Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Problém s kytkami, prosím o radu... - Klikni zde pro originální téma
Callion
Zdravim všechny pěstitele :)

Tak čím bych začal... Semínka sem kupoval z growshopu 25 ks mix indoor ... Jelikož to byl mix, tak nakonec sem rozhodl, že jako indoor je pěstovat nebudu, protože bych nevěděl co mi vyleze a co mě překvapí ;) Tak sem to hodil do malých květináčů... Hodil sem jen dvě semínka s tím, že to buď vyroste nebo nevyroste. Nejdřív byli na okně a rostli, když byli větší, přesadil sem do skleníku, tam se jim výborně dařilo, když měli kytky tak 70-100 cm, začal sem hnojit na růst(Plagron Alga Grow) podle předepsaného dávkování, začli se objevovat pestíky a já byl šťastnej, že mě rostou obě samičky a že se bude sklízet :) Když byla kytka hodně velká, začal sem hnojit Plagron Alga Bloom....

No, ale radost byla předčasná, teď jsou kytky tak velký, že skleník je malej, jsou hrozně rozvětvený a palice pořád nikde... Sázel sem je 18.4.2011, už je ani nehnojím, nějak sem ztratil sílu se o ně starat.

Poslední co potřebuju je, aby mě někdo poradil, má-li smysl je tam mít, jestli se to dá nějak ostříhat rapidně, třeba že by to pomohlo, či jiné fígle, triky... Projel sem pár diskuzí, nenašel nic k tématu, jestli to tu někde je, prosím nekamenovat ale přesměrovat, děkuji :)

Fotky jsou zde -> http://callion.rajce.idnes.cz/thc
MyGrow
prepac za ot ale cista zavist!! :)
mimacka
Zdarec - máš to pěkné a jak uvedl MyGrow = cista zavist!!

Já sadím 2x za rok.

http://grower.cz/forum/showthread.p...5&pagenumber=51

- sadba leden/únor kosa cca v květen/červen ! Červené spectrum slunce končí a kytka stine vykvést. Následuje druhá sadba jelikož začíná bílé spectrum slunce a to je další předpoklad pro úspěšnou sadbu. Kytky porostou zase do přirozené změny na červené spectrum slunce. Kritické je potom období cca 25.9. kdy nastane doba střídání dne a noci 12/12 !Tady nějak kytky přestanou rúst a kvetou a zrají do palic.
Hodně záleží na genetice - nekteré odrůdy nakvétají dřív nekteré později.Dle mého názoru jsi zasadil brzo a ještě ke všemu do skleníku. Aby kytky začali nakvétat,musel by si skleník začít zatemňovat aby si skrátil den pod 12 hod a prodloužil noc na víc jak 12 hod. ,nebo otevři střechu skleníku a nech to dál růst a přirozeně nakvést ,nebo větve ohýbej do boku ale v žádném případě nestříhej špičky větví,protože tam mají kytky svoje senzory,které určují tu správnou dobu pro nakvétání.
Bylo by škoda dat letošní kytky do síně zmaru.
Ať se daří , pokračuj ve svém reportu a dodej postupně další foto jak to pokračuje.

http://grower.cz/forum/showthread.p...5&pagenumber=46
Ni7R0
Určitě se začly objevovat pestíky? Pokud je mám vidět na tom detailu na stonek, vidím tam jen usychající stipuly (stipulae - česky se tomu říká správně palist). Všiml jsem si, že si mnoho pěstitelů myslí, že to jsou preflowers, ale ty vypadají jinak - palisty jsou zelené a rovné, preflowers vypadají jako dvě bílé orosené nitky vyrůstající z jednoho místa.

Jinak si myslím, že to bude chtít ještě chvíli počkat. Indoor odrůdy by měly být (teoreticky) víc náročné na délku fotoperiody - klidně můžou začít kvést až při 12/12, což bude teoreticky až někdy v září.

Edit: Tak jsem byl předběhnut, takže víceméně viz mimacka. Jen mi přijde přinejmenším zajímavé tvrzení, že kytky poznají dobu nakvétání pomocí "vršků" :) Já bych řekl, že je to změnou osvětlení rostliny - buňky ani části rostlin pro rozpoznání fotoperiody podle mě nejsou. A v době vegetace je zastříhávání vrchní části rostliny běžná praxe. Dokonce pokud se "lepí" na střechu skleníku, bude lepší je zastřihnout, jinak to akorát nahrává plísni.
Callion
Hmmm, děkuju za rady... Když kytka byla ještě v ''normální'' velikosti tak to opravdu jako pestíky vypadalo :)) Ale kdo ví, každopádně samec to není, to bych poznal .... Chci se zeptat když sem přestal hnojit mám-li pokračovat, nepotřebuju aby kytka vyrostla ještě víc... Nebo mám počkat až se objevěj palice a pak hnojit ? :) Skusil sem je naohýbat a žádný zázrak, chyběj mi ty plastový mrchy na ohýbání :) Skusím ostříhat a uvidím ... Ještě nějaký tipy a triky ?:p
desertwolf
mrkni sem, jak to dělá Date: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=57133
Střihne cca. horní třetinu a všechna síla pak jde do bočních výhonků a má krásné stromy rok co rok


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma