Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Bush Growing by Dead Cat - Klikni zde pro originální téma
Dead Cat
Hi Growers.
Tak nám vylezlo slunko a spousta z nás už se nemůže dočkat toho pravého jara.
Moc rád pročítám outdoor galerku a sleduju snahy ostatních. Tak se letos zkusim přidat taky. Pro někoho to bude možná inspirací, pro jiné snad příjemnou kratochvílí :D.

Můj oblíbený styl je "Bush Growing", vysekaná políčka v křoví, vše ostatní mi totiž vždy srply čorky, bič na ně:whip: Letos chystám 3, možná o prázdninách ještě přidám 4-té, ale to je ještě daleko.






Po loňském ne úplně 100% výsledku, jsem se letos rozhodl navézt mnohem víc hlíny a přidat další věci, zkrátka si půdu trochu připravit. Substrát kupovaný je od Rašeliny Soběslav a má pH 5-7. Přidal jsem drcený vápenec a provzdušnil Perlitem, vše jsem smíchal s původní hlínou, která nakonec nebyla tak špatná.















Fotky jsou z prvního fleku, cca 300 m.n.m., je největší. Vysekával jsem ho na podzim, takže letos má premiéru. Připravil jsem 9 míst. Jámy mají v průměru asi 35 cm a hluboké jsou tak 50-60 cm.









Dead Cat
Genetiku jsem volil tak, aby dozrála. Durban Poison, Shaman, Hollands Hope - tuhle kombinaci (nebo podobnou) jsem viděl na letošek u spoustu lidí tady.

Hnojiva neřešim. Nějaký No name tekutý hnojivo na růst, na květ jěště nevim.







Mezitím všechna semínka klíčí. Jsou v 0.5L kelímcích s možností přihrnutí hlíny. Zkusil jsem je dát rovnou do půdy, uvidíme. Vyrůstat budou v improvizované skříni značky "co dům dal". To bude pro ně (i pro mě) nejkritičtější obdobý, myslim. Každopádně tam nebudou dlouho a při náznaku problémů půjdou ven. Všechna políčka jsou na nějakém svahu a mrazíci snad budou v údolí a na kopci bude tepteji. Nebo je přiklopím PETkou,... Až vylezou pošlu foto.









No a zbývá připravit další dva fleky, ale je čas.Jsou malé a půjde to rychle.


Tak zatim...
Dead Cat
Tak jsem zase tady.

Sobotní odpoledne bylo na práci jak stvořené a tak jsem neodolal a dodělal zbytek políček. Ikdyž jsem si opravdu myslel, že to nechám "až na někdy", je lepší to udělat co nejdřív. Cestičky vydupané častým nošením těžkých nákladů (jako třeba pytlů hlíny) a častějšími návštěvami kvůli polním pracem zarostou a vše se správně zamaskuje. Už mám vše připravené a můžu v klidu spát, respektive v klidu se věnovat kytičkám pod zářivkami.


Druhé políčko, které letos chystám je takové "mikro". Je nejmenší a budou na něm jen 2 kytky. Jel jsem na něm už loni,ale protože jsem velmi zanedbal přípravu a ani půdu skoro nezryl, tak to podle toho dopadlo. No ale i tak si kytky poradily samy a něco přece jen bylo.





Půdu jsem nechal původní, přimíchal mletý vápenec a provzdušnil Perlitem. Na půdním profilu je krásně vidět až 10-ti centimetrová humusová vrstva, kterou jsem shrabal a naplnil jí jámy. Původní hlubší zeminu jsem promíchal s mechen, klacíky a natrhanými kopřivami a nechám na hromadě uležet na příští rok.







Když jsem kopal první jámu, narazil jsem na kámen asi 30 - 40 cm pod povrchem po celém dně. Rozhodl jsem se tedy udělat širší mělkou díru a půjde sem asi Hollands hope.


Druhá díra se povedla stejná jako ty včerejší. Příprava půdy stejná.
Dead Cat
Práce byla hotová raz dva :D a stihl jsem ještě třetí místo.

I tady jsem loni něco měl, s podobným přístupem :teef:. Bylo přibližně stejně velké jako to předešlé, ale na jaře jsem ho rozšířil na dvojnásobnou velikost. Plánuju tady poslední 4 kytky (pokud vyklíčí všech 15 semínek). Doufejme, že rozšíření nebude na úkor bezpečnosti, trochu se toho obávám.


Zde jsem použil kupovanou hlínu jako v prvním případě, i vše ostatní. Veškeré věci co přinesu a mají "nepřírodní barvu"maskuji, úplně u země je v křoví vidět poměrně daleko a z vrchu je oranžový pytel uprostřed plácku v trní taky nápadný. Nic nechci riskovat.




Všiml jsem si že tohle je jediné místo keré by poskytlo soukromí i trochu větším (až 3.5 m) kytičkám, napadlo mě zkusit úplně dozadu zasadit Durban Poisom a nezaštipovat ho, ať ukáže co vněm je.








Hlídat budou holky z agentury "Bůů". :teef::teef: :teef:





Vše mám tedy tentokrát připraveno a nezbývá než se těšit a čekat co čas přinese.:rasta:
MDe_
Bacha at ti potom nechodí po louce zhulené agentky :frog: At se daří :)
Dead Cat
Neboj, děvčata mají oprávnění s omezeným přístupem.:D
Dead Cat
Tak rostlinky už vesele "kalí" pod lampou v mé provizorní předpěstírně. Je uschovaná ve starém peřiňáku a je tudíž ne moc veřejná, ale zase ne až tak úplně tajná:sun:.
Použil jsem akvarijní světla, 4 asi 20W zářivky. Jedna je Power Glo, další Flora Glo, Lumix Plus a nějaká obyč.teple bílá. Celé je to obalené obyčejným Alobalem. Na ofuk je tam ten ventilátor vlevo a na pomocný odtah přebytečného tepla ještě jeden menší ventilátor úplně vpravo (případně ho otočím, kdyby ofuk nestačil). Teplo uniká přes nekrytý bok do prostoru peřiňáku a odtud mezerou nad padacími dvířky pryč. Ve dně jsou pak menší větrací (sací) otvory. Vím,že to není úplně ideální, ale na měsíc předpěstování to prostě musí stačit. Nejsem žádný expert na indoor, já jsem - jak se říká těm co pěstují venku? Outista?:frog: Loni jsem jel jen pod 2 zářivkama a taky mi vyrostly ty čtyři - pět pater, které chci mít. S kámošovejma podlampovkama se to ale srovnat nedalo, no.:rejp:


Jinak klíčivost je velice dobrá,tak to má být.:winner:
Z 5-ti Hollandů je jich 5 venku, z 5-ti Shamanů taky 5 a Durbánci jsou venku 4 a 5-tý se taky klube, tak jen vydržet.
Klíčení přímo v hlíně se vydařilo, je to sice trochu nervík, ale daná úspěšnost je pro mě "důkaz místo slibů" :goldcup:. Do hlíny jsem je dával (suchá,nepředmáčená semínka) ve čtvrtek v poledne a v sobotu večer už byly 3/4 venku !!! Ty RW kostičky co jsem dostal k semínkům jsem rovnou vyhodil a myslím, že příště to udělám naprosto stejně.



SnailWar Weapon
Jinak tohle patří samozřejmě ven. Na polích to zkusím rozházet tak týden před přesazením kytek. Zopakuji podle potřeby při přesazování a kdyby to selhalo, tak okamžitě nastupuje "Vaniš - slimáků a plzáků se zbavíš!"
Taky jsem měl v plánu nasadit parazitické hlístice, ale tak třeba příště.


Tak ať nám to roste Growers.

P.S. thanks for K+
MedvedBrtnik
Na Feramol bacha, loni mi plesnivel!!
John.Mall
Přímo do hlíny dávám již od prvopočátku a nikdy jsem s tím neměl problém, takovéto klíčení na toaleťácích a kapesnících je dle mne jenom zvyšování rizika že se poškodí klíček.
Dead Cat
No píšou tu: "Granule přípravku jsou mimořádně odolné proti dešti-nová technologie návnady." Ale i tak jejich použití je cíleno hlavně na období přesazování a pár týdnů po něm. Nedojedená návnada znamená nepřítomnost vhodných strávníků a pak bych si dal práci a radši je sezbíral, nebo většinu. Nerad bych si podporoval slečnu plíseň :girl: přímo pod kytkami.
Dík za upozornění.
Dead Cat
John.Mall : Přesně. A někde jsem i četl, že problém s neotevřeným obalem děložních lístků je způsobený nedostatečnou hloubkou zasazení. Semínko si ten obal při prolézání hlínou zkrátka nestihlo odtrhnout.
Takže Viva Natura! Příroda si umí poradit, není to žádná blbka, ne? :rasta:
šapša
Víc je náchylnej Vanish na plíseň, Ferramol míň,jde jen o to aby na fleku těch granulí bylo nasypáno spíš mín a slimáci-slintáci je stačili baštit že jo nesporná výhoda Ferramolu spočívá v tom,že neodklízíš mrtvolky chcípaj ve svejch dírách slizouni,člověk když to vidí poprvé je naštvanej,že nástraha nefunguje. ;)
Dead Cat
No ty oslintaný cestičky a mrtvá verbeš slimáčí vypadyjí odporně. Když je nebudu muset odklízet, zlobit se nebudu. A hlavní je výsledek, neokousané kytky. :)
Jinak všechny rostlinky jedou dobře, i ten posledníček od Durbanů :wink: . Foto časem.
Dead Cat
Hi Growers.
Mám tu nějaké nové obrázky.Vše se daří víceméně dobře, jsou jen dva problémy, ale o těch později.


Zajímavě tvarovaná Hollands Hope. Tahle odrůda zatím roste velmi vyrovnaně, všechny jsou skoro stejné.








Tahle patří mezi ty lepší kytky, je jich tak 70%. Většina rostlin je 9 dní stará.
Poisoni jsou vesměs větší, než Hollandi.













Dvě nejkrásnější rostlinky, jsou to :girl:Šamanky:girl:.














Druhá z vrchu.











No, ale abych se jen nechválil:rejp:, taky tu jsou dva takovíhle zakrslíci. Taky Shamani !!
To je nerozházenější odrůda, jsou to ty největší a zároveň i nejmenší kytky !!
Dead Cat
Ty dva zmiňované problémy jsou dvě rostliny, které jsem asi trošku přelil, co? Doufám, že pomůže vyschnutí substrátu. Byla by jich škoda :rip:, je to Shamaka a Holland.


Držte jim palce, já se zase ozvu.:)
at se ti daří , s tim křovím bys to měl letos vyhrát jen bach na pruchody do křovi hodne lidi tak shiřelo :(
Dead Cat
Ahoj všem.
Díky, průchody hlídám a snažím se je držet co nejzarostlejší (mám jakési dveře z živých větví, nebo vypadají jako zvířecí tunely), jen je pak člověk hrozně poškrábaný.

A teď k tomu, jak se mi daří. No :rolleyes:, nebo spíš nedaří. Půda má pH 5 - 6,5 (Půda pro zelené bylinky a koření), zálivku se snažím držet na 6-ti (ikdyž přiznám se, ze začátku jsem párkrát z lenosti zalil pouze odstátou neupravenou vodou, což byla zdá se chyba, jak jsem zjistil máme pH hooodně vysoké) a dokonce jsem koupil i destilku a ředím jí s vodovodní vodou 1:1. Kytkám ale žloutnou a schnou listy odspoda. Teď se to asi zastavilo (snad ta destilka?), ale rostlinky jsou dost poničené, hlavně ty nejslabší.Všechny dostávají to samé, stejnou péči, ale rozdíly jsou někde až hrozné.


Minule se mi to stalo taky, ale až asi po měsíci růstu, kdy už jsem se stejně chystal přesazovat. Letos je to mnohem rychlejší.
Přemýšlím jak tomuhle příště předejít. Asi nezbyde, než koupit nějaký ten Plagron a pH, Ec metr a jít na to profesionálně :einstein:, ikdyž jen na měsíc.










Schytaly to i ty největší šamanky, ale není to tak strašné.











Takže jsem byl včera na polích a rozhodil krmení pro slimáky :teef:, abych si to pro jistotu připravil pro nouzový transport a záchranu rostliných životů. Budu muset koupit minimálně ještě jedno balení, abych to mohl zopakovat.


No a na poli mě čekalo nemilé překvapení :eek:. Ne, nikdo tam nebyl, ani žádné stopy po návštěvách. Kdo tam ale stopy zanechal byl pravděpodobně krtek. A to hned na dvou polích :mad:. Kdybyste ty pole hledali, tak je nenajdete, ty může najít jen někdo tak slepý, jako je krtek. Říkal jsem si, jestli ta zrytá a nakypřená půda přiláká nějaká zvířátka, ale myslel jsem spíš žížaly. No budu tu muset nastudovat jak vyhrát tu věčnou válku :smash:"zahrádkář" VS krtek. Pokud máte zaručené rady nejen do zahrady, tak předem dík. Já jdu studovat. Je to letos docela boj, ale věřím, že se vše v dobré obrátí a úroda bude a bude stát za to.:rasta:
fire.ent
čau v první řadě slušnej výběr odrůD,taková sázka na jistotu...na krtka pomáhá zapálená mega do díry...řach!! a krtek:banned: jestli to vzhledem k okolí není možný tak zkus něco jinýho ale s ničim jiným nemám zkušenosti..PS:máš stejnej příspěvek 3x za sebou..ať to roste a málo čorek:rocket:f.e
Dead Cat
Dík,
Sorry nešly mi vložit fotky a nevšiml jsem si toho, smáznuto.

A ten krtek musí být někde poblíž při tý detonaci, nebo se prožene tlaková vlna norou a radši si to rozmyslí?

K tomu výběru, loni mi nedozrála ta WW (jinak ale účinky ok) a tak jsem našel něco jistějšího, krom toho spoustu lidí tu měla různé názory na D.Poison, tak jsem se rozhodl si taky udělat názor :D.
MagicHerb
Ahoj, škoda tech spálenejch kytek. But moc zalejváš, nebe máš málo děr na spodku u kelímků.

Ten substrát na ty bylinky se mi vůbec neosvědčil v minulosti.Je moc těžkej, pomalu vysychá (dost drží vodu) a má i nejspíš vysoký EC.Není na semínka dělanej.Spíš na zakořeněný sazenice bylinek, který maj bejt celý rok v květináči. Doporučuju nějakej light mix (Plagron, biobizz, Atami, canna, zeminu na rizky nebě na výsev a množení výběr je velký) a si v pohodě.

Pokud si nejseš Jistě se zalejvánim a máš častý přístup ke kytkam, tak si zkus splašit pipetu za pár korun v lékárně nebo v growsopu by ji meli mit a kapej jim v cca.6 hodinových intervalech po pipetě.Ta má pár mililitrů.Zdá li se ti to hodně suchý děj jim decku a pozoruj odtok kelímku a nech to pořádně odkapat žádná podmiska plná vody a v ní kytky. Roztok proti plísni, protože jsem tam v tom tvym příspěvku nějakou zahlíd (možná to byl jenom vodní kámen ty bílý vločky na substrátu,příspěvek č.14 vpravo dole ta hrudka), je 10 kapek peroxidu 30%-ho na litr.Je dobrej i postřik.

Snad jsem ti poradil ke tvýmu prospěchu.Jak Jistě výš, nic jiný než praxe tě nenaučí víc a chyby dělá každý!

Ať to roste: flower:
John.Mall
To nevypadá na plíseň,
k tomu zalívání, kitičkám občas přísušek neškodí ba naopak, takže normálně nechat vyschnout a pak zalít a nechat vyschnout a zalít a tak furt dokola. Nepřeleješ, což je horší než chvilka o suchu, ta je dokonce snad i prospěšná.

jo a nemůžu si vynachválit agro subštrát na výsev a množení, krásně vzdušná zemina za pár koček.
MagicHerb
Vypadá to spíš na pozůstatek tvrdý vody(vápník či vodní kámen)

No,mě už letos jedna kytka uschla,když jsem odjel pryč na tři dny.Byla na parapetu a pražilo do ní zřejmě fest.Takže to spíš bylo vysokou teplotou.Neměla žádný větrání ani ofuk.Stát se může lecos.Taky jsem podcenil sterilizaci substrátu což je důležitý.

Ono i z takhle spálenejch kytek může vyrůst pěkná kytka.Stačí je včas přesadit a zahrnout ty poškozený patra.

Konec zasírání galerie kecama.

Pak to kdyžtak smáznu ,když budeš chtít.

GOOD LUCK
Dead Cat
Zdar
K tomu příspěvku č. 14, nevim co to je, ale dělá se mi to skoro ve všech květináčích co mám (i jako s nekonopnýma kytkama), možná teda ten vodní kámen? Jestli je to nějaká houba, to nevim.
Ty rostlinky půjdou radši ven, nějak se jim tu nedaří a já na to nemám nervy :mad:.Místo venku jsem si vychital, ale domácí pěstírnu pořád nějak odbývám. Asi proto, že je to jen na měsíc. No příště se na to zaměřím a zmáknu to snad líp, protože než takovýhle předpěst, to je možná lepší zasadit rovnou na poli :rip:.
Jen co se trochu zlepší počasí, přesadím je ven pod PETku. Alespoň na chvíli na aklimatizaci a krátkou ochranu proti slimákům, než dojedi ten Ferramol.
Konečně začne ten správnej outdoor :).

Edit: jinak ten substrát pro bylinky je fakt na nic, četl jsem jen to pH a to bylo OK

Edit 2: nic tu nemažte, ať si lidi počtou ;).
Dead Cat
Hi Growers,
Takže. Po nějaké době snažení to vypadá asi takto:
Kytky přestaly žloutnout, žluté části uschly, a většina rostlinek začala růst dál.
Po pár dnech se růst začal zpomalovat a zase jakoby stagnovat, a to už jsem nevydržel :grrr:.Všechny šly ven!!!









Ty největší rostliny se dost vytáhly a přežily docela dobře. Byly to Shamanky a Durbani, nejhůř na tom jsou Hollandi :injured:. Z těch snad neni pořádně rozrostlá ani kytka. Když jsem je přesazoval, tak neměla ani jedna rostlina kořenový bal v celém kelímku.
A hlína pro bylinky a koření špatná, tu už nikdy neberu:rocket: . Minule jsem měl nějakou směs substrátů pro běžné pokojové kytky a balkonovky atp., ani už přesně nevím jakých, a rostlo to mnohem lépe.Už tuhle fázi příště nesmím podcenit :rejp:.










Po zahrabání spodních, odumřelých pater do hlíny jsou i ty větší kytky jen jako malinké rostlinky. Přemýšlel jsem jestli by bývalo lepší prostě začátkem května zasadit semínka rovnou na pole, byly by tak stejně vysoké :confused:. Ale teď mají všechny minimálně trojlisty, což je lepší než jen děložní lístky. No, snad se to celé alespoň trochu vyplatilo.











Přenos se uskutečnil v pondělí a holky musely vydržet mnohé ... Den jim zkončil v polovině běžného a byly přemístěny do transportní krabice (původně od pc). Minulý rok jsem ji plánoval jako minibox, vyrobil jsem ji však pozdě a ani na letošek jsem ji nevyužil, tak jsem to teď napravil. Letní teploty toho dne a teplota v autě, to taky nebyl žádný med a po té přemístění do chladnoucí noci.
Abych to napravil :smash:, tak jsem jaksi zapoměl na pořáné zalití po přesazení, většina z nich by to jistě přivítala :help:. Prostě jsem na to nebyl připraven. Jo, tenhle thread si budu pročítat příští rok na jaře, abych nezopáknul stejné chyby znovu :busted:.



At the Midnight...
Samotná cesta na políčka byla hustá. Konala se docela pozdě v noci, všechno jsem si přichystal dopředu a když jsem dojel na místo, dal jsem si pár prásků z loňské úrody.
Celá scéna vypadala asi tak: Zkouřenej chlapík :frog:, v noci, jen za svitu měsíce, v jedný ruce s velikou bednou od compu, která šustila o už docela vysokou trávu na louce, batohem na zádech a igelitkou plnou PET lahví v ruce druhý. Oboje pak vydávalo spoustu zvuků při prolézání křovím, to si jistě dovedete představit :crazy:. No jestli mě někdo viděl, ten asi nevěřil vlastním očím :eek:. Ale bylo docela pozdě a všichni už snad spali, i myslivci.
Bylo krásně ticho a v blízkém lese řádilo několik srnců, docela řev. Noční návštěva byla docela hustá věc, zajdu takhle častěji :rasta:. Na to největší pole jsem musel jednotlivá zavazadla přenášet natřikrát.
Vzít jedno a ostatní nechat venku ležet, naštěstí vše přikryla noc :vampire:. Fotil jsem jen na tom prvním místě, na těch ostatních to nemělo smysl, vypadala podobně, ale menší.Všechny rostliny jsem zasadil docela hluboko a přikryl PETkou, lahve mají v sobě propíchané díry, ale víčka jsou zavřená, aby tam nemohli slimáci. Ferramol se mi zdál vesměs sežraný, ale k podrobnému průzkumu, vzhledem k pokročilé hodině nebyly vhodné podmínky. Zítra kupuji další balení na jěště takové dvě opakování, v jejich průběhu budu sundávat postupně PETky.
S krtkem zatím držím příměří :beer:, po kořenech by selektivně jít neměl. Když byla chodbička uprostřed přpraveného místa, s nažil jsem se přesazovat ke kraji a naopak. Nějaké tunely jsem mu ale rozšlapal, nevydržely mou váhu.
Jestli začne škodit, dostane céres. :micro:

Ale popravdě, vůbec nevím jaký :teef:. Žádný z těch zahrádkářských plašičů údajně moc nepomáhá.
Jinak jak už jsem psal, kořeny mizerné. Nejmenším kytičkám pařníček nechám déle, jestli se vůbec ujmou. Škoda té vody na zalití, mohly to mít lehčí.
Jestli zbyde trochu času a bude počasí, tak bych rád zaskočil zase o výkendu, tentokrát snad za dne, zkontrolovat holky a možná fotit, uvidím...
Tak ať nám to roste... ;)
Dead Cat
Zdar,
Tak jsem byl nakupovat. Mám novou várku Ferramolu, tentokrát jsem vzal 1 Kg. Docela se to vyplatí brát ve větším balení, 200 g za 108,- a 1 Kg za 327,- to je rozdíl. Že já to kylo nevzal hned ze začátku, no nic :rolleyes:.
A narazil jsem taky na nějaké dýmovnice proti krtkům, tak jsem je vzal, kdyby byly problémy. Jsem zvědavý, jestli to bude fungovat.

Tak až bude něco nového, zase se ozvu...
Dead Cat
Hi Growers,Mám tu update z dnešní návštěvy políček.
To co jsem zjistil se mi vůbec nelíbí.
Začnu výčtem ztrát. Prěsazení nepřežili 3x Shaman,1x Durban Poison a 1x Hollands hope.

Na největším políčku to odnesli 2 Shamani a 1 Holland.Zbylí Shaman je ale pěkný kousek.












Tohle je Durban Poison, zajímavě zmutovaný, má jen trojlisty a je nějaký ohnutý. Snad poroste dál dobře.














No a takhle dopadli ostatní Durbani, samí zmrdi. Nechám je a uvidíme jak se to s nima vyvine. Čas na to ještě mají.













Na nejmenším fleku zkonal Durban a zbyl jen tenhle zakrslý Holland.
Dead Cat
No a tohle už jsou obrázky z posledního místa. Vytáhlý Durban,...














krásně rostlý Shaman,...















a Hollands Hope, s krásně širokýmí listy.


Zbylá volná místa, asi 4 - 5 se chystám dosázet. Přemýšlím o Frisian Dew.


No, tak přeji ostatním mnoho zdaru.
Spála
Ať se daří je to škoda takové ztráty snad se proberou...pro příště kvalitní puda = základ k uspěchu
Dead Cat
Jo jo, pěkně jsem to posral s tím substrátem. Nechce v něm růst ani máta a to je určený speciálně na bylinky.
Jinak, objednal jsem "dosazovací "várku semínek Frisian Dew fem. 5X, plus Root stimulator abych podpořil kořínky těch malých zakrslíků. Tak snad to k něčemu bude.
Při výběru semínek jsem dost pokukoval po Ultra Skunku od DP, máte s ním někdo zkušenosti? Popis mi zněl velice lákavě.

Edit: doufám, že se mi vyhnou kroupy, to už bych se šel asi zahrabat :rip:.
Dead Cat
Zdar lidi
Dlouho jsem nic nenapsal. Ne snad proto, že bych se na kytičky vykašlal, ale tahat pokaždé na pole foťák je dost nepohodlné.
Fotky jsou dělané dnes v poledne.
Začnu s celkovým pohledem na největší flek. Krásné prosluněné místo, dělá mi radost. Je tam jak ve výhni, jestli bude slunečný podzim, úrodička bude naprosto skvělá.Kytky na všech polích hnojím na růst hnojivem Biom Start Forte, přidávám Root Stimulator od Advanced Hydroponics, a dnes jsem začal s postřikem Phytamin od Plagronu, tak jsem zvědavý co to udělá.









Tohle je nejmenší z původních rostlin, Durban poison. Docela se vzpamatoval. Rostou mu jen trojlisty, jako kolegovi, nevím čím to může být, ale roste.:) Tenhle je nezaštípnutý.













Další Durbánek, je o něco větší a roste normálně.Zaštípnutý před týdnem, už se větví.














Taky Durban, největší. Tenhle taky rostl zmutovaně ( vis minulé příspěvky), ale už je OK a listy má normální. Zaštípnutý před týdnem. Větvil se ale sám od sebe, asi důsledek zmutovaného a ohnutého růstu.Skoro mi připadá, jako bych při přesazování spletl cedulku s Hollands Hope, ale nevím. Přistihl jsem na stonku mravence, jak pase mšice. Bylo jich asi jen pět, tak jsem je rozmáčkl, snad jich tu příště neobjevím milion.












Hollands Hope. Asi největší svého druhu (odrůdy). Roste krásně, větví se sama, ale pro jistotu zaštípnuta před týdnem. Dle preflowers je to samice. Něco jí žere listy, ale nic jsem na nich neobjevil. Jsou tam malinké dírky skrz, postupně je z listu skoro síť.Na fotce je to trochu vidět vpravo. Zatím to kytka zvládá kompenzovat přírůstkem, ale kdyby vás napadlo co to je a jak proti tomu zasáhnout,... Předem dík.;)
Dead Cat
Další Holland. Zaštípnut před týdnem, ale zatím se moc nevětví, uvidíme...














No a tohle je trochu výsledek dost nepovedené akce. Frisian Dew dosazovaný zhruba před 14-ti dny. Koupil jsem 5 semínek feminizovaných a z lenosti je dal rovnou do země na poli. Vylezly 2, slovy dvě, rostlinky.:grrr: Tento způsob sázení zdá se mi poněkud nešťastný :teef:. Byly to vyhozené peníze. No snad alespoň na ochutnání bude, ale bude to drahej špek.:smoker:
PETku jsem tam dal kvůli slimákům, ale zdá se že Ferramol docela odvedl kus práce, jen na vlhčích místech trochu plesnivěl, přesně jak psal medvěd.
Dead Cat
Tohle je největší ze dvou Shamanů :D a největší rostlina vůbec (tede moje:teef: ).Zaštípnutá asi 14 dní zpátky a razantně se větví. Ze zaštípnutého patra nic nevyrostlo, asi jsem to vzal moc, ale dvě další patra mají super větve. Vyvázal jsem je do stran, do kříže, takže kytka se zdá menší než je.












Listy na nejvyšším patřeu zaštípnutí jsou fakt hustý.











Detail nasazení větví. Minule se mi zdálo, že vidím preflowers samice, ale teď jsem nic nenašel, takže zatím nevím.












Na největším poli jsou i bylinky na podzimní čaj :rasta:.
Šalvěj lékařská.Zatím jen zárodky.









Máma? Táta? ...MÁTA !!!:frog::frog::frog:
Dead Cat
Tak a tohle je zkáza na druhém (nejmenším) poli. Hollands Hope. Nevím co se stalo a je to asi už jedno. Byl tu Shaman, ale nepřežil přesazení, místo něj jsem dal Frisian, ale nevylezl a teď tohle.:rip: Definitivně to tu opouštím a ani další sezónu tu sázet nebudu, je to malé místo a na nic.
Dead Cat
Další fotky jsou ze třetího pole (velikostně prostředního), tohle je celek. Trošku jsem doladil pár detailů a porazil jeden stromek, který tu stínil k večeru.













Durban Poison, roste do výšky a nebudu ho zaštípávat. Podle preflowers je to samice, nově vyrůstající lístky jsou krásně do fialova. Ale velikostní rekord už asi nepřekoná, dost se zbrzdil při přesazování. Snad mu pomůže ten postřik...













Druhý z Frisianů, kterým se podařilo vyrůst. Takový kriplík... :injured:














Hollands Hope, zaštípnuta před týdnem, začíná se větvit. Tak před 14-ti dny jí trochu podhrabal krtek, ale zvládla to skvěle.














No a druhý z mých Shamanů, ještě nevím co to je, snad holka. Tolik o semínka zas nestojím :teef:. Zaštípnutí úplně stejné jako u prvního, z horního patra nic neroste, jen dva listy. Není tak robustní jako kolega, ale jinak moc hezký.



To je tak vše. Jsem opravdu zvědavý, co způsobí ten Phytamin a hnojivo a moc se na to těším a budu informovat. Kdyby jste něco věděli ohledně těch listů...

Jinak zdar a "Kéž slunce svítí nám,..."
Dead Cat
Hi Growers,
Dnes jsem ztrávil příjemné odpoledne na svých políčkách a mám nějaké foto. Kvalita je horší, foceno mobilem. Využil jsem čas a vyvázal oba Shamany na pořádné klacky, ty větvičky na kterých jsem to měl svázané jen stéblem trávy už stejně povolily.Samozřejmě jsem nezapomněl na Phytamin a hnojivo. Bylo poměrně větrno a zataženo, tak snad mi to nespláchne hned déšť.








První dvě fotky jsou Shaman na prvním poli s naznačením vyvázání větví.











Bohužel se mi stala taková nepříjemnost a to prasklý stonek, který nevydržel roztahování silnějších větví. Snad to kytka dá. Nad prasklinou jsou už jen ty dva velké listy bez větviček.













Nejmenší Durban se docela chytil. Po prvním pohnojení mu už začaly růst normální listy a celkově je na něm vidět pokrok.












Velký Durban se větví...
Dead Cat
Tohle už je největší Hollands Hope, po postřiku se jí trošku zlepšila barva. Je to jen 4 dny, tak uvidíme co dál. Tantokrát jsem našel mravenčí kolonii mšic tady. Příště už je asi vezmu chemií.Mravenci je tam asi nosí odněkud z křoví, nebo co. Nebo zasáhnu rovnou proti mravencům a bude.









Ještě detail prožraného listu. Škůdce, ani žádné malinké tečky, nebo tak jsem nenašel.














Tohle už je Druhé pole, které mi zbylo a Hollands Hope.












Detail zaštípnutí...













Pracovní název Chcípák... :D:D:D
Dead Cat

Durban Poison, samice bez zaštípnutí.














Detail preflowers...














Durban zvrchu...











Shaman na druhém poli. Minule jsem ho nevyvazoval. Větve vyvazuji do takového půlkruhu podle světových stran, do tzv. sluneční pasti. Nevým jestli to bude mít efekt, ale zkusím to.












Shaman po vyvázání....




Mám ještě takový dotaz, když používáte Phytamin, nebo hnojíte na list, používáte před tím nějaké smáčedlo? Něco, aby se voda chytala na celý povrch listu a nedělala kapičky, které stékají? Za odpověď dík.
Škoda, že se dá pěstovat jen poměrně omezenou část roku, je to fakt zábava.

Tak kytkám zdar a konopí zvláště a co nejmíň "Chcípáků".
el_castillo
Zdravim, maš to hezky rozjetý, loni sem pěstoval taky šamana na krásnym místě u řeky. Zalejval sem vodou z řeky se zkvašenou kejdou od slepic a ovcí a králíků. Tenhle model vydrží opravdu hodně a vytváří obrovský keře tvořený větvema, který se pod tíhou palic lámou. Dvakrát sem ho štípnul a v říjnu sme ho 3 lidi nemohli rukama obepnout. Vypadal jak 4 solidní kytky. Výnos hodně mimořádnej, sklizeň někdy mezi 2-3 tejdnem v říjnu, naprosto bez plísně. Nádherná fialka a velmi příjemný pokouření, který mi připomínalo hulení co sme pálili na střední před 15 lety. Jo a ze dvou kytek 6kg funkční mastičky. Sry za zasírání tvýho treedu, ale nostalgie mě přemohla...:-ů
Ale hlavně co sem chtěl je to, abys nepodcenil až budou větší ke kytkam narvat nějaký kůly a pořádně je přivázat, protože vítr je někdy :baseball:
Dead Cat
Zdar
Rozhodně to není zasírání, jsem rád, že to někdo čte.:rasta:
Ty Šamani jsou fakt bezkonkurenční, na mých polích. Určitě na to budu myslet a kytky vyvážu na pořádný kůly, nerad bych je měl zlámaný, dík.
Jinak na mastičky mám spíš ty Hollandy.
MagicHerb
Ahoj,jako smáčedlo pro postřik se používá pár kapek jaru do vody.Někdy stačí orosit před samotným postřikem phytaminu vodou.Existují i profi smáčedla.Slišel jsem o WetAgent postřik(google)-mývali u Hydroponic.cz
Jinak neměj obavy.Pokud nepřeženeš koncentraci a nebo na postřikanou kytku nezačne hned pražit sluničko aniž by to stihlo vyschnout,tak se nic hroznýho nestane.Taky bacha na zkvašení phytaminu(poznáš po čichu-smrdí).Pak ti může propuknout na listech bílá plíseň.Obvzláště při dlouhodobém chladném a vlhkém počasí.

Zdar
Dead Cat
OK, Moc dík:winner:
O tom jaru jsem přemýšlel, ale mebyl jsem si jistý.;)
S tím sluníčkem na postříkané kytky - moc na výběr nemám kdy to budu stříkat. Minule jsem je nastříkal za plného slunka a škody jsem zatím nepozoroval, tak snad jsem to nepo... A plíseň mně ani nenapadla, tak doufám, že jí na listech nedělán hostinu s tím postřikem.
Ještě jednou dík a ten jar zkusím.
OutDoorEr
Oh fuck.Reaaal bush!!!! :D :D :D Jinak porad pekny ;)
Dead Cat
Hi,
Tak včera proběhla návštěva políček s cílem vyzkoušet smáčedlo. Bohužel se stala věc, se kterou jsem nepočítal... DOŠEL JAR :D:D:D
Takže pokus snad příště. Mšice jsem tentokrát nenašel, tak snad mravencům došel chovný materiál. Ani jsem tedy ničím kytky zbytečně nestříkal.
Na druhém místě jsem se divil, že vyvázaný Shaman nepovyrostl, ale pak jsem si vzpomněl:rasta:, že jsem hlavní větve o výkendu zaštípl. Jinak proběhl postřik Phytaminem, ale dnes ráno to vypadá, že to opět spláchne déšť. No snad se to vyjasní. Pořád je zataženo a prší sem tam, ale půda docela suchá a slunko žadné, to je počasí... :confused:
Dead Cat
Zdar lidi
Dnes jsem byl zkontrolovat kytky po sobotních a nedělních bouřkách. Cestou na první pole mně čekalo překvapení, přez cestu byl padlý docela veliký strom a zavalil mi tunel, takže jsem se musel na pole doslova prořezat. Ale políčko bylo v pořádku.Měl jsem v úmyslu vzít foťák, ale mám hlavu děravou :D, takže jen mobilem.
Tady je celkový pohled: Docela zmněna od minula :rasta:
řada víc vlevo - Největší Durban, Největší Holland, Druhý Holland.
řada víc vpravo - Durban, Nejmenší Durban , Rozvětvený Shaman ( za Shamanem je Frisian, ale není vidět ).




Taky jsem vyzkoušel to smáčedlo ( pár kapek Jaru do vody ). Nejdřív jsem postříkal kytky smáčedlem a pak teprve Phytaminem.A tady je výsledek:

Bez smáčedla se dělají kypičky a snadno stékají po listech, po uschnutí jsou vidět místa kde kapka byla, ...










... se smáčedlem: voda se rozprostře po celé ploše listu v tenké vrstvě a tolik nestéká, dlouho schne.

Jen trochu dělá problém ten jar v rozprašovači, dělá se trochu pěna ucpává se tryska A to jsem ho tam dal opravdu málo. Je potřeba odhadnout nejmenší, ještě účiné množství jaru.:D :D
Dead Cat
Začnu nejmenší rostlinkou a to je Frisian Dew. Kolik z tohohle bude? ... :rolleyes:















Největší rostlina, Shaman. Je to samice.










Ta samá kytka zvrchu. Na každém z těch vrcholků snad bude velká palice :leaf: .











Nejmenší a prostřední Durban. Na to jak byl malý se ten nejmenší docela chytil.








Největší Durban, Největší Holland ( samice ), druhý Holland.
Dead Cat
DRUHÉ POLE, celek...
zpředu: Holland, Shaman, Durban










Nezaštípnutý Durban, samice















Zmrd se nechytá... :injured::baseball:













Hollands Hope.
Dead Cat
Shaman, samice. Ty velké listy jsem se rozhodl odstranit. Vím, že jsou to zdravé listy a největší plocha jakou ta kytka má, ale něco mi říkalo, že se pak rozjede.











Dutinu ve stonku jsem zašpuntoval ohlazeným a opáleným klacíkem. Chtělo by to zakápnout voskem.











A "řízek" jsem zkusmo zasadil k mrzákovi.:teef: Schválně jestli se chytí a pojede s ostatníma kytkama. Nemá sice vrchol ze kterého by mohl růst, ale co kdyby... Ale spíš se nechytne.



Když jsem večer odcházel, přihnala se krutá bouřka. Nasříkaný Phytamin se zase spláchl, ale snad si kytky stihly něco nasosat. Byl docela vichr, tak uvidím koliuk tam bude zase padlých stromů příště.




Přeju i ostatním, ať se nám vyhnou kroupy a podobné katastrofy. Ať rostou.... :winner:
Dead Cat
Nový update...
Byl jsem zkontrolovat a zalít kytky a při té příležitosti jsem vzal foťák.



Menší pole celek.

Čekalo mně nemilé překvapení, viz dál.
Rozmístění: vpředu Holland, uprostřed košetý Shaman a vzádu Durban.







Tohle je to překvapení. Holanďance se ulomila jedna z hlavních větví. Před časem se nalomila, tak jsem ji svázal, ale další návštěvu jsem to povolil, aby se nezaškrtil stonek. Vypadalo to srostlé, ale asi nebylo.
Tak jsem ulomenou větev seřízl a skusil zasadit, jestli se nechytí. Škoda...













Takhle krásně roste Durban, má asi 180 cm.












Tohle už je větší pole, celek.
Vpředu Durbani, Vzadu vlevo Hollandi a vzadu vpravo rozkošatělý Shaman.











Takle vyrostl nejmenší Durban, na to jaká to na začátku byla chudinka to docela dal.
Dead Cat
Frisian taky docela kalí.



















Takhle mi začly žloutnout listy u prostředního Durbana, doufám že jsem to nepřehnal s hnojivem...





...naštěstí se to u jiných rostlin neprojevilo.











Silen Spy.... Něž si jich všimneš, máš je nad hlavou....











Rodinka divokých koček....



Tím se loučím a příště čau.
Dead Cat
Hi Growers,
Nemám poslední dobou vůbec čas něco psát (na pole samozřejmě chodím ),takže alespoň dnes po delší době pár obrázků.Jsou z 16.8.
Tohle je první pole z ptačí perspektivy.













Pole je teď o pár kytiček chudší, protože se ukázali dva samci, bohužel oba byli Durbani, jeden byl ten největší a druhý nejmenší. Zbyla prostřední samice a ta už kvete, má krásné paličky( foto bohužel nemám, příště ).














Skupinka na velkém poli.
Vlevo jsou ještě klacky po největším Durbanovi. ostatní viz popisky na fotce po zvětšení. Jen menší Holland se pořád neprojevil, mám obavy aby to nebyl samec, protože větší sestřička vedle už má preflowers .








Shamanka už teď začíná kvést ( foto dodám ).











No a tohle je dosazovaná Frisianka fem., docela to dala holka, ikdyž je to takové koště.
Dead Cat
Další foto je z druhého pole.
Vzadu je nezastřižený Durban a vlevo Shamanka, nezaostřený lístek úplně vpředu je Hollanďanka.
Celkové scóre je :2X Durban Poison, 2X Shaman , 2X Hollands Hope ( + jeden HH neznámého pohlaví) a 2X Frisian Dew ( no spíš 1,5X). Ikdyž to pro někoho může vypadat dost málo, je to pořád mnohem víc než jsem měl loni, stačilo mi to na celý rok a hulím z toho dodnes.
Takže: " U mně dobrý"

Po té včerejší vichřici jsem se na holky ještě podívat nebyl, snad to přežily. Jsou tam v tom křoví docela schované, tak snad jo.

Ať se daří!!!
Dead Cat
Po dlooouhé odmlce opět tu.
Sklizeň proběhla,tak trochu poreferuji.
Pod kosu šli zatím jen Durban ,Shaman,Frisian. Holland teprve kvete.
První věc je,že Durban podlehl plísni, ale totálně.To jsem vůbec nečekal.











Něco pro otrlé povahy. :rip:














Takhle dopadla celá kytka,4 hlavní vrcholy a spoustu pěkných větví.Ty největší palice jsem rovnou vyhazoval,
až mně u srdce píchalo.
Na menším poli byl nezaštípnutý Durban skoro bez plísně, ale nechat ho ještě týden ,tak asi nesklidím nic.










Shaman a Frisian to vydrželi ale Shamana jsem zkurvil já během sušení.
Totálně jsem to posral , takže většinu z téhle velké kytky jsem prostě vyházel do popelnice.
Tohle je Shamanka na velkém poli.Měla asi 190cm.










Tak tohle jsem pak vyhazoval plesnivé,takhle si to zkurvit:grrr:
CHtěl jsem to mít pěkně jemné, tak jsem sušil pomalu.
Dead Cat
Naštěstí jsem z časových důvodů nestih seknout ještě druhou Shamanku na menším poli a
zůstala tam o týden déle a tu už jsem sušil rychleji,tak alespoň něco Shamana bude.
Nebyla tak velká jako ta která zplesnivěla,ale taky slušná.
Už se suší.Velké palice jsem rozstříhal po jednotlivých větvičkách, protože předchozí várka zplesnivěla od stonku.









Moje zbylá úrodička.Krásně fialový Shaman.:sun:









Ovšem největší překvapení pro mně byla Frisianka.Pánové to je model za všechny peníze.:winner:
Z takového mrzáčka jak se zdála na začátku léta se vyklubala naprosto neuvěřitelná kytka.
Měla sice jen 180cm bez zaštípnutí,takže takové koště,ale ty paličky...












Fialové, nabobtnalé,obalené prikyřicí, neuvěřitelně tvrdé a ta vůně...,
no škoda,že se semta fotka nedá poslat i s ní.:rasta:
Skoro až k neuvěření, že je to outdoor.Pro příští rok pro mně volba č. 1 :goldcup:









Hollands Hope
Tak tyhle holky se na sklizeň teprve připravují.mám 3 kytky,tak jsem zvědavý jestli dokvetou bez plísně.





Takže přeju šťastnou sklizeň bez plísně.
Trávě zdar a plísni zmar!!!
Dead Cat
Zdravim
Tak měl bych sem dát nějaký ten smoke report, ale vůbec nevim jaký.
Pokaždé když mám v úmyslu sem něco napsat, jako že napíšu aktuální pocity, tak se sčádnu a pak už absolutně nevim vůbec nic.:frog::frog::frog:
Mám teda sklizený Shamanky a Frisanky a trochu z Durbanů.Ty Hollanďanky jsem nechal dokvétat a když jsem přišel asi po 3 týdnech, tak byly ceké obalené plísní. Povedlo se mi sebrat jen skutečně tak desetinu z celé úrody Hollandu. Počítal jsem s nimy stejně jen na mast, tak mně to tak netrápilo.Včera jsem je zkoušel potáhnout a je to hnus, je tam i spousta listí, ani jsem je neobíral. Takže ty se ani kouřit nedají.
Jinak ostatní modely jsou na chuť nic moc. Jak mi na to přišla ta plíseň, tak jsem je dosušil pomněrně rychle a razantně :flamer: , takže to chutná a voní všechno podobně - jak seno. Jimak funguje to všechno tak jak má. Nejvíc asi Frisian :goldcup: . Ale ten si šetřím, páč je ho nejmíň. Zkusil jsem k němu do lahvičky přidat balíček hřebíčku a celou skořici, tak snad to chytne vůni svařáku :rasta: .
No a na Durbanu zas zkoušim water curing, ale až na usušeným. Mohl by se trošku zjemnit.
Občas, když jdu na večerní procházku se psem, si smotnu uzoučkou žiletku čistýho hulení (tabák nekouřim) a během procházky si pokuřuju jako cigárko, bez nějakýho zadržování v sobě. Když mně někdo vidí, tak ho nenapadne že to neni cígo :rasta: .Teda když neni pár metrů odemně, ale takhle večer už stejně všichni čumí doma na telku. Když se pak vracím, jsem tak zčazenej, že sotva trefím domů :mutant: .Snad se to tou vodou ještě trochu zjemní.
Jinak kámošův indoor je holt jiná třída, s tim se to moc srovnat nedá.Myslím tu vůni a chuť, účinky zas tak slabé nejsou.;)
Příště si musím dávat větší pozor na plíseň. Durbana, kterej zplesnivěl hned na začátku květu, už sázet nebudu. Mám už doma semínka Frisian Dew fem. 3x, opět Shaman fem. 3x, a zkusim Sacra Fracsa fem. taky 3x. Doufám že klíčivost bude stejně úspěšná jako loni a už se nemůžu dočkat až se zase budu hrabat v zemi. Samcema se letos zaobírat nemusím, takže i s menším počtem semínek by mohlo být srovnatelné množství úrody, víc fakt nepotřebuju. Stejně bych to neměl kde sušit.
Pak ještě napíšu jak to dopadlo s vodou a kořením.
Tak zatím ZDAR!
Dead Cat
Ještě malá novinka: Rasta Surprise - již brzy ve vašem supermarketu.:punk::rasta::goldcup:
Dead Cat
Takže mám tu výsledky malého pokusu s vodou a Durbanem :bath:

Máčel jsem model přesně 7 dní a každý den mněnil vodu. Zezačátku 2X ,později už jen jednou za den. Bál jsem se zatuchlého smradu z rozkládající se zelené hmoty, ale tragédie se nekonala. Zhruba od půlky experimentu to ze sklenice začalo trochu zavánět, jak se matroš začal víc rozkládat. Příště budu vodu mněnit 2X za den po celou dobu. Při každé výmněně jsem několikrát naplnil sklenici a vylil, abych materiál propláchnul od zápachu a staré vody a před sušením jsem to udělal mnohem důkladněji. Sušil jsem rychle.

Výsledný model má nahnědlou barvu a po usušení se lehce drolí a je velmi křehký. Na obrázku je krásně vidět rozdíl v barvě. Model je hodně rozmnělněný kvůli plísni, vis předchozí příspěvky, takže ani po vizuální stránce se moc škody nenadělalo :teef:.
Skoro nevoní a ani zápach který jsem uváděl během máčení také cítit není, což je super. Výsledný kouř je velmi lehký, nedráždí. Člověka to nutí myslet si, že tahá málo a to může být rochu zrádné:rasta: .
Jak jsem psal, model přijde o svou typickou chuť a vůni, takže u kvalitních, voňavých a dobře sušených modelů se tím poškodí jedinečnost a charakter. Ale u rychle sušených, přesušených, nebo málo výrazných materiálů se dá dosáhnout skvělé jemnosti a zachránit co se nepovedlo při sušení. V takových případech tento postup mohu doporučit.:bravo:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma