Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Časový spínač - Klikni zde pro originální téma
Nightmare
Zdravim, zajimalo by mne jak zajistit čas. spinac, aby nedoslo k jeho zniceni (pri zapojeni 4-kiloveho sodiku)? Nejsem zadny elektrikar :-(. Jisticem (http://www.elektro-paloucek.cz/jist...kanlux-25-a-1-b), ktery zapojim v poradi: zdroj - cas. spinac - jistic - predradnik (http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...W_ELT_VSI.html#) - vybojka.
bezdechu
Jistič 25A zbytečnost.. nejdřív si sepiš všechny spotřebiče a k nim poznamenej jejich příkony. Příkony sečti, vyděl 240ti a vyjde ti proud, který budeš odebírat. Pak si vyber z nabídky jističú ten s nebližší vyšší hodnotou ve třídě "C". Předtím ale zjisti jakým jističem je jištěn přívod na který napojíš growbox. Rozhodně by jeho hodnota neměla být menší než ta, kterou bys vybral na základě výsledku výpočtu.

Pokud chceš zajistit delší životnost časového spínače při spínání 400W výbojky vybírej takový, který je dimenzován na spínání indukční zátěže alespoň 500W. Např. tyto http://internetshopping.cz/eshop.ph...220ad1a8d5aa1bf

A to pořadí prvkú obvodu zapoj je následovně: zdroj - jistič - spínačky - předřadník - výbojka. Přičemž za jističem je zapojený zbytek spotřebičú uvedených na seznamu.
Nightmare
Dikes, nekde jsem tady na foru videl, ze se da ten cas. spinac osetrit nejakym udelatkem - aby nedoslo k jeho zniceni. Nemohl jsem to ale najit.
bezdechu
Je možná varianta, že těmi spínačkami spínáš další spínací prvek např. relé, stykač nebo polovodičové relé. A ten teprve spíná přívod pro předřadník.
Exceptional
Tyhle laciný časový spínače hlavně vůbec nejsou určený ke spínání lamp, proto tak často odchází. Max. indukční zátěž mívají kolem 300W. Rozhodně bych volil pořádnou spínací krabici, jako je třeba TimerBox. Je lepší investovat 1500 do pořádnejch hodin k tomu účelu vyrobenejch, než pak koukat, jak se vám kvůli vadnejm hodinám, na který jste navíc přišli až po 14 dnech, podělá sklizeň.
Nightmare
Tak jsem sehnal spin hodiny za kilecko (vyrabi to frantici), kde udavaji ze indukcni zatizeni(motoru, cerpadel) maj 2A max 460W. By melo staci, ne? Je mi jasne, ze to neni za ty prachy luxus, ale vyplata jeste nedorazila :-(.
jarinek69
hele ja mam dvoje digitaly za 250-ks a frci mi uz treti rok a bez problemu (250,400W lampy) ale je fakt, ze na 600W uz mam spinacky na DIN listu za trocha vic penez
Gige
Ja mam ten nejobicenejsi spinac na trhu stal me 100 kc spina 600w a funguje uz dva roky uplne bez problemu.
growmann
zdar spinaci hodiny pouzivej digitalní!! ne mechanicke pokud to neni usporka 125-250w jinak se ti zapece kontakt a uz se svetlo nezosviti.me vydrzeli ty mechanicke na 400w asi 2 mesice potom sem presel na digital. a vali uz druhej grow


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma