Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Aeroponie - Klikni zde pro originální téma
mott
Zvazuji jak vytvorit mlhu pro koreny. Napadaji me dve varianty:

1/ rozprasovace z kapkovych systemu - nutne cerpadlo - vyhoda je moznost pouziti pro vice nadob

2/ vzit poradny ultrazvukovy zvlhcovac vzduchu, ktery nepotrebuje destilovanou vodu

Napady?
snowboarder's
Prosimte nevíš něco bližšího o té druhé variantě?
mott
Běžne se prodávají ultrazvukové zvlhčovače, které mají spotřebu cca 1-3 l vody za den a na to koncipovanou nádobu. Mají v sobě hygrostat a tím řídí množství vody co rozpráší. Jsou na vlhkosti pro běžné podmínky, cca 20- 80 %. Prodej Bionare, ... Cena 4 - 8000,-

Taky se prodávají průmyslové, ty jsem zatím nehledal, ale ty by se nám asi hodily. Zajístí se k nim přívod vody hadicí, na druhým konci je vývod na rouru. Ten napojit na ventilaci do trubek a je to...
Certicek
No začínám stavět aeroponii podle obrázku co jsem viděl u protinožců. Maj to tam fakt hodně vymakaný. Stačí se podívat na http://www.overgrow.com/. Ovšem nevím jak silný roztok, jak často a v jakých intervalech na holky stříkat atd. Pokud s tím máte nějaké zkušenosti tak sem s tím. Myslím že máme všichni co dohánět.
Tervi
No, myslim, ze Cesi se svymi hlavinkami na tom vubec nejsou spatne a co se tyce pomeru cena/vykon, leckdy muzou dohanet profici ze zapadu nas :D
Jinak doproucuju prohlednout treba, jako takovy napadity priklad:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2722
Certicek
No máš pravdu v tom, že česká hlava je hlava, ale s tím že by se mohli učit od nás, tak s tím až tak moc nesouhlasím. Ten příspěvek na tvé adrese je fajn, ale jen když máš obhospodařovat jednu holku. Když jich máš třicet a víc ... tak nevím.
Tervi
Samozrejme, jejich systemy jsou vychytane, jinak to uceni od nas bylo mineno v tom smyslu, ze Cesi jsou experti v tvorbe reseni za par korun, ktera plni funkci systemu sice overenych, ale o dost drazsich:)
Kazdopadne se tesim se na vysledky a preju dobrej vynos.
Co se tyce tech hnojiv, myslim, ze se klidne muzes poradit s tema, co tu uz aeroponii uspesne zkouseli, viz treba vyse uvedeny odkaz.
opicka
Zdar,

vsude mozne hledam a mam stejny problem s hnojenim.Uz odkladam pestovani celkem dva mesice a jedine co nevim je hnojeni v aeroponii.To se tu nikdo nenajde,kdo jede aeroponii.Koukal jsem na ruzne prispevky,jsou fakt super,ale chce to presne udaje jelikoz chyba v aeroponii a je po vsem.Pokud nekdo neco vite tak to sem napiste joo?zatim cus Opicka
carlos
Nevymýšlel bych nic extra: pro aeroponii by měla platit zhruba stejná pravidla jako pro hydroponii, jelikož u žádné z těchto metod není použito médium obsahující živiny. Pravidla jsou stejná, je velmi lehké to přehnat a reakce rostlin na změny v roztoku jsou velmi rychlé. Pokud jde o cyklus rozprašování, začal bych s půl hodiny zapnuto, hodinu vypnuto. Ale samozřejmě bude záležet na konkrétní aplikaci - zaexperimentuješ a uvidíš. Rostliny nesmí během cyklu sucha začít vadnout. Informuj nás o vývoji, hodně štěstí :).
Dlabi
taky na tom zacinam pracovat tedka pristi weekend mam sklizen v hline a dalsi urodu planuju aeroponii myslim ze je to good zpusob pesteni.

Jak rikal Certik nic na tom neni jen mam ten samej probblem nevim jak to tam budu strikat ale to si casem vychytam.:smoker:
hnojeni byc necal jako u obyc. hydroponie (podle navodu)
uz mam vse nakoupeno ale ted jeste nemozu sehnat malicky hydroponicky kvetinace. nikde je nemaj:pimp:
Hive
Dlabi: To jses chtěl pochlubit? :)

No u aerponie se používají trochu nižší hodnoty ph než u hydroponie, taky pozor - je rozdíl mezi AEROPONIÍ, kde se živný roztok zosprašuje na aerosol VYSOKOTLAKÝM čerpadlem, a takovým "jako" aeroponickým systémem vyrobeným z filmofky (jak jsem tu už dávno někde viděl)... Docela kvalitní zdroj informací je na cannabis culture. Přesné hodnoty PH, obsahy živin i použití peroxidu jako prevence proti patogenním organizmům v roztoku.
Hive
Jo, zapoměl jsem <a href="http://www.cannabisculture.com/">http://www.cannabisculture.com/</a>
Dlabi
aeroponie

to hive ne nechtel jjen jsem chtel ostatni povzbudit

Prisel jsem na to ze ty trysky kteryma jsem tam chtel delat tu rosu se fakt ucpavaj Snark me uz varoval ze se to bude stavvat celkem casto tak jsem to testoval a fakt co 2-3 dny se tryska ucpe ja nevim jja od tohoto systemu ustupuju a radeji se pustim do nejakyho hydra.:D
certos
Tak jsem to zkusil: Je to vážně moc fajn a myslím že o trošku levnější než pěstování v truhlíkách a taky výnos při výšce a vzrůstu je o trošku lepší než když to roste v hlíně nebo rockwolu nebo kokosu.
Jestli máte někdo nějaké zkušenosti rád se podělím.
certos
Je to prostě špica. Máte někdo něco podobného? Rád se podělím.
certos
Jsem zapoměl obrázek pro ilustraci, ale nevím jestli se to povede.
hackmatt
hackmatt.szm.sk
zdarek!
ja to tom nic neviem, ale celkom ma to zaujima..

:bong:
Dlabi
aero je provar pac trysky se fakt zanasej a to tak ze dost casto ja do toho chtel jit taky ale byl sem odrazen jednim growerem kterej me na tento problem upozornil ja mu neveril a zkusil to.
zjistil sem ze tryska je schopna ucpat se i 2x za den:(
sem zvedavej jak to vychytas...
certos
No fotky bych tu rád vtlačil, ale nějak se mi to nedaří.
S těma tryskama je to fakt problém protože se fakt ucpávají. Je třeba zařadit nějaký filtr. Ovšem když to pustí kořínky tak už je celkem jedno, když se nějaká tryska ucpe. Jinak to ženu normálním čerpadlem (domácí vodárníčka). Spíná mě to cyklovač CRM-2H (850 Kč). Roztok mám ve 200l sudu a každý den ho musím upravovat, protože se pořád mění PH když to cirkuluje. Čím větší objem tím míň se PH mění. Důležité je aby roztok byl maximálně 1/3 dávce tj mezi 600 - 900 PPM. Aby se nespálily kořeny. Stříkám asi 2* za hodinu po třech minutách. Jinak ho pak asi za pět dní vyleju a po důkladném pročištění systému pomocí peroxidu udělám nový.
certos
Tady jsou docela důležité informace k aeroponii:http://www.cannabisculture.com/articles/2411.html
gee-gee
S tim hnojeni je to skoro stejne jako v hydroponii, ale vzdy se dela o neco slabsi roztok. odhadem bych rek tak o tretinu. da se to najit na netu, kolik presne. mimochodem, nevite nekdo o casovaci tak na 15 sekund? vsude jsou jen tak na minutu a vic. dik
psilos
jo trysky jsou problematický.Lepší systém aeroponie je na principu motoru, na kterým je přidělaný lopatkový kolečko který se točí takovou rychlostí, že z vody vytváří jemnou mlhu. Už jsem to viděl prodávat, je to na pohled jen trochu hi tech truhlík, ale ten systém je naprosto dokonalej.Žádný problémy, nemá se co ucpat. Jo a mám pocit, že cena za 1 je kolem 150 Euro.
psilos
v zahraničí. možná mám doma ještě propagační leták. mrknu na to a kdyžtak woskenuju.
viridis
offt. 4 gee-gee: bude, s rozlisenim 2 sec na 24 hod. (sleduj thread 6080)
jojo80
skusil bych vystružníčkem(velmi malinkým) vystružit okraj trysky z 90 na 60stupnů.. tím pádem se ty větší pevné částice nebudou zachycovat na hraně trysky... př: |
|
\
>==
/
|
|
Deda Mraz
certos: co takhle zkusit trysku z ostřikovačů na Octavii... Vytváří taky earosol (musí to být ta z modelu 2002 se sprejovým efektem) a mohla by být odolnější vůči ucpání. Vkládám do ní velký naděje :), ale zatím mám bubláky a nevím, jestli kdy tu svoji aeroponii, jak ji mám rozmyšlenou, realizuji...viz tento příspěvek.
jojo80
tak sem to zkoušel s tim vystružničkem a nešlo to..:-( ale přišel jsem na to že když vezmete injekční stříkačku(takovou tu hrubou,kapák)a její špičku tak 0,5mm od hrotu zohnete do směru prutoku vody tak nepotřebujete tak velký tlak bcs se voda roztříští o hrot a těžko se zanáší díky chirurgické oceli.:-)
jojo80
jo prosím Vás nevíte někdo jak je to s těmi intervaly mezi jednotlivými zavlažovacími akty?? a jak dlouho maj ty trysky rozstrikavat aerosol?? někde sem čet že hnojit se má méně než u třeba vodní kultury..tak nevím..mohl by to někdo vysvětlit nováčkovi?
Casper007
Zdarek lidi koukam ze Aeroponije je celkem popularni chci rozjet svou pestirnu a mam pristup k technologiim a alekrikare co mi je postavi za soucastky tak resim otazku jak je to s teplotou u korenu ? A jak nezkousel nekdo z vas merit relativni vlchkost vzduchu v kvetinaci ? Podle toho by se to dalo ridit a nebo mi alespon poradte kolik myslite ze by to melo byt precejen zkuseni, growvri budoumit lepsi odhad nez ja zelenac
DrZ
Problemy s tryskama
Napadlo me pouzivat fixirky, co se pouzivaj na rozprasovani laku nebo barvy. Jsou to vlastne dve trubicky kolmo na sebe, do jedny se fouka vzduch a druha je ponrena v kapaline. Jsou jednoduchy, bezudrzbovy, nikdy se neucpou, maj je v kazdym kramu s vytvarnejma potrebama a stojej cca korunu kazda. Detaily viz ucebnice fyziky.
snark
kašlat na trysky - rotační nácuc a rozstřik rulezzz http://www.eurohydro.com/anglais/accueil_gb.htm
DrZ
Dnes mi došel vzduchovej kompresor 18 atmosfér na 12V, tak jsem zvědavej, jak to bude stříkat. Vyšel mě skoro na 500, tak se asi poseru, pokud to nebude k ničemu. Pro vědu je nutné přinášet oběti.
mojemm
zdravím lidi... chci se podělit o to co mě napadlo k tomuto tématu...... hipoteticky.... co kdyby se sehnal větrák odolnej vodě. kterej by byl položenej na dně nádoby, pod kořenama.... a na něj by šel drip.... kapky. Ty by se o rotující lopatky větráku roztříštiily. a proud vzduchu by se postaral o jejich rozšíření po celé nadobě.... plus by možná pomohl prokysličení kořenů. CO VY NA TO?
opicka
no jasne a co si myslis ,ze mel na mysli Snark.Funguje to na principu rychle se otacecich lopatkach a na ne je priveden roztok,ktery se rozprasi na tech lopatkach do prostoru uf to byla veta.Myslim si ,že je to nej pestění,ale o žádným členovi nevím,který jede tuto tech. cus Op

p.s. ty trysky se zanaseji jak p.. .I kdyz jim snizis uhel tak stejne se ti zacne hnojivo na usti trysky krystalizovat a muzes delat co chces.
gee-gee
to snark: taxem se dival na to co rulez a fakt nic moc. uz to sleduju asi 2 roky, co si groweri mysli o aeroponii a zatim se nikdo moc nevtah. zkousel napriklad nekdo zjistit, co rika o aeroponii patnentovy urad? je tam jeden takovy patentik, ktery se jmenuje aeroponie (nicky system) a pochazi uz z roku 1984 (!) a podal ho nejaky rusky borec. Taky je tam dost detailni popis a nakres. Proste pro ty, co to opravdu zajima, je to bezva. Ale da to dost prace na netu. Tak good luck, boyz. Informations rulez.
snark
gee-gee - kašlu na webový teorie - ukázaná platí - vim vo typovi kterej z toho vystříh 350 g - má to 67x67 takže když se daj pod šestikouli 4 do čtverce tak to imho dá 2g/W - a tahle konfigurace se akorát testuje :D
Čára
Problémy,řešení,výhody,nevýhody,nastavení,prostě vše o tomto nádhernym způsobu pěstění:-)
Čára
Jelikož sem tady nikde nenašel nic moc o pěstování aeroponicky,tak sem se rozhodl založit toto téma.
Byl bych rád,kdyby jste se se mnou a se všemi,které tento systém zajímá podělili o nápady i zklamání (vždycky fšichni akorát napíšou že se ucpávaj trysky).

Hlavní body:
1,Čerpadlo
2,Trysky
3,Rozvod k tryskám
4,Doba mlžení,intervaly
5,BLA,BLA,BLA-PROSTĚ VŠE CO VÁS NAPADNE
Čára
Kdyby někdo visel na čerpadle,tak se dá použít podávací benzínový čerpadlo z felície,já ho koupil starší za tři čenta(čento=kilo)
Pozor dávejte na tlak,jednobodová filcka má čerpadlo 1-3 bar a více bodová má 3-5 barů. Já mám to z výcebodový* skoušel sem to s tryskou od spreje a mlží to jak kráva.
Napište jakej máte pracovní tlak,třeba se to zasírá kuli malímu tlaku,dále sem přemejšlel o použití filtru

*Jednobodová-výcebodová(čtyřbodová) druh vstřikování
to je jen pro ty co nevjedí ještě pozor na starší čerpadla,můžou být přidřený

P.S. to je pro dnešek vše
jumpp
zdravim Čára
tday mas nejake poctenicko
http://www.overgrow.com/growfaq/885
http://www.overgrow.com/growfaq/1219
a tadz aero-cloning
http://www.overgrow.com/growfaq/796
http://www.overgrow.com/growfaq/859
http://www.overgrow.com/growfaq/837
http://www.overgrow.com/growfaq/835
http://www.overgrow.com/growfaq/862
http://www.overgrow.com/growfaq/858
no myslim si ney to prelouskas tak mas na chvili postarano>D mej se jumpp
Čára
Díky,to je paráda,ještě tak mít louskáček na anglinu.Koukám že se tady v ČR asi moc lidí ještě nepokoušelo pěstit aero.Vypadá to,že se do toho budu muset pustit a popsat tady,jak to vubec vypadá a udělat ze sebe zkušebního králíka,spíš z kyti :-)) Nedokážu si představit,lepší pohled,než vidět kyti ve vzduchu i s kořenama,a jednou za čas to promlží živnej roztok...
Ty odkazy sou super,ale angláni si asi myslej že když maj bublák s megabublinama,tak že maj AERO... jestli se tomuhle říká aero tak sem čínskej bůh srandy...
QTH
Pozor!!!
Ten nápad se vstřikovacím čerpadlem : / / /
nedávno sem ho sundal ze svý káry, páč bylo přidřený a rozhejbával sem ho. Skrze střeva toho čerpadla (alespoň u mě, nevim přesně jak u felicie) protejká benzín a tim je čerpadlo chlazený a mazaný, prostě to čerpadlo i s kotvou a kontaktama je zatopený benzínem. Co se asi tak stane když tam dám vodu ? - elektrolíza oxidace deformace atd ...
Dude
hm - http://grower.cz/forum/search.php?s...rder=descending

nekde tady pokracovat..je toho nak moc uz..
koli
no ja pujdu na 80% do aeroponie na jare porad se o tom mluvi ale nikde snad neni zadnej trejd s kytkama a jak jim to tam hezky roste krom na owergrow a tam me to docela zaujalo...a problem s tryskama by se dal urcite nejak rozumne vyresit ale to az casem na jare az to bude doma....
Čára
čaues,tak už se na to taky snažim rozeběhnout ale ještě mi pár věciček chybí... Napiš něco víc a zkus obrázky nafotit...
Čára
For QTH tím benzínovým čerpadlem samozřejmě prochází benzín(v našem případě roztok) ale mam zkušenost že to spolehlivě funguje i na vodu,ale POZOR !!!! ta voda v tom nesmí zaschnout jináč je po čerpadle.Musí tam prostě být kapalina jinak se uškvaří nebo zadře,když to vyschne tak to vevnitř zrezne... Dále se dá použít nějaká malá vodárnička (ponorný čerpadlo,kdyby někdo nevěděl)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma