Grow test Minimax 150 - NFT GroTank 1m2 , odjeta 2kola - Klikni zde pro originální téma |
Mašťák |
Hysteric: Myslim, ze tedka je konecne spravne :)
Hlava: Mam na tebe prosim te jednu otazku a to jakej je tvuj nazor na mnozstvi emitovanyho tepla. Na strankach klecky ( http://www.klecka.cz/growshop/akce/MiniMax_150W.html ) nekolikrat uvadej, ze mnohem min topy nez klasicke HPS systemy. ( - nízká teplota žárovek - není potřeba chladit pěstební prostor; - snižuje spotřebu energie a teplotu žárovky při produkci maximálního světla; - ovládá světelný výkon k efektivní provozní teplotě lamp (maximální světlo, minimum energie)) Jakej je tvuj nazor ?
Dikyti M. |
|
|
Hlava |
EC vody mam 0,3 což je celkem slušné . |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od Psycho
Čus mám prostor pro pěst 120x180x200 jaké je vhodné osvetlení z hlediska výnosu pojedu hlínu ve 3,5l květnících dík za radu jestli bude světlo jedno nebo dvě neva |
No klidně bych tam šoupnul 3 ty lampy , chtel sem to taky ale měl sem nejakej limit na připojeni , teď se mění prostředí a podmínky tak bych to tam taky nacpal kdybych mohl , pod to nejakej drip nebo 2 ty nft a v pohodě , pokud ti to nepřeroste jako mě tak bys měl bejt v klidu na 1g na watt , vyjde to v podstaťe jako 400w s pojezdem :D cenově ale tady si myslim že by to mělo větši efektivitu , kvůli lepšímu rozložení světla , než jedna lampa na pojezdu , toto muj nazor :D
Původní příspěvek od Mašťák
Hysteric: Myslim, ze tedka je konecne spravne :)
Hlava: Mam na tebe prosim te jednu otazku a to jakej je tvuj nazor na mnozstvi emitovanyho tepla. Na strankach klecky ( http://www.klecka.cz/growshop/akce/MiniMax_150W.html ) nekolikrat uvadej, ze mnohem min topy nez klasicke HPS systemy. ( - nízká teplota žárovek - není potřeba chladit pěstební prostor; - snižuje spotřebu energie a teplotu žárovky při produkci maximálního světla; - ovládá světelný výkon k efektivní provozní teplotě lamp (maximální světlo, minimum energie)) Jakej je tvuj nazor ?
Dikyti M. |
No dobrej dotaz , jestli si pamatujete ty vedra co byly v srpnu , tak jsem, se celkem divil že mi teplota nevylezla přes 27°C a to mám jedno ufo na 2HB XXL a jedno XL , předřadniky byli v boxu a netopí to tolik , dá se na tom v pohodě udržet ruka , mě sem obavy že je budu muset dát ven když venku bylo 36°C ale v pohodě .
Takže u klečky nekecali :D , lampy opravdu málo topí a nepotřebuješ tak velkej odtah z boxu .
Nene do těhle obludností se nepouštim sledoval sem tohle u SQ na IC a tomu to taky přerostlo jako kráva :D
Zhodnocení
Krátce bych chtěl zhodnotit tuto sestavu , ted uz to stoji "jen" 4999,- u Klečky , někomu se to může zdát dost , někomu ne. Tolik k ceně .
Po prvnim kole , jsem si ověril že Minimax 150 funguje spolehlivě , nehlučně , netopí tolik , dlouhej náběh lampy nedává takový pecky do pojistek = nízke Ampéry při staru . Docela rychlý přechod na květ a palice byli celkem velké jak z pod 400W .
Takže tedy zavěrem tento výrobek doporučuji neni to žadnej poděl a opravdu funguje jak má což nebude problém v dalšim kole opět dokázat ale lépe než sem to udělal poprvé .
Doufám že dalši test , s hnojikama G.E.T. a světlem Minimax 150 začnu ješte tento rok až se přestěhuji , děkuji všem za sledování , ješte sem dám pár fotek matroše , měj te se Hlava :rasta: |
|
|
Hlava |
A pár fotek na závěr......
.. |
|
|
Hlava |
Zdravim všechny kolegy , jak napovídá předchozí přispevek - s Minimaxem jsem ješte neskončil :D Momentálně čekám na vysledek mého posledniho TESTu , kde jsem zkoušel jak se povede jednomu světlu Minimax 150 na 1m2 , použil jsem osvědčené NFT a k tomu novinku hnojiva G.E.T.více informací ZDE , prvni co mě u nich překvapilo , že jsem toho nespotřeboval moc , přesný výpis je u videa . Dále jsem použil osvědčenou genetiku , sic jsem vlastně použil to co normálně vyhazuju , tzn. spodky/odřezky od vrcholovejch klonů ale nějak mi přerostli matky a bylo toho dost , tak sem asi 80kousku zapichal spolu s normálnima klonama do malejch rw kostek , z toho sem vybral 61nejlepšich , převážně Critical Mass, SMBOG , Sweet Tooth 3 , nějakej Hash Plant , BOGbuble a PEPR , a přesadil do vany , do většich rw kostek a přikryl deklem na NFT a igelitem . Růstu sem jim moc nedal celkem 7dní , i tak to bylo moc :p: a pak přepnout , tady pár fotek z 4dne růstu po nasazení kolínek . Celkem sem jich tam nacpal dost, jak je videt z fotek tak 2-4na kytku .
Dále jak sem psal , uz brzy budu vědet vysledek tohoto pokusu , tak bych chtěl vyhlásit tipovačku , pište sem do trýdu svoje tipy na přesný vysledek , můžete se orientovat podle videa v předchozim přispěvku , nebo si počkat na fotky které sem postupně behem cca 3týdnů průběžně doplnim . Jak je libo :p:
A to byla jedna tipovačka a k tomu ješte druhou a to kolik kolínek sem použil ?? Výsledky vyhlásim najednou a uzávěrka bude nejpozději 15.6.2012 , možná dřive , tři co budou nejblíž vyhrávaj klony ode mě a jeden co tipne správě kolínka , po 3ks dle vlastniho vyběru , když trefi jedna osoba oboje , dostane bonus :rasta:
Aby bylo jasno , pište (přiklad) 100G a 100KS , připadně pište dotazy , já na ně odpovim , díky "stay tuned" Hlava :sun:
....přeskočte tipovačku , KLIK ZDE |
|
|
Spála |
313g cukrový vaty, 178ks uzených kolínek :bandit: |
|
|
panewfs |
323,8gesoňů a asi tak 153ks kolen plastových:) |
|
|
BloodyBeer |
chtel jsem se zeptat - proc je na videu napsano ''35 days of flowering add 400W'' ?
edit: tak uz to chapu, ale mozna je skoda z pohledu testu tam cpat na konec kvetu vetsi wataz. Na druhou stranu to kytkam 100% prospelo... |
|
|
myguláš |
tipuju na 300g hmoty ze 150ks kolen |
|
|
ganja-steve |
342,62g a 183 kolen:D |
|
|
Mr.Klo |
5* 61= 305ghe a 3*61= 183 kolen
:-) |
|
|
punkure |
333g a 166,5 kolen |
|
|
tuffgong1 |
250g a 183 kolen :-) |
|
|
Grazzl |
350 germánů a 195 kolen |
|
|
zubáč222 |
Čus typuju 306gé a 106 kolen |
|
|
chily |
433, 201 kolen
EDIT: prepsal jsem tip, myslel jsem, ze to dojedes jenom s tim minimaxem:) |
|
|
mikael |
Zdarec můj tip je
309,45g a 196kolen |
|
|
benjichaouat |
245g, 200 kolen |
|
|
čepra |
342g a 243 kolen
Původní příspěvek od BloodyBeer
..... tak uz to chapu, ale mozna je skoda z pohledu testu tam cpat na konec kvetu vetsi wataz. Na druhou stranu to kytkam 100% prospelo... |
Souhlas s obojím |
|
|
Hlava |
Tak zapoměl sem jen uvést že fota byli z 4dne květu , po 7dmi dnech růstu , ted fota z 10dne květu . |
|
|
Hlava |
A ješte jeden malý skok , tohle fotky ze 14tého dne květu .....
|
|
|
Hlava |
A ted poskočime o 13dni dál , na 27.den kvetu |
|
|
Hlava |
33den květu , tady už je vidět přidané 4kilo , 150 sem posunul dozadu a 4kilo šlo dopředu... |
|
|
Hlava |
34den květu , trochu zblízka :p: |
|
|
myguláš |
no co povidat perfekto bambino,,moc se mi líbí spodní květy je vydět že nejde žádnej paprsek na zmar |
|
|
mickeymouse |
236 g a 205 kolen...
Hlavo mohl bys taky vyhlásit nejabsurdnější tip - výherce by byl jistej 166,5 kolen |
|
|
zagg911 |
zdravim já tam na tu lampu vidim krásnejch 179g jestli jde o tenhle round ;) ale přeju co nejvíc, jak jinak :frog:
a kolen 106 |
|
|
SubFocus |
97 kolen a samozřejmě luxusních 279,2g !!! pěknéé .... |
|
|
BloodyBeer |
ola
420 g a 155 kolen |
|
|
Balon |
311gramů a 205,5kolínka... každopádně moc pěkný... jsem zvědav:) |
|
|
Fatalnicek |
180 kolen a 312g a jinak to mas pekny, na tu wataz nadherny :punk: |
|
|
marihuskilzz |
220 g 220 kolen a jeto :D :D |
|
|
S3RIOUS |
Tak taky ještě zkusím tipuju 389g a 101 kolen :) |
|
|
Morgan |
306 gramů a 146 kolen : ) |
|
|
ushakkk |
ještě není půlnoc, tak: 304g_187kolen |
|
|
repa(outdoor) |
230 dží, 120 kolen |
|
|
Hlava |
Takže jak je uvedeno na prvni fotce , ty jsou datována z druhého dne tmy den před kosou , tak si je užijte ješte :p: |
|
|
Hlava |
...a ješte 5kousku z toho samého dne .
Porovnání s litrovou odměrkou :rasta:
..a tady na posledni fotce je PEPR , kterej sem tam pichnul druhej den květu na uplnej kraj za jinou kytku která byla zaseklá , docela pěkná šiška na to že to bylo skoro 80cm od lampy :) |
|
|
Hlava |
...a kosíme.
Tak první řada , jde pod nůž ...
....a už je dole :D tak to bude pokračovat až do konce , dál jen čisla :sun:
|
|
|
Hlava |
2.řada
2.řada dole
3.řada
3.řada dole |
|
|
Hlava |
4.řada
4.řada dole
5.řada
5.řada dole |
|
|
Hlava |
6.řada
6.řada dole
7.řada
7.řada dole |
|
|
Hlava |
8.řada
8.řada dole
9.řada
9.řada dole
|
|
|
Hlava |
10.řada
10.řada dole
11.řada
11.řada dole...mělo by to být správně po sobě neboť sem to vyfotil ješte jak to je , pak sem ji vyblejsknul na igelitu , ostřihal , pověsil a znova , dvakrát foto zase ostřihat -pověsit a dokola . Za 4 hodky to bylo hotové . |
|
|
Hlava |
Tady ješte pár momentek ze sklizně ..... |
|
|
Hlava |
Tady ješte pár momentek ze sklizně .....II
Původní příspěvek od myguláš
no co povidat perfekto bambino,,moc se mi líbí spodní květy je vydět že nejde žádnej paprsek na zmar |
Jojo , podivej se na tu fotku vlevo , ta kytka je ufiklá ulně dole a hned tam začina palice až nahoru , fakt sem čuměl bylo to pod tou 150 pěkně prorostlý , tohle byl Sweet tooth 3 .
Tady BOGbubble |
|
|
Hlava |
Nějaké detaily :smoker: |
|
|
Hlava |
A tady už po střihání z klacků , po tím jsou dvoje rozložené Soft secrets :teef: |
|
|
Hlava |
... and many more... |
|
|
Hlava |
Tak tady palice už ve sklenicích , prvních 5 zleva narvaný po cca 40g , ty menší pálky a spodky , ve vedlejších už jen větší palice zhruba po 30g , :D Nastal proces otvírání a zaviráni sklenic aby se to dobře dosušilo . |
|
|
Hlava |
Vyhlášení výsledků a odpovědi
Původní příspěvek od Spála
313g cukrový vaty, 178ks uzených kolínek :bandit: |
Díky za tip , skoro ses trefil ...
Původní příspěvek od panewfs
323,8gesoňů a asi tak 153ks kolen plastových:) |
tak to bylo těsný s těma kolínkama ....
Původní příspěvek od myguláš
tipuju na 300g hmoty ze 150ks kolen |
taky těsně vedle ty kolínka ...
Původní příspěvek od str3p
313g, 96ks kolen |
Skoro :D
Původní příspěvek od ganja-steve
342,62g a 183 kolen:D |
BINGO , je toho 343g takže seš první výherce :bravo:
Původní příspěvek od Hy3nA
444 a 213 kolen :) |
Je ty mi přeješ ale to je moc , díky
Původní příspěvek od Loopuch
205 g.....205 ks |
Málo :p:
Původní příspěvek od Mr.Klo
5* 61= 305ghe a 3*61= 183 kolen
:-) |
Skoro to vyšlo :p:
Původní příspěvek od punkure
333g a 166,5 kolen |
BINGO no absurdní tip vyhrál , kolínek bylo 165,5 fakt tam byla jen půlka z jednoho na kytce , druhou sem proste nenašel :bravo:
Původní příspěvek od Grunger
80 kolen a 290g |
Skoro , díky za tip.
Původní příspěvek od Lenochod
281g a 99 kolen |
...podobný jako předešlé , díky za tip.
Původní příspěvek od tuffgong1
250g a 183 kolen :-) |
Málo :D
Původní příspěvek od MDe_
312g a 82 kolen ;) |
Moc nechybělo , dik.
Původní příspěvek od Grazzl
350 germánů a 195 kolen |
Hodně těsný , díky za tip .
Původní příspěvek od zubáč222
Čus typuju 306gé a 106 kolen |
Skoro si to trefil , díky
Původní příspěvek od chily
433, 201 kolen
EDIT: prepsal jsem tip, myslel jsem, ze to dojedes jenom s tim minimaxem:) |
No zas tak dlouho tam to 4kilo nebylo , čiste minimax pojedu ted , tohle sem jen něco zkoušel , taková generálka :p:
Původní příspěvek od mikael
Zdarec můj tip je
309,45g a 196kolen |
Těsný , díky
Původní příspěvek od vendiz
328G a 112kolen |
Taky těsný , díky
Původní příspěvek od benjichaouat
245g, 200 kolen |
Trochu málo :D
Původní příspěvek od DMG
348g, 185 kolen |
BINGO a třetí vítěz , gratuluji :bravo:
Původní příspěvek od čepra
342g a 243 kolen
Souhlas s obojím |
BINGO a druhej vítěz , gratuluji :bravo:
Původní příspěvek od sysoft
259g a 96 kolen |
Díky za tip.
Původní příspěvek od fiste
333g a 333 kolen |
Jo to by bylo pěkný čislo , díky .
Původní příspěvek od RastaKiller
272g a 232KS |
No trochu málo :D
Původní příspěvek od mickeymouse
236 g a 205 kolen...
Hlavo mohl bys taky vyhlásit nejabsurdnější tip - výherce by byl jistej 166,5 kolen |
Já nevim jak si to vědel :p: díky za tip
Původní příspěvek od microft
280,25 g a 122 kolen... |
Málo ale díky .
Původní příspěvek od zagg911
zdravim já tam na tu lampu vidim krásnejch 179g jestli jde o tenhle round ;) ale přeju co nejvíc, jak jinak :frog:
a kolen 106 |
No trochu málo , počital si s tim přidanym 4kilem ?Díky za tip
Původní příspěvek od SubFocus
97 kolen a samozřejmě luxusních 279,2g !!! pěknéé .... |
No trochu málo ale díky za sledováni a tip.
ola
420 g a 155 kolen |
No ty mi přeješ , doufám že přište to tam bude , díky .
Původní příspěvek od Balon
311gramů a 205,5kolínka... každopádně moc pěkný... jsem zvědav:) |
Skoro , díky za tip.
Původní příspěvek od Fatalnicek
180 kolen a 312g a jinak to mas pekny, na tu wataz nadherny :punk: |
Taky skoro , díky za tip , jinak ten PEPR se ti povedl :p:
Původní příspěvek od scorpicco
166g a 199 kolen |
No si mě trochu podcenil né ?? Ale také díky :D
Původní příspěvek od zmijak
258g 175kolen |
Skoro , diky.
Původní příspěvek od novyclovek23
330g a 160 kolen |
Hodně těsný , díky
Původní příspěvek od marihuskilzz
220 g 220 kolen a jeto :D :D |
No trochu málo ale díky :D
Původní příspěvek od hellfire
247g 117kolen |
No taky ješte dost chybělo , dik .
Původní příspěvek od S3RIOUS
Tak taky ještě zkusím tipuju 389g a 101 kolen :) |
Taky pěknej tip ale trochu moc , díky .
Původní příspěvek od Morgan
306 gramů a 146 kolen : ) |
Jo to bylo skoro , diky.
Původní příspěvek od ushakkk
ještě není půlnoc, tak: 304g_187kolen |
Na posledni chvíli skoro :D
Původní příspěvek od repa(outdoor)
230 dží, 120 kolen |
No trochu málo , ale díky , díky všem za sledováni tohoto trýdu , vysledek byl 343g a 165 a půl kolínka , vyherci jsou čepra , ganja-steve , DMG a punkure , každej máte nárok na 3klony dle svého vyběru zdarma , domluvíme se přes PM .
Ješte GE index lampa žere 174w po ustálení....to je 0,174kWh/hodina
822 hodin svícení
druha lampa žere 440w po ustálení....to je 0,440kWh/hodina
336 hodin svícení
Celková:
822h * 0,174kWh=143,028kWh
336h * 0,440kWh=147,84kWh
143,028 + 147,84 = 290,868
GE index:
343g/290,868kWh=1,179
GE index je tedy 1,179 kdyžtak mě někdo opravte , díky
chtel jsem se zeptat - proc je na videu napsano ''35 days of flowering add 400W'' ?
edit: tak uz to chapu, ale mozna je skoda z pohledu testu tam cpat na konec kvetu vetsi wataz. Na druhou stranu to kytkam 100% prospelo... |
No , tohle jak sem psal byla jen taková generálka abych viděl co to udělá s tolika kytkama na tak malým prostoru , jak se vytáhnou po přepnutí , co předvede hnojivo , ktery sem použival poprvé , jak bude litat pH a EC , jak bude stačit na tu masu jen 4ofuky , to 4kilo sem tam dal až když uz se kytky nevytahovali , chtel sem zjistit jak se vytahnou za tou jednou 150tkou a jestli ta jedna mrcha stači na tu plochu přece jenom 120x120 cm to je , tam bych uživil 1000w :p: , pak ozkoušet to hnojivo s kterym sem to nepřeháněl a spotřeboval sem ho celkem málo źe mě to samotného překvapilo , no zlatý NFT :p: , pak co ted pohuluju tak sem velice spokojen , takže hnojivo můžu taky jen doporučit , žádná škrabka v krku , no taky sem sem to řádně flushoval od 50dne , tedy 10dní , vylil sem veškerej roztok nalil čistou vodu , srovnal pH , přeci jenom jsou na 5,4zvyklé a nechal tam 2dny cirkulovat , když sem to tam nalil EC bylo 0.35 , druhej den bylo 0,85 a třetí 1,3 , takže vodu zase ven a znova čistou , takhle sem to udělal 4x během těch 10dní , pak byl odpad z posledniho výplachu jen 0,4 , no je to znát ted když to "jenom" 23dni po kose že se to dá kouřit , přesto počkám ješte tak měsic , než si dám tejden pauzu a pak si dám smokereportday :rasta: z kterého samo ješte přinesu poznatky a fotky jednotlivých šišek zblizka , takže děkuji všem za pozornost , za sledováni tohoto testu , těšte se na FINAL test , kdyby jste ješte někdo něco chtěl vědet neváhejte napište , diky Hlava
PS: no byli to nervy s tou ne100%funkčni WiFikundací , ješte do toho ten fotbal , ještě že jsme ty onasise přehrály :winner: |
|
|
ganja-steve |
vyhra!!!!:D Parada
nicmene k tomu vysledku, je to opravu brutal vynos. Je videt, ze fakt neni treba nejakyho predeminzovanyho a presvicenyho prostoru k dobrymu vysledku. asi zacnu setrit na dva minimaxy a zkusim s nima svitit na stridacku jako typek
tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=62333.
Dobra prace, Hlavo:D |
|
|
|
opravdu vydareni test Hlavo
a typovacku jsem mel lepsi nez grazzl :-(( |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od DMG
opravdu vydareni test Hlavo
a typovacku jsem mel lepsi nez grazzl :-(( |
JOjo seš výherce jen sem tam napsal toho druhého , nevim nejaka chybka se včera stala :D , v poho , opraveno. Díky
Původní příspěvek od ganja-steve
vyhra!!!!:D Parada
nicmene k tomu vysledku, je to opravu brutal vynos. Je videt, ze fakt neni treba nejakyho predeminzovanyho a presvicenyho prostoru k dobrymu vysledku. asi zacnu setrit na dva minimaxy a zkusim s nima svitit na stridacku jako typek
tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=62333.
Dobra prace, Hlavo:D |
No a to sem jel ze zbytků :D , moc sem se o to nestaral , nechal litat pH a EC , tohle se celkem povedlo ale napřište z pod 2x150 udelam aspoň 400g :p: doufám , díky |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od DMG
nic se nedeje Hlavo :-)) |
Ale jo , přihlaš se o výhru :D |
|
|
Hlava |
Takto by měla vypadat výbojka dodávaná ke kompletu Minimax 150 , u patice má být napis "Superplatnt HPS 150W" , pro ostatni a pro člena grady589 :D |
|
|
|
Hlavo myslíš že bude do malé skříně lepší Minimax 150W nebo CFL 250-300W? |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od Béla
Hlavo myslíš že bude do malé skříně lepší Minimax 150W nebo CFL 250-300W? |
Čau , zaleží na velikosti skříně a na tom kolik toho očekáváš , lepší je ale sodík . |
|
|
Meccman |
čáu :) - je nějaká jinačí varianta než 2x600W? Za méně elektřiny a většího požitku ? |
|
|
Astronautr |
6x mini max ti nahradi 2x600w a sezere 900w kdybys to cetl muselo by ti to ale dojit..... jesli te to teda po roce este zajima :D |
|
|
Cannapes |
Zdar poradi mi jako rezervni osmozu koupit ? |
|
|
Cannapes |
Dik hned na to mrknu snad najdu neco cenove relace ;) chci jed .max do 50l |
|
|
Mafionozo |
myslim ze tyhle patri mezi ty nejlevnejsi,v realu dela 6-10l za hodinu a z toho je odpad 30-50l,zalezi na vode,mam ji odzkousenou na nekolika zdrojich vody a pokazdy trosku jiny |
|
|
Cannapes |
Zdarec tak dik moc uz to mam vreseni dik moc v praci mame taky rezervni osmozu ale jinech pomerech. Ph 6.4 ec 0,03 |
|
|
|
|