Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
1kW Projekt = Rady a tipy - Klikni zde pro originální téma
Kokoti hlavy?
Zdravím všechny pěstitele !

V blízké budoucnosti se chystám rozjet 1kW na ploše 1,5x2m(výška cca 2m) a měl bych par dotazů , jak to co nejlépe vychytat , ať ušetřím svůj čas energii i peníze .

Tákže , jsem si naplánoval koupit tenhle Ebb and Grow systém , u kterého je 12 květináču + jsem chtěl dokoupit dalších 6 květináču k tomu a jako medium zamýšlím Hydroton
(Systém bohužel jede na americké zásuvky a 120V , takže mám ješte měnič napětí

Světlo již mám a to 1kW HPS (1x spektrum pouze květ + 1x květ+růst). K tomu mám A-Wing (bohužel jme ho špatně ohli , takže je jedno křídlo ohnuté víc než druhe ,snad to nebude vadít , rozložení světla je od oka všede stejné) a uvažuji o Headshieldu .

Ventilaci zajištuje Ulita s průtokem min 1400m3/h (nekupoval jsem ji já , takže je možné že to bude i vykonnější model ) , která funguje jako odtah , přítah bude pasivní 15cm díra s 1m sonoflexu od okna smerem k zemi
Aktivní přítah je ale poslední možné řešení kvůli hluku.

Pak budu muset ještě koupit odvlhčovačku , tady nejsem jistý , zda bude stačit 10l/den (momentálně tam mám 30 kytek 45.den květu a vlhkost neklesne pod 70% :/ , přes noc je 85% když větrám mistnost s boxem , jinak 90-95%)
Zatím jsem našel tuhle odvlhčovačku , snad bude stačit , protože výkonnější jsou uz dost drahá

Na zimu budu muset koupit přímotop , snad bude stačit tenhleten no a do nádrže už mám akvaristické topítko .

Hnojky koupím celou Metrop sadu akurát nevím jestli mám ještě pridávat Bloombastic/Green sensation nebo se o to postará Metrop Amino Bloom ?

A nebo by jste mi doporučili jiný systém?

No a teť otázky:
1. Za jak dlouho myslíte že stihnou holky vyplnit ten prostor s 12 /18ti květináči
2.Bude nejlepší ten hydroton ? A musí se nějak upravovat (vyvařit/..)
3.Půjde to i bez aktivního prítahu pouze s 15cm dirou? + časem CO2Booster
4. Odvlhčování 10l/den udží vlhkost pod 50%?


Díky za vaše rady a tipy , jak to co nejlépe postavit !
alpa
drz se jen toho metropu;]
NORM
Byt, tebou, pokud nemas problemy s teplotou, konkretne s teplotou v resrvoaru, tak bych raci volil NFT, ale tim nemyslim kupovane, to by te vyslo hrozne draho.. Spis domaci z 160mm odpadnich trubek, staci jen trubka, koleno dolu a dalsi trubka co to svede do nadrze, takove Lko.. Ale musel bys tam dat, nejakou sit co by je drzela, aby se ti z tech mal.ich kosiiku nevyvratily..
Na COcko se vyser, staci aktivni pritah a aby se ti vymenil vzduch 2x za minutu, diky tomu vyuzijes CO ze vzduchu..
Hydroton se musi proplachovat a puffrovat mu pH.. Takto s NFT ti staci jen namocit rockwoolova kostka do vody s ph 5.5, strcit do ni klon, nechat ho prorust, dat do kosicku a sup do trubky.
Kokoti hlavy?
Tak jsem vám nakreslil obrázek pro lepší inspiraci .

Větráky jsou zapnuté na rotaci , takže to fouká po celém boxu.
A k tomu NFT , asi bych nemohl využít celou pěstební plochu , protože bych musel mít místo u okrajů boxu pro manipulaci a údržbu kytek , takže bych raději zůstal u toho Ebb and Grow systému .
Myslíte že můj odhad 6ti týdnů na růstu bude stačit k vyplnění místa cca 40x40cm , abych dobře využil celou pěstební plochu?

A ještě k sodíkům , vyplatí se dávat spektrum pouze na květ v posledních fazich? A kdy začínají ty poslední fáze květu? 3-4týdny před kosou?
kuba
no myslim si že měsíc na růstu by ti to mělo stačit...záleží na modelu. . 30na 30 dávám v hlíně po 2až 3 tejdnech na růstu...
k tomu spektru..určitě se to vyplatí ale spíš než před kosou bych dal tu květovou 3-4 tejdny po přepnutí.
ideál je MHrůstˇplus tejden po přepnutí....a pak kombinaci na 3 tejdny a pak květovou....ale už se to.prodraží.nicméně je to znát.
ten pasivní přítah stačí pokud to máš krom tý díry pořádně utěsněný.
a nedočet sem se jestli máš regulaci na ten větrák,,,jestli ne tak určitě kup....,,nejlíp s čidlem...(čim stabilnější teplota tim líp!!!)
jinak můj tip pro stejnej prostor sou dve šestikyla....myslim že by si s tím dosáh lepších výsledků...(jen názor)
jinak přeju hodně úspěchů
Kokoti hlavy?
Tak na UFO mam triakovy regulator , takze musim tocit koleckem . 2 6ti kila bych tam s Awingem urcite nedal vedle sebe , tet mam tusim +-30cm mista kolem a-wingu . Vybojka je 60-70 cm nad vrskama no a jak byly nejvetsi tepla tak jsem mel 29 stupnu na 50% odtahu a ten pritah asi budu muset poresit zas tak dokonale to utesnene nemam , ale jak zavru dvere , tak se mi od steny odlepi folie a je prohnuta do boxu a jak dam ruku pred pritah , tak citim vánek . Myslíte že PC větrák by to měl popohnat?
desertwolf
kolik má ta ulita poznáš podle jmenovytého výkonu. Napiš kolik má Wattů. Pořiď si obyčejný termostat do rozváděče za cca. 300Kč a dvě regulace cca. 2x 170Kč.Jednu nastav na malý výkon, který ti udrží přijatelnou teplotu a ten druhý nastav na vysoký výkon a hoď ho přes termostat, na kterým nastav cca. 28°C.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma