Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění > Autoflowering Odrůdy

 
Červencový autoflower - Syrup & AF NL - Klikni zde pro originální téma
Ni7R0
Protože bych brzy zapomněl, jaký je harmonogram mého growu, rozhodl jsem se, že se o radost z pěstování podělím s ostatními a průběžné výsledky budu psát sem.

Po zklamání s growem no-name semínek, kdy minimálně drtivá většina z kytiček je hermafroditních, rozhodl jsem se vysadit jako náplast na neúspěch nějaké AF kytičky, ze kterých snad ještě bude nějaká rozumná úroda. Na začátku týdne mi tedy přišla tato semínka:
5 ks Syrup (Buddha Seeds)
10 ks Northern Light AF (Growshop Seeds)


Semínka jsem chtěl dát rovnou do hlíny, ale přítelkyně trvala na naklíčení na vlhkých tampónech. Z politických důvodů jsem tedy ustopil a v pondělí šly Syrupy na tampóny. V úterý je následovala semínka NL. Ve středu už všem Syrupům koukaly klíčky, takže šly do hlíny, dnes je následovalo 9/10 NL, poslednímu klíčku se nějak nechce ven, tak ho tu mám na pozorování.

Pěstební substrát je mix substrátu od Agra s perlitem (cca 15 %) v 10l "květináčích" vyrobených z věder OBI (vyvrtané drenážní otvory, obaleny černou fólií). V tomhle substrátu rostly no-name pěkně, tak nebudu měnit. Na spodku je cca 1l hrubého štěrku, na něm čtverec netkané textilie a pak cca 1l keramzitu. To vše doplněno výše zmíněným substrátem.
pH výsledného substrátu je podle pH metru z několika měření 6,0 - 6,2, EC metr nemám.

Kvůli extra hnusnému počasí, které tu teď panuje, jsem se navzdory doporučení nepřesazovat AF odrůdy rozhodl zatím hodit naklíčená semínka do kelímků na okno. Do květináčů půjdou hned, jak budou mít tak 5 cm a trochu se umoudří počasí, nechci, aby kořínky příliš prorostly a kytičky měly "šanci poznat", že je přesazuji jinam. Na druhou stranu nechci riskovat vyplavení nebo vyhnití semínek v tom hnusu venku.

Takže ještě jednou stručně harmonogram:
18. 7. - Syrupy na tampón
19. 7. - NL na tampón
20. 7. - 5/5 naklíčených Syrupů do kelímků
21. 7. - 9/10 naklíčených NL do kelímků


A teď co mám v plánu dále:
Jak jsem zmínil, kytičky půjdou do hlíny nanejvýš při dosažení 5 cm. Květníky budou umístěné na plošině na svahu směřujícím na jih, kam slunce svítí (pokud svítí) prakticky celý den. Na začátku jim možná udělám čepičky z PETek, pokud bude horší počasí, aby je to moc nepotlouklo.
Někdy kolem třetího týdne zkusím přihnojovat výluhem netopýřího guana (které mám díky netopýrům na půdě zdarma) podle receptu 2l nakvašeného zahorka připraveného výluhu (1l guana dolit vodou na objem 2l) na 120l zálivky. Žádné jiné přihnojování v plánu nemám, čili (až na hnojiva v Agro substrátu) se bude jednat o bio grow :)
A hlavně doufat, že se počasí zlepší a sluníčko kytičkám taky pomůže vyrůst.


K výrobě zálivky z guana jsem toho moc nenašel, tak budu rád za nějaké tipy ostatních pěstitelů. Další připomínky a rady (snad kromě názorů, že předpěstováním si akorát kazím výnos) uvítám samozřejmě také ;)
Ni7R0
A samozřejmě přidám i nějaké obrázky pro ty, kterým se nechce číst ten můj sloh ;)

Obrázek 1 - líheň v celé své kráse (akorát se stala menší chybka a někam se přimíchal jeden květináč bez semínka, který čekal na opožděnou sestřičku... kde je, to se uvidí za pár dní)










Obrázek 2 - skupinka Syrupů pěkně vedle sebe - snad se do neděle začne na vršku zelenat
kammo
To s tymi zivinamy by som poriadne premyslel...v tretom tyzdni rastu ostava teoreticky 5 tyzdnov k zberu....ani sa nenazdas a budes nasadzovat flushing...asi by som fakt na tvojom mieste pouzil poriadne predhnojeny substrat a pripadne hnojenie zalievkou by bolo do toho siesteho tyzdna mozno polovicne.
Ni7R0
Takhle - hnojit chci určitě až potom, co kytičky budou vypadat nějak bytelně. Nechci hnojit nějaké mrňousy a riskovat spálení, to radši budu mít menší výnos a zdravé kytky. Počítám, že v tom třetím týdnu už budou dostatečně silné, možná dostanou nějaké krmení už o něco dřív, kdyby se jim dařilo. Samotný substrát od Agra je ale dopovaný Kristalonem "na 6 týdnů", takže kytky na růst živiny určitě mít budou. A až zesílí, tak přidám guano, které by mělo obsahovat hlavně fosfor na podporu kvetení.
kammo
Praveze prve tyzdne by mali predurcovat ake ti to vyrastie,lebo potom to uz nasadzuje kvet,takze su dost dolezite.Aj ked som si vsimol ze pekne sa tahaju aj pocas tych par tyzdnov kvetu.Inak ohladom automatik je vacsinou vseobecne uznavany dobre predhnojeny substrat.
pedro_devil
Zdar,

já jedu taky AFNL a hnojil jsem v podstatě od začátku viz. můj thread http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 a myslím, že jim to vcelku nevadilo, ale nevím jestli to mělo alespoň nějakej účinek... každopádně bych se toho zas až tak nebál... ať se daří a budu sledovat...
auroraindika
čauky já osobně mam taky NL auto a na růstu jsem nehnojil vůbec a kdiž začal květ tak byly vysoký kolem 60 čísel takže neni u tohoto modelu potřeba na růstu vůbec hnojit jsou ze všech af nej....ok
Ni7R0
Tak se Syrupy dnes vyklubaly na svět a čekají na sluníčko, které zatím ne a ne vykouknout... Jeden z mrňousů byl uvězněný ve slupce semínka, tak jsem mu trochu pomohl a teď už má pěkně rozvinuté svoje lístky na světlo. Jen jeden ještě čeká, asi se mu do toho hnusného počasí nechce ;)

NL zatím čekají v hlíně, dnes devět naklíčených semínek následovalo poslední, u kterého se ale bojím, že pojde. Začalo totiž lézt ven špatnou stranou a první, co vykouklo, byly děložní lístky - semínko totiž neprasklo podélně. Opatrně jsem ho tedy žiletkou nařízl podél a hodil do hlíny, třeba si ještě uvědomí, co má dělat.

A teď fotky:
Foto 1: všechny kytičky pohromadě


Foto 2: první Syrup, který byl vyklubaný už ráno








Foto 3: uvězněná kytička po operaci, vzpamatovala se rychle







Foto 4: opozdilec - zatím kouká jen stonek, lístky se ještě tahají z hlíny
Ni7R0
Tak po pár dnech sluníčka přišlo zase počasí tak hnusné, že se mi ani nechce pro foťák a jít fotit, ale hned jak vykoukne sluníčko a holky roztáhnou listky, hned je zachytím na křemík :) Takže jen textový update se situací:

NL se vyhrabaly všechny během soboty, čili den po Syrupech. Jeden ale nepřežil "porod" a měl poškozený stonek pod děložními lístky, které postupně uschly - R.I.P. :( Stonek sice pořád roste z hlíny výš a výš, ale děložní lístky mají vzezření sušené bazalky, ze zvědavosti je pořád v líhňovém kelímku a uvidím, kdy to vzdá i zbytek rostlinky... Poškozené semínko se nakonec rozpadlo na dvě části, jedna vypadá jako děložní lístky s krátkým kořínkem, z druhé části roste šíleně malá rostlinka. Na 90 % z nich nic nebude, ale je mi líto je i tak odepisovat.

V neděli (nebo pondělí?) ale šel největší Syrup na zkoušku do "květináče". Prospívalo mu to, tak byl následován zbytkem Syrupů a NL ve středu 27., vše do květináčů, jen 3 NL šly do zeminy z OBI se zbytky perlitu a prohnojené slepičinci - vykopaná jáma má objem asi 80l. Uvidíme, kterým se bude dařit více.

Aktuální situace je taková, že chčije. Navzdory tomu kytičky pořád rostou, největší Syrup má už dolní patro nejméně 5 cm široké a další patro je jasně patrné. NL jsou menší "o den", jeden ale trošku dostal čočku v noci při dešti a lehce se nalomil stonek - zasypal jsem ho tedy ještě trochou hlíny a nasadil mu čepičku z PETky, snad to ale nebude tak zlé. Tak během týdne počítám s prvním pohnojením "květináčovek" kvašeným guanem.
Ni7R0
Tak při dnešní večerní kontrole mě čekalo nemilé překvapení - na jednom ze Syrupů si pochutnávala svinka, a to na stonku na úrovni substrátu. Když jsem přišel, stonek už byl dost nakousaný a kytička ležela na hlíně jen na vlásku. Pokusil jsem se ji tedy přihrnout hlínou, přikrýt PETkou a s obavami budu čekat, co bude dál. Skoro mám teď podezření, že poškozená kytička z předvčerejška je taky prací svinky... Ta se naštěství vzpamatovala, tak doufám, že tahle to zvládne taky.
Ni7R0
Protože se nám na dva dny udělalo konečně hezky a holky se pěkně vytáhly, nakonec jsem se dokopal vzít foťák a vyběhnout na zahradu. Všechny kytičky už mají první patro široké přes 10 centimetrů, největší Syrupy už mají druhé patro takřka stejně široké. Bohužel, nájezd svinky jeden ze Syrupů nepřežil - začal rychle usychat a od smrti na sluníčku ho zachránilo jen umístění do sklenice s vodou. Vzhledem ke stáří a stavu rostlinky je ale nepravděpodobné, že by ještě pustila kořeny. Od teď si na ně dávám sakra pozor - potvrdil jsem si to i jinde, že jsou svinky pro malé sazeničky opravdu hodně nebezpečné a stonky a děložní lístky jsou pro ně oblíbenou večeří. Nejméně tak týden bude trvat, než kytičky dorostou do nějaké výšky a přestanou je zajímat. Z původních 15 semínek už si tedy slunce užívá jen 12 slečen, které se snažím opatrovat jako oko v hlavě. Pak tu mám z poškozeného semínka ještě dvě srandovně malé bonzaje, které rostou rychlostí asi 2 mm za týden... :)

A teď k fotkám:
Foto 1 - Celé osazenstvo pohromadě. Jsou na jiném stanovišti, než na kterém je chci mít, ale sem to mám asi o 15 schodů blíž, což se hodí na noční protisvinkové kontroly.



Foto 2 - Bezkvětináčový outdoor - 3 NL holčiny v záhonku, kam svítí slunce od rána do večera. Jsou trochu menší než květináčovky - za to může asi zemina, které je hnojená jen slepičinci a není to předhnojený substrát od Agra. Jako měřítko jsem přihodil krytku od objektivu - průměr přes 52 mm.




Foto 3 - Válečný veterán - NL po útoku svinky na děložní lístky. Narozdíl od Syrupu s překousaným stonkem se přes to naštěstí přenesla. V důsledku toho je oproti kolegyním nejmenší.




Foto 4 - Největší Syrup, který už má druhé patro šiřoké přes 10 cm a chystá se brzy roztáhnout patro třetí.
Ni7R0
Tak i přes ponuré počasí kytky rostou jak z vody. Syrupům už trochu mohutní stonek, když jsem je teď byl po dni pryč zkontrolovat, nestačil jsem zírat. Udělal jsem ale dvě opatření - jedno proti svinkám - kolem každé sazeničky je teď uřízlý půllitrový kelímek a svinky ani známky jejich návštěvy jsem u kytek nepozoroval *klep klep na dřevo*. Druhé proti dešti - kytičky dostávají od mraků trochu větší zálivku než je třeba, proto jsem nad ně hodil slunečník a podívám se, jestli nenajdu nějakou fólii nebo něco podobného, ze které bych udělal stříšku. Hlavně se brzy chystám hnojit a nechci, abych pohnojil a déšť následně všechno vypláchl.

Všiml jsem si jen malých teček na některých listech, ale už tam jsou celkem dlouho a nemnoží se, pravidelně kontroluji listy na přítomnost savých potvor a nic jsem nenašel. Pokud se přece objeví, postřik je přichystaný. Ještě jsem pozoroval u jednoho Syrupu poškození mladých lístků, které u řapíku pár dírek, což bych viděl na nějakou potvoru, kterou se mi ale nepodařilo přistihnout a vada je jen na jedné rostlině, proto budu raději sledovat, co se bude dít dál - vzhledem k tomu, že kytky kontroluji nejméně třikrát denně, snad nebude pozdě.

Fotky přidám až se zase vyjasní, v dešti se mi s foťákem po zahradě běhat nechce ;)
Ni7R0
Tak nyní jen menší fotoaktualizace bez tradičního slohu. Kytky rostou, dneska dostaly zálivku s mírným pohnojením - 1 ml Alga-Bloom na litr vody (1/4 dávky). Objevily se nějaké problémy na listech, uvítám radu, více zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...3950#post983950
Během týdne ještě pojedu do zahradnictví koupit Polyversum na preventivní postřik, který dostanou nyní a pak po nějakých 4 týdnech. Vzhledem k tomu, že v září bude asi celkem vlhko, chci se co nejvíce chránit před plísní.


Foto 1 - Všechny květináčovky pohromadě. Nad nimi umístěn zrovna složený slunečník s igelitovou fólií místo látky - úprava na 20 minut a jednodušší, než vymýšlet nějaké sofistikované zastřešení.






Foto 2 - Osazenstvo záhonku. Plevel a tráva okolo bude chtít pomalu vysekat.






Foto 3 - Největší Syrup - na šířku něco kolem 20 cm.
pedro_devil
Máš to super! Snad ti to všechno vpohodě dojede. :) Co se týče těch listů, tak já měl stejnej problém, tak jsem koupil Insecticid (myslím že to je FAST v rozprašovači) a na dalších listech se mi to po týdenním postřiku už neobjevilo...
Ni7R0
Díky :) Myslíš ty odbarvené fleky na listech? Zatím jsem postiženou rostlinku stříknul Agrionem Delta, který jsem měl zrovna doma po ruce (měl by účinkovat na savé škůdce), a jak jsem psal vedle, koupím asi ještě lepové desky na třásněnky. Uvidím, jestli se mezitím objeví fleky i jinde, pokud ano, tak to vidím na Spintor nebo Mospilan. Koukal jsem, že tobě to taky roste jak z vody, tak držím palce, ať nedorazí plíseň.
Ni7R0
Tak dnes všechny holky dostaly postřik Polyversem (do skanutí a ještě trochu navíc) a taky trochu chytré houby do zálivky. Zároveň jsem jim sundal límce, slimáci k nim nepolezou a svinky už očividně kytičky nezajímají, teď jim to víc sluší.
Problém je jen s jednou poškozenou kytkou, všiml jsem si, že je lehce poškozené i další patro. Nevím, jestli to není plíseň jako v tomto tématu, na druhou stranu kytku denně fotím a nepřijde mi, že by se fleky zvěšovaly nebo přibývaly. A pokud to je nějaká parazitická houba, třeba s ní zatočí Polyversum. Tak uvidíme...
Další Syrup zase roste nesymetricky - namísto 3 lístků na obou stranách druhého patra má druhé patro na jedné straně 1, na druhé tři lístky. Třetí patro má na jedné straně pět, na druhé tři lístky, navíc pak ještě nad prvním patrem na jedné straně nevyrůstá boční větev - jsem vážně zvědavý, co se z toho nakonec vyklube za mutanta :)
Dále jsem také každý květináč opatřil jmenovkou a zítra se pustím do experimentování s hnojením - něco dostane guano, něco plagron, něco (zatím ?) nic :)
Ni7R0
Po pěti dnech jsem opět zašel zdokumentovat, jak holky rostou. V pátek dostaly po dlouhé době zálivku s hnojením - některé redukovanou dávku Alga-Bloomu, některé extrakt guana a některé jen vodu. Substrát totiž poslední dobou při aktuálním počasí stále držel vlhkost a ani před zalitím to nevypadalo, že by holky neměly dost vody.
Na některých listech se akorát zase začaly objevovat tečky, proto jsem vzal Spintor (postřikový insekticid přírodního původu, více viz třeba v Agromanuálu) a postříkal všechny kytky, uvidíme, jestli zabere. Pro případ nouze je připravený i Omite, ale zatím napadení není nějak katastrofální a mám ho spíš pro případ invaze svilušek.
Všechny kytky v květináčích mají kolem 12-15 cm na výšku a 25 cm na šířku, kytky v záhonku jsou o něco vyšší, ale mají větší rozestupy mezi patry, menší šířku a celkově slabší růst, ale i tak rostou pěkně.

Foto 1 - Pohled na výtvor z odpadní igelitové fólie a slunečníku. Ve skutečnosti to vypadá o něco lépe než na fotce a funguje perfektně.


Foto 2 - Všechny květináčovky pohromadě, každá má teď svoji jmenovku, abych v tom neměl bordel. V pozadí celkem solidně oblepená lepová deska.





Foto 3 - Bonzaje, které jsem dříve zmiňoval. Obě jsou z jednoho semínka a větší už roste třetí minipatro :)





Foto 4 - Asi největší Syrup s pravítkem - 15 cm na výšku.





Foto 5 - Venkovní záhonek - zadní rostlinku předevčírem něco pěkně okousalo, po postříkání Agrionem Delta se už ale nic neobjevilo.
Ni7R0
Tak abych nezapomněl - už předevčírem se na některých Syrupech začaly objevovat u čtvrtého patra preflowers. U některých NL v květináči a u všech v záhonu se ale zatím nic neobjevilo. Tak uvidíme, kdy kytičky začnou pořádně kvést, teď má být dva dny hezky, tak by si to mohly užívat :) Fotky přidám zase až tak zítra nebo v pátek.

A ještě doplnění - Syrup focený s pravítkem za ty 3 dny vyrostl asi o 2 cm, ale NL v záhonku mají už kolem 22 cm. Narozdíl od kolegyní v květináčích ale rostou právě do výšky, boční výhony jsou podstatně menší.
MEGAN
Čau Nitro!
Ako to chceš stihnúť? Veď väčšina outdoru už kvitne,a ty ešte nie!Sadil si to neskoro.Keď chceš mať aký-taký výnos posaď to cca 15.5.Tak využiješ najlepšie svetelné podmienky ktoré sú 21.6.
Nech ti to vyjde!
Ni7R0
>MEGAN: Nevím, jestli sis všiml(a), ale obě odrůdy jsou autoflowering. Celý jejich "životní cyklus" od vyklíčení do sklizně trvá papírově kolem 60 dní, při horších podmínkách o 14 dní déle. Při vysazení uprostřed července to vychází na tak konec září, což je doba, ve které ještě mnoho outdoorů dozrává. Takže obavy o pozdní vysazení jsou celkem plané. Je sice pravda, že při brzčím vysazení by si užily možná lepší počasí a delší dny, ale nebojím se, že by sklizeň vycházela na nějak pozdní roční dobu ;) Jestli chceš mít přehled, jak dlouho to tak v praxi trvá, podívej se na NL, která tu má pedro_devil, případně na Syrup, který pěstoval ludd.
MEGAN
Nitro, práve tam tkvie to riziko.V septembri je u nás už relatívne chladno a málo slnka.Výhodou autofloweru je že ti kvitne kedykoľvek a ty si ju nevyužil.Keby si zasadil v tom období regulár vyšlo by ti to narovnako.
Ni7R0
S mírným zpožděním přínáším fotoaktualizaci. Kytičkám se líbí sluníčko, které se teď v posledních dnech pěkně činí, takže v průměru rostou za den něco přes centimetr, za slunných dnů bez problémů i přes dva centimetry. Také se začínají pěkně větvit a spíš než jako kopřivy začínají vypadat jako malé keříky :) Včera dopoledne dostala každá své krmení a pokud nezačnou po něčem prahnout, budou dostávat jen každý pátek, čili minimálně ještě dvakrát před flushem. Díky večerní rose a vlhkosti udržované zřejmě keramzitem na dně se mi ještě nestalo, že by začaly projevovat známky nedostatku vody i po týdnu bez zalití - a to na ně neprší. Se škůdci už takové problémy nejsou, hlavně taky proto, že když teď něco ukousne centimetr z listu, není to půlka zelené hmoty na rostlině :)
A abych nezapomněl - už jsou na všech kytičkách vidět počátky květu, u větších už jsou zřetelné i na bočních větvích. Jen holky ze záhonku jsou i tady o něco pozadu, takže možná půjdou pod kosu o něco později...

Foto 1 - Holky pěkně pohromadě.




Foto 2 - Syrup 1 - etalon s aktuální výškou 24 cm.






Foto 3 - Syrup 2 - kytka, která prodělala má asi největší újmu na listech. Přesto se pěkně větví a ze všech kytek je asi nejkošatější.






Foto 4 - Na NL v záhonku už pomalu nestačí pravítko, ale jak jsem psal, nejsou tak košaté a více se táhnou.






Foto 5 - I bonzaje to nevzdávají a rostou. Co takhle dát soutěž, kolika centimetrů dorostou? ;)
Ni7R0
Tak po slunném týdnu opět přináším pět fotografií děvčat. Vyprdnul jsem se na experimenty a všechny kytky tedy dostávají Alga-Bloom. Guano zřejmě obsahovalo málo dusíku - kytky hnojené pouze guanem (například právě Syrup 1) začínaly pomalu odspodu žloutnout, v Alga-Bloomu ho je zjevně dostatek. Doufám, že je příčina právě nedostatek dusíku a ne jiná. Také jsem krátce po minulém příspěvku provedl postřik Omite 30, na zahradě totiž docela řádily svilušky a postřiku bylo dost i pro moje kytky. Další už snad nebude potřeba, pouze v příštím týdnu dostanou ještě druhou dávku Polyversa postřikem, ještě než začnou výrazně kvést.
Jinak se kytičkám daří, jak jsem tušil, na měření už mi nestačí pravítko a proto jsem musel sáhnout po zavinovacím metru. A protože nemám tři ruce (a z toho jednu aspoň dvoumetrovou), je u všech fotek přiložen u spodku kytky - je vhodné tedy dodat, že k viditelné části stupnice metru je nutno přidat 7 cm, což je výška krabičky metru. Výška květináčovek je teď od 30 do 45 cm, nižší si to kompenzují troch větší "košatostí" :)

Foto 1 - Slunící se děvčata v řadě. Vyrovnal jsem je do lajny, aby si vzájemně nestínily, až se udělá hnusně, půjdou zase pod slunečník.




Foto 2 - Syrup 1 postrádající dusík. Malinko začal zaostávat a má jen kolem 38 cm.








Foto 3 - NL 5 - krásně se větví a má cca 45 cm. V pozadí Syrup 3, který je stejně vysoký, ale má větší vrcholové listy.








Foto 4 - Bonzaje, které se celkem rozjely a možná bude něco málo i z nich :)








Foto 5 - Přiznávám, trochu moc zelená fotka. Nicméně mělo by na ní být vidět, jak se se táhnou kytky v záhonku. Začíná jim být trochu těsno (kritické to ale snad nebude) a mají takřka 60 cm.
Ni7R0
S lehkým zpožděním opět aktualizace. Protože pojedu na týden pryč, další bude až příští neděli. Doufám, že se za ten týden nic závažného nestane, celý týden ale vedro nemá být, tak snad holky nebudou moc žiznivé. Stále ještě snad trvá ochrana Spintorem a až dnes přestane pražit, provedu ještě preventivní postřik Polyversem - paličky už se pěkně zvětšují a bylo by nemilé přijet a stříhat plíseň. Stále mám problém s listy, které odspodu žloutnou, ale jsou to pouze spodní listy, které už nemají moc světla, takže to asi zas tolik nevadí. Počítám, že příští týden už přijde poslední dávka hnojení a pak dva týdny flushe - záleží, jak se za ten týden paličky nafouknou, ale když to porovnám třeba s reportem pedro_devila, vychází to nějak tak. Jen záhonkovky jsou s květem tak o týden pozadu, ale zase krásně rostou.

Foto 1 - Nové rozložení pro týdenní nepřítomnost - aby si kytky vzájemně nestínily a všechny byly pod slunečníkem. V popředí bonzaje, které už moc jako bonzaje nevypadají, mají kolem 20 cm, ale stále nekvetou.




Foto 2 - Kytička NL 5 od minulého týdne povyrostla na 55 cm výšky. Akorát má poslední dva týdny trochu povislé spodní listy. Nevím proč, přelitím to není, ale už se to zlepšuje.










Foto 3 - Kytičkám v záhonku se daří a ač jsou stále více v polostínu, mají 75 cm.









Foto 4 - Hlavní palice na Syrupu 2. Roste do šířky pěkně, jsem zvědav, co za ten týden předvede.










Foto 5 - Hlavní palice na jednom z NL v záhonku - oproti kolegyním v květináčích o něco vyzáblejší, ale celkově jsou rostlinky vitálnější.
Ni7R0
Tak po týdnu mimo republiku plném starostí o kytičky jsem se k mým drahým dostal a jsem nadšen. Jediné újmy jsou na listech, které už začínaly žloutnout dříve a vypadají, že každou chvílí odpadnou - zatím ale drží u stonku pevně a nebudu je zbytečně stříhat, když z nich může ještě rostlinka něco vysát. Pozitiva za týden absence - paličky se šíleně nafoukly a začaly se pěkně cukrovat, čili předpoklad dalších cca dvou týdnů se potvrdil. Hnojeny byly v pátek, příští týden už zřejmě budou jen o vodě.
Největší překvapení jsou asi "bonzaje", které jsem málem nepoznal, protože dorostly starší kolegyně, mají kolem 40 cm a začínají jevit první známky květu. Pokud dozrají, výnos z nich snad nebude o moc menší než z ostatních rostlinek, jen s místem budou mít trochu problém.
Ač květináčovky už moc nerostou, kytky v záhonku atakují hranici 90 cm a paličky na nich už také začínají vypadat k světu.
A já - já se čím dál víc nemůžu dočkat sklizně ;)

Foto 1 - Všechny pospolu - "bonzaje" jsou čtvrtý květník, první je NL s asi největším "postižením" listů, ale věk na to už má, tak to moc neřeším.




Foto 2 - Vrcholek jednoho Syrupu - obecně jsou všechny Syrupy takhle rostlé, nektěré NL ale budou trochu větší "košťata".









Foto 3 - Vlevo jeden NL s patrným žloutnutím spodních vějířovitých listů a výškou asi 35 cm, vpravo "bonzaje", které zjevně ještě mají co ukázat.








Foto 4 - Záhonek, z dnešních nekvalitních fotek asi nejhorší, která mi taky připomíná, že musím posekat zahradu, aby se kytky neztratily mezi trávou a plevelem :)
Ni7R0
Protože jsem minulý týden nestihl nic nafotit, přicházím s aktualizací až dnes. Minulý týden jsem akorát stihl zlikvidovat mšice, které se rozhodly zabydlet se na několika kytičkách. Po týdnu jsou mšice pryč, paličky se krásně zvětšily a kytičky mají skvělou vůni, ale nejspíš vlivem střídavého počasí začla na paličkách řádit plíseň. Postižené jsou výraznějí zatím tři kytky, u jedné jsem musel přistoupit na amputaci takřka poloviny vršku, u ostatních jsem vystříhal jen postižené části. Ošetřená místa jsem pak ještě lehce stříkl Polyversem. V plánu jsem měl sklízet příští neděli nebo za 14 dní, ale možná budu muset kvůli plísni sklidit minimálně část už teď :/ Trichomy ani ještě nejsou všechny mléčné, ale asi bude lepší sklidit něco už teď než pak házet shnilé palice do kompostu.

Foto 1: Tradiční fotografie holek slunících se v řadě :)







Foto 2: Nejpostiženější NL po amputaci vršku (přes 5 g vlhkého materiálu). Minulý týden byla zrovna tahle rostlinka nejvíce napadena
mšicemi. Nějak jí není přáno...








Foto 3: Jeden z povedenějších Syrupů.








Foto 4: Detail jednoho NL ze záhonku.
Ni7R0
Protože jsem ke konci už nestíhal fotit (a kytky už nevypadaly moc fotogenicky), přicházím s poslední zprávou ze života kytiček dnes. Když už plíseň začínala sklízet místo mě, rozhodl jsem se zakročit - proto šly dvě kytky pod kosu o něco dříve (první říjnový víkend), zbytek je následoval hned další týden (kolem sedmého). Celkem tedy od vyrašení po sklizeň kolem 75 dní. Plíseň jsem ke konci květu průběžně vystříhával, při trimování jsem vystříhal ze všech kytek ještě kolem 20 g paliček, které byly napadené nebo se mi nějak nezdály. Při sklizni byly všechny trichomy zakalené, na některých kytkách jsem našel i pár jantarových. Kdyby to šlo, nechal bych je ještě pár dní, ale to taky mohlo skončit v kompostě všechno, hlavně rosa k večeru byla docela nepřítel... Ještě jsem zapomněl - flush obyčejnou vodou a později vodou okyselenou kyselinou citronovou probíhal přibližně dva týdny.

Kytičky si po sklizni pobyly týden v zatemněné místnosti nad topením (pomalé sušení jsem kvůli riziku plísně neriskoval), pak byly naporcovány a ještě týden sušeny na sušicích sítech. Výsledkem je přibližně 250 gramů vcelku kompaktních paliček s příjemnou vůní (a také chutí ;) ). Rozděleno na jednotlivé odrůdy - Syrupy (4 ks) poskytly kolem 15 g na rostlinu (u nich předtím šla velká část do koše kvůli plísni), NL pěstované v kýblech (5 ks) v průměru 20 g na rostlinu a NL pěstované v záhoně (3 ks) přibližně 30 gramů.

Na fotce (z mobilu :X ) sklenice, ve kterých teď paličky bydlí. Větší 1,8 litru, menší litrové. V pořadí zleva: 2× Syrup, 2× NL, 2× NL záhon.

Děkuji za pozornost a (možná) zase někdy příště :) A samozřejmě - za K+ předem děkuji ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma