Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Prvni outdoor (Auto Blueberry a Critical) - Klikni zde pro originální téma
tomitko
Ahoj groweři!

Tak jsem se rozhodl, že si zas po dlouhé době něco nasadím. Lampičku jsem zavrhl, páč na to nemám peníze. Pěstovat jsem zkoušel každej rok, ale vždy se něco pokazilo. Jednou mi to požraly srnky, podruhé zloději a když jsem kytky svěřil potřetí kamarádce (vystudované zahradnici) tak je spálila krystalonem. Prostě smůla jak cyp. A navíc genetika byla vždy unknown...

Ale k věci. Objednal jsem si semínka z growshopu. Od Dutch passion 3x Auto Blueberry a z cannafestu jsem lupnul do země semínko criticalu. To jsem tam kdesi splašil zadarmo. Substrát jsem koupil Plagron Light Mix s perlitem. Píšou tam, že je to předhhnojené na první tři týdny. Otázka první, mám jim věřit? :)

No substrát jsem nasypal do asi desetilitrových kýblů, semínka nechal naklíčit a dnes v neděli už jsou týden v zemi. Pořádně jsem zeminu prolil a vršky přetáhnul streč folií. Vytvořil jsem jim takove mikroklima, že voda co se vypaří se sráží na folii a pak kape zpátky dolů. Otázka druhá: Je to tak správně?

Hnojiva mám taktéž z cannafestu, jedná se o ATA (terra max, terra leaves,rootfast, atazyme a bloombastic). Byla k tomu taková brožurka, kde je nakreslený čím hnojit v jakém týdnu a v jakém množství. Mám v plánu se jí držet, ale mám pocit že je to pro pěstování pod lampou. Otázka třetí: Můžu použít tyto hnojky i na ven?

Každý týden v neděli jsem hodím post, jak to s mýma kytkama vypadá a budu velice vděčný za jakoukoliv radu a připomínku. Díky moc!!
prysk
Zdarec
1.Nahod nejaký fota. Máš kytky venku?, zahrada?,příroda?
2.ANo, plagronu můžeš věřit. :)
3.Ty automaty si dal rovnou do 10l kýblů? Pokud ano, tak je to správně.
4.Na tu folii se klidně vyprdni,nech jim přirozenost a hlavně ofuk.U automatů je důležitý je rovnou zasadit do země a dělat co nejmenší zásahy.Rostou jen cca +- 3 týdny a každej zásah je zbrzdí. Já je mam taky a na růst jsem nehnojil vůbec,protože mam Bat mix od Plagronu předhnojen,ted hnojim jen květ.
5.ATA jsem nezkoušel, ale myslim že jsou taky na venek.
:leaf:
tomitko
Díky za reakci. Kytky mám venku na zahradě.

Ty tři menší kyblíky jsou ty automatiky blueberry a ten větší kýbl vpravo je ten critical (ten ale není auto). Dal sem mu větší kýbl, páč počítám s tím že bude větší než ty tři auta.

Automaty jsem dal hned po naklíčení do těch kýblů a nehodlám je už nikam přesazovat. První tři týdny nebudu hnojit vůbec, ke substrátu psali že je nahnojeny na prvni tři týdny růstu, takže začnu za dva týdny s rootfast a terra leaves. Chtěl jsem se zeptat, když si připravím cca do 2l petky vodu, můžu tam ty hnojiva nalít obě? Nebo je musím dát zvlášť?

Obecně to zalévání mě děsí. Ty folie jsem tam měl proto abych zalévat nemusel. Takže jaká je optimální frekvence zalévání a kolik bych tam toho měl vylít? Nerad bych to pokazil právě na této věci. Moc děkuji za odpovědi.
prysk

Zahrada i květníky super. Aspon můžeš uklízet, kdyby bylo hnusně :)
K těm autíčkům, přesně tak, nehnoj,oni by měli kolem 20.dne +- začít kvést a jakmile začnou, dávej jim na květ. Zalévání obecně neřeš, hlavně nepřelejvej, vždycky bych počkal až proschne půde(ne vyschne,strč prst do hlíny tak 2cm a uvidíš.A zalej je vždycky pořádně, aby ti to dole vyteklo, prostě je "prolej"...

:winner:
tomitko
Tady je nejhezčí borůvka:
tomitko
A tady critical. Obě den 7.
MagicHerb
Ahoj,zajímavej počin.

Pokud ti můžu poradit.

Z hnojivama bych to nepřeháněl.Z 10 L light mixu bude ta kytka ty 3 tejdny v poho čerpat živiny.Obecně je lepší přihnojovat jen minimálně a to nejlíp při zjištění nedostatku živin.Na tu zeminu co máš hnoj radši poloviční dávkou.EC by nemělo přesáhnout 1.Nejlépe O,8.Předejdeš tak problémům z přehnojenim,který se dá splýct s nedostatkem živin.Nejlíp hnojit jednou týdně.Poté se dají použít enzymy a potom čistá voda nebo jen čistá voda.Nejlíp dešťová.Časem uvidíš podle toho jak ta kytka poroste jestli přihnojit v jaký koncentraci.Míň je vždy líp než moc.

Co se týká zalejvání.Opatrně.Důležitá je drenáž.Pokud možno co nejvíc děr vespod kýblu.Dobrý je si vzýt konev nebo petku např.2 L a tou zalejvat přes prsty celou plochu kýble.Povrch pokud je suchej nebo přeschlej stříknout rozprašovačem,kvůli dobrý(rovnoměrný) vsákavosti tekutiny.Pozoruješ dno a to jestli protejká dole voda.Je dobrý tam mít misku pod tim.Vytíct by mělo minimálně vody max. co se vejde do misky.Nejlepší je tu vodu ze začátku vylejvat z tý misky,aby ten kýbl nestál ve vodě.Jestli tam tu misku nemáš stabilně,stačí ti jen jedna na zalití.Každopádně takhle zjistíš kolik ta kytka(substrát) momentálně udrží vody a jaký množství
vody použít.

Automaty nemívají tak rozvinutý kořenový systém jako klasický odrůdy.Pokud teda nepěstuješ super hydro.Tam je to asi o ničem jiným,ale nemám zkušenost.Proto je důležitý nepřelejvat a nepřehnojovat.Pak už to s tý kytky nevypláchneš(to hnojivo).

Critical - ten jak bude růst ,tak bude určitě potřebovat pravidelně přihnojovat.Má dobrej růstovej potenciál a spotřebuje dost živin.Stále,by mělo platit způsob hnojení popsaný výše.

Ještě k těm kýblům.Jsou černý a když je necháš na přímým sluníčku tak se ti ty květináče budou přehřejvat včetně kořenů,substrátu a to neni gút,proto měj ty květináče ve stínu nebo je natři na bílo.

Opět se budu opakovat a doporučuju GROWER FAQ ,tam je vše co potřebuješ vědět(možná i víc než musíš vědět).

Osobně ho používam kdykoliv kdy si nejsem něčím jistý,abych měl jasno.

Když to řádně proštuduješ,výsledek se jistě dostaví ;)

Ať se daří.
tomitko
Ok, takže první tři týdny na hnojiva ani nesáhnu. Po třech týdnech ty automatiky by měly jít už do květu, takže potom hnojit na květ. Počítám že critical bude ještě tak týden dva růst (po těch třech týdnech), tak toho bych mohl ještě na růst, pokud se nemýlím.

Problém je, že v kýblech žádné díry nejsou. Takže je tam budu muset nějakým způsobem vyvrtat. Říkáš, že je lepší díry menší a větší počet jo?

A kýble obalím alobalem, to by mělo odrazit většinu slunečního záření a zastavit ohřívání kořenů...
prysk
Díry určitě udělej, samo menší, aby ti z toho nelezla hlína.
dexda
Tady mám celý thread o AF Mazaru, letošní vývoj
http://grower.cz/viewtopic.php?f=82&t=1643

jinak pro ilustraci jeden detail ze skoro před 8 týdny vysetých semínek http://semenakonopi.pestujdoma.cz/i...product_id=1793
MagicHerb
citace:
Původní příspěvek od tomitko
Ok, takže první tři týdny na hnojiva ani nesáhnu. Po třech týdnech ty automatiky by měly jít už do květu, takže potom hnojit na květ. Počítám že critical bude ještě tak týden dva růst (po těch třech týdnech), tak toho bych mohl ještě na růst, pokud se nemýlím.

Problém je, že v kýblech žádné díry nejsou. Takže je tam budu muset nějakým způsobem vyvrtat. Říkáš, že je lepší díry menší a větší počet jo?

A kýble obalím alobalem, to by mělo odrazit většinu slunečního záření a zastavit ohřívání kořenů...


Abych tě uplně neodrazoval od toho hnojení automatů.Pokud by si přeci jenom měl pocit,že ty kytky nevypadaj dobře co se živin týče(bledá nebo matná barva,nadměrný žloutnutí hlavních listů).Můžeš jim na začátek květu(před hnojením na květ) dát i trochu růstovýho(poloviční dávku než píše výrobce).Nebo můžeš dát půl napůl s květovým.Tedy poloviční množství obou složek,růst a květ.

S těma dírama je to přesně tak jak tvrdí prysk.
tomitko
Zdar lidi, tak po nejake dobe pridavam dalsi fotky, kytky vypadaji pekne, ale zda se mi ze jsou porad nake male. Cekal sem ze v tuto dobu (2,5 tydne) uz budou o moc vetsi,. Mozna to bude slunickem, mam ty kytky v ohranicenem dvorku, takze v prumeru na ne slunce sviti cca od 11 do 18. Neni to malo? Snazim se premistovat kvetinace po zapadu tam kde rano sviti nejdriv a poobede tam kde sviti navecer nejvic, snad to je dobry napad. Jedna automatika je vsak hodne malicka oproti ostatnim a nejak ji nevyrostl jeden listek. cim to muze byt? Mrknete na fotky a za kazdou dalsi radu budu vdecny. Kytky zatim nehnojim, ale mam sto chuti zacat. :)

A jeste dotaz, jak je to se zastrihavanim? Asi bych mel jeste pockat ze? Cetl sem ze ty automatiky by se nemeli zastrihavat vubec, ale ten critical by se asi mel, ale jeste je cas. zejo... :)
tomitko
Tady je critical 18. den.
tomitko
Tady nejhezčí borůvka (18.den).
tomitko
Prostřední borůvka
tomitko
A tady je ta zámora s tím divným lístkem... :/
dexda
mám 3 AF Mazary teď už 9 1/2 týdne, link na thread o nich v příspěvku č. 10 , teď už mají výšku 55-90 cm podle umístění a obsahu nádoby. všechny kvetou a cca ještě 2 týdny kvést potřebují. Takže se mi nějak nechce věřit udávaným 66 dnům potřebným pro ukončení vegetace a sklizeň.

Vedle mých AF MAZARů je shodou okolností :) také o min měsíc dříve vysetý Critical - zcela vlevo
Dandy
no ty automazary jsou celkem zajímavý :) každej jinej, jeden velkej, druhej malej, jeden řídkej, druhej hustej, vypadaj jak každá jiná odrůda :)

to Tomito: čoveče mám taky vysetý 3 autoblueberry a tak zhruba 3 týdny jsou v hlíně, mám je v Royalty mixu od Plagronu a jednu v Growmixu od stejný firmy, páč mi royalty došel a pak už malý balení neměli. Taky jsem čekal, že touto dobou už budou větší než momentálně jsou, mám 2 v samozavlažovací truhlíku a 1 jsme píchnul rovnou do země. Nechal jsem je naklíčit a pak po naklíčení jsem je dal rovnou do royalty mixu do rašelinových menších květináčků, který jsou určený k tomu, že se pak rovnou fláknou do země a nemusej se z nich kytky přesazovat a kořeny rovnou prorostou. Myslel jsem, že se ty kytky zbrzdily díky těmto květináčkům, ale dle tvých zkušeností a fotek koukám, že to bude asi podobný i u tebe, že ty kytkiy jsou zatim malý. U mě jsou teda o něco větší, díky tomu, že jsou dýl zasazený, ale žádnej zázrak no... No asi něco nafotim a postnu něco ať mužem porovnávat a písnu k tomu jak dlouho jsou v zemině...

Zatim čest, Dendy.
Dandy
Tak jsem tu s těmi obrázky, snad se zadaří je nahrát, jsou foceny dnes a jsou 30-34 dní staré...

Ta poslední je přímo v zemi, je přesně 30 dní stará (od vystrčení prvních lístků) a do země s rašelinovým květináčem byla daná až 10.7., prootže byla pořád malá a já ji potřeboval zahrnout trochu hlínou, což ji asi zabrzdilo, nevim...

Ta větší v truhlíku je 34 dní, ta menší 33 (také od prvních lístků), od naklíčení jsou o 3 dny obě starší, nevím co se počítá :)

No jak řikám, zdají se mi malý, ale asi to bude tim, že na ně nejde slunce celej den, pak jsem je nejdřívnechal vyjet v rašelinových květináčích a až potom je dal to truhlíku (země) a asi ze začátku byly i přelitý, protože neměly dostatečný kořenový systém a hlína byla dlouho dost mokrá a to hlavně i díky špatnýmu studenýmu a deštivýmu počasí (ikdyž truhlíky jsou pod střechou)...

Jo a ještě jsem je chtěl taky zaštípnout jako normál odrůdy, ale ještě že jsem to neudělal, po přečtění několika threadů o automatech už vim, že by to byla fatální chyba :(
Dandy
akorát se musim podívat jak je hnojit, jeslti rovnou na květ, když už kvetou nebo nejdřív na růst, když jsou taky malý, nebo to namíchat půl napůl... neví někdo, či odkaz?
Aladin
Zdravím,nejsem žádný expert,ale co jsem četl tak se na růst hnojit nemají,stačí prý dobrou hlínu,no u většiny substrátu jsou živiny zhruba na ten měsíc což by autoflowers mělo stačit,já je sice hnojil i na růst,ale to už je věc názoru a každého pěstitele.No píšeš,že mají asi měsíc za sebou,takže bych neváhal a hnojil na květ.Podle fotek už to taky vypadá na květ takže ať se daří!
Aladin
http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=43
Tady najdeš vše o autoflowerech,teda pokud si na to nenarazil.
Dandy
super, díky... hned po přečtení prvního článku vím, že jsem zvolil tu nejhorší variantu na předpěstování v sadbovačích (u mě rašelinové květináčky) a tím jsem to podělal, že se to zbrzdilo, ale tak napoprvé alespoň něco snad bude...
Aladin
Zdravím,jak to jde? Hoď nějaké nové fotky,mám taky Auto Blueberry a zdá se že se zdárně blížím ke konci,tak ať to můžu porovnat.
Dandy
mne uz trochu povyrostly, jsou cca 50 dni stary, behem zitrka bych je mohl nafotit a upnu... jinak uvidim jak budou zrat a podle toho sklidim, ale zatim pocitam jeste tak 25 dni. Hod taky fota at vidim, dik
Aladin
no tak tobě to sem cpát nebudu,ale tady je odkaz tam to mam,pozítří hodím ještě aktualizaci.
http://grower.cz/forum/showthread.p...49&pagenumber=2
No teď už to docela zhnědlo a začíná to konečně nějak vypadat,ale chce to minimálně dva týdny,ne-li více.
Dandy
Tak jsem zde, fotky jsou foceny včera, jak se zdá, kytky povyrostly, nyní jsou staré 55 dní (ta největší), ta menší je 53 a ta v přímo v zemi je 50. Už taky pěkně hnědnou, jak jsem psal původně, tak 25 dní do konce bylo přestřeleno, nyní bych to viděl sklizeň tak za 15 až 20 dní...

Ty 2 v tom truhlíku je zvláštní, že každá vypadá uplně jinak a vrcholky jsou taky komplet jiné a to i tvary palic. Ta větší tvoří centrální paldu a ta menší jich má několik drobných vedle sebe.

Taky to "kurevsky voní" :D

Jinak budu ještě hnojit na květ (plagron alga bloom), a závěrečný flushing mám nechat týden? Nebo 10 dní? A zalívat čistou vodou každý den, to asi ne co?
Dandy
tady ještě detaily tý menší a jako poslední foto je ta kytka daná přímo do země a to je slušná zámora...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma