Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Homebox S ,250W , hlina , prvni grow - Klikni zde pro originální téma
ZkourenejPes
Zdravim dam sem muj uplne prvni grow v zivote , tak nak abych se pochlubil , ale hlavne doufam , ze se sem koukne obcas nejakej zkusenej pestitel a poradi mi co udelat lip a tak.

Jedu v homeboxu S (80x80x160 cm).

Svetlo : predradnik GIB , stinitko Hobby velke (myslim , nebo neco podobnyho) , a sodik a metal od phillipsu na sviceni.

Vzduch : Mam 2 pc vetracky na ofuk zarovky , a 2 na odtah. To je , ale prozatim , behem tohodle tejdne pride odtah ( dneska nakej vyberu) , a pak budou 2 na zarovku fukat a 3 na kytky.

Hnojiva : Korenovy od Advanced Hydro.... , a pak Biobizz Grow a Bloom

Este k tomu zvlhcovacka Sencor , teplo-vlhko mer, PH- , ph test a takovy tyhle blbosti
ZkourenejPes
Jedu ze seminek , ktery sem nechal klicit mezi hadrikama na nadobi , nekde tady je an to navod , vsechny vyklicili do 30 hodin a sli do hliny , jinak je to White widow a Orange bud.
Kvetinace nejdriv sem je dal do 0,6 L potom presadim do 11L .
Substrat : Do tech 11L sem to namichal na dno cca 1L keramizit , a zbytek sem smichal asi 1L perlitu , 1,25L biohumusu , 5,5L substratu pro kaktusy a 1L substratu pro pelargonie( ty dva substraty sem vypekla v troube).
ZkourenejPes
Klicit sem nechal deset seminek 5 a 5 vsechny naklicili krasne (dal sem si radsi 2 navic, protoze mam v planu mit 8 kytek)
NO jedno sem si znicil , kdyz sem nechtene prevrhl kvetinac(potesi)
Jedno se v hline vubec nechytlo , takze sem nakonec na 8 kytkach.

z toho este dve sou naky spatny pomalu rostou a jedna se dneska ohla z tech dvou , takze uvidim pokud se nevzpamatujou , tak misto nich pak pudou naky rezy , Jinak 6 kyticek jede krasne , vlstne vsechny vdovy bez problemu a to zniceny a ty pomaly kytky sou Orange.

Tady sou naky fota z priblizne 5. dne rustu
ZkourenejPes
Jinak teda ....
NEco jak se tam u me kytky maj
Teplota 26-31 den 17-21 noc
Vlhkost pres den tak 60 - 80% ( obcas kdyz nejsem dyl doma dojde voda a spadne treba na 40%, v noci pravidlene 100%

Ve tretim dnu sem jim dal korenovy hnojivo no a to je zatim vsechno , budu doplnovat postupne.
ZkourenejPes
Tady teda este ty dva mrzaci Orange budu myslite , ze to nak rozdejchaj a budou pouzitelny aspon ta jedna , ta prvni fotka roste ,a le oproti tem ostatnim dost zabrzdene ta druha byla to samy , mozna este trochu pomalejsi , ale dneska si lehla , tak nvm asi nic moc ne?
ZkourenejPes
Este by me zajimalo , kdyz mi takhle sviti zvlhcovacka ( fotka ) , tak jestli jim to nevadi , kdyz maj mit tmu?
ZkourenejPes
NO radsi sem to natocil( ze me to nenapadlo ) , jinak bude vejplata tak to mozna vemu a ktomu mozna i fish-mix. JInak tu kyticku co si lehla sem vyhodil udelal malej korinek a dal nic , ta druha pomala stoji , ale porad neroste nak , takze asi taky pude , ten jedinej Orange bud co se chytl , ale zase roste nejlip ze vsech zbylejch sesti kytek no tak nvm , podminky meli vsechny kytky stejny , tak nvm o se stalo jestli byli spatny seminka , nebo , ale zase naklicili pekne ? tak nvm povite mi to nekd cim to mohlo bejt , ze tak nerstli ? Misto nic tam pudo dva rezy at mam plnej box
Bandita
kukam ze box mas na identickom mieste ako som ho zvykol mat ja, pri okne, kde moze pekne odvetravat, pozor na velku vlhkost, podla mna je mat 100% vlhkost cely cas blbost , ked ti 5L zvlhcovacka vypari 5L vody, budes mat vsade mokro a kvetinace tiez, nebudu mat pocas rastu vobec vysusenu podu. Ja som ju maval tak,ze mi zapinala kazdu hodinu na 15min. a po vypnuti svetla len 15min. a vlhkost drzala, to iste aj pred zapnutim som ju zapol na 15min. a potom normalne podla casovaca po 15min. kazdu hodku.
Inac ak mas nejaky biohumus v substrate hnoj minimalne, a v takomto stadiu vobec, najskor az po 2 tyzdnoch, medzitym im mozes davat Phit Amin, to bohate staci.
Nech sa dari a rastie jak ma
ZkourenejPes
NO tak s tema kvetinacema uz to necham uz v nich mam pripravenej substrat a cekaj na presazeni , nak se s tim poperu no holt to bude trochu plnejsi , tak nevadi
Jj box sem mel nejddriv na chodbe kvuli mistu , ale nakonec sem si rekl , ze u okna bude lepsi. Jinak tou zvlhcovackou mas pravdu no , vodu na podlaze tak nak mam puda proschne za dyl , ale prelity nevypadaj no , neco s tim asi udelam . NO hnojit mam v planu , jak rikas tak po 14 dnech zacinat malejma davkama a pak se uvidi co budou potrebovat , zatim jim teda davam na koreny a phyt amin nemam
ZkourenejPes
Jinak potreboval bych poradit , jak nastavit obycejny spinaci hodiny ne ty digitalni :D . Nedali mi k tomu anvod a ja nvm , na svetlo mam ty digitalni a pohoda , ale tyhle nechapu je tam vlastne to otaceci kolecko s 24 hodinama kde se da nastavit asi naka hodina kdyz na ni ukazuje sipka a pak po stranach toho kolecka sou cerny cudliky maly (spustu ) co se daj zamacknout . A co stim dekuju hodim je na tu zvlhcovacku
ZkourenejPes
a este bude to v pohode
http://www.growplanet.cz/index.php?...n&idv=112&idk=6
Ma te stim nekd zkusenosti na regulaci odtahu?
Bandita
caw
klasicke analogove spinacie hodiny su primitivne jednoduche, len si nastav aktualny cas podla rysky, ktora je tam a pomackaj tie mini knoflicky tak ako chces aby svietilo, ak su knoflicky dole, tak bude svietit ak hore, tak je vypnute - nema stavu. a na boku ten cerveny picus daj dole na znacku hodin, to je vsetko.
Inac ten bronse regulator je parada, mal som ho a pouzival som ho bez toho termostatickeho cidla, ale da sa pouzit aj s nim, nastavis si na nom teplotu aku chces aby regulator udrzal v boxe a on podla cidla bude pracovat, a spinat ventilator, aby dosiahol tebou udanu teplotu.
ZkourenejPes
Dobre no za hodiny se stydim :D , nvm co sem delal , ze to neslo.
A ten regulator vemu asi no , tam teda úisou , ze hlida akorat aby se nedostala teplotanad maximalni nastavenou , ale to je taky dobry
ZkourenejPes
TEkze teda par zmen , zvlhcovacka pobezi prez noc 15 minut kazdou hodinu , pres den to necham bezet porad protoze to se tam voda netvori . Zejtra vyzvednu na poste odtah TT 125 280 m3/h a misto PC vetraku na ofuk bude malej klipsnovej vetrak nasel sem jeden co malo pap elektrinu(13W ) , tak snad bude v pohode , no a vemu k tomu ten regulator a k hnojivum este fish -mix a ten topmax , potom z jenom pachac a s investicema sem tak nak skoncil (doufam)
Bandita
ser na topmax podla mna, ber phitamin-nenahraditelna zlozka...
ZkourenejPes
Takze zae naka aktualizace , je to tak 12 dni na rustu , dneksa sem to preadil do tech 11 litru , Koreny pekne prorostly celej kvetinac .
Dneska se jim chytam dat maly davky hnojek korenak Grow a fish-mix a muzu k tomu dat rovnou postrik phyt aminem? nebude tomoc , chci dat poprvy mensi nez polovicni doporucenou davku , tak snad v pohode ne?
ZkourenejPes
Dal sem tam odtah TT na fotkach je jak to mam vyreseny zatim (po vejplate e to este vychyta s odhlucnenim , protoze to je slusnej rachot)
NO ale teda jede na plno dneska tak nak je teplo , ale urcite n ehorko ,a teplota 29 v noci 20 , tak nvm ty jo az pridou horka tak uz to bude asi horsi , to je divny ne? Pri tom proste je dost cejtit jak tam ten vzduch stoupa i kdz dam ruku z venku pred diry na pritah tak cejtim jak si to ten vzduch nasava , tak nvm . Jinak mi po dvou tejdnech provozu odesla zvlhcovacka , takze pak este nak aspon poresim nakej mokrej rucnik nebo neco? ale to neni az tak hrozny nebo jo , ta vlhkost? NO v shopu uz nemeli klipsnak , tak mam zatim jeden PC vetrak na ofuk a po case ho soupnu o kus dal aby vsechny kyticky dostali nakej ten vetricek.
ZkourenejPes
Jinak sem tam dal ten odtah TT a na to ze dneska neni uplne naky extra horko a jede naplno , tak za dne je tam 29 a v noci 20 stupnu ciz mi pride docela dost nvm co bude az budou paraky. Na fotce je , jak to mam vyreseny ,ale taha to slusne je v boxu dost cejtit jak si to saje vzduch , i kdyz dam ruku pred pritah z venku tak cejtim jak si taha , ale ta teplota nvm no , jestli sem udelal neco spatne? Jinak mi odesla po 2 tejdnech zvlhcovacka, takze vlhkost tedka nic moc pak este poresim nakej rucnik zvlhcenej dovnitr , ale s tou nizzsi vlhkostii se da prezit ne ? nemusim se nak znervoznovat hodne? Este v shopu uz nemeli klipsnak , tak na ofuk mam zatim jeden PC vetracek , kterej ruzne soupu po boxu , aby se dostal nakej ten vetricek na kazdou kyticku.
ZkourenejPes
Tak trosku uz zacinaj starosti na par kytickach hlavne na jedny nejvic (Orange bud) mi zacali svetlat a usychat spicky listu , na fotce (nic moc kvalita , ale videt to de) . Cim to muze bejt , pekne me to znervoznuje:D , co sem tady koukal , tak bud prehnojeni? NEbo nedostatek ? Prehnojeny nvm v hline je tak 1/10 biohumusu , ale biohumus tam byl uz od ty doby co sem dal seminka do hliny a 11 dni to nic neudelalo ? Takze neco chybi? Co sem tak vykoukal , tak me prislo ze podobne vypadalo nedostatek vapniku nebo drasliku . Poradite mi nekdo at muzu zas klidnejc spat.
ZkourenejPes
JInak sem to vcera zkusil pohnojit dal sem na 4L vody (priste na t yvelky kvetinace bude chtit asi vic) 4Ml korenaku a po 2Ml Fish mix a Grow , jinak ty lsity zacali este pred tim nez sm hnojil , jinak teplotu maj pres den tak 27-31 pres noc tak 19-21 vlhkost nic moc no den tak 30-40 noc kolem 40-50
ZkourenejPes
JO este bych jim nastrikal na lsity dneska phyt - amin? A jeden dotaz , jak mam zjisti PH vody po pridani hnojiv , kdyz tam dam ten fish mix a grow tak je voda kompletne hneda a ten kapkovej Ph test to vlastne nezbarvi , tak jak ma?
ZkourenejPes
TAk este pridavam par fotek tech listu , nvm no co sem tak vykoukal , tak asi prehojeni , je mozny , ze to 10 dni rostlo a projevilo se to az pak? Jak sem psal v hline bylo od zacatku 1/10 biohumusu od plagronu , nebo naopak mam hnojit vic? Zatim teda budu zalejvat cistou vodou a uvidim co to udela dal , dokud nekdo neporadi.Jinak bych rekl ze roste docela v pohode no , 11 cm za 12 dni ze seminka
ZkourenejPes
Tak zase o tejden sme starsi , o urcite vym , ze priste nebudu davat bihumus a budu si to radsi hnojit podle sebe , zatim sem nepouzil hnojivo , listy sou dost tmave zeleny a trochu sveseny , takze maj dost hnojiva , mel by to byt prebytek dusiku.
ZkourenejPes
Jinak teda mam tam tedka 3 odrudy k vdove a orange budum pribyly dva rezy shiva shanti. Sou docely rozdily ve vysce ta vdova moc do vejsky neroste. budu to pak nak muset podlozit. Ta Shiva mam kolem 20 cm . Orange bud tak 23 cm . A vdovy az na jednu vetsi , ktera ma tech 17 cm , tak ty zbyly tak tech 13 cm. Na fotkach prvni Shiva druha orange bud a zbyte vdovy . Ten Orang sem zastrihl , aby chvili nerostl. NO a prave nvm , nechat je este tak tejden na rustu? Nvm no snad se ty vdovy vytahnou aspo na tech 20 cm do ty doby . Neni to moc brzo na prepnuti nvm jak moc se to potom rozroste , ty vdovy asi moc velky nebudou ne? spis ty dve dalsi odrudy asi porostou este dost?
tak kdyztak poradte . Diky
groowman89
ahoj jsme taky začátečník dnes jsem si založil Grower protože sem lezu už nějakou tu dobu od vás čerpám info ;) mám doma skříň zhruba 60x100x200
z čehož jsme udělal box (60x100x110) měl jsme v tom 12 kytiček které jsmedostal od známého 2 si potom vzal xD takže jich tam mám 10 už asi 6 dní na květu hnojit jsme začal až předevčírem (neměl jsme žádné růstové stimulátory a ani jiné hnojiva.... mám jen 2 hnojiva (PK 13-14, alga bloom)
chtěl bych taky nějaké rady
jak jsme dám fotky :-(, jestli prostor pro 10 kytek stačí ? mám je v 3L kyblíkách od jogurtů) :D
a jak vysoko mám dát lampu (ze začátku jsme je měl na podstavci a při přesazení jsme je dal na dno takže teď od nic mám Lampu tak 70-80 cm
chily
citace:
Původní příspěvek od ZkourenejPes
Jinak teda mam tam tedka 3 odrudy k vdove a orange budum pribyly dva rezy shiva shanti. Sou docely rozdily ve vysce ta vdova moc do vejsky neroste. budu to pak nak muset podlozit. Ta Shiva mam kolem 20 cm . Orange bud tak 23 cm . A vdovy az na jednu vetsi , ktera ma tech 17 cm , tak ty zbyly tak tech 13 cm. Na fotkach prvni Shiva druha orange bud a zbyte vdovy . Ten Orang sem zastrihl , aby chvili nerostl. NO a prave nvm , nechat je este tak tejden na rustu? Nvm no snad se ty vdovy vytahnou aspo na tech 20 cm do ty doby . Neni to moc brzo na prepnuti nvm jak moc se to potom rozroste , ty vdovy asi moc velky nebudou ne? spis ty dve dalsi odrudy asi porostou este dost?
tak kdyztak poradte . Diky


zdar, ja jsem to resil minule kolo tak, ze vetsi kytky jsem zastrihl a mensi je dorosly, pak jsem jenom poohybal nove slahouny co vyjely ze zastipu do vysky tech mensich...pokud teda ty mensi nedorostly, jeste bych to chvilku nechal na rustu, zkus si s tim pohrat no, podle toho co jsem s lamanim a ohybanim zazil tohle kolo (kurevsky mi to prerostlo), tak uz vim proc se rika, ze prezijou vsecko...toz at se dari!

EDIT: myslim, ze nekdy v tehle vysce jsem to prepinal... mozna trosku pozdeji...
ZkourenejPes
Takze neco pridam , je to priblizne 17 den od pepnuti svetla , Kytky uz nejak nerostou a zacinaj kvist. Vdovy meri kolem tech 40 cm (asi by mohli o neco vic , ale zase na netu , kdyz sem k4poval seminka psali , ze meri 40-60cm) . Pak tam je ta shiva ta ma jedna tech 58cm a druha , ktery sem omylem nalomil stonek se zastavila a ma kolem 50 cm. Orange Bud neceljch 60cm .

JInak podminky maj docela v poradku akorat docela teplo zatim no obcas to de i nad 32 stupnu v prumeru tech 29 . Mam TT 125 a moc to neuchladi , zejtra by mi meli prijit 2 cirkulacni vetraky , tak na ne spoliham . Jinak uz nvml. Dneska sem jim ostihal par listu , ktery stinili palickam , dal sem jim phyt amin a pristi zalivani zacnu hnojit , protoze to vypada , ze biohumus prestava dostacovat .
Davam naky fotky .
1 -White Widow
2- Shiva Shanti
3-orange Bud
ZkourenejPes
1
ZkourenejPes
2
ZkourenejPes
3
ZkourenejPes
No a este par fotek za svetla z boxu
ZkourenejPes
Tak po delsi dobe sem neco hodim , nemel sem fotak , tedka sem si koupil mobil s ftakem , tak aspon neco , i kdyz kvalita zadnej zazrak klepala se mi ruka.
Sem asi na 40 dnu kvetu , takze tak tech 15-20 dni by to melo este dozravat podle seedbanky.
Nvm no zatim to nemam moc ve voku , tak nvm , ale pride mi to docela maly ty palicky , tak mam strach , aby z toho nebyl jenom trosicka no posudte sami , nafotil sem to , tak nak pro porovnani
Prvni fotky Bila vdova
ZkourenejPes
tady shiva par fotecek
ZkourenejPes
No a nakonec jedna orange budu , tam mi toho pride nejmin. ALe nvm
ZkourenejPes
NO a teda , mam este cekat nakej vyraznej narust tech palicek?
Jo a je normalni , ze mi postupne odumiraj listy , ale vzdycky , treba jenom jeden za cas? Hnojim jak blazen , tak malo hnojeny by to bejt nemelo
MDe_
Určitě ještě nechat, a nepřehaněj se s hnojkou .. potom udělej dobrý flush aby si potom ty hnojky dal pryč. Ještě máš bílé chlupy, až budou tak na 60-70% hnědé udělej 7 - 14 dní flush . bud jen čistá voda nebo kup flush
ZkourenejPes
JO hnojim tech 5ml na litr bio bloom + si 1ml grow a jednou za cas tomu soupnu fish mix . Flushovat to budu tak tech deset dni . Akorat nvm jak to vydis s tim vynosem nechci konkretni cislo , jenom jestli sou ty paldy aspon slusny na tuhle fazi kvetu ? NEboli nafoukne se to este?
ZkourenejPes
Takze dneska by to melo bejt tak 40-42 dni co se objevily prvni chlupy vsechny drudy by meli bejt zraly priblizne za 55 dni , tak este ty 2 tejdny by to mohlo bejt a pak konec? pridvama naky fotky palicek .
ZkourenejPes
Bila vdova
ZkourenejPes
Shiva shanti
ZkourenejPes
Orange bud
ZkourenejPes
Jinak teploty mam tak 26 -31 stupnu , tedka je docela teplo , vlhkost kolem 40% obcas vyleze na 60 , kdyz sou ty vetsi deste .
ZA dva dny bych to chtel este jednou pohnojit a pak uz jenom cistou vodu.
Johnicek
máš to moc pěkný :) o ten výnos bych se nebal ty fotky vypadaj dost slibne :)
ZkourenejPes
NO uvidime no , rekl bych , ze model sam o sobe bude v pohode , ze sem to udelal docela dobre , ale priste z toho musim udelat lepsi kerik , no nechm se prekvapit
ZkourenejPes
Tak uz je to nejakou dobu zkoseny ususeny a kouri se.
Nakonec sem byl pekne prekvapenej , kdyz sem suchyho navazil 160 G. + sem neco zkouril predtim a este tam bylo asi 10G takovejch tech mensich palicek dole , ale ty taky pekne zkurovali.
Jinak chut krasna u vsech modelu , nejlepsi ale Orange bud , ten ma i nejlepsi vuni to kdyz si sebou vemu do kapsi od rifli gramek na cestu , tak to nejde protoze me cejti na sto metru .
No spokojenost a uz se tesim az budu moct rozjet dalsi kolo a myslim si , ze nakonec se prvni kolo docela povedlo , ikdyz tam byli naky chybicky a technicky problemy , ale prezilo se to . Dekuju vsem za rady a dam par fotek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma