Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Growerské triky a pověry - Klikni zde pro originální téma
Jan Stihomam
Zdravím vážené osazenstvo Growera!

Jsem začínající grower a jedu druhé indoor kolo Cheesu (z řízků předchozího kola). S prvním kolem mi dost vydatně pomáhal kamarád (relativně hodně zkušený grower) , který mě do pěstování zasvětil. Samozřejmě jsem mu velice vděčný, nicméně si nejsem úplně jistý, jestli postupy, které mě naučil jsou ve všem úplně správné a proto bych je chtěl prodiskutovat s někým zkušeným....tedy s Vámi!:-)

1) Pěstuji v rašelině od Agra RSII. Obecná informace z growera týkající se zalívání zní, zalívej, až když je obal kompletně proschlý...kamarád tvrdí, že půda musí být dostatečně vlhká a květináč těžký, protože zálivka s hnojkou by mohla suché kořeny spálit (dávám spodní limit hnojiva doporučeného Dutch pro). Jak to vnímáte vy? Kamarád když přesazuje, tak půdu v květináčích do kterých řezy jdou pořádně prolívá vodou, aby byla půda úplně mokrá a květináč těžký.

2) Zalívání hnojivem. Kamarád dává hnojivo do každé zálivky, kdežto na growerovi jsem četl, že hnojit se má jednou za čas a hlavně podle doporučení výrobce. Dutch pro dodávají ke svým hnojkám tabulku s doporučeným množstvím těch kterých hnojiv. Tabulka je sice hezky rozkreslená, nicméně nikde tam není napsané jestli to, co je tam napsané je týdenní dávka, nebo dávka do jedné zálivky v konkrétním týdnu. Tak nevím. Chci od začátku 5týdne rostlinky krmit guanovým "čajem" (hnojivo smíchané s horkou vodou) s N6 P15 K3. Prý to má dobrý vliv na výslednou chuť. Co myslíte, je to blbost a mám tento grow dojet s Dutch pro hnojkama A+B+ Expolde, s kterýma jsem pře měsícem květ začal, nebo můžu takto cca měsíc před koncem zaexperimentovat?

Budu vděčný za Vaše názory!


PS: Taky se ptám se protože mi na začátku 5tého týdne začínají kytky žloutnout a rád bych věděl kde jsem udělal chybu (dle growera jsem si postupně diagnostikoval málo dusíku, málo fosforu, moc hnojiva a posledně jsem dospěl k závěru, že jsem kyti asi moc přechlastal....(svěšené a žloutnoucí spodní listy)
Hmm....

1) Kořenový bal by měl být suchý z důvodu aby kořeny mohly taky trochu dýchat (když tam máš bahno tak asi těžko) pak jinak když je tak 2tydny nenechaš proschnout tak ti skoro určitě začnou hnít a kytka ti uhyne ...

BTW: Tak proč tomu většina Growers solí co to dá a většinou když je puda suchá a kdo to moc s hnojkama nepřežene tak jsou v poho - to by podle mě nikomu nic moc nevyrostlo. Já to tak dělám odjakživa (zalívám zálivkou s hnojkama do proschleho balu) a funguje to perfektně....

2) Já zalívám co 3 dny a zalívám vodou s přírodníma hnojkama a uplně v poho tak NO Stress ...

a pokud jsi smířený s případným neúspěchem tak klíďo zaexperimentuj ... Ale o tom čaji jsem neslyšel a myslím že by to nic nemělo udělat ale určo se to nemá zalivat horkým čajem :))
Jan Stihomam
Díky za názor! Guanový čaj je nějaký pěstitelský tip guru Somy (mám to z časopisu Essensie). 100g guana smíchá s cca 2,28 litru horké vody a výsledný "čaj" používá v poměru 250ml na 10litrů vody s Ph 6,6. Používá to od 5 tého týdne růstu do poloviny 7 týdne. Výsledným efektem je prý výrazná ovocná chuť manga. Popisoval to tam tak přesvědčivě, že to chci vyzkoušet....snad tím nic nepokazím. Mangový cheese by mohl být zajímavý:-)
ad 1)
nic se nesmí přehánět - pokud zaliješ a většina vody ti vyteče jak je to suchý , tak to taky není dobrý. před přesazováním jasně že zalejt :D

ad2)
guano ti chuť neovlivní negativně, naopak ti ještě trochu zvýrazní - ale chuť modelu nemění na jakýsi mango, tomu nemůžeš věřit :) jsou terpeny , který mají chuť tropickýho ovoce a pochází většinou z jihu (subtropy a tropy), takže asi tak. potom vhodná doba krmení - no já bych to zalil spíš v květu než v růstu. tak týden , dva před přepnutím až do poloviny květu. forma jakou se to dá zpracovat mimo zalití horkou vodou je taky kompostovej čaj (probublaný hnojivo) nebo jen tak vykvasit na slunku ... rozhodně bych tím nezalíval pokaždý - hrozí spálení
Bostik1
citace:
Původní příspěvek od jusr
ad 1)
nic se nesmí přehánět - pokud zaliješ a většina vody ti vyteče jak je to suchý , tak to taky není dobrý. před přesazováním jasně že zalejt :D


Tohle tvrzeni mi nejak nejde do hlavy, proc bych to mel pred presazovanim zalejvat, nebude snad lepsi, kdyz ten kvetinac poradne zaleju az kdyz tu kytku presadim nez obracene ??? ;)
Aladin
No těch důvodu proč zalét před přesazováním je víc,třeba to že v některých případech by to mohlo jít docela špatně ven z květináče.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma