Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pestovani v nevetranem kumbalu - Klikni zde pro originální téma
p3check
Zdravim,

prestehoval jsem se ted do bytu 1+kk takze takova garsonerie.. a z pokoju jsou jeste jedny dvere do takoveho kumbalu odhadem 1.7m x 1.4m .

Chci se zeptat jestli je realizovatelne si zde pestovat jednu kytku? Mistost neni nijak vetrana a ani neni mozne vetrani nejak odvadet do vetraci sachty.. proudeni vzduchu by bylo zajisteno pouze nejakym stolnim vetrakem.. a otviranim dveri pri kontrolach a zalivani atd..

Nejvetsi omezeni je pro me zapach, ktery by v dobe kvetu vznikal.. Proto se chci zeptat na zkusenosti jestli jedna kytka dokaze opravdu udelat tak sylny zapach, ktery by pronikl az do obytneho pokoje a zneprijemnil tak bydleni? Nebo dokonce aby prosel jeste pres chodbycku, na spolecnou chodbu baraku.

Pachovy filtr je asi zbytecny, kdyz nemam kam odvetravat.. spise jsem ted nalezl na tento vynalez http://pestovani.cz/growshop/produk.../vaportek-maxi/ ktery by mel odstranovat zapach.. Tak ted je otazka jestli to funguje a jestli kdyby to bylo polozeno v te mistnosti, jestli by to ten pach opravdu sezralo do sebe..

Diky za radu jestli do toho jit nebo ne..
Legy
prostor na jednu kytku mas... kdyz budes otevirat dvere casto, neni problem ani s vetranim a co se zapachu tyce, neni to zapach, je to vunec, citils nekdy kytku? voni to a bydleni to jen zprijemni ;)
Mr. Knorr
Na nevetranej kumbal rovnou zapomen... Jiz stari cinane vedeli ze "ventilaci a svetlo nevojebeš" zaprve se ti to v nevetranym kumbalu upece, kdyz bys pouzil nejaky CFL svetlo, tak mozna ne, ale urcite by se ti to udusilo... Bez vzduchu to proste nejde. Dalsi vec je ze by ti to v nevetranym kumbale zplesnivelo... Otazku smradu ani nemusim rozvadet - i jedna jedina kytka dokaze bez filtru a ventilace zasmrdet celej dum, malinkej bytecek by pro ni nebyl problem... Zkratka tech prekazek je tolik, ze bude lepsi vymyslet jak to odvetrat.

Neni prece problem do dveri dat nejakou zaslepku ktera bude vyplnena nejakym vzduchopropustnym materialem a nebude propoustet svetlo... treba cernej molitan nebo neco podobnyho... Ventilaci muzes udelat tak ze nebude ani slyset a muzes si dat do kumbalu treb 250w nebo i 4kilo...
Mr. Knorr
citace:
Původní příspěvek od Legy
prostor na jednu kytku mas... kdyz budes otevirat dvere casto, neni problem ani s vetranim a co se zapachu tyce, neni to zapach, je to vunec, citils nekdy kytku? voni to a bydleni to jen zprijemni ;)



Mozna to bydleni zprijemni jemu, ale co pripadne navstevy? Sousedi? Upozornit na svoji indoor pestirnu tim ze nepouzijes pachac je skolacka chyba a hloupost... Smrad po baraku je dostatecnej duvod pro razii do bytu... nikdo predem nevi jestli pestujes jednu kytku nebo toho mas plnej byt. Kdyz te nejaka protivna sousedka uda, ses v prdeli.
p3check
No jde o to ze to mam v pronajmu, a nemuzu si dovolit do dveri delat zadne diry ;)
No kdyz jsem tady videl ty mikro pestirny tak si myslim ze s upecenim nebude problem.. Pordil jsem starsi zarivkove teleso 4x 18 W zarivky 60cm dlouhe.. To si myslim ze by pro tu jednu kytku mohlo stacit a zas tolyk teplat to taky nevyprodukuje..

Na narozky od kamose jsem pred dvouma tydnama dostal rizek.. tak na nej svytim zatim lampickou o 100W a roste pekne.. A v mistosti ta teplota muze byt tak okolo 27 stupnu... to kdybych to vymenil na tu zarivku tak by to melo byt vklidu snad..

Takze myslite ze ta vecicka na to pohlceni pachu ten pach nedokaze odstranit? Nebo koupit ci vyrobyt pachovy filtr s aktivnim uhlim a nechat ho pusteny v mistnosti? Nevim jestli by to tu vuni kytky pohltilo? Tezko rici..
Mr. Knorr
Nedelej do dveri diru, ale za par stovek si kup dvere jiny do kterych si udelas neviditelny sani a az se budes odstehovavat, tak tam dvere vratis... Filtr ktery pustis v mistnosti ti nic nezachrani kdyz nebudes ten vzduch filtrovat na vystupu tak aby ti v prostoru tim sanim vznikl podtlak ktery ti tam vzene vzduch dovnitr, takze ti z pestirny nedostane nefiltrovany vzduch, chapes?
p3check
No a co kdybych si teda udelal nejakej box, kde bych teda dole sal vzduch a navrchu ho vysaval a filtroval.. a do kumbalu tim padem nechaval pootevrene dvere?.. To by slo?
Mr. Knorr
jj to by slo... dej si tam nejakou malou skrinku, hlavne at je svetlotesna... Podivej se treba na nejaky maly homeboxy...

http://www.growshop.cz/katalog/deta...ii.-60x60x160cm

ten by se ti tam vesel krasne... ma 60 na 60 a 180na vysku...
p3check
Tak, po nejake dobe jsem se rozhodl ze se podelim o tom jak jsem postupoval pri staveni skrine, co jsem zvolil za komponenty atd..

tak zaciname.. jelikoz jsem planoval od zacatku vyuzivat kumbal jako odkladiste vseho mozneho, nechtel jsem celou plochu zabrat boxem.. Proto jsem si vymyslel, ze jej umystnim na polici a proto vyroba boxu musela podlehat urcitym omezenim co se tyce vahy. Nakonec me napadlo koupit hranoly 25x25mm a slozit z nich konstrukci(cena za delku 2,4m byla 81Kc), kterou bych nasledne pokryl ze vsech stran sololakem se vzorem dreva at to nejak vypada..

Bohuzel jsem vice pracoval a malo fotil, tak fotek z vyroby bude jen par..

Vse jsem si nactrl, spocital rozmery a pak postupovalo hodne cest do hornbachu, bauhausu, Grow Shopu, atd..

Rozmery boxu jsem naplanoval nasledujici:
V-120, H-65, S-80

Co se tyce financi, tak jsem byl omezeny jako vetsina z G.. A tak se me vzdy jen otaceli oci u pokladny kdyz jsem postupne pocital co jsem jiz vse nakoupil a co teprve jeste kupovat budu :-D.. No co uz..

Jakmle jsem vse sestavil, tak jsem mel zprvu polozen box na pc stolku z ikeii, a nez jsem se odhodlal zrealizovat polici tak nejaka chvile ubehla.. police byla kupodivu snad tezsi nez samotny box :-D.. Koupil jsem 4 pevny L-ka. A polici pridelal.. ve dvou lidech (s kamosem) jsme teda meli co delat abychom to tam nejak opatrne a v poradku dostali..
Bohuzel jak to bylo dluhe tak se ta police prohybala.. tak jsem to jeste vcera upgradoval vetsim stredovym L-kem i s oporou.. a uz je to vcajku :)

Sani jsem mel jen pasivni diru s mrizkou.. ale teplota v boxe byla kolem 29-30 stupnu.. mel jsem puvodne ventilator klasicky trubkovy vk 125 s tahem 160 m3/h , ale rozhodl jsem se investovat a koupit TT125 - 220-280 m3/h.

Teplota se ale hla max o jeden stupen.. Pred trema dny jsem kupil 3,5 m aluflexu 160mm, narval ji do diry a natahl k futrum, k zemi.. a co se stalo, to nejlepsi co jsem jen mohl cekat.. teplota v boxe sla na 24-25 stupnu..

Tak a ted teda slibene foto(snad se me to tam podari nahrat ve zminenem poradi):
1) nakres boxu ve sketchupu s kotama
2) kostra boxu z harnolu spojena L-kama a vrutama
3) detajl spoje
4) jiz hotovy box - predek - dole v pravo pritah..
5) box - leva strana - vrsek (odtah)
6) elektroinstalace
7) vzduchotechnika - sonoflex + TT 125 - 220-280 m3/h
8) box jiz na polici
9) aluflex natazen dolu

Pro dnesek vse.. Pokracovani priste.
p3check
No tak koukam ze asi fakt nahraju jen jednu fotku k prispevku,.. vite nekdo proc? Je to tim ze jsem novacek? Diky za info.. valim ted na obed.. pak budu pokracovat v nahravani asi co prispevek to fotka?
p3check
Tak a prikladame detail spoje pomoci vingliku jsem to spojoval.. 4 vruty na jeden vyngl plus v kazdem rohu jsou dva dlouhy vruty.. Vzdy ve smeru venkovni strany do hranolu co je pripojen vynglem..
p3check
Tak tady uz je ukazka hotoveho boxu.. Zadne dalsi mezikroky jsem bohuzel nevyfotil..
p3check
Levy horni roh boxu s vyvodem vzduchu z boxu volne do prostoru kumbalu.. Vystup z mrizky je skosen pod uhlem cca 45 stupnu a je nasmerovano smerem dolu..
p3check
Tak tady je ukazka elektro instalace.. Mame tu jednu skrin s jisticem a jednu dvojzasuvku.. V jedne zasuvce digitalni casovac, v druhe rozdvojka, kde je zapojen ventilator a v druhe je prodluzka, ktera vede dolu, kde pak budu moci zapojit ofuk a zvlhcovacku.. Tady na teto fotce jde videt ze jsem cely box vystlal jeste 1cm tlustym polistyrenem, ktery je nalepen z vnitrni strany na sololak.. Na nej je pak nalepena oboustrankou folie koupena v hornbachu nebo bauhausu.. Oznaceni je jutafol reflex n150 siroka 1.5m a delka 1m stoji 32.5. No doufam ze bude stacit jako nahrada za diamantovou ci jinou folii z gshopu..
p3check
Tak tady mame foto vzduchotechniky.. musim koupit ductape a zalepit to aby to vypadalo pekne... je to stazene tema plechovyma pakama.. a jeste me tam chybi pachac.. ten dokupim pozdeji..

Jen takova otazecka:
Utisi trochu ten pachac ten ventilator? :)

Ventilator jsem dal jiz tt125.. s moznosti prepnout mezi 220 nebo 280 m3/h.. Bohuzel tam neni prepinac.. musi se rozdelat a predelat fazovy kabel do diry L2 ktera znaci vetsi otacky.. zatim mam na mensi rychlost..

Uchyceny je zatim tak ze vysi na retezu .. casem snad vymyslim lepsi zpusob uchyceni.. asi si tam dam desticku a na ni to navrtam.. (Budu si muset zase pujcit vrtacku :)
p3check
Tak a bilizime se k zaveru.. Ted je box jiz na polici, jiz ze stredovou oporou, takze se neprohyba a aluflex je natazen dolu k zemi..
p3check
Tak a tady mame foto aluflexu a kumbalu :)
p3check
No a nyni muzu psat o tom co se bude vevnitr pestovat.. Bonsaje :) Kamos ma ve skleniku mega ker odrudy TUTANKHAMON (tutanchamon), ma to od pyramid seeds. (nevi jestli to je feminizovane nebo ne..) a ja jsem se rozhodl si od nej udelat rizky nez mu to zacne kvest..

Rizky byli narezany v nedelu 7.8.11.. v gshopu jsem se dozvedel ze jich mam udelat pry aspon 30 aby se to chytlo aspon 6.. udelal jsem jich 16, a dale me bylo receno ze byse to nemelo delat z fem. kytek.. ze to muze hermafrodit atd.. ale tak sem se rozhodl ze TUTANKHAMONovi budu verit a zkusim ho vypestovat indoor..

Jak jseme rizky urizly pod 45stupnu.. odrizli vetyvku nad tim a pak jsem sestrihl ty spodni listy ci list kdyz tam byla jedna vetyvka.. Trochu jsem skalpelem prejel na plocho po konci stonku jak kdybych chtel ostrouhat mrkev.. ale jemne ;) vidiel jsem to na videu z floweryfield... supl do stimulaxu gelu .. jen ponoril konec a vytahl a dal do RW kostek ktery byly namoceny ve vode s ph 5.3 .. Bohuzel jsem je teda nemel predmocene 24hodin predem..

Do parnicku jsem dal na spod perlit.. jak me bylo doporuceno v gshopu a pak jsem je tam naskladal.. je to teda hodne zachumlany.. jeden rizek za druhym.. mozna jme je udelaly asi moc velky zbytecne.. no ale co uz..

No jak byl cas tak jsem je strikal destlkou a prikyval jsem je vykem od parniku.. No a v utery dosla zvlhcovacka tak jsem odpoledne vyko z parniku oddelal a zapojil ji.. na zvlhcovace jsem nastavil 80% a tak vali na plny vykon.. jakmile dosahne hodnoty tak se zastavy..

Kazdopadne je tam chvilema pekna mlha.. viz foto co pridam v tomto postu..
p3check
Vcera jsem prysel dom a jelikoz mame garzonku a kumbal kde je box je mistnustka z te hlavni velke mistnosti.. tak se me zdalo ze tam byla normalne mlha vsude :-D vlhkost asi taky solidni tak 70 procent kdyz jsem to pak meril.. no nechal jsem pootevrene dvere jako predtim nez jsem nemel vyresene to sani a kdyz tam zvlhcovacka jeste nebyla a tak se vse to vlhko vyfoukalo ven.. No tak sem musel vetrat.. Stahl jsem zvlhcovacku na 75 procent a dnes jsem nechal dvere jen malinko pootevrene tak uvidime jak dnes dorazim z prace..
p3check
Kazdopadne na prvnim prorostlem rizku mam jakoby spaleny vrsek.. viz foto.. nevim cim by to mohlo byt, takze kdyby nekdo vedel radu.. budu rad.. Zatim svitim 4x 18w zarivkove trubice 60cm.. 18/6
p3check
A tady detajl prvnich korinku :)
p3check
Tak a na jednom rizku se me udelaly tri takove zluto hnede skvnky na jednom listu.. taky nevim jestli to mam nejak resit nebo se na to vykaslat.. Foto pripojuji zde.. a chci se zeptat jestli s presazenim do malych kvetniku pro zakoreneni mam pockat az bude vic rizku vylezlejch nebo ten co je vyfocen vyse uz presadit? A na zbytek pockat?

No a jeste me ty spodni listy co sou zastrizene zacinaji zloutnout.. na tom detajlu to jde taky videt..
Diky..
p3check
Jinak osvetleni planuji na rust jetou CFL 200w Naturelite 6400k. V pondeli by me mela dojit.. no a na kvet mam jiz doma koupenou starsi CFL 200w Plug and Grow. Ted ty rizky mam pod 4x18w 60cm zarivkama..

Dvere jsem vcera vecer a dnes nechal jiz pootevrene jen malinko.. myslim si ze ten pritah si to veme z mistnosti hlavni.. a vlhkost by mela snad min unikat ven.. Uvidime dneska co me ceka a nemine :-D

Takze timto koncim muj 20 prispevek.. A snad se nekdo ozve, poradi atd.. planuji zde tento muj prvni grow popsat a zdokumentovat.. Hlavne plno veci nevim, tak budu rad za kazdou radu..
p3check
Zdravim, vikend byla dovolena a moc alkoholu :-D, takze ted pisu zpetne report ze ctvrtku a patku. Ve ctvrtek jsem se rozhodl vytahnout detatka z boxu a zkontrolovat poradne jak to koreni.. co jsem si myslel ze den predtim byl prorostly jen jeden..

Objevil jsem ze jich bylo prorostlych dohromady 10 coz jsem necekal.. Jeden byl teda uplne extreme :-D tak jsem si ho popsal na kvetinac abych videl jestli bude na tom treba nejak lepe dobudoucna.. Jakmile jsem presazel, tak jsem zalil kazdy kvetinac 40ml vody, protoze si pamatuji jak vsude varuji pred prelitim.. nechtel jsem to nejak prelit.. voda mela ph 5.9 a ec 0,42.

ve vode neni zadna hnojka.. ani nic.. jen odstata prefiltrovana voda.. se snizenym ph - pro grow.. na danou hodnotu..
p3check
V patek jsem zajel do gshopu pro korenovej stimulator od AH. Pak jsem ho i aplikoval ze jsem nalil do kazdeho kvetinace asi 50ml vody o stejnem ph a ec jako ve ctvrtek + ten kor. stimulator... jeste jsem dal trochu stimulatoru do postrikovace a klony postrikal..

Jelikoz jsem se planoval odjet na vikend pryc.. od patku odpoledne do nedele odpoledne tak jsem si napustil plnou nadobu do zvlhcovacky.. ale blbec jsem ji zapomel zapnout.. takze rizky, ktery jeste nebyly zakoreneny co zustaly jen v rw tak me oschly a listy jim uplne povadly.. takze sem ze zbyvajicich sesti dnes zachranil 3 ktere jsem i dnes presadil.. uvidime jestli se chytnou jeste.. ale stejne budu vybyrat asi 5 nejlepsich kousku a ty se pokusim nejak vypestnout..

Ze zbyvajicima rizkama jeste nevim co.. zabit se me je nechce :-D
p3check
Jeste posilam foto jak to vypada presazeno z toho ctvrtka.. v patek jsem nic nefotil a dnes nemam fotak, takze foto udelam zitra..

Dnes jsem krom zachraneni trech rizku a presazeni z rw do kvetniku dale jen kontroloval jak to vypada ty kvetinacky .. a dival jsem se zespoda.. a byl sem prekvapenej ze uz vidim u direk v kvetinacich ve spod ze tam jsou korinky.. pekne to vali :-D. Nevim jestli to tak podporil ten stimulator nebo to je normalni ..?
Dnes jsem ale jeste nezalival.. zdala se me puda jeste dost vlhka.. zitra zapojim cfl 200w a uvidime :-D

A ted OTAZKA.. jak dlouho ma byt kytky v malich kvetinacich nez je mam presadit do 6.5 litrovych?

A kdy zacit s hnojenim? Presazoval jsem do substratu biobizz - light mix s ec 1.2 .. zatim planuju prvni tyden asi jen davat korenovej stimulator s upravenou vodou.. a po tydnu zacnu pridavat hnojky, enzimy, booster. vse pojedu od atami krom toho stimulatoru od AH.. Planuji zacit na ec tak 1.2 pro ten zacatek? Pak postupne navysovat? Uvidime.. zkusim jeste spis neco procist o hnojeni..
p3check
Jeste prosim o radu kdy zastipnout? Mam to jeste chvilu nechat a az za par dni to poprve zastipnoutt? Nebo to mam rovnou zastipnout? Diky
kvůli zaštipování atp bych ti doporučil přečíst si http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49013 jinak dost povedenej scrog je http://grower.cz/forum/showthread.p...4974#post64974.
Snad se ti těch tvejch vysněnejch 100g povede :)
Darkness
Nevím přesně jestli máš v té alu rouře co je na zemi odtah nebo přítah... Ale jestli přítah, tak pozor, ja měl s přítahem od podlahy vždycky problémy s prachem. Box ho nasával a na kytkách dělal ostudu. Nejvíc to jde poznat až jsou kytky větší, nebo v květu, mají na listech takový háčky a chloupky a za ty se ten prach dobře zachytává. Vypadali jako zasněžený.

A ještě mám jeden dotaz. Když máš odtah přes 200m3, proč máš jen 200W usporku? S takovou ventilací můžes rožnout i 400W HPS... nebo ne? Mimochodem, zkoušel jsem grow pod 200W red usporkou i 150W HPS a ten sodík topil stejně, nebo míň. Protože balast měl mimo box, zatímco usporky maj balast vestavěněj a ohřívá vzduch v boxu a ne málo. Když jsem ji měl horizontálně ve stínidle hobby topil jak prase. Řekl bych, že usporky jsou nejlepší na vertical grow, už kvůli velké ploše vyzařování oproti HPS.

Chystám v hlavě další grow v boxu cca 70x70x180 a rozmýšlím, jestli 200W red usporka ve vertikalu (kde zároveň dosáhnu nejlepšího odvodu tepla od balastu, kterej nebude dál ohřívat vzduch v boxe), nebo na květ rožnout 250W HPS aspoň... Ale k tomu by se vázal i nový venťas, asi TT100. Vždycky jedu s 160m3 pacháčem, to je samozřejmost.
p3check
Cau, Po delsi dobe se ozyvam.. nebyl vubec cas sem prispivat.. radeji jsem se venoval holkam..

no na zemi je pritah, a doma je celkem cisto a tak snad to bude v pohode.. navic je to celkem delka vzhuru az do boxu tak si myslim ze to nebude tak hrozny..

Co se tyce toho tahu, tak jelikoz tam mam ted usporku 200w a navrchu u topu kytek je teplota treba 31 stupnu si nemyslim ze bych vetsi wataz zvladl.. navic se musim krotit se spotrebou ;) No a jelikoz nemam odtah nikam ven.. jen se to vraci do toho kumbalu tak je to s teplotou u me horsi..

Jinak jsem namontoval i pachac jelikoz to zacalo uz byt citit :), ale nevim jestli to je zvlhcovackou.. ale proste v byte to jde furt trochu citit .. a to nejsem jeste na kvetu..

Prikladam foto pachace ;)
p3check
Jeste zasilam foto vybavicky hnojek atd :)
p3check
Foto z 22.8.11 - namontovano svetlo 200w elektrox CFL - grow spektrum . Takze odednesniho dne pocitam rust 1.den pod cfl
p3check
Tak tady je mame 24.8. vyskladany na stolecku..
3. den rustu pod cfl
p3check
No po tydnu rustu se me nezdaly tecky na listech.. rikal jsem si ze jsem to pokropil parkrat za svetla a ze se tam vyaplily tecky.. ale pak koukam po foru a stejnej priznak jsem objevil u svilusek... kouknu na spod listu a pochodovali tam jak o zavod :(, zabehl jsem do gshopu , koupil postrik tusim od neudeorfu.. asi za 250kc.. posplichal jsem je radne ze spod listu a z vrchu a snad bude klid.. po tydnu tedy v utery tento tyden jsem postrik jeste zopakoval jak me bylo doporuceno.. ale zda se ze svilusky umreli.. ;)
p3check
Co se tyce hnojiva tak jsem zkousel pridavat mensi mnozstvi hnojek, s prvu ec 0.67 pak 0.8 nakonec 1.3.. bohuzel jsem teda hnojky zacinal davat kazdou zalivkou a kytky se me podarilo spalit :( No a nebo je moznost ze u posledni zalivky me nejak uteklo ph na hodnotu 5.4.
no tak jsem ve ctvrtek vybral 6 nejhezcich holek, a mel jsem 4 litry odstate vody, tak jsem upravil ph na 5.9 a 6 kvetinacu prolil tema 4l vody.. takze kazdej z litrovejch kvetniku sem nechal nekolikrat prokapat ve sprchaci.. pak jsem vzal 6.5 l kvetniky dal do nich biobizz all mix s ec 2.2 tusim a presadil je tam.. Dale jsem je nezalival.. aby to nebylo podmaceny a aby okolni hlina vysala prebytecnou vlhkost s prolivani.. to bylo 11. den pod cfl na rustu... No a tyden jsem ted zalival jen vodou s ph 5.9 + enzimy a root stimulator.. odstatou vodu mam nekde okolo ec 0.5.. Pridavam foto na ktere je videt jak byli listy spalene.. zacali me po krajich a na koncich zloutnout.. Foto je ze vcerejska .. takze tyden po presazeni do velkych kvetinacu..
p3check
No a tady foto 6. krasavic 17. den pod cfl.. respektive sem cfl montoval az pondeli odpoledne takze spise 16,5 den :) Pro srovnani velikosti jsem hodil pullitrovku od coly..
p3check
Tak a tady jeste z vetsiho uhlu.. Myslim si ze se to pekne rozvetvuje.. jiz jsem po druhe zastipl a asi uz zastipavat nebudu... Zda se me za je ten rust ale trochu zabrzdenej tema sviluskama a tim prehnojenim :( No kazdopadne vcera jsem si delal zalivku. a zkusil jsem tam dat polovicni davku hnojek s boostrem. ec odstate vody jak jsem rikal mam 0.5, a hnojkama to stouplo na 1.0 takze si myslim ze po tom tydnu zalevani cistou vodou s enzimy by to snad nemelo nic udelat.. Kazdopadne ted nevim jestli vubec ty hnojky pokouset.. ale zase si rikam kdyz mam koupenej ten booster na rust tak ze bych aspon ten mel davat, ale vubec nevim jestli kazdou zalivku nebo jen treba kazdou druho nebo treti? Stejne se tu moc odpovedi nedovim.. ;)
p3check
Jeste na porovnani , jsem to chtel vlozit driv ale nejak me vypadlo.. aspon budou fota pod sebou a bude videt rozdil .. tohle je focene 1.9.11 , takze to je ten 11. den jak to bylo presazeno do vetsich kvetinacu. A vyse je foto z 17. dne.. takze 6 denni narust. Poradi kytek je ale trochu jinaci. Obcas je trochu prohodim.. treba kytka na teto foto co je v levo blize u nas..(asi nejpovedenejsi holka) je na foto vyse v pravo vzadu.. Rikam si ze ty mensi vzrusty necham spis uprostred pod sluncem , snad trochu diky vice svetlu nazenou vysku?
p3check
No ja jsem tak trochu spisovatel na nic.. pisu tady plno veci a dotazku na ktery me stejne asi nikdo neodpovi.. ale alespon nejake slovo do diskuze prosim.. U tech 200w clf.. pojedu i na kvet cfl 200w ale plug and grow misto elektrox.. kdy to mam prepnout, aby to bylo idealni? Rikal jsem si ze tak za 4 dny bych to dal na kvet? Ale neni to moc brzo jeste? Uvidime jak se vytahnout.. pak jsem dam kazdopadne treba v pondeli foto jak slapou..

Puvodne jsem chtel jet scrog, ale par lidi me od toho odradilo na prvni grow.. Tak jsem je jen parkrat zastipl a necham asi uz bez zatipovani at valijou... Jakmile se prepne tak uz by se nemelo zastipovat ze?
koles
Asi bych je držel nižší, protože ty CFLka toho moc neprosvítí. Scrog neni v tomhle případě špatnej nápad - mělo by to výhodu v tom, že bys dostal všechny vrcholky plus mínus do jedný roviny (lampa by pak byla poměrně nízko a stejně daleko od porostu), kde by využívaly nejvyšší intenzitu světla. Zaštípnutý to už máš, což je obvykle předpoklad pro ten scrog.. Jo a po přepnutí se už většinou nezaštipuje. Co se týče výšky... no nechal bych je možná ještě popojét, aby se i ty nejnižší větve dostaly na úroveň ostatních vrcholků a kytky vyplnily celý pěstební prostor (pokud to genetika umožňuje)..
p3check
Tak po delsi odmlce opet doplnim nejake fotky ;)
Jinak prepnul jsem v pondeli 19.9.11 po 4 tydnech rustu tusim pod CFL..

Foto co prikladam je z 22.9. takze 3 den po prepnuti.. tohle je jeden z nelepsich keriku.. Jelikoz jsem resil problem s tema listama.. v Gshopu to zkoumali borci pod mikroskopem, ale sami nevedeli.. radeji pro jistotu me doporucili kuprikol proti plisni... kdyby to nejaka byla a tak sou nektery listy jeste flekaty od toho postriku.. ale to uz je tak neceli dva tydny po postriku..

jeste jsem kupil rybi emulzi od plagronu kterou me v Gshopu doporucili.. abych to napral zivinama kdyby jich bylo malo.. a zda se me ze to po tom pomohlo a kytky zacali byt vitalnejsi..
p3check
Foto vsech krasotinek z 3 dne po prepnuti na kvet
p3check
Tak a prikladam fota foceny vcera. To je 16 .dni po prepnuti. Mam dojem ze se jedna o stejnou kyti jako obfoto vyse.. uz se zacinaj delat palicky :)
p3check
A zase vsech 6 po hromade.. ikdyz ta jedna holka je uplne mrzak o proti ostatnim.. je vzadu uprostred.. a je to mozna dobre .. protoze kdyby to byl taky ker tak je to moc zarostle a neprosvitilio by se to..
p3check
A tady prosim o radu.. zacinaji mi na nekterych kytkach zesvetlavat listy.. tady to jde videt.. posledni dve zalivky jsem jel s hnojkama na EC 1.7 .. vcera jsem koupil konecne i booster na kvet od atami.. a zkusil jsem zahnojit na ec 2.0 jestli se vzpomatuji nebo nee.. myslim si ze maj totiz neceho nedostatek.. jestli se s tim nekdo z vas setkal tak prosim napiste.. Diky
p3check
Zalivam tak 2x do tydna.. nez ty 6.5 litrovy kvetinace proschnou tak je to tak 3-4 dny..
shyk
máš to dobře vykucené chce to další příspěvek budu dál sledovat
Syrusak
je to pekne pls ak smiem. Postaci ak dam do srine Led lampu co ma vstavane ventilatori? pise ze to cirkuluje vzduch a do skrine by som sprabil dieru utesnil trupku a namontoval pachovy filter. pomohla by aj vodna filtracia? to znamena ze do skrine sa bude nasavat vzduch ale zo skrine sa nebude odsavat bude unikat sam tlakom cez filter a vodu.
Evildick
Ja jdu Tvorit :D
p3check
Syrusak, moc jsem to nepochopil.. ale co se tyce pachace, tak urcite budes potrebovat extra vetrak co ti to pres ten pachac protlaci.. ja mel puvodne trubkovej.. ale byl slabej a netahl me dostatek vzduchu tak jsem musel poridit TT.. Jinak kdybysi tam nemel ten vetrak za pachacem co to bude tlacit ven tak ti ten pachac nebude funogvat.. podtlakem to musi sat vsechen vzduch z bozu ven..
p3check
kazdopadne jdu udelat zpetne reportik ;) zacnu asi takhle.. celkem se to posralo.. nevim presne cim to bylo.. kazdopadne kytky zacaly cele zdechat.. Listy me zacali vsechny delat to co posilam na fotce z 13.10.2011
p3check
Pohled do skrine z 13.10.
p3check
21.10. uz to vypada dost bidne.. vsechny listy zacali umirat... foto svedci za vse.. rust palic se hodne spomalil az zastavil...
p3check
3.11.2011 , zaciname flushing. uz predtim ale holky dostavaly jen vodu s enzimama, a myslim ze sem tam mel jeste trochu bloom stimulatoru od atami.. do bloomasticu jsem se vyprdl investovat kdyz se to tak posralo..
p3check
Detajlnejsi zaber na palicky z 3.11.
p3check
7.11. jsem holkam ostrihal vsechny skarede umirajici listy..
p3check
9.11. z mobilu
p3check
13.11. prisla kosa, a hola, takovou kytku bych nekdy od nekoho rad dostal :-D , Je to slabsi.. palky jsou mensi .. hoky maj presne 8 tejdnu na kvetove fazy. Takze podle pyramidseeds se tutanchamon ma sklizet v 8tejdu.. flushing 10 dnis.. nalil jsem do tech 6 kvetniku vzdycky 20l vody s ph 6.1 .. dohromady za tech deset dni jsem vylyl myslim 6 tech kanystru.. takze 6krat prolito.. Tady ta foto je z mobilu, v zapeti posilam dalsi foto z fotaku o den opozdenou ale..
p3check
a uz vysijou holky... nemel jsem provazek tak me mlada darovala ruzovou tkanicku pro slecny.. :-D . Zavazal jsem jim boty a povesil hlavama dolu :) Tohle uz den vysijou ve skrini.. kde uz bezi jen ventilace.. Dnes jsem ale kontroloval a zda se me ze to celkem rychle vysycha a ze neni skoro nic moc citit.. tak jsem ventilaci vypl rano a zkusim je nechat doschnout jen tak.. muj odhad je ze by tam mohlo byt 30g .. coz je dost malo.. na prvni grow uvidime jaky bude vysledek.. Kazdopadne tri rizky co se nevesly do srkine jsem mel venku.. sklidil driv nedozrale .. a to uz je i uschle a velice kvalitni zbozi.. zhuluje to jak das.. tak jsem zvedavej co tento indoorovej first grow.
p3check
Nevim co jsem mohl posrat.. . jednak me to napadly ty svilusky.. potom se me tam zacali v substratu objevovat asi molice.. bylo jich tam dost.. tak jsem koupil zlute stitky a trochu se vychytaly.. no ty tri rizky co jsem dal ven, pak celkem rostly pekne.. palky byly vetsi jak ve skrini.. a vubec neumiraly.. a to jsem jim skoro vubec nehnojil.. snad dvakrat za celou dobu.. babicka poslusne zalivala :-D. Je mozny ze jsem tomu doma moc hnojil.. dalsi moznost je ze ta matka z ktere jsem delal rizky byla od kamose a ten ji mel venku ve skleniku a byla zvykla na destovku.. nevim jestli ta kytka to pak muze tak tezce brat ten prechod? Priste vezmu genetiku od nekoho z fora a uvidime..
Klamath
to vypada jak prehnojeny.... jinak nevim, me se stalo to samy kdyz sem v bublaku jednu kytku presolil fakt hodne


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma