Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Propírání kořenů - Klikni zde pro originální téma
Pakobilka
Cau groweri!Nevim jestli sem slepej nebo neumim hledat,ale o propirani korenu sem nic nenasel.Timto vas zadam,pomooc.Projevi se na vysledny chuti modelu to ze pred sklizni budu propirat koreny cistou vodou, popripade pouziju-li naky enzimy na zbaveni soli a odstraneni odumrelich korenu.Pokud mate zkusenost s nakym prostredkem sem s nim.
Rek bych ze pokud v korenech nebudou sracky zbyle z hnojeni nebudou ani listy spatny->palice 100prisun zivin-tech spravnejch.
Dik
Tervi
treba by te mohlo zajimat tohle:)
http://grower.cz/faq/index.php?question=42
Pakobilka
Dik....sem slepej.
Myslite si, ze se vsechny sole v korenech odplavej jen cistou vodou se zmenenym ph(?jakym?).

[Edited by pakobilka on 12-01-2003 at 08:24 PM]
Tervi
Samozrejme pokud nejedes hydro, kde se da vymyt vetsina, v hline nebo i kokosu apod. vzdycky neco zustane, ale to jsou vcelku zanedbatelna mnozstvi, ostatne proto se u ruznych metod pestovani delka proplachovani lisi.
Podrobneji o pH se pise treba tady:
http://grower.cz/faq/index.php?question=23
Osobne mam dobre zkusenosti s vapencem primichanym do substratu, ktery upravuje pH velice citlive, da se rict ze zvysuje pH tim vic, cim je puda kyselejsi a naopak, takze nehrozi, ze by se prostredi stalo prilis zasaditym, jako kdyz bys pouzil nadmerne mnozstvi nejakeho hydroxidu.
pH vody bych upravil bud podle toho navodu, ale v hline se imho ani pH neutralni vodou (treba destilka) nic nepokazi, naopak, destilovana voda dokaze velke mnozstvi soli rozpustit a vyplavit.

PS: nezamenovat vapenec (uhlicitan) s reaktivnejsim vapnem (hydroxid, asi se da pouzit, ale byl bych opatrny) ci dokonce nehasenym vapnem (oxid) . Ale to je snad jasne, ja jen ze uz jsem jednoho experta potkal :D ale kyti to odnesly :(

[Edited by Tervi on 12-01-2003 at 09:13 PM]
Pakobilka
Dik za radu.Mam kyselin fosforecnou,ta bude stacit i kdyz s tim vapencem to jeste rozmyslim.
Kdyz uz tady to thema je tak: Myslis ze ma smysl ted pred sklizni (ani ne 30dni) obnovovat korenovej bal - myslim tim odstraneni odumrelejch korinku nakou tou chemkou...priroda by byla lepsi...ale co se da delat
Tervi
Osobne to nedelam, proplachuju to jen destilkou, protoze myslim, ze v dobe, kdy kytka prevazne zpracovava ziviny z vlastnich zasob, je postupne odumirani nekterych casti prirozene a nijak zvlast nevadi. Ale chemicke osetreni korenu urcenym priravkem (maji to v growshopech) se obecne doporucuje, nevidim duvod, proc to nezkusit :) .
Jinak jeste k vapenci, pridavam ho do substratu pro presazeni klonu, kdyz pak dle potreby upravuju pH pridanim kyseliny do zalivky, uhlicitan se v kyselem prostredi zacne vic rozpoustet a udrzi pH tak, aby se puda neprekyselila nad miru.





Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma