Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
zalivat...či..nechat..vyschnout... - Klikni zde pro originální téma
Zavalagan
ahoj mam dotaz co je lepsi zalivat kytku 8xdene po jedne minute....(cerpadlem-zavlazovacim systemem)nebo nechat substrat vyschnout a az je suchy zalit...nebo zalivat porad...poradte prosim :) co je lepsi vyhody nevyhody...:) dekuju :)
MDe_
Asi máš na mysli OUT že jo ? Pro lepší vývoj kořenů a celkově i kytky (přelitá) je to hoodně 8x za den .. stačí na večer (podle rozměrů kytek a teploty) potom 2x rano třeba a potom večer .. Substrát máš třeba na povrchu suchý ale 3+ cm máš třeba vlhký tak se bát nemusíš .. stačí píchnout prstem.:rejp:
Na kytce poznáš jak nemá vodu (listy se ti začnou malinko "viset")
ween
zdravím, tak co jsem načetl já, konopí dělá dobře systém kvalitně zalít, a následně nechat vyschnout (v květové fázi samozřejmně). Je to i zde na groweru ve FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/z...nojeni/7.html#3 ale našel jsem to i jinde. peace...
Mystery
Tyto suché/vlhké cykly jsou pro konopí důležité! A opravdu to tak je, vyzkoušeno. Já například zaliji hodně večer, cca 30 min než zhasne světlo tak, aby trochu vody vyteklo dole v miskách a za den to opakuji. Sice jsou kytky před zalitím trochu povadlé, ale zase lepší než je přelejvat :-D
BloodyBeer
pokud se jede drip, tak se klidne muze zalevat nekolikrat denne, tady plati cim vice, tim lepe. Ale je dobre si to nastavit podle kytek, aby se zbytecne neprelevaly ...

Jinak se doporucuje zalevat indoory vzdy na zacatku dne, aby mely kytky z ceho brat a prirozene se ochlazovaly. Na noc bych moc nezaleval z duvodu vyssi pravdepodobosti vzniku plisne (vlhky substrat dela divy ....)
Pohroma
Nooo kluci, ono taky vcelku zalezi v cem to mate. Jestli v blate (hline) bo kokos/rockwool/hydroton...

Zavalagane, priste, az se budes na neco ptat chce si to tu otazku zformulovat tak, aby se na ni dalo jednoznacne odpovedet...
MDe_
Kopíruju z FAG

Zaléváme tak, že kompletně prolejeme celý květináč. Předpokládám, že květníky mají dostatek drenážních děr, aby přebytečná voda mohla odtéct. Je důležité, aby před dalším zalitím stihl kořenový bal kompletně proschnout.


Tyto suché/vlhké cykly jsou pro konopí důležité! Vlhkost doporučuju měřit vlhkoměrem, nebo srovnávat ručně potěžkáním květníku. Časem to dostanete do ruky, takže pro vás zalévání bude snažší.


Zaléváme tehdy když je půda ve které kytka roste suchá , můžeme si udělat malý test že strčíme prst tak 2-3 cm pod úroveň půdy ,jestli je v této hloubce vlhká ,se zaléváním ještě počkáme , případně pokud chceme můžeme jí orosit. Kořeny kytky v hlíně musí dýchat , když půdu přelijeme stane se težkou a ztrací dýchací schopnost - kytka má pak svěšené listy,neroste a může to mít negativní vliv na další vývoj v budoucnu, např. menší výnos. Je lepší když si nejsme jisti zalévat kytky jed do podtácku kytka si vše spolehlivě vytáhne ale je potřeba udržovat podtácek neusále čistý to platí i o občasném kontrolování povrchu půdy jestli se na povrchu nechytá plísen (nekvalitní půdy). pokud už ale přelijeme osvědčilo se mi květináč porádně promačkat a půdu nečím prokypřit případně pro fajšmekry nasměrovat jeden větráček. Zalévame vodou odstátou (24hod) , teplota vody pokojová 20-25 (ideal 22-24) Pokavaď budeme do zálivky přidávat i nějaká hnojiva všechny pomůcky (pipety,stříkačky) pořádně omyjeme...

By Keptn
Zavalagan
jo jo moc dekuju ....jinak mam substrat+cocos+perlit budu je nechavat vysouset :) a neprelivat :)
Machoman
Převážne coco substrát: 70% kokosu 20% wurmhumusu a 10% perlitu v 6,5l kvetníkách zálivka 1x za 2 dny a bohate dostačující.
Phill
Jedu 95% kokos 5% perlit, zalívám dokud neteče zespoda, nechávám vyschnout dokud nejsou cca 2-3cm substrátu na vrchu květníku uplně suchý, ale záleží kolik maj kytky prostoru pro kořeny. Používam větší nádoby, tak mi stačí prolejt jednou za 3 dny. Jak už tu někdo zmínil, dobrý je si květináč potěžkat v ruce (pokud to neni 90l kalfas), na tom jde parádně poznat nasáklost vodou.

S častym zaléváním přes čerpadlo bych byl opatrnej. Chci varovat hlavně před výskytem svilušek, dřív se mi stávalo, že jsem kytky prolil pořádně všechny, z čehož se vytvořilo dost vlhký teplý prostředí, pro sviluchy jak orgasmus (tak 2-3 se objevily, v žádnou katastrofu to nepropuklo). Ale dávám už si bacha, neprolívam všechny najednou, jeden den zaleju pulku skřínky, další den druhou pulku, takže tam nikdy neni tak vysoká skoková vlhkost. Kokos je sice neutrální médium a dobře dejchá, ale taky vytváří vlhký prostředí jak zalitá hlína, tak bacha na mouchy.

Za sebe bych doporučil dát kytky do velkejch prostornejch nádob, zalívat konvicí, nechávat rozumně! vyschnout, precizně hnojit a nemusíš nic moc řešit. Mít na paměti obecný zásady, zapnutej selskej rozum a nedělat si to zbytečně složitý když to složitý neni.
Exceptional
jedu kokosovej substrát a zatím se mi nejvíc osvědčil způsob, kdy jednou za 3-7 dnů kytku proleju, dokud to z ní neteče spodem, substrát musí bejt tak nasáklej, že ten květník pomalu jednou rukou nezvedneš. Klidně zaleju víc, aby se udělala třeba 5-10cm vrstva vody dole ve vaně, kytky si to pak vypijou spodem během pár dnů. Pak nechám totálně proschnout a zase opakuju. Funguje to skvěle.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma