Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Orange bud a WW pod 400W Sunmaster dual - Klikni zde pro originální téma
FloweRoman
Zdarec, tak rozjíždím své druhé kolo, minule jsem bohužel neměl tolik času se věnovat temátu na foru a i kytičkám, teď už je všechno jinak, mám jinou práci a čistou hlavu. Po předchozích CFL zářivkách jsem jednoznačně přešel na 400W hps lampu Sunmaster dual spectrum, 55000 lumenů. Zapojeno přes předřadník Gib 400w
Stejně tak jsem změnil celý systém. Stan je Dark streetII 90x90x120, lampa je v cooltubu a odtah je pouze malý a tichý ventilátor 180m/h, cooltube je použitej přímo jako odtah přes filter 190m/h. Aktivní přítah má výkon 100m/h, vedle je ještě pasivní přítah.
Bál jsem se že se to bude těžko chladit, ale opak je pravdou. Je to paráda, 180tka obyč ventilátor stačí. cena kolem 500Kč. V potrubí u ventilátoru je teplota max 40st.


Teplota u kytek se drží kolem 25-27 st, vlhkost je na 50%.

Model je Orange Bud 4ks, a příští pátek přibudou 2ks White widow.
Kytky byly venku 1měsíc a jsou to klony. mají samozřejmě ožraný listy takže jsem je opláchl a budu je stříkat nejspíš 1x pithalonem.
hnojiva jsou biobizz Grow, topmax, bloom, leafcoat postřik a guano kalong. Substrát jsem použil allmix taky od biobizz. Květináče 6,5l.

Zjistil jsem že mám odstátou vodu kolem 7Ph, to je asi moc co? kolik octa a jakýho nejlíp mám dát do vody?
mučačo
cus,s octem zkusenost nemam,zabehni radsi do drogerky a kup si za par susni kyselinu dusicnou a aspon ph kapky.kyselina muze byt i fosforecna,ja tim upravoval i v rustu a bez problemu.davam zhruba 5 kapek na litr.at se dari rafane
FloweRoman
dík za radu...
Nicméně jsem ještě chtěl dodat že kytky ted nechám ještě týden v režimu 18/6, teď jsem zohnul vršky a roztáhl boční velké větve, tím by se snad měly více vzchopit menší spodní a střední vetvičky. prostoru bude dost, tak abych ho nějak vyplnil.
FloweRoman
Tak kytky se teda přeply samy a začínají kvést. zřejmě je to způsobený spektrem světla a možná trochu stresem ze změny prostředí, protože kytky byly pod lampou pak na 1,5měsíce ven a pak zase pod lampu.
chily
cau, prosimte, co tam mas presne za ventilator na tom odtahu? cumim, ze ventilator za 500,- protahne ten pachac..taky uvazuju o CT

hoj
FloweRoman
Zdar, mám tam obyč ventilátor do potrubí 180/h má 125mm průměr.
něco jako na odkazu.
odkaz


Horší je že mám rozbitej foťák, tudíž nemůžu fotit. Ale kytky jedou nádherně.
chily
nejak se nemuzu srovnat s tim, ze tenhle ventas utahne pachac, fakt to vetra dobre? a co hlucnost?
FloweRoman
no tak pacháč má max 190m/h a ventilátor jede 180m/h, přes filtr je cítit jak se vtahuje vzduch v pohodě. a kytky už jsou tam 10dní a jsou v krásný a teplota 24-27st.
Jo a slyšet to moc není, když je to zavřený uvnitř, ale zase od toho ventíku asi nemůže bejt dlouhá roura, já tam mám za ním tak 20cm a ven.
Nějakej delší systém potrubí by to neutáhlo asi dost dobře.
chily
no prave cumim, ze to zvladne ten tlak
FloweRoman
Tak po poruše foťáku nám shořel router a čekalo se na něj 14dní a byl jsem proto bez netu. Foťák jsem pořídil novej lepší a net už běží, takže je tu aktualizace a dobrá rada jak na padlí !!!

Kytky jedou 22.den květu. paličky jsou zatím parádní a kytkám se jakžtakž daří.

Za 1. kytky byly během několika dní totálně napadený padlím, po nějakým hledání jsem zrovna tady na foru vyčetl radu na 10%roztok mléka a opravdu to zafunguvalo. Na padlí neexistje moc přípravků, který by opravdu účinkovaly, a když tak jsou drahý a mají dlouhou lhůtu vyprchání. Ale to mléko se zdá být luxusní záležitost, protože i listy se ihned zaleskly a padlí tam místy je, ale snad ho vyženu dalším stříknutím. musí se to vzít opravdu pořádně a jakoby jemně promnout ty pálky o sebe.

za 2. žloutnou listy. jednu věc kterou jsem teda pokazil že jsem měl mírně zkažené hnojivo top max.
Co se týče tý ventilace tak jak kytky povyrostly, zdá se že odtah není takový jaký by měl být, když byly malý asi to stačilo ale ted už přece jen dýchají o hodně víc. ale myslím že to spraví obdobný ventilátor ale výkonnější nebo dva za sebou, jeden před filtrem a druhý jak je teď. nicméně jsem nainstaloval silnější přítah a jeden pasivní otvor kudy proudí vzduch ven, mám tam tedy mírný přetlak, předtím jsem měl ale podtlak, což je prý horší.

No kytky teda dostaly čerstvá hnojiva, více vzduchu a mlíko a vypadá to líp. Přibyly tam ještě ty dvě kytky white widow. je to naprosto nádherná rostlina a jsem zvědavej co vytvoří za květ. štípat je nebudu a na fotce jsou 1.den po přendání z balkonu.

Jako další mňamku dostávají holky Alg-A-mic od biobizz a to postřikem na listy. jinak dávám 2ml top max, 4-5ml bloom, 1ml grow a jednou jsem nasypal trochu guana do hlíny.
chily
aby ti to tim pretlakem nezaclo smrdet, jstli uz nesmrdi..
FloweRoman
zatím to nesmrdí a ani to moc nevadí kdyby smrdělo, zatím to spíš zapáchá tím mlíkem. Jinak polotučný je lepší protože tak nesmrdí, ale cítit to je.
FloweRoman
Teď se snažím poprat s PH v hlíně i vzálivce.
Na foru jsem se dočetl že PH 6,8 je vpůdě otimální. Koupil jsem teda Bentest a vyšlo mi právě něco kolem 6,8. Jenže test je s zvrchní vrstvy květináče páč se bojím jít hlouběji, ale velký rozdíly tam asi nebudou.
Nicméně vodu bez hojiva mám taky kolem 6,8 a když přidám hnojky tak to klesne k 6ti. Pokud má ale substrát 6,8 je to asi v pohodě, otázka spíš zní jestli se dá Bentestu věřit?
To žloutnutí se zatím nelepší...
BloodyBeer
S tim pH -> jak budes zalevat kytky, tak si odeber vodu, ktera vyteka z kvetinace a tu zmer. Tim zjistis docela presne, jake je pH u korenu rostliny ...
FloweRoman
Malej update o situaci ve žlutém údolí.
Na fotce kde jsou kytky na denním světle to s nima nevypadalo vůbec dobře, foceno před 5ti dny. Na kytkách je vidět že se dost zastavily a určitě to ovlivní výnos květů.
No na to, že svítím 400w a to mám využitou tak polovinu prostoru a kytky měly fakt prostor je to docela bída. Každopádně je to škola jak hnojit a jak na zalévání.Taky mi přijde, že dlouho vysychaj květináče, na to že jsou to 6L tak je to 3dny a kytky si stále nežádají vodu. Dal jsem teda ještě jeden ventilátor dolů mezi kytky aby proudil vzduch i tam.
Spíš je to rozdílný s tou vlhkostí v květináči, dva jsou těžký a dva už lehčí, ventilátorek by to teda mohl srovnat.

Na aktuální fotce v boxu je na listech krásně vidět jak se zelenají a snad se zregenerují kompletně. Podle rady bloodybeera jsem změřil ph zálivky z misky a vyšlo krásných 6,8 +/- Takže jedinej problém je prostě v dávkách živin hlavně dusíku.

Bohužel tam ale stále lítá to padlí a už to napadlo i rostliny WW, musí se to ale dojet aspon do konce těch orange budů, pak bude asi ráznej zákrok v podobě desinfekce apod. Mléčný roztok mi ale zafungoval docela dobře na těch OB, tak nevím proč ty ww vždy po pár dnech jsou na tom stejně. Každopádně je to ale postřik kterej to aspon na chvíli zahubí a přitom není nějak škodlivej. Možná pak později v květu kvůli plísním na palicích už to mlíko asi nebude ono.

Orange bud jede teda 28.den od doby kdy vylezly první chloupky, takže má za sebou určo už půlku zrání. vypadá to že za 3týdny bude kosa a snad další povedenější kolo. sakra na 4kile to musí bejt jiný gramáže....
FloweRoman
Někde jsem četl že už žluté listy se nevrátí k normálu, ale hle totálně žlutý listy se začínají krásně zelenat. Prostě dokud není list úplně uvadlý má cenu ho tam nechat.
power
Cau , pises ze to asi bude deficit N , ale klidne to muze byt deficit P a K (navic kdyz je to v květu).
Nejlepsi na rozpoznani je asi tenhle odkaz , tam to jde velmi dobre videt
http://grower.cz/forum/image.php?at...84314&size=full
FloweRoman
Zdar, chybělo tomu asi vše pokud jsem hnojil málo, ale po vyčtení taky dobrýho tématu tady na foru, jsem určil jako hlavní dusík, poněvadž opravdu toho growčka jsem dával málo. A právě začaly žloutnout přesně podle popisu a ted koukám i na ten odkaz a je to přesný s druhým listem nahoře. díky za odkaz, to se bude hodit.
FloweRoman
Tak Orange bud byl zkosen, poněvadž se na palicích objevilo padlí či co to je. Byl jsem na dovolený a po návratu totální zkáza. No jsou napadený spodky někde i středy kytek. Okamžitě jsem to ustříhl aby se to nešířilo dál. Naštěstí už před sebou měl stejně jen proplach a to tak týden.
Vdovy byly samozřejmě taky napadený, takže jsem koupil nějaký fungicid pro laboratoře bez chloru a celý stan jsem tím desinfikoval, vdovy opět prošly mléčným postřikem a snad se to povede a ten bordel zmizí. Ale moc tomu nevěřím a budu muset shánět nějakej brutální přípravek z polska asi nebo co...

Do toho nevyšlo dalších 8 řezů který měly jít do stanu, bohužel se ted svítí jen na 2 vdovy který mají dobře měsíc před sebou. ale vypadá to na krasotinky který budou mít krásnej horní květ.
WAMParjan
normalně sežen BIOTON namichej flašku na 2 litry a postříkej to tím padlí ser ti smije před očima jak špína. .a kytky se dají za par dnu normalně hulit protože ten olej vstřebají . . .a je to bio :) . . .
FloweRoman
ok díky
FloweRoman
Tak Orangové byly opravdu slabý, jasně se projevil nedostatek dusíku a i to že ta genetika prý nebyla moc dobrá i u jiných growerů.
úplně jsem to nezvážil ale na 4 kytkách bylo cca 80g.

Teď dojíždějí vdovy a vypadá to na velice zajímavý kouř, už jsem chutnal jednu větývku a chuť je noblesní jak za mladejch let v holandsku, když jsem dával první brčko pod stromem v parku ve Venlu.
Velice sladce brčko i voní, okamžitě jak se odpálí hned je všude přítomna příjemná vůně. škoda že jich není ale aspon 6.
vdovečky ted o víkendu zavřu na 2dny do tmy a světlo nebude zhasínat protože je vystřídá nové osazenstvo boxu.
______________________________________________________

5x Mazar
5x IP 2000
1x Euphorica

Holky dostaly prozatím pouze kořenový stimulátor od Advanced hydro, a kořeny se rozjely parádním způsobem. O víkendu přesadím všechny do 6l květináčů a našel jsem si nový substrát z OBI, kterej se zdá bejt hodně v pohodě za 120Kč/70L pytel, no a 1/5 bude substrát pro Palmy.
svítí se na ně 125w modorou úsporkou v režimu 18/6, po přendání do stanu jim dám 400w 12/12
Mám ted vlastně dva funkční systémy, jeden je na mláďata a druhej na květ, dá se tím ušetřit dost času. takže 3týdny před klizní už vlastně svítím na další mláďata.

hnojiva zůstanou zatím stejná, Grow, bloom, topmax, Alg-A-mic, a na postřik koupím Pithamin a bioprotect.

Už jsem byl vzkazem dotazován jak jsem vyřešil to padlí a napíšu to i tady, pomohl opravdu ten bioton, za pár kaček a funguje dobře.
FloweRoman
Tak zdravím všechny growery, mám tu aktuální stav v boxu.

Kytičky jsou už 3.týden v květu a jde jim to moc pěkně. Ale zase opět jsem něco pokazil a začaly žloutnout a mají hnědé fleky.

Jen doufám, že se nejedná a nějakou plíseň. Prosím o radu jestli by se dalo poznat na makrofotce zda jde o plíseň.
No ale pokud jsou i některé listy bez těchto skvrn a žloutnou, možná by to mohl být nedostatek manganu nebo P. Je fakt že jsem v jeden den holkám docela naložil a to přesně před týdnem silnější dávku hnojiv, ted jsem to 2x prolil vodou s Ph 6,5 a uvidím co to udělá. Co když je to spíš deficit nějakého prvku?

Na celkové fotce jde dobře vidět žloutnutí kytek, je to trochu přehnané díky výbojce, ale ta barva skoro sedí.

Abych pravdu řekl, tak ikdyž jsou všude různý návody, tak stejně těžko poznám oč jde, protože to vykazuje plno vad. kroucení listů, spálené konce, fleky na listech, žloutnutí odspoda i odshora, pár opadlých listů atd. Další kytka má zase úplně tmavě zelené listy....zatím fakt bádám.
Samulele
Zdar,zmeraj vystupne pH,ja to typujem na blokaciu zivin v dosledku pohnuteho pH.V tom pripade pomoze poriadny preplach upravenou vodou, plus nejaky enzym GL


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma