Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií - 2901 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Policie varuje žáky před drogami při přednáškách
Příbramský deník 29.1.2003| rubrika: PŘÍBRAMSKO| strana: 17| autor: fž

Příbram - Za loňský rok zjistili policisté v Příbrami celkem sedm případů nedovolené výroby a držení psychotropních látek a jedů. Převažující drogou je marihuana, která je finančně nejdostupnější, v menší míře pak další drogy jako jsou pervitin, LSD a podobně. Vyplývá to ze zprávy o bezpečnostní situaci ve městě za rok 2002, kterou předložilo Okresní ředitelství Policie ČR v Příbrami zastupitelům. Představitelé školských a učňovských zařízení v Příbrami nepodali v roce 2002 podle policie ani jediné oznámení týkající se distribuce a užívání drog jejich žáky a studenty. "Vzhledem k tomu, že zástupci škol neprojevují snahu o větší a vstřícnější spolupráci s orgány činnými v trestním řízení, nelze domněnky veřejnosti o rozšíření drog ve školách v Příbrami potvrdit ani vyvrátit," uvádí se ve zprávě. Přesto se policie snaží v této oblasti působit alespoň v úseku prevence pořádáním přednášek. Jedna z nich se loni uskutečnila v 7. základní škole, kde se žáky hovořili o problematice drog policejní specialisté. (fž)
breeder
Frekvence 1 29.1.2003 12:00| pořad: Zprávy


Jakub WAJSHAJTL, moderátor
--------------------
V Ústí nad Labem začíná válka s dealery drog. Posledním impulsem k tomu se stala páteční sebevražda mladého narkomana přímo v budově ústeckého magistrátu.

Lucie KASPŘÍKOVÁ, redaktorka
--------------------
O razantnějším postupu proti dealerům rozhodl samotný primátor. I když městská policie provedla za poslední dva měsíce padesát devět bezpečnostních akcí, drogy z města nezmizely. Policie nepamatuje ve své historii zatím rozsáhlejší cílený zásah. Dosud se ale soustředila především na centrum města. Teď se zaměří i na postranní ulice a vytipovaná místa v okrajových částech.
breeder
Zpravodajství ČTK 29.1.2003, rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR| autor: STK

PRAHA 29. ledna (ČTK) - Bývalá televizní moderátorka hitparády Eso Tereza Pergnerová dnes znovu stane před Obvodním soudem pro Prahu 8, kde čelí obžalobě z prodeje drog. Líčení se protahuje - buď nechodí Pergnerová, nebo svědci. Dnes by měl soudce vyslechnout korunní svědkyni Gabrielu Černou.

Pergnerová je obžalována z výroby, distribuce a nedovoleného držení pervitinu. Prohlašuje však, že drogy nikdy neprodávala a obžaloba stojí na výpovědi dívky, která má sama 12 let problémy s drogami. Černá minule k soudu nepřišla.

Pergnerová se hájí sama, obhájce odmítá. Se závislostí na heroinu bojuje bývalá mediální hvězda již delší dobu. Proslavila se nejen moderováním hitparády na komerční televizi, ale i tím, že veřejně hovořila o své někdejší závislosti na pervitinu. Dvouletého syna Samuela jí úřady kvůli drogám odebraly a svěřily do péče babičky.

stk mal
breeder
Zpravodajství ČTK 29.1.2003, rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR| autor: KHJ

PRAHA 29. ledna (ČTK) - Policisté zatkli příslušníka brněnské policejní pohotovostní motorizované jednotky, který je podezřelý z prodeje a užívání drog. Hrozí mu až desetileté vězení, píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Šestadvacetiletý policista byl podle listu zřejmě dealerem pervitinu. Drogu rovněž sám již nejméně rok užíval. Navíc podle MfD mařil práci svých kolegů. Lidem, s nimiž se stýkal, dával například echo o termínech a místech dopravních policejních kontrol, uvádí deník.

"S ničím podobným jsem se tady zatím nesetkal. Je to první případ svého druhu. Policista už je obviněn, zadržen a dávám podnět na jeho vzetí do vazby," sdělil listu Jaroslav Sedlák ze státního zastupitelství Brno-venkov.

khj
breeder
Mladá fronta DNES 30.1.2003| rubrika: Střední Morava| strana: 2| autor: (dík)

Prostějov - Několik lidí včetně dvou školáků, kteří pěstovali nebo prodávali marihuanu, odhalili kriminalisté na Prostějovsku. Z nedovolené výroby a držení drog policie obvinila sedmadvacetiletého muže, který marihuanu pěstoval v Čechovicích u Prostějova. Za stejný trestný čin je stíhán i devatenáctiletý mladík z Prostějova a rovněž čtyřiadvacetiletý mladík z Želče na Prostějovskuu, který marihuanu nejméně dvakrát prodal svému o tři roky mladšímu známému. Posledně jmenovanému za to u soudu hrozí až pět let, zbylým dvěma až dva roky vězení. Detektivové kromě toho vyšetřovali i případ třináctiletého a o rok staršího chlapce z Prostějova, kteří konopí nabízeli svým spolužákům. Školáci však stíháni nebudou, protože ještě nemají patnáct let. „Všechny případy jsme zjistili nezávisle na sobě v průběhu několika posledních měsíců. Zabavenou marihuanu vždy posíláme na expertizy a jejich výsledky většinou přijdou ve stejné době,“ vysvětlila mluvčí prostějovské policie Alena Slavotínková. Mluvčí potvrdila, že případů, kdy policie odhalí marihuanu nebo prodejce konopí, je čím dál víc. „Nelze však říct, že by šlo o nějaký dramatický nárůst,“ podotkla mluvčí.
breeder
Mladá fronta DNES 30.1.2003| rubrika: Kraj Karlovarský| strana: 2| autor: (šor)

Krimi

Nejdek - Policejní rada zahájil trestní stíhání proti sedmadvacetiletému muži z Nejdku, který v Nejdku v období od počátku roku 1998 do konce roku 2002 prodal nebo daroval nejméně ve 140 případech přesně nezjištěné množství drogy marihuany. Navíc minimálně šestkrát prodal přesně nezjištěné množství drogy pervitin.
breeder
egion - Týdeník Ostrava 28.1.2003| rubrika: Stíny Ostravy| strana: 5

OSTRAVA krimi

OSTRAVA-JIH - Drogy se nejlépe šíří přímo po školách, kde se soustřeďuje mládež, jež by ráda okusila kdejaké zakázané ovoce. Toho si byli dobře vědomi dva učni ve věku šestnácti a sedmnácti let, kteří v průběhu uplynulého roku v kuřárně jistého středního učiliště nabízeli svým vrstevníkům v několika případech marihuanu i hašiš. Následky drogového opojení však neušly bystrým očím učitelů a vše se posléze provalilo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma