Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Pohromovy ostré věci:-) - Klikni zde pro originální téma
Pohroma
Zdravim, tak bych vam rad predstavil svuj palivy projekt. Konecne jsem zacal pestovat neco uzitecnyho a ne porad tu travku:-))
Mamm tam x odrud papricek, ovsem se mi to fest pomichalo, tak netusim, co je co... Snad to casem pujde poznat a nekdo mi pomuze s identifikaci odrud..

Tak dost uz a nejaky fotecky:
Pohroma
Tak a dalsi fotecky:
Stoned_r41d3r
Pěkný pálky. K +. Muhehehe

Rozepiš se čím hnojíš, používáš nějaký bůstry, pochcaný hřebíky, tantru, nebo nějaký specifický techniky?

Kolik máš EC zálivky?
Pohroma
Hehhee, hnoojim guanem, co bylo zapracovany do zeme + zalivka kurincema, ale asi poridim nejaky hnojky. Premyslim, jestli Metropy, bo Biobizz, popripade B cuzz. Jeste si to necham projit hlavou, jinak eccko asi nepresvihne 2,0 a pHcko se snazim udrzovat kolem 6,2-6,5 ......
Zdarec,vypada to bombove.Me uz nejaky papriky zacinaji nahazovat kvety a to sou o dost mensi,nez ty tvoje.co u tebe?jeste nekvetou?prvni faze kvetu mi vzdycky opada,nebo je olamu sam,protoze se podle mne kytka zbytecne vysiluje a nechavam az druhou,treti vlnu,kdy je kvetu o poznani vic.pises ph 6,2-6,5.to davas ze zvyku z dob davcno minulych :-) nebo to nje ideal ph pro chilli?ja nekde slysel,ze jim vyhovuje ph7,ale nijak jsem to neoveroval.jinak to vypada na dost monstrozni sklizen.co s tim budes delat?to nesezeres za rok ani za nic.ja mam takovej malej sen udelat si z chilli papricek obrovskej venec na zed cca z 4000 paprik,ale nevim,jestli se mi takova sklizen postesti.hnojim to Bcuzzama za oknem a venku kons.hnojem.na kvet samo pkcko.par kousku mam v kokosu a neco v rockwoolu,tak uvidim,jak jim vyhovuje hydro,jestli bude nejakej rozdil.ale nic jsem si o pestovani nezjistoval a vim uplny prd,takze si budu muset procist nejaky linky.s rozpoznanim mam stejnej problem,vsechno je pomichany,ale jsou tam dost velky rozdily ve stavbe a zbarveni listu.dokonce mam jedno fialovy pheno :-).krasne do fialova zabarveny listy.mno uvidime.pestu zdar.
pitko
Tak nech ti to paaaaali Hombre :frog: Inak Naga-Jolokiu mam na balkone, neda sa im odolat , tie chili su skratka ...de puta madre :-)
Pohroma
Tak nam to trosku poporostlo: Neco jiz zacina kvest (jsem zvedavy na ty s tim fialovym kvetem) a nekde se uz delaji male papricky, Jsou tam obrovske rozdily ve vysce, neco je kolem 50 cm a neco ma 15-20 cisel...
Takze jsem zvedavy na vysledka:-)) Muhehhe
Jinak tedka dostanou davku hnojek, premyslim, co jim dam, jestli guanokalong, bo si od kamika odleju kousek metropu... Uvidim, ale zatim se tvari, ze jim nic nechybi. Holt ten dobre ulezely kompost dela svoje...
Pohroma
A ten slibeny zarodek palivky:-))
Pohroma
Tak mili priznivci palivych ust a riti, dalsi update, nekde uz rostou maly papricky, a nekde to ani nekvete.. tak se uvidi. No a nastehovaly se mi do chilliovniku vosy, tak to aspon budou hlidat:-))
Tak nejaky fota, mam z toho radost, a uz ted premyslim, co s tou hromadou chilli budu delat...
Pohroma
taak a dalsi fota + vosi hnizdecko:-))
Pohroma
Tak nam to trosku poporostlo, nekde uz to cervene, jinde zatim neni ani papricka, vsak posudte sami:-))
Pohroma
Tak a vosy a jeste nejaky fota:
Pohroma
A na zaver:
Pohroma
Toz opet neco noveho. O vikendu probehla kostovacka papricek, nektery jsou vostry jak cert a nektery jsou docela prijemny. Toz nejaky fota a kdyby jste nahodou nekdo vedel, co je co zac, tak se nevahejte podelit o znalosti.
Mejte se pekne bando:-))
Pohroma
Noo a ty zeleny protahly jsou zatim vitezove v palivosti.
jestedman
pěkná jungle strécu

ta dlouhá zelená by mohla být cayenne nech jí čas vybarvit se. mě za oknem dozrávají i několik měsíců
Pohroma
Tak uz nam to plodi. Mam radost, ale ta dzungle je vostra:-))
Pohroma
Nevite nekdoi nahodou prosimvas jak se jemnuje ta divna jakoby "zvoneckova" paprika??
No a ulovek nasi kocici smecky. Docela peknej krecek:-)))
jestedman
možná
http://www.reimerseeds.com/christma...ot-peppers.aspx
Pohroma
Tak zacina to fest zrat, neco teda teprve nahazuje zeleny plody, ale snad to stihne vsechno dozrat. Dost kecu a nejaky fota:
MK72
Ahoj, pekny modely to jsou.
Zajima me co s tim vsim delas? ta otazka tu padla uz na zacatku.
Mam tak polovinu rostlin, nebo tretinu, a nevim co s tim :)
A zajimalo by me, co je to na te uplne posledni fotce.
Me se to taky pomichalo, tak pet modelu vim a tohle vypada na ty papricky co rychle dozrajou a pak se samy ulamujou od stopky, myslim si, ze je to chili tabasco, ale kdovi :)
MK
olej,cesnek,sul a chilli.rozmixovat a totalne rozvarit,dokud se nevypari vsechna voda.mas nadhernou chilli pastu,kterou muzes skladovat v lednicce ....no hodne dlouho.
bull
To poslední mam taky a melo by to bejt Chinesse chilli pot. U mě vypadají stejně, předevčírem jsem sněd půlku tý nejzralejší a zas tak to nepálilo, dalo se v klidu sníst. Loni měl tenhle druh 2 x takový plody, pěstoval to známej a i ty 2 papričky co jsem dostal od někoho jinýho jako Chinesse chilli pot byly větší, z jejich semínek pěstuju... Taky rostlinky byly menší, než mam letos já a bylo na nich 1/4 plodů..
Tak nevim, bohužel jsem bez foťáku, ale vypadá to stejně...
Pohroma
Toz uz probehla prvni vlna sklizne, Ty papriky, jak na nich rostly ty zlute jsem rovnou uz i vytrhal, at ty ostatni co jeste dozravaji maji vice mista. Noo prekvapilo me, kolik teho je...

Benji, diky za recept.. neco podobneho mam v planu....

Bull: Noo tak kdyztak muzeme nejaky seminka pomenit...

Ta velka kulata cervena skorem nepali... je to taka papricka i pro lidi, co nemsi moc extra palive...

Ty protahle , to uz je jina liga:-)))

No a ty zluty ( seminka mam od jiz zesnule moji babicky) to je ciry ZLO:-)) po nich jsem mel pocit, ze se mi udela dira v jazyku.

No a nasel jsem tam 2 malinky kyticky asi Habaner... Ty pali fest... pristi rok jich mam v planu zasadit vic ale musim to nejak naplanovat a nesadit uz tak na husto... bo je to dzungle jako svine:-))
Pohroma
jeste cosik:
Pohroma
Tak dneska probehla takrka finalni sklizen paprik, na fotkach je postupne videt cely plny foliak, pak nejaky papriky, muj kocici pomocnik, vysledek, jak to vypada po protrhani ve foliaku(zustalo tam par kytek na dozrani a Habanero orange a habanero red na presazeni do baraku, aby na jare byla velka kytka, bo habanera me opravdu zaujaly, jsou to echtovne palivy papricky, ktery jsou skvely do jidel....) No a zaber kolik toho je sklizeno, pres vikend se to bude nejak zpracovavat, asik na nejaky chilli pasty... nafotim vam postup...
Tak kochejte se krasnyma paprikama:-))
Pohroma
...
Pohroma
Muheheh , dalsi ostra vec z moji dilnicky:-))
Pohroma
....
bull
Ty teda jedeš, draku :) U těchto ruček se mi líbí, ža jako zbraň se dá použít celá ručka bez nutnosti uchopit nůž jinak.. Špička parohu kouká dole z dlaně, navíc to je prakticky nerozbitný. Takový "trknutí" musí bejt nepříjemný :)
Dělal jsem podobnou konstrukci, stejná velikost parohu i stejný zahnutí vzadu. Měl jsem to z losa. Dost jsem s tim bouchal, do různých materiálů a na to lepidlo neni stavěný, takže se mi to rozlepilo ale ten kolíček to drží..
Vrtá se to pěkně blbě, co?? Parůžek si jen tak rovně do svěráku nedáš :) Já jsem dělal ještě zajišťovací kolíček cca v polovině - ale nějakym záhadnym způsobem se povedlo.. A ten smrádek z parůžku, co?? :)
Jinak ten nůž po chilli už ani nemusíš brousit, ostrej bude až až :)
A co nějaký pouzdra ?? To je moje velká slabina, ale bez pouzdra je nůž polovičním nožem, aspoň pro mě... Tak zatim!

PS: trocha kritiky... kdyby jsi měl tu pásovku, krásně si čelo parohu zarovnáš do roviny (sežere to 2 pásy a smradu bude jak v kafilerii). Případně by bývalo stačilo naznačit si "rovinu" a srovnat to na hrubo rašplí. Taky by pomohlo vložit zkosenou vložku do záštity, srovnala by se ta křivost a neujelo by to tolik po stažení při lepení.. Srovnat to čelo parohu do roviny je umění, nejlepší je to říznout z první (to se hezky řiká i poslouchá :) )
Můj postup je většinou takový, že si nechám klidně 5mm materiálu navíc a pak to třeba 2 hodiny ubírám, pokud se snažim rovnou o přesnost, většinou to ujede a jsem v mínusu..
Pohroma
Tak, dneska jsem se presvedcil o ostrosti svych vytvoru:-)) Tady tim kudlem jsem si pekne svihl prst chvilinku po tom, co jsem dodelal rucku, asi ma chut na maso a krev:-)) Ma 130 mm dloho cepel, rucku 120 mm a ve hrbete ma 4 mm.
Pohroma
Noo a aby to nebylo uplne OT, tak tady jeste jeden obrazek, jak mi rostou habanerka a mochyne v praci, tedka jsem na ne nainstaloval 250W MHcko predtim zivorily pod 125CFLkou ... ale zily. Ta mensi v pravem dolnim rohu ma nasazeny na 2 plody a kvete. Ta druha taky kvete a jsem zvedav, kdy tez nasadi nejaky plod.
citex
zdarec chtel bych se zeptat jak svitis na ty chilly ted zkousim taky ve skrini a davem 18/6 a rostou zatim v klidu.dikec
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od citex
zdarec chtel bych se zeptat jak svitis na ty chilly ted zkousim taky ve skrini a davem 18/6 a rostou zatim v klidu.dikec


JJ tez jedu na 18/6 a i to plodí...

Jinak nějaký progress jde vidět...

Ta mala sa fialovýma listama je Black jamaican pearl, Ta maly plody jsou Habanerka... akorat nevim, jestli orange bo red, se ukaze.-)) A nějaky celkovy pohled na bednu.
masoquista
Chilli plodi i pod 24/0


na fotce jela pod usporkou ... pak 250W MH ... a ted 3.den 400W MH vse pri 24/0 a nakveta sama

bohuzel, nevim co je to za odrudu


[pokud OT staci MP a ja DEL.
kola666
Cau Pohroma , prosim ta co je to za rastlinu v prispevku 34 - 2 foto , dole v lavo ? Mam to doma uz roky a neviem co je to zač , celkom pekne to vonia inaač , hlavne mne vonia cela kuchyna ked stym zatrasiem :D myslim ze je to to iste ... diky ...... :rejp:
Pohroma
Tak nějaký update.
Habanerka uz fest plodí, dvě už dokonce začínají chytat barvu.
Ta malá s těma fialovo-černýma listama je Jamaican black pearl.
A pak ten úplně první keříček na první fotce je nějaká Havajska potvora:-))
Pohroma
Tady jeste ta černá perla slibovaná:-))



kola666 : Netuším co to je... ale máme z toho doma mega kytku.
Pohroma
Dneska rano, pri pravidelne udrzbe kytek v praci, jsem si vsiml, ze uz i to druhy Habanerko zacina plodit, ale ma tedy o poznani vetsi plody(respektive jeden) Tak uvidime, jak pekne dozraje:-))
MDe_
Koukam že v in papričky těm plodům moc nedávají ..
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Koukam že v in papričky těm plodům moc nedávají ..


Toz pokud bych jim vytvoril uplne idealni podminky, tak by to bylo asi jiny.... Ale mivam tu chladno pres noc, byly napadeny molicema, teprve nedavno jsem je zacal hnojit...
Toz uvidime, stejne pujdou na jare ven na zahradku pod slunicko, a tam se ukaze, jak statecne prezimovaly:-))
MK72
MaAm podobnou zkusenost, v interieru se jim v zime moc nechce, ale taky jsem jim nedal idealni podminky, byly za oknem a prisvecoval jsem jen 24W LED, rostlo to pomalu tak jsem to pokosil..., v lete to ale byla docela bush, okno je na jihozapad. Foliovnik je asi nejlepsi volba, z par kytek je uroda na cely rok :), uz mam nakliceno (Jolokia, Habanero a pak naopak hodne malo palive druhy) MK
Pohroma
Tak nejaky update po dlouhe dobe.
Pohroma
Tak a uz mi dozrava i nejaky habanerko pod lampou... Nejsou spatny a pali vcelku slusne.-)
Hnojím to ted GHE a davam tam cca. davku jako 3 tyden kvetu u konopi...
Zatím vypadají k svetu,. Na ty jolokie se tesim jak malej jarin, uz jsem si dlouho nespalil necim extra tlamu:-))
Pohroma
Tak a aby tady porad nebyly jen papriky, tak opet neco noveho ostreho z moji dilny:
Je to takej mensi kudlik akorat do ruky, asi mu budu rikat " Svačinář " :-))
Je ze stabilky, ve hrbetu ma 6 mm ke spicce se postupne ztencuje..., delka je 178 mm z toho 110 je rucka a 68mm cepel . Na rucce muj oblibeny textit.. Na to jak je to malinky, je to dost tezky, ale senzacne sedi v ruce a paradne se s nim pracuje... Tesim se do lesa k ohni, az s nim zkusim poradne zaprasit:-))
Pohroma
Tak a ještě jedna kudla z mojí dílny. Říkám jí Pomocník.Má docela dobrý penetrační vlastnosti při švihu:-)
Je z péroviny, ve hřbetu 5 mm,délka 195 mm, ostří 95 mm. Jednostraný výbrus, docela zajímavá věc:-))
Pohroma
Zdravíčko, tak další malá šikovná věc do kapsy. je to spíš takovy menší mestský EDC cko.... Délka 120 mm z toho 40 mm čepel a zbytek ručka. Tloušťka 5 mm jenostranej výbrus, leptaný asi 6 hodin ve fosforce....
A slibuju, že příště už nahodím papriky:-)
dokktor
tak tak to nakonec dopadlo, zrůda jedna? :D nejak se pak dohokáme na ty moje mrdečky. a myslíš že ohnem tu pásovinu na ten kukribowiják nebo si mám vymyslet zas nejaké ptákoviny pro kamoše na klíče? ;)
Pohroma
Zdarec, pásovinou myslíš ty péra ze staryho Forda? Noo kukribowiak leda vybrousit, ale v tom bych problém neviděl... Nebál bych se toho a klidně bych se pouštěl do větších akcí.-)
dokktor
no ta moja zahnutá zběsilost, co sem ti ukazoval v telefonu. to z toho péra narovno nedáš. toby se muselo ohnout aspon do mírného účka. jinak leda z velkého plátu a to by pak byly zbytečné ztráty na matriálu ;) šak se nejak dohokáme.
Pohroma
Tož opět nějaká aktualizace toho, jak se daří pohromovým ostrým věcem:-) Jeden ultimátní sekátor, celková délka je nějakých 470 mm, ručka má cca. 120-130mm a zbytek je ostří, tloušťka je necelych 9 mm ... Váhu nevím, to zvážím až s rukojetí. Zbývá zakalit a může sekat:-)

Noo a jedna paprika: Jamaican black pearl...... krásná na pohled, málo palivá na chuť... takže příští rok už u mě asi nebude....
Pohroma
Zdravím po dlouhé době opět papriky.
Black perarl už dozrává a červená, málo palivá, ale estetická rostlina.
Nějaky Jolokie, už krásně plodí už jsem měl tu čest ochutnat a musím říct, že je to trošku jiná liga pálivosti:-)) No a pak venkovní políčko paprik, letošní počasí jim dalo dost pokouřit, ale tož snad z teho něco bude:-)
Pohroma
A docela zajímavá paprika na té druhé fotágli, je taková chlupatá, nejdřív jsem si myslel, že to ani paprika není.. Sice tam byly popisky, ale ja starej bordelář je někde probordelil... Tak jestli by někdo věděl, sem s tím:-)
Pohroma
No a aby jste neřekli, že nic nedělám, tak tady ještě jedna kudla, co jsem dostrouhal přes prodlouženej víkend. Materiál 14 260 ČSN , tloušťka v hřbetu 5 mm , celková délka 210 mm , z toho čepel 100 mm . Měl jsem ho přes pátek/sobotu v lese a chytá krásnou patinku:-)
Foxx
Cau, ta tvoje "chlupata" paprika je Rocoto http://tinyurl.com/d8jxz2d


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma