Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Takový technický problém! - Klikni zde pro originální téma
Lucky
Mám 400W komplet, ale kvůli el. musím hodit 150W! A teď - půjde místo čtyřstovky dát do kompletu 150W sodíkovka, nebo jestli musím koupit jenom patici??? Vůbec nevím co a jak raďte rádcové raďte. Za všechny rady moc díky!!!
Lucky
Díky amalko, takže myslíš že stačí dát jenom tlumivku. Jo a ta 150W půjde do tý patice nebo ne?
WiB
150ka patří do stejný objímky jako 400w, takže musíš mít 150-tlumivku, startér kompatibilní se 150 (pravděpodobně máš 150-400, takže v poho) no a kondík, jestli ho používáš. Hodně štěstí!

[Edited by WiB on 19-01-2003 at 04:31 PM]
gunman
Lucky, tlmivka udržiava prúd na rozumnej úrovni podľa watáže výbojky, takže 400W tlmivka by do výbojky napustila skoro 3x vyšší prúd ---> pekný ohňostroj :D
Aj kondenzátor treba iný, ten je tam zas na to, aby LC obvod kmital najlepšie na frekvencii siete 50Hz. Podrobnejšie tuto http://grower.cz/faq/index.php?question=63
Kvetak
Gunman
Hele jaký LC obvod? Ten kondík je tam kuli rušení TV a tak, ale hlavně kuli odstranění jalové složky, která se nijak nepodílí na výkonu, jen hodiny jí "akceptujou" a točí se víc (víc platíš)+elektrárnám to dělá bordel a zmenšuje se životnost svítidla. Jinak těch 50Hz je daných elektrárnou, teda rychlostí otáčení turbíny.
Jo a pojistku dej menší (1,6 A je přesně, ale možná praskne, takže co nejbližší téhle hodnotě a chtěj pomalou pojistku)
gunman
Kvetak, taký že LC obvod :D Vieš, ako vzniká jalová zložka? Indukčnosť tlmivky s parazitnými kapacitami vodičov a elektród výbojky ti podľa známeho vzorca dáva rezonančnú frekvenciu obvodu, ktorá je dosť ďaleko od 50 hertzov. Podľa teórie sú napätie a prúd vo fáze iba na rezonančnej frekvencii. Takže keď tam elektráreň tlačí 50 Hz, tak U/I nie sú vo fáze a z toho pochádza práve tá jalová zložka. Keď sa tam pridá vhodne veľká kapacita, naladí sa celý obvod na tých 50 Hz, takže rezonuje a (skoro) celý príkon U*I sa premení na užitočný výkon v oblúku. Viridis, kecám moc? :D
Kvetak
Hehe, já vim, že je jalová složka u zářivkových a výbojkových svítidel a motorů, ale jak vzniká-na to sem ve škole chyběl (záměrně:)) páč když sem viděl fázory apod. věci nebylo mi dvakrát dobře, jen si pamatuju, že cívkou nejdřív projde napětí a pak proud o 90°C, takže sem vyprodukoval další blud na mojí adresu, no co-učit se, učit se, učit se (Komenský, Lenin :D)
viridis
:sun: civka jako divka: nejdriv napeti, potom proud... ;)
Tervi
ROFL... jojo, tahle hlaska je legendarni:>
SMOKER
Je to presne tak ako to popisoval GUNMAN indukčná reaktancia (XL) na tlmivke spôsobuje to že celý LC obvod má indukčný charakter. Pripojením kondenzátora správnej kapacity vznikne v obvode capacitná reaktancia (XC (Capacitancia)) ktorá má rovnakú velkosť ako XL len opačnú hodnotu z toho vyplýva že impedancia má najmenšiu možnú hodnotu. Celý obvod bude pracovať na rezonančnej frekvencii (napätie a prúd sú vo fáze) výkonové straty sú minimálne.

Dúfam že som to v škole pochopil správne ak nie tak ma opravte.:smoker::smoker::smoker::smoker:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma