Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií - 28-2901 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Dealery zatkli mezi studenty
Blesk 29.1.2003| rubrika: Čechy/Morava| strana: 6| autor: Jan Doležal

Po úspěšném policejním zátahu skončili v cele mladí narkomani

NYMBURK - Policisté v uniformách i v civilu vtrhli včera ráno do hotelové části Centra odborné přípravy v Nymburce. V jednom z pokojů zatkli Vlastimila S. a jeho přítelkyni Viktorii H. Ti jsou totiž podezřelí, že přímo v největší střední škole na Nymbursku prodávali drogy.

Bývalý žák Centra odborné přípravy Vlastimil S. si společně se svou přítelkyní pronajal zhruba před měsícem pokoj v šestém patře. Ubytovaní hosté i studenti v ostatních pokojích se od té doby moc nevyspali. "Každou noc se z pokoje ozývaly rány, křik a hlučná muzika. Dovnitř chodily i různé podivné existence," řekl jeden ze zaměstnanců školy. Velmi brzy se také objevilo podezření, že Vlastimil a Viktorie jsou dealery drog, a to přímo ve škole! Policejní akce začala úderem osmé hodiny ráno. Do pokoje vtrhli policisté. Rozespalým toxikomanům nedali nejmenší šanci na odpor. "Našli jsme injekční stříkačky, jehly i marihuanu," řekl jeden z kriminalistů. Oba poté přiznali, že jsou už delší dobu závislí na heroinu. Podle odborníků je celá situace o to závažnější, že dvojice se pohybovala mezi nezletilými. "Centrum odborné přípravy je se svými 600 studenty největší střední školou na Nymbursku. Navíc sem chodí studenti jiných škol na obědy. Při takovém počtu je pro ně riziko setkání s drogou obrovské," konstatoval Petr Červinka, který se zabývá sociálně patologickými jevy mládeže. Policisté během včerejška zadrželi také několik dalších lidí, kteří mohou mít s případem něco společného. "Probíhají výslechy. Rozhodně nechceme nic uspěchat," řekl zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák.
breeder
je to jen vyňatá část, jinak je to moc dlouhý:

Zdravotnické noviny 24.1.2003| rubrika: Psychiatrie| strana: 8| autor: MUDr. Pavel Mohr, PhD., Psychiatrické centrum, Praha,

KOMORBIDITA
Při hledání kauzality není jasné, zda se nejedná:

- o psychózu indukovanou nebo exacerbovanou požíváním psychoaktivních látek,

- o sekundární zneužívání nebo o samotnou toxickou psychózu. Z údajů ve světové literatuře vyplývá, že až 50 % schizofreniků zneužívá alkohol. Ve Spojených státech je celoživotní prevalence zneužívání mezi nemocnými schizofrenií až 48 % oproti 17 % v běžné populaci, navíc problémy s návykovými látkami v posledních 6 měsících má 25-35 % schizofreniků; tyto údaje byly replikovány i v dalších zemích. Ani v našich podmínkách již není vzácným jevem současné požívání drog, jako jsou kanabinoidy (marihuana, hašiš), opiáty (heroin, kodein), stimulancia (amfetamin, pervitin), halucinogeny (LSD, extáze, psilocybin) a další. Až tři čtvrtiny schizofrenních pacientů kouří cigarety, oproti tomu v populaci všech psychiatrických pacientů to je méně než 50 %. S tím souvisí nejen zvýšený počet karcinomů plic, ale i prokázaný účinek nikotinu na aktivaci dopaminových neuronů, a tudíž snížení vedlejších parkinsonských symptomů při terapii antipsychotiky a pravděpodobně i ovlivnění metabolismu antipsychotik.

U schizofrenie existuje významné riziko suicidia. Až 50 % nemocných se někdy během svého života pokusí o sebevraždu a zhruba 10-13 % jich zemře dokonaným suicidiem.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma