Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Cfl 200W Dual - Klikni zde pro originální téma
independent 321
Zdravim,rozhodl sem se podelit o dalsi fotky z meho boxu :) .
piš te hodnoťte rád se priučím i odpovím :)))
Box:Darkstreet 60x 60x 140 cm .
Hlina: plagron cocos + plagron bat mix + perlit .
Lampy: Cfl elektrox 200w dual red/blue .
Hnojiva:plagron , grow , bloom, green sensation , phytamin, roots , seeds booster , cocos a +b .
pritah:120mm pc vetracek .
odtah:120mm pc vetracek .
zvhlčovačka Sencor Shf 900 .
kytky : Tao AF, Chronik , Haze (Dinafem AF) . white russian


:rasta: :rasta: :rasta:
independent 321
růst
1 . haze 30 den
2 . TAo 30 den
3 . W . Russian 30den
4 . Chronik 23 den
independent 321
(W. Russian chcipl srolovaly jse listy a tim to koncilo ? .. co to mohla bít )
1 , veškeré hnojení mi velmi pomáhá :)))
2, vsichni po spolu trosku namackane ale nevadi :)) vlevo nahore TAo ..
hned vedle z prava Chronik a hned pod nim v pravo dole automatik haze .. zbytek 2 kytí royal queen od (royal queens ) zbytek 1 tao ..a 1 buble gum
3, TAo ve tme :))
4, opět TAo makro .
5, Chronik
independent 321
Makro , Tao :)) provizorní fotka již sklizená , vůně po ovoci spiše cítim vůni po Mangu myslím že to bude asi tím bat mixem ...
independent 321
1 , chronik
2, haze
3, haze
4. Chronik
5, haze makro
independent 321
1, haze
2, chronik makro :)) ..
independent 321
1, Chronik
2, Chronik
3, Haze
4, Haze
5, vsetky spolu .
FloweRoman
hmm jel jsem dvě kola pod 2x 200w CFL a první sklizeň docela ušla ikdyž na tu spotřebu bída, no a druhý kolo už to bylo znatelně slabší a ještě jsem zaslechl různý zvěsti o úsporkách a jejich škodlivým záření různejch hnusů do prostředí, jednoznačně jsem se pak rozhodl aspon 250w sodík...
mám 400w a je to sakra znát a ještě k tomu je levnější ta lampa.
CFL asi opravdu nemá smysl.
independent 321
Taky přemýšlím o hps aspon len na kvet 150 w ale myslim si ze cfl 200w dual nic moc nezere o proti hps ale zase s lumeny se to nemuze rovnat ...
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od FloweRoman
hmm jel jsem dvě kola pod 2x 200w CFL a první sklizeň docela ušla ikdyž na tu spotřebu bída, no a druhý kolo už to bylo znatelně slabší a ještě jsem zaslechl různý zvěsti o úsporkách a jejich škodlivým záření různejch hnusů do prostředí, jednoznačně jsem se pak rozhodl aspon 250w sodík...
mám 400w a je to sakra znát a ještě k tomu je levnější ta lampa.
CFL asi opravdu nemá smysl.


rozepiš se o tom záření, prosím tě..?
a že druhý kolo byla bída...nechci rejpat, ale nebylo to spíš tebou?
a že 250W soda reálně žere přes 300W a usporka nějakejch cca 180 nebo kolik...

noabys pod usporkou dosáhl nějakejch "pořádnejch" výsledků musíš tomu holt přizpůsobit styl pěstování (scrog, v-scrog) a pak uvidíš, že to uplně tak k zahození neni, zvlášť když máš stísěný prostory, nebo požaduješ nízkou hlučnost boxu apod. ;)
FloweRoman
No tak o tom záření se nerozepíšu, to jsem jen slyšel, ale poněvadž je to dokázaný u úsporek normálních, tak to nejspíš bude platit i o CFL, což mi potvrdil jeden grower, ale to mně zase tak nevadí jako ta svítivost.
No bída to byla jednak kvůli mně, ale mám taky takovej měřák na svítivost a během 5ti měsíců ta lampa hodně zeslábla, měl jsem tam dvě, takže jsem je mohl porovnat. No a nová svítila dobře tak 20-30cm a stará dávala až tak 15cm a míň. bylo to vidět i na palicích dělaly se hlavně na vrchu a spodky byly marný, u HPS to svítí dál jak 50cm a to všude a palice rostou i zespoda. já teda u 400w hps lampy naměřil na měřáku 100% svítivost 80cm od lampy když tam nestíní nic, když něco stíní je to třeba na 50%, ale to bych si u CFL mohl nechat jenom zdát.

Nicméně s tou watáží to nevím, ale to je nedůležitý, protože výnosy jsou prostě i tak lepší na HPS...nebo snad ne? pokud beru 100% prostředí a výživu, tak se cfl nemůže rovnat s hps.

Když se mi první kolo docela povedlo pod CFL mě jsem pod 2x200w cfl 100g a to ty kytky vypadaly fakt dobře. K zahození to není, taky jsem svítil takhle, ale všechno je proti. míň vydží, míň lumenů a to o 600% což je dost a což je nejzásadnější na světle, 2x větší pořizovací cena. HPS 600Kč, CFL 1100Kč, a výnos na neposlední řadě.

Navíc mám systém s HPS úplně stejně tichej jako s cfl, no možná o malinko víc hučí, je tam o jeden 20w větrák víc.
Ale jako CFL na nějaký mikropěstění v kýblu je docela dobrý, já tady reagoval na tohle téma, protože independent má velkej stan, kytky se mu ženou do výšky a to by HPS udělalal jiný kouzla.


Pak mi taky hučel jistič z těch dvou 200w CFL, ale jak to jde přes předřadník a HPS není slyšet už měsíc vůbec nic, čím to může bejt teda?


Independent: však jsi určitě viděl ostatní thready co roste pod 250w sodíkem, myslím že aspon na květ by to význam mělo.
Teď ty tvoje kytky nejsou úplně marný, ale další kolo už bude horší, věř tomu.
U tý HPSky je trochu horší koupit ten předřadník, cooltube, je to dalších cca 2500kč, ale už ted 30dní před koncem, tam mám odhadem 40g a to se to teprve rozjíždí.

EDIT : použivej laskavě tlačitko edit/delete , díky Hlava
independent 321
je to muj druhy výpěstek pod lampou a myslim ze se porad zlepsuju a jeste mam co zlepsovat neni to jak s outdoreem , jede to jinak rychlejs a prave na tom scrogu pracuju chtel sem to hodit uz davno ale zatim sem neučinil pockam si na dalsi varku ale premejslim ze bych prodal tu dual zarovku a koupil zvlast cfl na rust a pak len na kvet hps ,+ nft nebo bubler, ale zatim jen premejslim aby to vynosove uz bylo videt .. a myslite ze mam box hodne velky ze to cfl moc neprosviti na spodky a tim je malý vynos ?...ale zase vyhoda cfl 2 cm od kytky coz je celkem gut
Roluk
cfl jsou na kvet proste na p.cu, na rust postaci ale ta cervena je nepouzitelna, a kor ta dualka, vzdyt to vicemene ani nedava 200w cervenyho ne?, jestli chapete jak to myslim - od stinitka se prece uz odrazi modry spektrum ne?? je ta zarovka pulka modra a pulka cervena ne ,?? nebo se to na ni nejak prepina ? ja na ni taky zacinal a uz asi po 10 dnech kdyz sem videl co je to za bludicku sem valil pro 400w hps. k tem 2 cm od kytky - zni to fajn, ale cim bliz mas svetlo tim mesi plocha je osvicena, vsechny palice asi nebudou 2 cm od zarovky, to co mas v planu (cfl modry ale ne dual na rust a na kvet hps) se ti urcite vyplati, ale stejne jako je velkej rozdil mezi cervenou cfl a hps je velkej rozdil mezi modrou cfl a MH - kdyz uz pujdes do sodiku na kvet, tudiz uz budes mit predradnik tak se ti vic vyplati na ten rust poridit MH. At to roste - do dalsich kol vic stesti
independent 321
mas pravdu je to dual tak ze to ma vlastne pul na pul pulka zarovky je modra druha pulka je cervena prepinat se neda len 12 / 12 normal kvet ale o MH nevim vubec nic jak to cenove vypada i jak to sviti
Roluk
je to neco jako modrej bracha od segry sodíkovky, svítí jak blázen - vybojka stoji kolem 1500 a ma vo mrak delsí životnost nez hps. s tim to bude jednodussi jestli chces na kvet hps - pasuje to do stejnyho zavitu, zene to stejnej predradnik a roste to pod tim podstatne rychleji nez pod cfl. proste kdyz pak chces z rustu prepnout na kvet, jen vymenis vybojku.
independent 321
jojo chapu ale zere to proudu cca kolik za 3 mesice ? stejne jako hps ? asi jo ne ..
independent 321
Skoro už závěrečne fotky :))
1, Haze
2, Haze
3, Haze Makro
4, Chronik Makro
5, Chronik Makro

Haze cca . za tyden dam do tmy , necham jeste par dni a pak flushink
independent 321
1 , Chronik
2 , Chronik
3 , Obě Dvě ( Ch ,, HA ,, )
independent 321
1 chronik tma
2 chronik
3 chronik makro
4 chronik makro
5 haze skoro jiz sklizena jen uz davam flushink
UncleBatman
čím to, že jsou tak "odrvnaný" ?
independent 321
( 21 % teploty - 45 % vlhka ) nevim zda sem nekde udelal chybu , ale myslim si ze haze je uz zrala na kosu, proto uz opadaly zbytky listů , jsem ostrihal ale zdalo se mi ze vsechny listy s palic sli do rezava (usychaly) mozna lehce prehnojeny tet uz to jen prelejvam vodou a pak vytahnu a dam do tmy na par dni jen cekam na dozrani blizen a mohu seknout nekdo nakou radu kde jsem mohl udelat chybu ?..
Zdarec Kemo, no já myslim že to je přehnojený možná bych zkusil EC a PH jinak teplota a vlhkost je si myslím na květ vpořádku chtělo by to o něco více tepla .
independent 321
1 Chronik
2 chronik makro
3 chronik makro spodek
independent 321
závěrečne fotky Chronika sklizeno 19,5 g :rasta:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma