Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
My Baby Sally No.2 - Klikni zde pro originální téma
Sagi
Ahoj, jsem tu úplně novej a vůbec nepěstuju trávu. Zajímavý co? Když už jsem ale vypláz těch pár drobáku za registraci tak se tu s vámi můžu podělit o nějaké zkušenosti s pěstováním Šalvěje Divotvorné. Zatím teda spíš budu žádat o rady, než rozdávat zkušenosti :). Po katastrofálních zkušenostech s řízky jsem se rozhodl pořídit vzrostlou rostlinu a ta včera dorazila. Na fotkách vidíte v jakém je stavu. Je údajně dobře zvyklá na pokojovou vlhkost ale pořád se ještě nevzpamatovala. Listy tak nějak usychají, zdá se mi. Zalitá samozřejmě je.

Je viditelně napadnutá molicema, ale nijak enormně. Zatím jsem jen odstranil z listů vajíčka, nevím jak budu postupovat dál. Kdyby měl někdo nějaký rady tak sem s nimi. Jinak tenhle příspěvek taky slouží jako počátek mého grow logu :)



//PS.: Proč mi nefunguje připojení obrázků přes [I*MG][/I*MG]? Místo toho to zobrazuje to URL jako adresu.. Nevíte někdo jak to udělat? Nerad bych pokaždý procházel tim uploadováním na grower.cz. :angel:
prashiwa
Bio OL postrik. je to prirodni olej ktery se poopakovanem pouziti vsakne do listu a zadnemu tvorovi tyto listy pak vubec nechutnaji. hodne parazitu se ukryva mezi tim v zemine tkaze doporucuji oklepat hlinu s korenu a nechat chvili ve vode aby se vse zive utopilo prakticky celu kytku lze nechat treba pul hodky ve vane. pak zasadit do ciste hliny.nahoruna hlinu nasypat vrstvu perlitu ,to udrzi v klvetinaci vlahu a taky se hodne parazitu nechce prokovavat skrz perlit leda zeby skudci menli na have prilbu a zbijecku na drceni perlitu. perlit dej i na dno klvetinace aby nemohly musky vlest dovnitr spodnima dirkama na vytok.pouzi j i kvetinac ptery se zuzje aby hlina sedala a netvorily se vzduchove bubliny v kvetinacich jako u tech mnekych plastovych kde popromackani vytvoris prostor pro skudce aby mohli az ke korenum.prirozenym sedanim substratu v kvetinaci docilis tesnost a vetsi proliti utopi vse zive .nakonec si ke kazde kytce zaves leive desky neco jako muchlapky ale je to lepsi a kousek dej i k hline hodne skudcu rado lozi po stonku do hliny tak ad tam na ne ceka lepiva deska.protze kdyz ti neco zacne vyzirat koren cela kytka upadne a umre.jinak ten bio ol za 70 kc by mnel doknale chranit.
Sagi
Díky moc :).. Těch potvor jsem se už zbavil. 5 dní za sebou jsem pečlivě kontroloval a omýval listy mýdlovou vodou a zdá se že tam žádný už nejsou. Dál ještě kontroluju listy a nic dalšího se neobjevuje. Udělal bych už update, ale s kytkou se nic neděje, vypadá pořád stejně. Už od minulý středy ještě nezačla pořádně růst, ale listy má zelený, neuvadá, tak jí necham bejt, třeba si jen zvyká :)

A přesazení teprve chystám. To s tou vrstvou nahoře znám, ale asi spíš použiji písek, jelikož perlit nemám a nevím kolik stojí a kde ho sehnat :P
prashiwa
-tak toje ok .pisek je mozna jeste lepsi ,perlit jinakstoji v growshopu asi 7kc za litr ,ale podle tveho vyhledu s okna to vypadaze to mas do growshopu pjeken daleko tkaze to raci neres.mydlova voda je vlastne louh coze je silne ph plus tkazena to bacha ad se to toho ty listy mocnenapiji ,jinak se listy daji osetrovat i bananovou slupkou ,listy sou pak kleskly vyzivi je to a taky by to mnelo chranit.ad se dari zatim cus.
Sagi
Update..

Takže jsem rostlinu přesadil do klasického zahradního substrátu s pískem a přemístil na lepší místo. Má tam víc nepřímého světla celý den. Teď si bude asi chvíli zvykat na novou půdu, tak moc neporoste. Také jsem z ní uříznul dva řízky, protože už je dost vysoká a ulehčí jí to práci po přesazení. Některé listy jsou asi trochu spálené od slunce, když byla na parapetu jižního okna. Nějaký nový růst už je tam od předchozího majitele a momentálně se růst těchle nových listů tak nějak zastavil. Myslím, že je to hlavně šokem po převozu a teď po přesazení. Takhle vypadá rostlina na novém místě po uříznutí řízků a rozšíření drátů, aby měli výhony víc místa. Topení v pozadí se nezapíná a přímo nad ní je střešní okno. Na druhé straně místnosti je další okno (vikýř), takže světla má opravdu dost.  Tady se můžete podívat na řízky, které zatím musí být ve vysoké vlhkosti (90%), stačí jim do miniskleníčku dát mističku s vodou a o nějaké rosení se není třeba starat. Zasadil jsem je přímo do hlíny po namočení v gelu pro urychlení růstu kořenů. Upřostřed v truhlíku je Povijnice tříbarevná genom Flying Saucer. Část už jsem jich vysadil ven, ale nevím jak se jim bude dařit. V truhlíku rostou cca 3 cm za den. :)





Opravdu stále nechápu, proč není možné přidat obrázky tagem IMG, a budu tuhle otázku směřovat do příslušné kategorie. Pokud je to z nějakého důvodu zakázené, nechápu proč tady ten tag vůbec je a dokonce i jako tlačítko. Z tý grower galerie by mi hráblo. Externě uploadnutý obrázky by vám ani nezatížily server. Nechápu, nechápu, nechápu.
prashiwa
no vidis ,,skus to priste s konopim overis si sve zahradkarske schopnosti..lidi tady do tho vic delaji,tkaze rad a nazornych prikladu najdes jsite vice,uprimne neznam choulostivejsi rosltinu nez je cannabis.a pak ze to je plevel.hhhhh ad se dari...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma