Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
DRIP vs BUBBLER - Klikni zde pro originální téma
Czilum
Ahoj lidičky,dlouho se přu s kamarádem co je lepší a efektivnější,zda drip systém nebo bubbler.Předpokládejte,že nejste omezeni místem a můžete si postavit oba systémy.Který z těchto systému by jste si vybrali?Předem dík za odpovědi.
viridis
Moje odpoved na otazku, co bych si postavil, zni jednoznacne bubbler - jsem totiz velmi liny (a mam malo casu): na bublak, kdyz se vysperkuje, nemusim sahnout velmi dlouho. Kdyz jsem zkousel drip, co chvila bylo neco ucpany.
mičurin
ja si myslim ze bubler rozhodne neni varianta dripu jelikoz treba ja nemam zadny čerpadlo ale vzduchvani. Jinak mam stejnej nazor jako viridis, kdyz sou kyti vetsi tak na ne nemusim 14 dni vubec smatat - mam 50l bubler asi 40cm vysokej na 6 kyti a dyz maj koreny na dno tak sou v pohode. Jedinej problem je se vzduchovacima kaminkama ktery vydrzej jenom na jednu sklizen a pak se asi kvuli solim v roztoku rozpadnou nebo skoro nebublaj
petr168
A co tak trochu obojí?

Já používám kombinaci dripu a bubleru. Mám nádobu (zednická nádoba na maltu) má asi 90l a dávám tam tak 50 l. Dole mám vhozený čerpadlo který je napojený na soustavu kohoutků (používá se na rozbočování CO2 u výčepního zařízení :o)) a ke každé kytičce jde od kohoutku 7 mm vinilanka (potravinářská, průhledná, tlustostěnná hadička). Teďka co mi to přináší... V zásadě největší výhoda je při růstu u nálo zakořeněných kytiček kdy kořeny nedosahují až tak moc do vody. Samozřejmě používám i vzduchovadlo na lepší přísun kyslíku ke kořenům, ale čerpadlo zajišťuje docela dobré míchání roztoku. No co jinak říct. Snad jen že můžu čerpat roztok až do nuly, vydrží to docela dlouho a hlavně... hlavně, že kytičky rostou jako z vody :op Teda z general hydroponics.... Ocením názory :o)
Lemarc
petr 168 ....... ty průhledný hadičky vyměň za tmavý, zabráníš možné tvorně zelených řas
?? píšeš že můžeš čerpat roztok až do nuly ?? ...... to ti pak kořeny visí ve vzduchu ??

Moje volba hydra je BUBLER
petr168
No samozřejěmě, že až do nuly to nejde... ale moc tam toho nezbývá... a kořeny, jak říkáš, mi v klidu vysí ve vzduchu... a myslím, že jim to jde docela k duhu..
ganjik
Zkušenosti s bubblerem nemám žádný,ale s dripem jsem absolutně spokojen.

Například před 14 dny jsem byl týden na horách a nebál jsem se kytičky nechat bez dozoru - a teď už se ani bát nebudu - nic se neucpalo, Ph stouplo minimálně (takže jsem ho upravil) a kyti vypadaly skvěle.

Takže zmíněné nedostatky dripu ze svých zkušeností nepotvrzuji.

No a velký kytky? Nemyslím, že by to byla výsada bubbleru.
Alennka
Drip je uplně na pohodu.Čerpadlo,vzduchování,ph a ec metr.Starostí málo a kyti se usmívaj. Změnu neplánuji,no maximálně za out a k tomu 24hochranku.
ganjik
2 Alennka: Sakra, vzduchovani nemam ...
2 E_D: To nepochybne. To je nepopiratelna vyhoda bubbleru - cena.

Jinak wono to pestovani bude vubec na pohodu - hi, hi.
mmed
Celkem se taky zastávám bubblátka.
Začal jsem si v něm jen tak zkušebně pjestovat, abych viděl jak ten indórovej zázrak vlasně fachá. Zezačáku jsem měl pocit, že když se bude dařit, na druhou sklizeň zkusim drip. Ale zatim u bublátoru zůtavam, neb jsem si na něj už zvyk a první sklizen byla velmi obstojná.
Kromě nízkejch nákladů je výhodou i poměrně pohodlná obsluha. A kytky rostou "jako z vody"
Na druhou stranu, je hlučnější. Vzduchátka vetšinou dost vrněj.
MUT
Pěstuji v substrátu. Nyyní přecházím od hlíny k kokosu.
Jednou skoušel bublák a moc mi to nevyšlo. co chybí...
Teď sem si nainstaloval micrp-drip od Gargeny. je to sice něco jinýho než drip o kterým se tu bavíte. Halvní rozdíl je v tom že nemám uzavřený okruch živného roztoku = kapu do kokosu a co je jaksi navíc proteče na podlahu.....to ale nepříliš vadí.
No drip o proti zalejvání rukou má tu výhodu že je pravidelně a víckrát :), se to už projevuje ---------OOOO palicema jak prase.
Já tvrdím že v substrátu je jim líp. Možná ještě aero, ale nejsou náhodou kořeny odjektěživa zvyklí že sou v pevné látce a né v tekutině (voda i vzduch) ?
Taqk ahoj

P.S. Myslím že rozhodující je umístění pěstírny, provoz, nároky,..... podle toho se vybere optimální systém heh :)
lSlUlPl
Hele jaka ma bejt teplota v bubleru?
lSlUlPl
ok
kouZelnik
Teplota musí být hlavně stálá. A pochopitelně rozumná - kolem těch 20-25 je to akorát.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma