3??? A teda ventilátor silnější (s většim průtokem) než pacháč?

A poslední otázka, je vhodný koupit pacháč s rezervou nebo ho můžu hrotit na hornim maximu průtoku?

Díky za rady!.)

A jinak teda k tématu, rozhodně mi přijde lepší ventilátorem vzduch přes filtr tahat, už jen proto, že ventilátor tim bude chráněnej před nasáváním prachu - zanášením, větší hlučností - zničenim!.)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma