Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
ROCKWOOL - srovnani stavebnich typu - Klikni zde pro originální téma
0X0da
O Rockwoolu tu jiz bylo hodne, ale preci jsem zalozil novy tema. Jedna se totiz o rockwool ze stavebnin.
RW z growshopu je sice docela dobrej, mel sem s nim ale par problemu: saje wodu jak houba a rizky mi v tom hnijou pokud teda nejni na pokraji vyschnuti. Dalsi problem nastava v bublaku, zase je nacucanej jak hnuj - tentokrat furt - coz se jim taky podle myho moc nelibi. Navic jak na to trosicku sviti, vesele na tom rostou rasy, tak se stoho stane kentus zelenej, vobcas to vypada jak mech. Nejvetsi problemy to delalo salveji d.
Jednou mi dosel tak jsem zkusil ten stavebni, ne kazdej je vsak dobrej!
ORSIL: takova vata, mekky - kytky v tom nedrzej, moc blbe to saje vodu -> NEVHODNE
ROCKMIN: podobna vaticka a vo vode to nechce ani slyset -> NEVHODNE

STEPROCK: To je ten pravej, tuha zluta hmota, vodu to taky nechce, vyzaduje tak zpracovani ale funguje pak teda super.

Takze mame RW znacky STEPROCK, narezeme kostky potrebne velikosti, nahazime do vody se spravnym Ph... sakra ty potvory furt plavou a nesajou... nevadi, ochranime ruku rukawici a v ty vode z toho vyzdimame vzduch. Pozor, je to material vodolnej, ale bacha at se kosticky pri tom zdimani nerozpadnou! Na rizky je dobry je pak jeste powarit f papinaku, pobijeme tim bakterie a snizi se tak umrtnost.
Material je to silne anizotropni, koreny v tom rostou prevazne podel vlaken, tedy kolmo k rohozi, jakoby z boku. Tuto specialni vlastnost nutno respektovat a nalezite ji vyuzit! Nejlepe se mi osvecilo davat korenit do velmi malejch kosticek cca 1x1x1 cm a to tak, ze je zapichne po smeru. Koreny potom rychle vylezou spodem a muzeme dat do hliny. Pokracujeme-li nadale s timto sci-fi substratem, usadime kosticku do vetsi kostky ale kolmo, tentokrate vlakna budou vodorovne, stejne jak ta rohoz lezi. Koreny se tak zacnou rozlejzat do stran, misto aby hnedka vyfrcely spodem.
Diky nesnasenlivost s vodou, neni problem, kdyz to furt stoji ve vode. To prinasi mensi starosti se zalejvanim, proste se to vobcas podleje, misto aby sem furt koukal jestli je to moc nebo malo mokry. Ale pozor, nesmi to uplne uschnout, pak to totiz opet zarputile odmita vodu!!! a zdimat to kvuli obsahu kytky (uschle) nejde.

Tak piste sve postrehy ohledne ruznejch RockWoolu a finty jak na ne
Kvetak
řekl bych, že řešení je blíž než se čeká-Rockwool, není jen překladem kameninová vata, ale i značka této kameninové vaty(izolace)-myslíte, že growshopácký roockwool je něco extra (maximálně upravené ph)! Většinu věcí maj z obyč, velkoobchodů+řádnou marži.
Jinak ta nenasákavost jiných vat bude asi jen nadstavba klasického rockwoolu, aby to nedrželo vodu kuli plisnim, které by se mohly přenést na krov...

[Edited by Kvetak on 22-01-2003 at 02:57 AM]
satori
Ahoj, skús sa pozrieť sem:
http://www.izomat.sk/cont/agroban.php
Agroban je čadičová kamenná vata špeciálne pre rastlinky.
psilos
to All: stavební rockwool (Rockmin...)je naimpregnovanej proti wodě. Používám Rockmin celklem úspěšně, zatím 100% zakořenění. Jde jen wo to, že se nařezaný kostky (používám větší 8x8cm) zatížej pod wodou na 2 dny. A ty, který nic nanasajou ,nebo jen málo je nutný wyždímat wod wzduchu pod wodou. Je z toho taková rozplyzlá buchta, která je v sazebníku OK , skvěle drží wodu a nedělá žádnou neplechu.
Srovnával jsem kořenění s RW z Growshopů a výsledek je takovej: V RW zakoření za 12-21 dnů a v rockminu už za 7 dní vylejzaj kořeny a za 10 dnů je řízek hotovej.
Řízky z rockminu jsou nejvhodnější pro hlínu a bubler, kde je kostka utopená v substrátu. Pro systém mikrodripu v truhlíkách, kde je kostka na povrchu bych doporučoval origoš RW z Growshopu hlavně proto, že sám drží tvar.
psilos
jo a kupuju v Gshopu kostičky RW 4x4 cm a za 4Kč kus . To není zas tak moc.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma