Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
Návod na výrobu bytelného pouzdra pro skleněnky za 13,- Kč - Klikni zde pro originální téma
m.y.s.e.l.f
Většina dává přednost jointu :rolleyes:, ale ostatním se tohle bude určitě hodit...

Snad každý z nás už někdky kouřil ze skleněnky. Je to velice jednoduchá skleněná fajka určená především pro silnější modely (vzhledem k velikosti kotle). Pokud by nědo přecejenom nevěděl vocode tak viz obrázek 1.

Teď, když už všichni víme jak skleněnka vypadá, tak si povíme že je i velmi křehká. Pád z malé výšky na tvrdou zem přežijě jen málokdy. Taky se docela špatně přenáší (kvůli křehkosti). Proto si ted povíme jak vyrobiti za pár korun jednoché pouzdro které nám
skleněnku velice spolehlivě ochrání.

K výrobě budeme potřebovat fix značky Centropen (opravdu nejsem najatý reklamní agent ;)) pokud možno s označením 2845 PERMANENT, ale patrně to půjde i s jinými modely které mají takový tvar jako je na obrázku 2. (pro šťouraly: na obrázku je model 2865 protože jsem jiný obrázek nesehnal a nemám poruce scaner, nicméně má téměř stejný tvar)

Pokud jsme již takový fix našli (ve školním pouzdře, na pracovním stole nebo v obchodě), tak se můžeme hbitě pustit do výroby:
Začneme tím že oddělíme špičatou část v místě kde ukazuje obrázek 3. Tedy tak aby zůstal válec s mírným rozšířením nakonci. Raději uřízneme méně než více (Tak aby zaručeně zůstal malý výstupek o který pak bude držet vršek)


Dalším krokem je odstranění "zásobníku" barvy (nevím jak to přesně napsat, prostě toho černého válečku ve kterém je napuštěna barva a pokud je fix čerstvý tak je to i dost špinící váleček ;)). To se provede vytažením špuntu na opačné straně fixu.

Nyní jž můžeme vesele odsdranit "vnitřní přepážky" které zůstaly na straně kde byl hrot fixu (Obrázek 4). Osvědčil se vrták (o něco menšího průměru než je vnitřní půměr dutiny fixu), ale určitě to půjde i kulatým pilníkem.


Můžeme si cvičně zkusit zasunout skleněnku jestli do otvoru pasuje případně ji trochu nahřát :flamer: (doporučuju raději prázdnou protože nás čeká ještě jedno řezání ;)) a v hrdle fixu ji "usadit" (zaoblí se ostré hrany a hrdlo skeněnky se mírně zapustí do hrdla fixu). Pozor na deformaci aby nám na hrdlo fixu pasoval vršek. Obrázek 5.


Do vršku napěchujeme přiměřené množství vaty. To poznáme podle toho že po jeho nasazení na pouzdro se skleněnkou, půjde zacvaknout a po sunání půjde vidět otisk hrdla skleněnky ve vatě. Vše názorně ukazuje obrázek 6.


Nyní již můžeme zkrátit fix na takovou délku aby do něj vešla sklněnka, trochu vaty a samotný špunt. (Správnou velikost zjistíme přidržením skleněnky vedle fixu, připočítame kousek na vatu a přiložíme špunt). Po zkrácení fixu nasadímě špunt a zase na dno napěchujeme přiměřené množství vaty v takové míře aby skleněnku moc nevytlačovalo. Výsedek zkrácení jde vidět na obrázku 7. Toto zkracování není nezbytně nutné, ale pouzdro je pak menší a líp se s ním manipuluje ....


Tím je celý proces hotov. Mělo by to celé vypadat podobně jako na obrázku 8.



Funkce:

- Zabezpečení skleněnky proti rozbití v kapse nebo při pádu na zem.
- Díky klipu na vršku lze nosit jako normálni tužka (třeba v náprsní kapse)
- Sklo se dá předem naplnit a díky těsnící vatě se nevysype
- Kamuflážní provedení ;)

Příště zkusím vymyslet něco na jointíky :D
Enfant Terrible
Tak to je fakt vychytavka...to se divim, ze na tohle nikdo nereaguje. Ja to urcite vyzkousim, mam s pouzdrem na s klenenku docela problem...tak uvidime, jak tohle bude fungovat :-))
olo
joo jo peknaprace ja ji sice nemam ale mas to perfekne udelany k+
Astahoe
Tý jo...........hele tos vymáknul docela dobře.Jenom mě napadá jestli by nebyla lepší pěnová guma na konec ke kotli.Když tam dáš nějakej matroš,tak kdo by to chtěl kouřit s vatou :)) K+
rtep-petr
Jo, mas to dobrý to krytí je jak pro 007, ale u nás se v trafikách prodávají obaly přímo na skla (30,-).Dá se to zavěsit na klíče, ale je pravda, že lidi vědí k čemu to slouží (né všichni) kdežto ten tvůj nápad je naprosto diskrétní.Horší když si někdo nezasvěcený bude chtít půjčit průpisku (šef, učitel, rodiče...).:D
Joe
Velmi hezky vyřešeno a hlavně levně :bravo: K+
wOOkie
Dost slušný, já do toho asi taky půjdu, budu jak intoš, pořád s tužkou :)
BoB-23
Dobrá práce... Obal na jointy??? V Hollandu mají takove obaly přímo na jointa, u nás se něco podobného používá v zahrdkařství na vyklíčení semen nebo co. Je to asi 8cm dlouhá a 0,5cm široká plastová trubička s gumovím vrškem, mám jednu doma, alwe nevím kde se to dá sehnat...
???
Dubinek
Da se to sehnat v grow shopu v borivjce a stoji to 9 Kc. No a dokonce si muzes vybrat barvu vicka :)
HighToDeath
tož to taky k+, to sa mě líbí:)
Ja pouzivam obaly od vrtaku je to taky takova plastova trubicka s plastovyma vrskama, nebo obal od teplomeru. lekarskeho skleneneho, vleze tam i tlustej spek. Ale staci taky hodit speka do volnejsi kapsy treba u bundy a kdyz clovek neni uplne prase tak to v poho prezije(ten spek) a da se bez problemu spalit.
Ace Dogg
ty wole huste vykoumany k+ fakt to mas dost dobry ja sice radsi jointy ale dyz je zima a neni teply misto kde se da smotnout tak si taky sklememku dam no a ted uz se mne nerozbije
chuck53
Neco takoveho vedu už mnoho let,ale používám prázdné zvýraznovače.Stačí vytáhnout zadní zátku z klipsem a vytáhnout zevnitř váleček nacuclý barvou.Většinou je nutné ješte zkátit knot fixu,aby se tam něco vlezlo.Na špeky ideální,navíc nenápadná přenoska :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma