Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Muzu vymenit rtutovou vybojku za sodikovou? - Klikni zde pro originální téma
gully
Cauky lidi,
mam takovej drobnej problemek co se tyce svetla. Mam svetlo s 400W rtutovou vybojkou TUNGSRAM HgLi 400 W a na strankach www.teslamp.cz jsem se docetl o vysokotlakych sodikovych vybojkach typu SHLP, ktere jsou pry urceny pro přímou náhradu rtuťových výbojek. Muzu teda, driv, nez zacnu pestovat, vymenit stavajici vybojku za typ SHLP 340?
Dik za radu.:confused:
Kvetak
No hele jestli má 340W, tak připojíš-li to na 400W tlumivku, tak se ta 340W výbojka bude chovat jako 400W a brzy odejde (možná už při prvním zapnutí-nevim nezkoušel sem to), jinak bych se nebál tam dát jinou 400W výbojku-rozdíl by měl být jen v náplni výbojky.
gully
Dik Kvetaku za radu. Taky jsem zkousel hledat a telefonovat, az jsem se dozvedel tohle:
Vybojky typu SHLP xxxW (TESLA HOLEŠOVICE) jsou opravdu urceny k prime vymene za vybojky rtutovy. Konkretne SHLP 340 lze nasrobovat misto rtutove vybojky HgLi 400W. Lze pouzit i vysokotlakou sodikovou vybojku NAV-E 350W nemecke firmy OSRAM.
viridis
Ten sodik 340 je prima nahrada, tzn. jen tu lampu presroubujes do 400W kompletu ze rtutovky - on totiz nema zapalovac ('starter'), takze 'normal' sodik by se Ti tam nenahodil. Anebo pridat ten zapalovac a pouzit lampu 400W..
A kdyz mam 400W komplet HPS,muzu tam namontovat 400W Metalhalid,nebo to musim nejak upravovat???Diky za odpoved.
viridis
Mel (mam) jsem komplet 400W metalhalid, prdnul jsem tam sodik - a jede. Takze bych rekl, ze i opacne to jde.
lacco
zdarrrec....,,,,
asi tak poviem čo viem (a o svícení viem viac)
na stránkach teslamp je o eliptickej 340watovej sodíkovke uvedené že funguje bez zapalovače takže namiesto tej rtutovky ju múžeš veselo namontovat nič sa jej nestane ale keby si mal 250 abo300 watovú tlmivku vydržala by ti dlhšie a u válcových baniek (tie sú na veci nadnesené- najsamlepšie zapalovač must byt).problem nr2.-sodíkové a metalhalogenidové sa dajú prehadzovat ak to umožnuje zapalovač (tlmivky na 90% áno) tam musí sediet watage!!!.rtutovky majú malý výkon a používajú sa na nakošatenie iba z núdze(NA TO JE URČENÁ METLA)tak je dobré si za cenu jednej metly a sodíku poriadit jednu agro-výbojku (je to asi 60% naklad a je vystarané) ...............už sa mocc rozkecávam - je to diskutabilné takže ak má niekto záujem o rady vo veci osvetlovenia kludne zavolajte na 602874992 laccovi a čo viem poviem (aj ja som iba človek):angel:
aaaaa
já být tebou tak to nechám na tom sodíku!!!
jaher
chci se zeptat jestli je možno zapřáhnout třeba dve stopadesatky na jednu 4oo wat tlumivku plus kazda zapalovč.dikec


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma