Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Ultimate 2.2K grow +++ - Klikni zde pro originální téma
vir
Takze po delsi dobe vam prinasim svuj posledni projekt.
Neni to nic pro normalni lidi co chteji udelat vse co nejlevneji.
Vse je PRO.

Stan sem zvolil secret jardin DR240W revison 2. 120cm*240cm*200cm sou rozmery pro neznale.

Reflektory sem zvolil 2x Sunlight Blockbuster 150mm.Jeste k nim mam hot spot diffuser, coz je neco jako heatshield, vzhledove, dela to ze svetlo se siri rovnomerne. Poveseny na Rope ratchets coz je poradny zavesny system, jeden unese az 34kg, kdo zkusil uz se nikdy nebude obtezovat s easy rolls.

Vybojky mam 2x 600w sunmaster metalhalide a 2x 1000w osram son-t.

Predradniky mam digitalni Adjusta Watt, coz je novinka na trhu, daji se prepinat mezi 400w, 600w, 1000w a jeste super boost coz prida 10% navic tem 1000w. Radne prepinaci, i dimmable. Je doporuceno pouzivat originalni wattaz.

Takze s osvetlenim to bude tak ze prvni tejden pojedou klony na 400w, dalsi tejden 600w, pak se to prepne na kvet, cca prvnich 14 dni stale 600w MH, pak se daj osramy, ztlumeny na 600w, pak se prepnou na 1000w, a nekdy kolem 5tyho tydne na 1100w a to vse diky jednomu predraniku. zaruka je 3 roky. takze ponekud vetsi investice ale casem se vrati :)

Ventilace jede nonstop diky smscom Twin controlleru, o odtah se stara 200mm KSA ventilator, ma 850m3/h a pritah je 125mm KSA s 530m3/h. Odtah je jedna lajna skrz obe svetla, pres ventilator do filtru, pouzil sem 200x600 RHINO PRO filter, coz sou ty nejlepsi filtry na trhu, kam se hrabou ty IKON srace. Jelikoz sem si jist toho ze az obe svetla pojedou na 1100w tak ten odtah nebude dostatecne, takze dojde k mensi zmene, 200ksa pojede primo ze stanu do filtru, 125 ksa se namontuje na svetla a bude tahat horkej vzduch od vybojek. pro jistotu tam jeste bude malej filtr pac ty reflektory ne vzdy tesni na 100% a pak mam takovej malej srac ventilator na pritah, cca 300m3/h. coz by melo stacit.
Jeste k tomu Twin Controlleru, skvela vec, reguluje oba ventilatory, udrzuje spravnout teplotu a tlak, kontroler ma uvnit malej pocitac kterej vse propocitava a kontroluje. pres noc jedou oba ventilatory na minimum, nehluci a neustale probiha vymena vzduchu. Dalsi vec je ze ani jeden ventilator nehuci kdyz je ztlumenej, coz se deje u jinych kontoroleru jako GSE, primair.


Uvnitr boxu jsou 2 maly vetracky na ofuk. Jinak sem pouzil nekolik prechodek, 125-150, 150-200.

No jinak system je kokos a rucni zalejvani.mam tam 6x garland tacy 1200mmx400mm. Misto standartnich kvetinacu sem rovnou pouzil airpoty, 6ltr velikost. na 25 jich to spolklo 5 pytlu kokosu. jelikoz byli klony navic tak sem jeste pridal naky kyble, ty spolkly dalsi 2 pytle.
airpoty maj biobizz cocomix, ty dalsi plagron.

No a hnojiva osvedceny Canadian Xpress, cela range,
regen, wilt, biobalancer, head masta, superior potash. samozrejme pridam oblibenej rox, tentokrat ne v takovy mire jak pisou na lahvi, staci 1-2ml/L, udela to palice tvrdy a nebude to mit zadnej negativni vliv na kvalitu vyslednyho produktu jak se muze stat u davkovani 3-5ml/L. Rika se ze flower dragon je zabijak roxu ale je to blbost. http://www.integralhydro.com/flowerdragon.html doporucuji precist pro blizsi informace o cem tyto produkty jsou.
A samozrejme na konec prijde RIPEN od GHE.

Ec budu merit BlueLab Truncheonem coz je nejlepsi vec na mereni EC, vydrzi roky, zaruka taky nekolik let, nemusi se kalibrovat a jediny co se musi sem tam vymenit sou tuzkovy baterky. Ph se bude merit staryma dobryma kapkama, ktery nikdy nezklamou.

Jinak uvidim jak to pujde do budoucna a zrejme by stalo za rec uz CO2. Svetla na to jsou, ventilace taky dostatecna. Dalsi vec je ze misto rucniho zalejvani zrejme nastoupi drip system, silna pumpa a kapilary. jeste doresit odtok z tacu, ale to uz je malickost.

klony jsou NYC Diesel od clena zde.
vir
blockbuster zavesenej na rope ratches. opravdu skvela vec, hodi se i na zavaseni filtru.

radne prokoreny klony.

a cela posadka po zasazeni a zaliti, pod MH

prvni tejden nebyl nic moc, jelikoz venku byli strasny mrazy, tudiz vlhkost se drzela dost nizko, ale jakmile se venku oteplilo, resp snih zacal tat, vlhkost vystrelila nahoru.
vir
zde
vir
rust

probehlo zastipnuti kazdy krasky. aby se pekne rozvetvili.
vir
ec 1.4
vir
prepnuto na kvet, stale metal halogeny
ec 1.8.
teplota 19/26
pridano essential nitro ... potrebuji N!!!!!!!!!
vir
+++
vir
+++
ec 1.8
vir
ec stale stejne, zanedlouho nastoupi 1000w

tady jeste jeli na 600w, po prepnuti se vytahli jak svin.
pristi kolo uz mene kytek protoze je to pekna jungle.
vir
+++
vir
jedeme
vir
sss
vir
uz to macati a hnedne
vir
ec stale 1.8

cca 47 den kvetu
vir
takze k tomu predradnikuhttp://www.sunlightsupply.com/p-118...c-ballasts.aspx
sou to takovydle, ale jen nemaj zadnej vetrak pac ty sou nahovno, hlucny a casem sou pekne spinavy.

vybojky menis jen jednou,nejdriv das metal a pak sodik,v mym pripade mam tam 600w ale je ztlumena na 400w, samozrejme spektrum je trosku jiny pri tom zlumeni, ale nema to zadnej vliv, muzes i tech 600w pretocit na 1000w ale to se snizi zivotnost vybojky(osobne bych to nedoporucoval, nezkousel sem ale jde to), pak das 1000w ztlumis na 600w. mas jen cudlik na strane predradniku, takze menim vybojky uplne stejne jako kdybych mel jakejkoliv jinej predradnik.

k tomu pretaceni tech vybojek,jde ty max watazi pridat 10%, takze mejc 1000w jede na 1100w. ten druhej model co je k mani, ma max wataz 600w a pridas 10% na 660w. asi tak se ma cela vec. druha vec je co udela kdejakej bob kterej bude chtit usetrit kazdou kacku a da tam 600w vybojku a pretoci to na 1000w a bude si myslet jak s tim vyjebal. takhle to bude chvilku fungovat ale ne vecne, taky se muze predradnik znicit a vybojka pochopytelne taky.

den kvetu nemam presne, musim pohledat, jeste doplnim, ale je to tak 14 dni do konce.
vir
presne tak jak pises, jede na 600w, jedinej problem je ze pri tomhle ztlumeni dochazi ke zmene barevneho spektra. proste sviti trosku jinak, ale to nema zadnej podstatnej vliv na kytky.jde o to ze nemusis pouzivat vsech 1000w kdyz jich neni treba. o tom to cely je. mensi uspora energie.
vir
no levny to nebylo koukni zde a tam zjistis ceny vseho co sem pouzil. posilaj vsude po svete takze neni problem to poslat kamkoliv.

vir
no takze ec 1.9
teploty se drzi do 30, svetla maji silu a take produkuji dost tepla, sem tam je videt na listech nejakej ten hot spot. chce to vic vetraku na ofuk, a zrejme posilit pritah do boxu.

behem par dni nastoupi RIPEN. s ec tak 2.1-2.2

nektery z kytek sou obaleny tak kolem 70cm.
vir
ad zalevani: probiha kazdy den, svetla zapnou nekdy kolem 1900 tak pak nabehnu a kazda dostane zalivku. kdyz sem prines klony tak dostali mene zalivky a mene casteji. tacy tam mam aby zachytavali co protece. to pak jednou za cas kdyz je toho hodne vylejvam. docela mrsk vyndat vsechny kytky a vylejt, ale co se da delat. jinak zalejvani taky zabava, kytky velky, slusna jungle, dostat se vsude neni jen tak.
vir
tejden na Ripenu, EC 2.2

kosa prijde behem par dni
vir
takze je to ostrihany, ususeny. suseni zabralo cca tejden, ventilator s filtrem jel nonstop. vlkost byla ze zacatku 70% pozdeji klesala. strihani zabralo docela dost casu, asi 10 hodin.

vysledny produkt je pekne lepkavy, voni nadherne.

jen vynos je trosku zklamani, zrejme je to ovlivneno tim ze od pulky kvetu se objevilo padli, jako s tim toho moc delat nejde, obzvlaste kdyz tim trpi kazdej zahradkar v okoli, a ti s tim nic nedelaji. ja pouzival toto a pomohlo to, ne ze by sem se toho zbavil totalne ale pomohlo to se sirit. rozhodne lepsi nez pouzit nejakej toxickej srac (i kdyz vam v growshopu budou tvrdit ze je to ok pouzit 3 tejdny pred sklizni, ale co to obsahuje to vam nikdo z nich nerekne).

dalsi vec sem to moh vic solit, preci jen je to kokos a ten zvladne vyssi hodnoty EC, 2.2 -2.4-2.6 ... jak sem koukal na clena co mi dodal klony jim daval az 3 v bublaku.


dekuji vsem za sledovani, za karmu.

no a celkove toho bylo kilicko. cekal sem 2 ale co se da delat. jako moh sem vam sem napsat ze byli 2 ale nema cenu tady machrovat, od toho sou tu jiny, tak priste.
alpa
kde se stala chyba???? a padli za to nemuze:D teda pokud jsi to tam nechal vesele se sirit dal:D

dle meho:male kvetinace!airpots jsou fajn ale do toho roomu se vleze vic,,[36x11l + 13x6,5l to je pak sog:D],,a ty stinitka se sklem ....co vidim grom kde je pouzivaji tak desnej fail a g/w malokdy
vir
no co chybama se clovek uci, a nikdo ucenej z nebe nespadl. jak koukam na tebe tak tys tu toho ani moc nepredvedl. galerie zadna a jen kdejaky moudro sem tam.

no o poctu kytek to opravdu neni. vynos ti udava svetlo. takze jedno kdybych mel 8 nebo 50, jedinej rozdil bude v case, tech 8 poroste dlouho a tech 50 by slo rovnou na kvet.

k tomu padli:
z anglickeho zdroje

Powdery mildew is a fungal leaf disease which is common in commercial greenhouses and is becoming more common in indoor gardening all around the world. Left untreated, this disease will kill every leaf on a plant and destroy your crop.
It is first seen as white powdery looking spots on leaves. These spots grow and join together and soon the whole leaf becomes white. If you shake the leaf, you will see a white dust or powder flying around. This powder is the fungus' spores by which it spreads. The parts of the leaf that are white are the main body of the fungal infection. The fungus grows on the leaf and sends root-like appendages into the leaf cells and suck out the cell contents. This kills the cell. As this process occurs, the fungus spreads, killing more and more leaf area until, eventually, nothing is left.
If you kill the fungus on an infected leaf you can see for yourself the extent of the attack. However, the damage is actually more extensive than you can see with the naked eye. Even though you have killed the Powdery Mildew with PMT you may still find that infected leaves may still die due to devastating damage caused by powdery mildew. Remember, powdery mildew damage is always more extensive and serious than it first looks.

urcite to melo vliv, ja bojoval ale jako vsem zahradkarum v okoli to fakt nici angresty a rybizi, takze jako asi tezko takhle bojovat. a nic systematickyho sem nechtel pouzivat aby to nemelo negativni vliv na koncovy produkt.

jinak s kokosem moc zkusenosti nemam, ale uz vim ze jak je to rucne zalejvany tak to chce solit co to de. kokos zvladne hodne. a kdyz se objevi spaleni tak den pruplach, a pak o neco nizsi ec a solit zas.

k ty vaze taky sem tom nechat ususit min aby to bylo vic mokry a melo vetsi vahu.
no jinak k tem reflektorum sou skvely proc myslis ze se tolik prodavaj? jde o to jen vychytat vsechny mouchy ohledne spravneho EC managamentu a pak to bude ok, ale jako poslouchat kritiku od nekoho kdo nevi ani jak poladit poradnou ventilaci nema cenu.

peace
vir
jeste stale k tomu poctu kytek atd. kde presne berete tyto informace

1) jak uz rikal muj otec myslet znamena hovno vedet
2) uz i zdravym selskym rozumem si dam dohromady ze kdyz 600w vybojka ma 95000 lumenu tak je to to co urcuje vynos, a ne ze tam nasolim mrte kytek a to zvysi vynos.

jak na jednom anglickym foru pisou:
Q: How many plants should I grow in my space?

A: This is a matter of personal preference, however it is important understand that the amount of light you use governs the yield, not the number of plants you grow. Putting more plants under each light does not mean you will get a higher yield. For example, in a one square meter growing area using one 600w light, the overall yield would tend to be more or less the same regardless of whether 5 plants were grown or 25. What does make a difference is the length of vegetative growth your plants receive prior to flowering.
Using the same example, if only 5 plants were being grown, they would need to be grown larger during the vegetative stage to fill the space. This vegetative growth takes time energy. If 25 plants were being grown in the same area, the vegetative growth would be reduced significantly and although the plants would finish shorter in height and yield less per plant, the extra number of plants would make up the overall amount. Although both methods yield a similar final amount, the reduction in vegetative growth makes production faster using this method so it is more efficient over a period of time. However, more plants mean more work and this method requires experience and a good technique, for these reason the ‘less is more’ approach is probably a better choice if you are new to things.

a taky na konoptiku.cz

Protože jak praví zlaté growerské pravidlo: světlo je základ. Počet rostlin přitom není pro výnos rozhodující.
vir
Zdravim, timto bych vsechny pozadal ze zadna diskuze opravdu neni zapotrebi k tomu co a jak bylo. Opravdu zadnou pomoc nehledam tudiz netreba prispivat prispevkama o ph atd.

Abych to teda nejak uzavrel tak jako sem novacek co se tyce 1000w, dale s kokosem taky nemam moc zkusenosti, nechce nijak osocovat toho co mi dodal genetiku, ze byla spatna nebo tak neco, takze tentokrat mam material z jineho zdroje.

Uz po par dnech mohu rict ze je videt rozdil v genetice a klonech, minule jim to trvalo skoro 10 dni nez zacli rust po presazeni. Tyto novy hned dalsi den uz zacali rust.

Ec dostavaj 1.4, ph 6

Jinak model je Diesel, od Dinafem.
vir
prinasim dalsi mensi update

dnes je to 14. dni na 12/12. pomalu prestali rust do vejsky, meli 14dni rustu

ec drzim 2 a pomalu budem zvysovat

svetla jedou na 1000w a teplota se drzi na peknych 28
vir
takze je tu dalsi update.

ec 2.2
a bude se zvysovat, plan je konecny ec mit tak 2.6 a konecky listu spaleny.

kytky jedou pod 1000w. behem par dni pridam overdrive.

teploty nepresahujou 30.

no jinak s predchozim kolem je to o dost smradlavejsi, a taky vsechny jedou stejne. posledne par jelo rychle a nektery tak o 14 dni pomaleji.

zadny padli,zadny broucci, zadny suchy, nebo nazloutli listy.
kazdej den jde videt rozdil.
poslednich 5 dni se nabalujou pekne rychle

28 dni do konce

aloha.
BloodyBeer
Zdarec

Mam par otazek, tak doufam, ze mi odpovis ;)

1. Jak jsi spokojeny s tim ventilatorem KSA?? Dival jsem se, ze jsi asi delal cely nakup na progrow.co.uk -> taky uvazuju nad objednavkou, ale nevim jestli ten KSA nebo Iso-box - dulezita je u me hlucnost systemu, vykonove nevidim rozdil.

2. proc tomu tak moc davas hnojiv? Sice vim, ze vysoke vataze potrebuji vyssi koncentraci hnojiv nez nizke vataze, ale sam pises, ze mas v planu hnojit, dokud nebudou spalene konecky listu. Nebojis se potom, ze prehnojene kytky budou potom nachylnejsi na plisne a jine choroby?

3. jo a anglicke zasuvky doma asi nemas, co? Jak jsi poresil pripojeni na sit - vymena koncovek a nebo adaptery na ceske zasuvky.

dik za odpovedi ;)

tak at to roste
vir
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
Zdarec

Mam par otazek, tak doufam, ze mi odpovis ;)

1. Jak jsi spokojeny s tim ventilatorem KSA?? Dival jsem se, ze jsi asi delal cely nakup na progrow.co.uk -> taky uvazuju nad objednavkou, ale nevim jestli ten KSA nebo Iso-box - dulezita je u me hlucnost systemu, vykonove nevidim rozdil.

2. proc tomu tak moc davas hnojiv? Sice vim, ze vysoke vataze potrebuji vyssi koncentraci hnojiv nez nizke vataze, ale sam pises, ze mas v planu hnojit, dokud nebudou spalene konecky listu. Nebojis se potom, ze prehnojene kytky budou potom nachylnejsi na plisne a jine choroby?

3. jo a anglicke zasuvky doma asi nemas, co? Jak jsi poresil pripojeni na sit - vymena koncovek a nebo adaptery na ceske zasuvky.

dik za odpovedi ;)

tak at to roste


1. KSA 200 je hodne v pohode, ted rozjizdim dalsi stan a budu tam mit iso 1200 .... k ty hlucnosti, ty ventilatory nejsou nejak extremne hlucne, jde o to ze jimi proudi velkej objem vzduchu, a to je hlucny, takze sonoflex potrubi to snizi, kdyz pripojis filtr tak to jde taky o neco dolu. nevyhoda iso boxu je ze kdyz na dej das prechodku na mensi potrubi 250mm > 200mm tak se snizi ucinnost, a jako dost razantne. Ksa s prechodkama nema takovej problem. Jeste k ty hlucosti, jako kdyz chces spat v ty stejny mistosti tak to opravdu neni to prave orechove. jinak oproti rvk, ruck ventilatorum nesrovnatelne tissi. ty rvk / ruck ventilatory to je jak kdyz startuje letadlo.

druha vec je velikost ventilatoru, ksa jsou mensi nez iso boxy. a taky maji jinak diry, KSA ma tvar L a iso to jde skrz v jedny lajne.

2. no je to proste kokos a ten snese dost, takze proto a chci ziskat co nejvetsi vynos a kvalitu. proste jim budu davat co snesou abych ziskal nejvic. jinak chorob se nebojim. ventilace je dostatecna, problemy s teplotou nejsou. a kytky na zacatku byli osetreny proti sviluskam, a i jednou tydne jim davam preventativne PMT proti padli, a jeste to ma vyhodu v tom ze v kvetu to zabranuje hnilobam (bud rot). takze vse cajk

3. a ty anglicky zasuvky, bud muzes vsude ucvaknout a nopojit ceskou, nebo si koupit neco takovyho http://www.ebuyer.com/product/45270 a jen prepojit tu jednu anglickou na ceskou a pouzivat vse v anglickych.

to je to nejmensi, ksa ventilatory maji IEC konektor, takze muzes nahradit snurou od PC. to stejny u digitalnich predradniku.
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od vir

ec 2.2
a bude se zvysovat, plan je konecny ec mit tak 2.6 a konecky listu spaleny.


Hned jak jsem si to přečetl, vzpoměl jsem si na tento příspěvek.. možná bych ten Tvúj hnojící plán přehodnotil. :teef: I když Ty asi spálenej koneček použiješ jako indikátor maximálního EC..
http://grower.cz/forum/showthread....9846#post929846

Jinak tedy moc pěkné, opravdu ultimátní :vampire:
cotipotom
1. KSA 200 je hodne v pohode, ted rozjizdim dalsi stan a budu tam mit iso 1200 .... k ty hlucnosti, ty ventilatory nejsou nejak extremne hlucne, jde o to ze jimi proudi velkej objem vzduchu, a to je hlucny, takze sonoflex potrubi to snizi, kdyz pripojis filtr tak to jde taky o neco dolu. nevyhoda iso boxu je ze kdyz na dej das prechodku na mensi potrubi 250mm > 200mm tak se snizi ucinnost, a jako dost razantne. Ksa s prechodkama nema takovej problem. Jeste k ty hlucosti, jako kdyz chces spat v ty stejny mistosti tak to opravdu neni to prave orechove. jinak oproti rvk, ruck ventilatorum nesrovnatelne tissi. ty rvk / ruck ventilatory to je jak kdyz startuje letadlo.


mám otázku, a dá se hlučnost srovnávat s UFO-primaklima?
vir
citace:
Původní příspěvek od Lori
Clovece mas to fakt moc pekny, zavidim ti. Jen bych se trosku bal jet v takovym mnozstvi a chlubit se s tim na internetu


k takovejm vecem je tu karma. tak si to klidne smaz.
kdo se boji nesmi do lesa.
a jako sou tu jiny ktery to pestujou jeste ve vetsim, bohuzel to neprezentujou.

bohuzel to je problem v cechach, uspech se neospousti a zivist je velka svine.

a jako uz delsi dobu tu nebylo nic vetsiho tak sem to chtel ozivit. preci jen vetsi wataze a popisy tech setupu tu nikdy poradne nebyli.

vetsinou se tu doctes jen JPP (jedna pani povidala).

No ale ted uz k veci. Je to cca 3 tejdny do konce.
Ec drzim 2.5 a jako ani znamka toho ze by se jim to nelibilo. pruplach tak jednou tejdne.

teploty sou OK.
vir
citace:
Původní příspěvek od coupac
Lori - člověčě tady nesmíš nic pochválit jinak máš hned negativ karmu. Konkretne tady jsem měl otázky ohledně ultimata který je v nadpisu a co taky to bylo špatně. Ale neboj až to budeš pěstovat ve velkym a střílet po Praze tak budeš mít taky kladý karmy. Tady jsou nejvetší borci ti nejvetší deeleři a člověk kterej si pěstuje pro sebe tak si neškrtne, vlastně ani pochválit či se zeptat se nemuže
No nenapsal sem tady nic než pravdu ale i tak očekávám daší záporný karmy a jestli opravdu pribudou tak se to tady muze přejmenovat na growmagoruraj :)


Hele ten tvuj dotaz ohledne ultimate byl uplne mimo misu, tak se nediv ze te tu kazdej fuckuje. snad jen http://www.slovnik.cz/ EN>CZ muzu doporucit a preloz si co to ultimate znamena. nikde sem nezminoval ze pestuju model ultimate. kdo chce kam pomozme mu tam snad se jen k tomu da rict. uz tu nebrec.

citace:
Původní příspěvek od Aryan
nemuzete vedet ani prd ..... treba vynos strili, treba je to spolecnej projekt x lidi co maj proste radi samostatnost, nebo to klidne zhuluje sam. Nam po otm muze bejt akorat hovno. JA sem naopak raaad, ze se tu obcas ukaze clovek, co se "neboji" tu tyhle vetsi veci ukazat (uz kuli tem kecum). Ty kytky sou neskutecny. Kochejte se a nereste picoviny, do kerejch vam navic nic neni ....

co mi neni rovno, po tom je mi hovno ..... jak by rekl klasik,,,


Presne tak co mi neni rovno po tom je mi HOVNO.
Ukazuju to tu proto ze ti chytrejsi si z toho neco vezmou, treba to i nekoho motivuje k necemu dalsimu.

Jinak momentlane EC2.6 a zrejme jeste pujde dal, kytky neukazuji jedinou znamku toho ze by se jim to nelibilo. Ani listecek spalenej. Vse pekne zelene. Palice sou pekne tvrdy vsechny i ty spodni. Fota dodam pozdeji. Peace vsem.
vir
citace:
Původní příspěvek od coupac
No jak už sem psal growmagoruraj :)


no jako uz sem laskave prestan psat ty tvoje vykriky do tmy, uplne sou zcestny a nemaji nic spolecnyho s growingem.

Dnesni fotky,
EC stale 2.6. palice tvrdnou, chloupky uz cca 30% hnede.
vir
Ec 2.9 a pouze RIPEN

na bloomu a vsech aditivech ec 2.8 a jako neni videt jedina znamka nejakeho prepaleni, vse pekne tvrde jako sutr (holt ROX).

pro neznale: GHE RIPEN http://cz.eurohydro.com/ripen.html

a ROX: Rox Flower Enhancer adds weight and mass to your favorite flowers. Specifically designed for this purpose it boasts weight increases of over 60% can be achieved by using this product .( basically it’s the new superbud )
vir
brzo prijde kosa. a pak sichta na strihani.
Jpt
Zdar. Mám takovej dotaz. Jak máš vysoko světlo?
Nechci bejt rejpavej ale pod 1000W vybojkou bych taky ocekaval o neco vetsi palice. Nemas to trochu prelite? nektere kytky maji listy dolu i na fotkach za svetla . ( ale tak treba si to fotil hned po zapnuti :D )
A připadaj mi mrtě roztahaný. prostě patra daleko od sebe. Co příšte zkusit natáhnout spíš síť na scrog a srovnat je pěkně do jedný vejšky+ lampu co nejníž.
Jinač se mi to líbí už jen kvůli výbavě kterou máš :D
vir
to Jpt: svetlo neni moc vysoko, cca 30cm nad. o neco vys nez posledne, pac sem tam mel sem tam nejakej list spalenej, hot spot. Prelite to neni, jak sam pises fotky sou foceny hned po zapnuti. No jako dalsi kolo pouziju nejakou sit, ne tak scrog ale aby meli poradnou podporu, preci jen kdyz se to nabali a vazi to neco tak uz moc nedrzej. Taky sem mel obavu z padli, jelikoz minuly kolo se to objevilo a vsechny kytky sem vyndaval nekolikrat a poradne je strikal. ale todle kolo nic nebylo takze se s nima nemuselo vubec hejbat.

no a jako pro vsechny zvedavce bylo toho necelejch 1500g. stale ale nejsem spokojen. tudiz pristi kolo pridam vykonejsi ventilator na pritah. jeste pridam ventilatory na ofuk. tisicovky osolim uz drive. a uberu pocet kytek ... zbytecne moc 30 ... 25 bude stacit. behem 2 tydnu na rustu dostatecne zaplni prostor. jak se rika, nekdy mene zname vice. za mesic to rozjedu zas.

peace.
kombík
to JPT: to je takovej fenomen,vsiml sem si ze ve vsech velkopestirnach v televizi pri policejnim zatahu a celkove pri pouzivani velkych watazi ty kytky vzdycky vypadaj divne.Maly sise,vytahany klacky se 3ma vetvema apod. celkove chude a vypadaji nezdrave.

Nevim cim to je,na prvni oko bych si typl moc nizko lampy nebo velmi velmi nizka relativni vlhkost a vysoka teplota coz souvisi i s vyskou lamp,osobne bych treba zkusil 2,2k lampy dat max 40cm nad vrcholky,coz by treba mohlo byt idealni doporuceni pro VIRa,ktery vi,ze nekdy mene,znamena vice ;) co se tyce klonu doporucil bych cislo 24;) at se dari pri dalsim kole
coupac
Hoď sem fotku tý největší palice s porovnáním. Teda jestli se nemáš zač stydět....:)
Jinak to vypadá celkem fajn až na to jak sou ty listy pokroucený a divny.
Každopádně svuj učel to splnilo máš 0,6 na 1w což je pruměr spíš podpruměr. Ty kytky tam od pohledu nemaj co dejchat sou přidušený ale víš jak je to muj osobní názor a vycházím z mojí zkušenosti tak se opět nečerti až to budeš číst a štvát proti mě lidi.
Jinak na příští kolo přeju ASPOŇ 0,9g/w a neboj budu sledovat ikdybych si kvuli tobě měl opět udělat novej učet....:)

Tak čau a nevstekej se furt.... :)
Exceptional
Řekl bych, že na ten prostor máš zbytečně moc watáže. 2x 600W by udělalo co se výnosu týče nejspíš stejnou službu. Jinak píšeš, že jim nakládáš EC 2.6 - podle fotek (hodně tmavě zelený listy a pokroucený směrem dolu) to vypadá na slušný přehnojení. Zkus ubrat max EC ke konci květu na 2.1-2.2, uber i watáž a věřím, že budeš mít lepší výsledek co se týče poměru g/w.

Ale jinak pěkný !
vir
Dalsi kolo jede.

tentokrat jen 25kusu, opet diesel.
ec 1.6
zastiply jednou,
zanedlouho natahnu sit, stipnu zas, a pak jeste jednu vrstvu site.
ventilatory jsem prozatim nechal jako predtim, ale do budoucna poridim vykonejsi odtah a stavajici odtah pouziji jako pritah.

Hnojiva stale me oblibene australske Canadian Xpress.
vir
prvni foto z minulyho tejdne (sobota/nedele)

zbyle fota dnes
sit natazena, natahnu jeste jednu vrstvu
pridan vetrak na ofuk
ph 6, ec 2
pAliCZaKoff
add jěště back k vytahanosti.. Je taky možné že si často lezl do pěstírny když měly tmu anebo ti někudy proniká světlo když nemá
vir
Svetla prepnuty na 1000 uz davno, neni na co cekat a kytkam to prospiva.

Bloom hnojivo nasazeno, k tomu head masta, superior potash az pozdeji.

Ec 2.3 (samozrejme aplikuju kazdy tyden jeden pruplach)

ROX prijde naradu az pozdeji, a jen na cast abych vypozoroval rozdil.
power
Zdravim , napadlo uz te vymenit rizky za semena?
Tady jsem nasel borce co testuje svoje modely a dal znich 950g pod 2x 600w 2x600w a ty pro jsou modely ze kvalita je pred kvantitou no precti si sam.
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od vir
Svetla prepnuty na 1000 uz davno, neni na co cekat a kytkam to prospiva.



Zdar, nemyslis ze by jim prvni tri tejdny kvetu stacilo tech 600W?
vir
to xpapousek: zacalo se delat vetsi mnozstvi palicek.vic od spodu a i byly malinko
vetsi.

zubac : co to je za dotazy, voda z lidlu vole, normalni z kohoutku, mame tu mekkou a dobrou vodu, takze pohoda na pesteni.
Grazzl
zdravím máš to povedený chtěl jsem se zeptat jak si spokojenej s těma stínidlama zajímalo by mě jak sou na tom s rovnoměrným rozložením světla třeba oproti A wingu
vir
Se stinidla jsem maximalne spokojenej. Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat. Moje aircooled s poradnou ventilaci mu umoznuji efektivne pouzivat CO2, bud z lahvi nebo spalovanim propan butanu. S awingem to sou jen vyhozeny penize, nebo radne stresovani kytek. Jen co zdokonalym pestebeni postupy tak s tim zacnu experimentovat. Jeste poresim automaticky zavlazovani a k tomu sbirani odpadni vody, preci jen nechat stat kvetinace v tom co protece je hovadina. a vypraznovat ty tacy nejak jednoduse taky nejde, takze prikladam obrazek pro muj budouci nakup. Nevyhoda je ze ten kybl kde je pumpa zabira dost mista, ale to se da vyresit malou dirou ve stanu, coz neni zadnej problem.
cotipotom
Zdarec, jo to je v poho, ale zkus srovnat ceny s Atami Wilma System 16 Pot
chtěl jsem to co ty a levněji mě vyšla ta wilma, navíc mají i menší a klidně ti to vymění za airpoty, nebo sníží cenu o ty květníky.
NORM
tady nic takového neseženeš...
tady už jo.... http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_5044.html
chily
citace:
Původní příspěvek od vir
Ec 2.3 (samozrejme aplikuju kazdy tyden jeden pruplach)


Cau, jestli se muzu zeptat, to prolivas kvetinace kazdy tyden? Mohl by jsi mi prosim te napsat jak a jakym mnozstvim vody prolachujes ty tvoje 6ti litraky??? Ja proplachuju zhruba co 10-14 dni, jenom upravena voda (pH cca 6.0) + enzymy... 1,5l na 3,6l kvetinac... Po tom proliti mi to schne min. 5 dni... dik
vir
Ok rozhod sem se ze se s vami podelim co noveho u meho projektu.

Probehlo par zmen. Naladil sem drip. 120l sud odkud to pomoci MJ1000 (950l/h) pumpuje do 2 topspinu (pavouk s 12ti kapilarama http://klecka.cz/growshop/Zavlaha/S...mm_Easy_45.html). vse vedeno v 16mm hadici. za mj 1000 je jeste filtr aby nedochazelo k ucpavani. a jeste sem udelal malou dirku v hadici aby nedoslo k vycucnuti sudu kdyz se pumpa vypne (vzduch se nasaje a je vse ok, bez toho by mohlo dojit k vyprazdneni cele nadoby do stanu) Hladina vody v sudu je o dost vys nez topspiny.cele je to napojene na Nutrimatic coz je skvela vec od SMSCOm http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_4937.html. jen 2 packy ... bud rust nebo kvet 12/12 - 18/6 - (je to zapojeny ke svetlum, takze to spina jak svetla) a dalsi packa jen nastavuje kolik sekund. Moje pumpa neni moc vykonna takze dostat nakej odtok vyzadovalo 40sekund.

rozpis jak to davkuje:
18/6
2 x every 15mins
5 x every 30mins
9 x every 60mins
4 x every 120mins
12/12
9 x every 15mins
7 x every 30mins
2 x every 60mins
2 x every 120min

V prubehu tydne vymenim pumpu za HX-4500 co ma 2000l/h. takze se snizi casove intervaly.


Na odtok mam http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05222.html ten hlavni kybl s pumpou se do stanu nevesel takze sem musel udelat malou diru vespod a natahnout hadice skrz. voda dosahne urcite urovne a float switch sepne pumpu a vypumpuje je to kam chcete v mym pripade do kyblu kterej se vyleje pryc. pac s kokosem bych to nerecirkuloval.


Kvetniky sem tentokrat pouzil 10ltr airpot. a v celkem jich mam 12. Delsi rust ale jinak zadna dalsi vyhoda pestovat vice kytek neni!!

Ventilace stale stejne, jen sem zmenil privodni ventilator, je to RVK150L s 680m3/hod. jeste na okno prisla deska ze sadrose, takze vsechno se to odtahuje pryc z mistnosti, coz predtim trosku zvysovalo teplotu .... 2*600 bylo ok, ale jak se to preplo na tisic tak hned to v mistnosti delalo bordel.

Model je NY Diesel jako prvne, matkar co sem sehnal tady, kvalita nic moc, typ trosku rychlejsi takze nektery klony jeste ani poradne nezakorenili. No ale 12 jich nakonec dobrejch bylo.

Jeste sem vymenil hlavni hnojiva. Misto CX Hydroponics sem pouzil Canna coco a+b a to z duvodu ze je to mineralni hnojivo, CX ma hodne organickych casti takze to nedela dobrotu v dripu. zbytek je od CX - jen pro zminku, korenak regen-a-root, wilt guard, bio balancer, superior potash, head masta.

Jeste kdyz klony prisli tak sem je zasadil do kvetinacu. nechal na jedne pulce, pod 600w metal. po cca 14dnech slo 6 do kazde casti stanu. stale na 600w. vse se zalejvalo rucne s CX ultimate coco grow. po rozlozeni do finalni podoby sem teprv nasadil drip.

Momentalni foto. den 21. kvetu, ec 2.6, zalivka je okyslicovana a jeste tam jede pumpa s cca 600l/h na dne aby roztok michala. svetla drzim cca 30cm nad kytkama. mam tam nekolik vrstev nettingu pro lepsi podporu a abych to poradne roztahl. jinak tydne cca 120ltr, a odpad je tak 6-8ltr denne.

Ps. Sracky & Offtopic patrej do kanalu!!!!
vir
ec 2.8, pumpa hx4500 s 2000l/h, takze zavlazovani snizeno na 20s
vir
jeste par dalsich snimku
fiste
citace:
Původní příspěvek od vir
Se stinidla jsem maximalne spokojenej. Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat.....


Ahoj, tvoje stínidlo sice na lumeny vede, ale světlo je potřeba ještě rovnoměrně rozprostřít.. Ten 1. obrázek je jako na týhle stánce dole , uprostřed moc světla a po krajích málo, oboje špatně...

Druhej obrázek znázorňující Wing má na jedný půlce víc světla a na druhý míň, takže neměli vycentrovanou výbojku, když to měřili. Ta musí bejt v ose Wingu a rovnoběžně s jeho hřbetem. Za druhý Wing odráží o dost míň světla kolmo k podlaze než Blokbuster, vytváří víc eterický světlo, hodně paprsků jde šikmo. Kytky si umí natočit listy, jenže luxmetr změří hlavně světlo dopadající kolmo, takže Blockbuster vyšel líp, protože spoustu světla z Wingu prostě nezměřili. Ale stejně buhví jak to měřili, když se ani nezabejvali nastavenim wingu. Navíc intenzita světla znázorněná na obrázku žlutou až oranžovou barvou, je pro kytky nejlepší..

Takže moc nesouhlasim s názorem, že máš nejlepší stínidlo na trhu, ale je to dobrej fotonovej kanon :D
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od vir
Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat. Moje aircooled s poradnou ventilaci mu umoznuji efektivne pouzivat CO2, bud z lahvi nebo spalovanim propan butanu. S awingem to sou jen vyhozeny penize, nebo radne stresovani kytek.


2 vir, fiste: Tak podle obrazku mi nepřijde, že mají nějaký extra dobrý rozptyl. Pořád imho jde o přepálený střed nedostatečné kraje, jak píše i fiste. V nedávné Legalizaci ( http://www.magazin-legalizace.cz/cs...hledne-svetlo-5 ) měřil týpek účinnost stínítek, ale bohužel to tvoje nezařadil. Každopádně z těch obrázků jde dobře vidět, jak "rovnoměrné" osvětlení u ostatních stínítek je. A mě z těch obrázků přijde že s toho nejlíp vycházejí široká stínítka typu "wing" (z konkurence testoval sice jen "hobby" ) ale rozdíl mezi typama je na tom dobře vidět. Tvůj rozptyl mi ten "wing" rozptyl dost připomíná, ale přijde mi že vlaštovka má trochu víc rovnoměrnější...

Sklo pod výbojkou a cooltuby, ty tu také byly dost rozebírané z hlediska účinnosti... :)

Hele, jak máš řešenou ventilaci? Já jen k tomu, že bez přímého chlazení vzduchem je CO2 zbytečné. Máš přítah i odtah od/k lampám mimo místnost? Jestli ne, tak to imho s tím CO2 vyjde nastejno. Budeš muset "zamořit" celou místnost, protože klas. odtah ti to stejně hned vycucne, ale nevím, nemáš nějaké zajímavé odkazy na galerie?

Dík za super trýd :flower:
vir
zdar

o tech stinitkach uz toho bylo napsano spousta tak at si kazdej vyzkousi co chce a co komu vyhovuje at u toho zustane. muj dlouhodobej plan byl a je CO2 takze proto sem zvolil tyto a timto bych tuto debatu ukoncil.

Ventilace, na vrchu stanu mam ksa 200 s 850m3 za hodinu, to je napojeny na filtr co visi uvnitr stanu a vse je odtahovano pryc ze stanu i z mistnosti. predchozi kola to bylo extrahovano jen do mistnosti, coz melo za nasledek zvyseni teplot kdyz sem bezel 1000w. ted je to upraveny ze okno zakriva deska ze sadrokartonu a za deskou je otevrena ventilacka, takze vse ze stanu jde pryc z mistnosti.

dalsi ventilator rvk 150L mam vespod stanu na privod vzduchu. po cele delce stanu je natazeny potrubi s dirama pro lepsi distribuci vzduchu po celym stanu, na vstupu je stara silonka aby zachytila veskery sracky. Byste neverili kolik bordelu to pochyta za jak kratkou dobu.
tyto 2 jsou napojeny na regulator

a dalsi ventilator mam natazenej skrz svetla, takze natahnu vzduch mimo stan do jedno a druhyho svetla, a pak ven ze stanu do zaslepenyho okna a ven z mistnosti, takze ideal na CO2. v mistnosti je jeste jedno kde je jen pootevrena ventilacka. na tento ventilator mam taky regulator. aby nemusel bezet na 100% kdyz nemusi.

V pristim kole zrejme pridam CO2. Jeste se rozhoduju jakym zpusobem, spalovat lpg zrejme nebudu pac ty horaky produkujou docela teplo. Videl sem 4kw horak bezet a teplo jak svin. leda ze bych zvetsil svoji zahradku. takze dalsi moznost je http://progrow.co.uk/acatalog/info_2128.html jen se to pridela na lahev, tu sehnat nebude takovej problem. a budu to vypoustet do stanu kdyz vypnu hlavni ventilator s filtrem. ale abych zjistil zda to radne funguje, budu muset pockat do dalsiho kola, poznat rozdil s a bez CO2, tak to chce zacit pouzivat v rustu. ve fazi kde jsem ja je to uz jen mrhani plynem (tudiz i penezma). a to se mi nechce.
vir
jedeme
vir
dalsi
vir
ad co2:

http://www.zyaura.com/products/ZGw063.asp

nasel sem todle, coz vypada jako spravna vec, takze jen lahev s co2 na to regulator, napoji se to na tudle vec a bude to makat jak hodinky.

myslim ze to bude lepsi nez unis co2 od ecotechnics
luckyBOB
zdarec, nikde sem nenasel cenu. asi blbe cumim
vir
no ja doufam ze to bude nekde mezi jiz drive zminovanym UNISem a shivou http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05187.html . kontaktoval sem vyrobce jaka bude finalni cena pro koncove uzivatele, tak snad se ozvou. jen co budu vedet vic se podelim. BLBE NECUMIS :)))
vir
Hotovo!

takze je vse dole, po dlouhem strihani uz se to susi.

finalni EC 3

tejden na Ripenu
a jeste posledni 2 dny jen Flora Kleen.

vir
Jedeme dal:

ad last go: takze posledni kolo dopadlo docela dobre, cca 1600g, minusy byli to ze jedna kytka v rohu byla uplnej mrzak takze na ni bylo hovno.

jinak rust trval cca 5tydnu, coz neni spatny dano take tim ze klony byli v zalostnem stavu, sotva prokorenene.

Ted: probehla mensi zmena lokace, takze ventilatory ksa 125 in, ksa 200 out, a rvk 150L na svetlech, dal sem je rovnou na 1000w a teplota se drzi kolem 27C.

EC 1.4

rizky white rhino. uz byli predpestovany ve skleniku. takze osetreny anarak SM http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05331.html , coz je neco jako plant vitality ale mnohem kvalitnejsi, pac vitality delaj lidi co jsou trosku opice, takze tam muze bejt abamectinu kdo vi kolik, nebo zadnej.

jen ten RTA control unit, vse sem postavil a bohuzel tam kde to je, je trochu nerovna podlaha, takze voda do kopce nepotece, tudiz jsem vypodlozil nektere tacy a uz je vse jak ma byt.

vlhkost se drzela niz kolem 30-40% ale jak rostou a taky zustava nejaka voda v tacech tak se zvysuje.

CO2, zatim jeste nebude, zrejme nejlepsi bude najit spravnou odrudu, udrzet svoji matku, a pak pujdou videt vysledky, doposavad je to vzdy zavisle na necem co nelze ovlivnit, nekvalitni zdroj klonu obvykle.

Jinak vse zustava jako predtim, hnojiva beze zmeny, proc neco menit kdyz to neni rozbity, ze?
EDA45
Zdar.
Takže teď do 12ti kytek budeš pálit 4-5 tejdnů 1000W,pak na květu přidáš druhý světlo,takže 2000-2200W a pak sklidíš nevim kolik,ale jestli stejně jako teď tak 1600g..? Nějak mi uniká smysl tohohle počínání,ten výsledek pak odpovídá jako bys sklidil pod 400W 250g..myslim procentuélně v porovnání g/w..
Palice jsou jak baseballky ale za tuhle cenu..?
vir
posledni kolo zacali pod jednim svetlem 600w. pak 2 na 600w a potom 1000w. ted uz byli radne velky, takze rovnou na 1000. uz jedou pod 2ma. pokud si kytky videl nekdy rust pod 1000w tak bys nerikal to co tady rikas. navic muj cil je udelat vic nez predtim. a tech 5 tejdnu bylo protoze klony byli v maly kostce sotva prokoreneny. ted uz maj tak polovinu casu za sebou, takze rust bude tak 2-3tydny max.

elektriku platim ja. a pokud mas 20h levnyho proudu tak to zas tolik neni. tudiz nevim co tu resis.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od vir
posledni kolo zacali pod jednim svetlem 600w. pak 2 na 600w a potom 1000w. ted uz byli radne velky, takze rovnou na 1000. uz jedou pod 2ma. pokud si kytky videl nekdy rust pod 1000w tak bys nerikal to co tady rikas. navic muj cil je udelat vic nez predtim. a tech 5 tejdnu bylo protoze klony byli v maly kostce sotva prokoreneny. ted uz maj tak polovinu casu za sebou, takze rust bude tak 2-3tydny max.

elektriku platim ja. a pokud mas 20h levnyho proudu tak to zas tolik neni. tudiz nevim co tu resis.

No podle fotek to žádní obři nejsou..
Pod 1000W vidím růst kytky každý rok venku,letní slunce má v našich šířkách cca těch 1000..A je to paráda..;)
Jinak nic neřešim,jen čtu,dívám se a počítám..2200W a 12 kytek,G/W..Ale proti gustu žádnej dišputát...
vir
foto 1

cca po tydnu

foto 2-3

cca po 14 dnech

kytky byli jednou zastiply.

vyskovy rozdily, jedna strana je trosku pozadu, ale to jen diky spatnemu nastavaneni zavlazovani, jak byli maly tak sem to prolejval moc, a nemeli moznost poradne prokorenit. to ale nijak nevadi, obvykle ty nejvetsi dominuji, takze neni problem prcky vyhodit a dojet mene kytek.

Ec 1.6 ph kolem 6

ad elektrika - jedu kazdej predradnik jen na 1000w. ten overdrive uz nepouzivam pac to zdime lumeny z lamp jak svin. a kdo pouziva digitalni predraniky by uz taky k magnetickym nesel zpet. a rozhodne kdo ma x let starej magnetickej predradnik at uvazuje o koupi novyho protoze absorbuji vice a vice elektriny. jinak ty predchozi kola vysli tak cca 4000kc kazdy, je to ze to jede skoro porad na levnej proud coz neni cca 6kc. takze tak.
vir
dnesni foto cca 16dni na rustu, ec 1.8 a budeme zvedat, rostou jak z vody

prijde prohoz, prckove do rohu, natahne se sit, roztaha a prepiname, vytahne se to dostatecne.

nejvyssi ma cca 80cm
vir
prepnuto, prvni 2 fota jeste z rustu.
dalsi 3 uz na kvetu.

EC 2.0 a navysujeme
teploty kdyz sou paraky tak i pres 30 ale to uz je za nami, jede to pres noc takze to tak hrozny nebude. snad se nevytahnou moc. ted 1.2m kytky a pomalu neni kam zvedat svetla. ale co zivot je boj
vir
no vse jde jak ma, vypada to vyborne.
pomalu to zacina bobtnat.

EC 2.5
milkbyrtr
Koukám,že ti ta síť ani trochu nepomohla :)Jinak pěknej forest:)
vir
Ec 2.6

a bobtna to, zachvili to zacne hnednout
Meccman
čáu. Ja delal takový pokus s temi hnojivy na Aqua canna a ať dávám EC 3 nebo 1 ten samý výnos. ted sem zkusil ty pytlíky od gree house Feeding


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma