Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
10l nebo 7l - Klikni zde pro originální téma
Czilum
Mám problém,jaký kvetináč je dostatečný 10 litrový či 7litrový,rád bych pěstoval pěkný vysoký a tlustý kytky,s jednou obrovskou palicí (už se těšim na ten pohled :))tak nevím jaký květináč použít.Někde sem se dočetl že 10litrů je akorát a někde 7 litrů akorát,jdemi o to aby kořínky měli dostatek místa.Něco mi říká abych použil 10 litrový,tak bych se rád zeptal jestli někdo nemá zkušenosti jak 10l tak s 7l a jestli dosáhl stejných výsledků.Předem dík.
Tervi
Nejsem si jisty, jestli jedna tlusta palice predstavuje optimalni vyuziti prosviceneho prostoru, i kdyz pohled skyta jiste temer falicky ;).
Nicmene myslim, ze i pro vetsi indoor kytku 7l staci, bohuzel nemuzu mluvit z vlastni zkusenosti, protoze pouzivam vic malych (klasicke hranate, 12.5cm strana) kvetinacku a drzim to pomerne nizke a huste.
nobody4
Jasně že sea of green je pekelně dobré využití prostoru a času. Ale je náročnější na děti, vono 30-40 řízků najednou není zase až taková pohoda sehnat/udělat.
Na tuto techniku se používají květináče necelejch 15cm v průměru a 20-30 cm na výšku dle velikosti growroomu a síly lampy. Ale zkoušeli jsme to v 2,5L lahvích od limči jenž jsme obalili alobalem (aby nešlo světlo ke kořenům!!!!!) a výsledky více než uspokojivé.
Pokud neplánuješ obrovský keře tak 7 l stačí bohatě zdobeně. Takovej teabooster má kytky v něčem tak malým,že se mi to ani nechtělo věřit a válí těžkou pohodu. N4
P.S.: o tom zvlhčovači jsem teda udělal novej thread hledej.

Haman
Hele bohotě stačí 4-5l květináč (hlavní je hnojit). Např. Skunk 1 mi ve 4l květináči vyrostl přes 1,2m a top palda měla asi 25cm.
High_Land
No, netvrdil bych to tak s jistotou jak velkej staci. Na Overgrow je clanek http://www.overgrow.com/edge/showth...ighlight=xtreme
A tady borci z Hollandu pestujou pod 1 600W 1 kytku v 20 litrovem kvetinaci a maji z ni suchych 400g. Pisou tam nekde "cim vic prostoru das kytce, tim vetsi bude"

Takze, pokud si to muzes dovolit, pokud mas dost mista, urcite bych doporucil 10l.

Sam jsem malejma kvetinacema posral svou 1. sklizen.
Kvetak
No pokud jim můžeš dopřát víc místa na kořeny, tak proč ne-větší květináč neni na škodu, jnak na tu kytku s 1 velkou palicí bych se vyprd:
1. Potřebuješ hodně silné osvětlení
2. Světlo dopřeješ jem té jedné vyvolené, čímž spousta světkla přijde v niveč
3. Silné osvětlení=spousta peněz za eletriku a chlazení, přitom efektivita nebude nic moc

Radši drž menší keříky-kontrolní otázka :) proč většina členů grower fóra pěstuje menší keříky, které mají paličky "v jedné rovině", nevíte co šmejdi :), protože má kadenci tatatatata a eště o něco rychlejš, teda světlo se dá blízko ke kytkám=>větší intenzita světla=větší výnos při stejném osvětlení, ale je fakt, že jedna obrovská šťavnatá kuřáky přitahující palice (sakra pomalu slintam-piju Kozlíka :D) je efekt.
psilos
Jakej efekt? Jasně píšou 400 géček suchýho. Takže nejen vizuelní efekt, ale fakt. Myslím, že 400g suchýho je dobrý jak z jedný kytky ,tak z deseti. Jo a ten efekt květáku.... 1 kytka 400g a 10 kytek 400g. Co je jednodužší na práci a údržbu? A co je teda efektivnější?
nobody4
no jaxe to veme, dovolim si upřesnit. Jak dlouho roste 1kytka 400g a jak dlouho 10kytek 400g. Rozdíl je v tom, že první varianta roste podstatně dýl než druhá. Tedy zvyšování výnosů můžeš dosáhnout jen časově. Pro vysvětlení. Za danný čas můžeš udělat 1 nebo taky 1,5 sklizně (údaje jsou orientační). Z toho vyplývá, že někdo za rok udělá 4 a někdo jen 3 sklizně. Tedy jeden sklidí třeba 3*400=1200g/rok a druhý 1600g/rok. Je jasnej rozdíl?????????? N4
P.S. Samo, že pomineme fakt, že 250W neprosvítí 1m zelené hmoty jako 1000W. Berem v úvahu, že máš dostatečně silný zdroj světla. Tedy můžeš použít obě metody (BoG, SoG popř ScroG)

[Edited by nobody4 on 22-01-2003 at 03:50 PM]
Kvetak
Já nemyslel "výnosový" efekt, ale efekt jedné obrovské palice-dejme tomu, že z těch 400g připadne na tu jednu palici 100g a když budeš mít 10 kytek dohromady vážících 400g, tak tam nebudeš mít tu jednu nej 100gramovou-tak to bylo myšleno
psilos
Tak to jo. Je i fakt, že udělat velkou kytku je na delší dobu.
Haman
Fakt by mě zajímalo proč mi někdo neustále dává negativní karmu za příspěvek v tomhle treadu kam už jinak nikdo nic nepíše.
Navíc mám pravdu - z vlastní zkušeností vím že pokud se nechystáte pěstovat obří kytky pod hodně silnou lampou jsou květináče nad 5l jen plýtváním místa v boxu. Taky jsem zkoušel větší květináče cca. 8l a na kytkách ani na výnosu se to nijak neprojevilo (jedu 400W).
nobody4
Haman> ja si taky myslim, ze prehnane velky kvetinace na relativne maly kytky jsou zbytecny. Ale nic s nima nezkazis.
2@ll> Musite si uvedomit, ze velky kvetinac moc kytce{bavime se o kerikach na jaky jsme zvykli ve skrinich, ne o tech 400geckovejch obrech} neprida, zabira to hodne mista a medium do nej vyjde draho.
Zato se vsak nemusi tak casto zalevat.
Tedy cim mensi kvetinac tim rychlejc medium proschne-castejsi zalivka.
Von kvetinacek staci malej, ale potom to chce drip. To jsem ale odbocil.
keep yor plants like your child. N4
rajce
Presne tak! Mel by stacit i 15*15*20, ikdyz par centaku na vic je tady lepsich, ale zase 10l kybl mi pride zbytecne moc.
mesr
Jestli chces mit velky kytky tak 10l


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma