Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 07.02.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Prima TV 6.2.2003 18:50| pořad: Minuty regionu


Dana MAKRLÍKOVÁ, moderátorka
--------------------
Téměř dvanáct a půl milionu korun vyčlenil pro tento rok pražský magistrát na boj proti drogám. Peníze rozdělil mezi šedesát osm nejrůznějších projektů. Nejvíce peněz dostanou organizace, které kromě programů prevence nabízejí i práci s toxikomany.



URL| http://archiv.newton.cz/tvr/2003/02...cd9f9297feb.asp
breeder
Víkend HN 7.2.2003| rubrika: televize| strana: 35| autor: (jaj)

Závislost je obvykle vnímána jako patologie. Ale hlubší podstata závislosti není patologická - patří k "univerzalitě lidské touhy". Kdekdo z nás je na něčem nebo na někom závislý. Dokonce možná chce být, protože i vytoužená samota a soběstačnost mohou být časem nad naše síly. K základním vlastnostem lidské psýchy patří i sám sklon k závislosti na látkách proměňujících vnímání, jak se shoduje řada odborníků. Problémy alkoholismu i závislosti na ilegálních drogách jsou pouze negativní podobou této všeobecné a hodnotově neutrální skutečnosti. Skupina dokumentaristů se před časem rozhodla natočit cyklus deseti dokumentárních filmů mapujících osobní a společenské problémy právě při zneužívání látek proměňujících vědomí. Nazvala jej výmluvně Když musíš, tak musíš. "Chceme ukázat hlubší, obecnější rovinu problematiky závislosti, než je ta běžně ukazovaná, patologizovaná, problémová, onálepkovaná drogová závislost. Uvědomujeme si, že nezachycujeme celý fenomén, o který jde, ale jen jeho účelové zjednodušení. Chceme relativizovat způsob, kterým společnost vnímá závislost jako takovou a který ovlivňuje i postoj k její specifické formě - drogové závislosti. Postoj, který je v principu obranný. Je to zjednodušený, rozštěpený obraz, který má umožnit zaujmout jednoznačný postoj. Společnost, stejně jako jednotlivec, si pomáhá zjednodušením, polarizuje na dobrý - špatný, bílý - černý, my - oni" - tolik z vyjádření filmařů, kteří se na cyklu podíleli. Autoři jednotlivých dílů - Helena Třeštíková, Tomáš Škrdlant, Robert Sedláček nebo Martin Štoll si na příkladech konkrétních příběhů kladou otázku - je pořád ještě nutné problém závislosti zjednodušovat? Neměli bychom se nad ním zamyslet z jiného úhlu pohledu a pokusit se o jiné výklady a možná i účinnější pomoc?
breeder
Mladá fronta DNES 7.2.2003| rubrika: Severní Čechy| strana: 1| autor: (jav)

Děčín - Svědkem loupežného přepadení dvaapadesátileté ženy se stal v úterý v Děčíně šestnáctiletý mladík. Přepadené nabídl pomoc, aby ji sám vzápětí násilím sebral peněženku, ve které měla žena čtyři sta korun. Policie podrobnosti o případu zveřejnila včera. Ženu nejprve v děčínské čtvrti Podmokly přepadli tři neznámí muži. Loupež zpovzdálí sledoval mladík, který, když útočníci utekli, přispěchal. „Nabídl, že jí pomůže. Zároveň ale řekl, že to udělá jen tehdy, když mu žena dá peníze na drogy. Přepadená to odmítla a tak se s ní mladík začal přetahovat o peněženku,“ uvedla Jarmila Hrubešová, mluvčí severočeské policie. Mladíkovi se nakonec podařilo peněženku ženě vzít. Ihned jej však zatkla policejní hlídka. Po útočnících, kteří ženu napadli první, kriminalisté pátrají.


URL| http://archiv.newton.cz/mf/2003/02/...bfc36f54294.asp
breeder
Právo 7.2.2003| rubrika: Zpravodajství| strana: 5| autor: (mik)

PRAHA - Na nebezpečí účelového spojování zločineckých skupin z Česka, Slovenska a Polska upozorňují policisté, kteří tyto tendence už určitou dobu sledují. Mají totiž poměrně shodné zájmy a současně mezi nimi nejsou žádné velké jazykové bariéry. "Tito zločinci si jsou totiž jazykově blízcí," řekl Právu ve čtvrtek zástupce ředitele Úřadu organizované trestné činnosti slovenské policie Ján Vaľa na policejní konferenci států Visegrádské čtyřky - ČR, PLR, Maďarska a Slovenska. Odborníci vidí možnost spojování zločineckých gangů především v obchodování s drogami a zbraněmi.

URL| http://archiv.newton.cz/pr/2003/02/...8fb570d226d.asp
breeder
Blesk 7.2.2003| rubrika: Čechy/Morava| strana: 7

* Vezl hašiš

ČESKÉ BUDĚJOVICE (kli) - Američan (23) jedoucí vlakem z Prahy do Českých Budějovic si s sebou vezl hašiš, drť z konopí a jeho semena, což se prozradilo. Byl obviněn z držení omamných látek.
breeder
Zpravodajství ČTK 6.2.2003, rubrika: Právo a krimi - Evropa, ES, NATO| autor: AR

VARŠAVA 6. února (zpravodaj ČTK) - Soud v severopolském Štětíně dnes poslal na pět let a šest měsíců za mříže zřejmě nejstarší polskou drogovou dealerku. Čtyřiasedmdesátiletá žena obchodovala s omamnými látkami společně se synem, kterého soud poslal do vězení na plných šest let.

Ženu policie zadržela před dvěma lety. Během prohlídky jejího bytu našla 400 gramů naporcovaného amfetaminu a marihuany, 180 tabletek extáze, několik desítek litrů čistého lihu, cigarety bez označení o zaplacení spotřební daně a dokonce rovněž zbraně.

Jak vyplynulo z vyšetřování, žena se nelegálním prodejem zabývala dva a půl roku. Prý si tak chtěla pouze přivydělat ke skromnému důchodu. V novém podnikání se jí ale vedlo nadmíru dobře; její odhadované měsíční příjmy z prodeje drog dosahovaly v přepočtu 300.000 korun.

ar rbs hej
Cas| 19:45


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma