Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Diodová žárovka - Klikni zde pro originální téma
Chronic
Zdravim, obracim se na ty zkusenejsi a zadam o radu. Narazil jsem na celkem zajimavou zarovku s led technologii. Mam v planu udelat si doma nejakej microboxik, tak by me zajimalo jestli je pro to vhodna. Za vsechny komentare predem dekuji.


Diodová žárovka úsporná E27 42 LED SMD 80W teplá

* Typ zásuvky: E27, E 27
* Počet LED diod: 42 LED
* Napětí pro napájení: 230V
* Spotřeba elektrické energie: 6W
* Světelný tok: 450lm
* Barva světla: 2700-3300K
* Ekvivalent žárovky: 80W
* životnost: 50 000h
* Úhel paprsku: 120°
* Záruka výrobce: 12 m-c
* Certifikace: CE, RoHs
Migho
kamo, 450 lumenov je zalostne malo....pokial chces nieco energeticky efektivne, ale aby pod tym aj nieco rastlo, tak by si musel kupit tieto srandy tak 4, a k tomu kvalitny training kytiek, aby boli maximalne presvietene(idealne nejaky micro scrog). Ja osobne bych siel racej do oblubenych usporiek - kupis 20W a mas to zhruba ako 3 hentie lampy, cize ucinnost je podobna ;)
Chronic
Takze kdyz tam jebnu nakou uplne obycejnou upsorku napr. tech 20W tak muzu z kytek vyhaluzit neco na urovni rikas?? ty lumeny me tam taky stvaly, ale doufal sem ze by se to dalo.. Resim hlavne otazku co nejvetsi uspory na energii a ne moc financne narocnej minigrow. Kdyztak pokud muzes mi sem hod presny nazvy nejakyho levnejsiho osvetleni pripadne nakej odkaz. Diky moc :)
Migho
Tak takto. Kukni si najskor moj thread o pestovani pod ziarivkami tu http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 najdes tam aj fotky jak to rastie pod usporkami. Ono ide o to, ze 20W je dost na kvalitnu fotosyntezu, ale lampa musi byt blizko kytke, lebo intenzita svetla ti klesa so vzdialenostou(to je hadam jasne). Takze cely trik spociva v spravnom treningu kytky, tj. aby vsetky vrcholky boli co najblizsie a navzajom si netienili. Ked si mrknes tu moju prvu kytku vo finale tak krasne vidno, ze bola tvarovana absolutne nevhodne - tj hlavna palka bola presvetlena dost=kvalitny material, ale vedlajsie vyhonky boli dost zatienene, takze material nic moc. Pri takomto mikrogrowe je zastrihavanie absolutna nutnost!!! No co clovek sa uci na svojich chybach - druhe kolo uz zastrihavam poctivo - opat na fotkach mozes vsetko vidiet ;)
Migho
A este dalsi typ - ziarivku urcite umiestni vodorovne a sprav jej kvalitne tienidlo z plechu, idealne v tvare paraboly (pre jednoduchost vyhovie aj plech zohnuty do praveho uhla a ziarivka rovno do ohniska) alebo sa inspiruj niecim na styl adjust-a-wing (viz google) to je absolutna spicka v rovnomernom rozptyleni svetla. Tot asi vse, prajem vela stastia pri peste ;)
coupac
Zdravím, já bych ti usporky v žádnym případě nedoporučoval. Pokud to vyloženě nechceš mít řídký. Jestli chceš aspon trochu kvality tak si pořid třeba i 100w ale sodík. Ono se nedá srovnávat 5x20w usporky a100w hps. Pod tou 100wsodíkem sem míval kolem 80g ale i 125 ale to jen jednou, a pod usporkama nebylo co vážit možná to olepený listí ale tomu nejde říkat g :) nebo to s usporkama neumim:)
Migho- promiň ale takhle to mám já, tak doufam že se tady nerozjede nějákej spor
přeju dobrý pořízení
Migho
JJ, to co pises je svata pravda, sodik bude mat vzdy navrch...ale su situacie, kedy je usporka vhodnejsia - napr. ja by som do sodiku nesiel najma kvoli tomu, ze nemam moznosti spravit kvalitnu ventilaciu, co u usporky nieje problem, kedze netopi az tak moc. A ja by som zase usporky nezatracoval ani z hladiska vynosu - to co zo sodiku z toho asi nedostanes, to je jasne, ale ked mas ten grow dobre zvladnuty a vyuzijes kazdy lumen, aj obycajna usporka ti spravi svoje. Ja mam napr. taku skusenost, ze palice spod usporky su sice mensie, ale o to su viac tvrdsie a viac orosene - ale mozno som len natrafil na dobry model, usporky s kvalitnym spektrom atd....moznosti je kvantum;)...a co je hlavne, kazdy nejako zacina, takze moja rada je skus si usporky, je to najlepsia skola ako rozumiet kytickam
Chronic
Rozhodl sem se nakonec ze vyzkousim 250w sodu. Zatim se poohlizim na netu po nejakym kompletu za dobrou cenu, protoze growshopy jsou v tomhle ohledu malicko jinak financne reseny :)
Chronic
pokud vse pujde dobre, tak me uvidite v jinem topicu s prvnim indoorkem ;)
Chronic
Zajímalo by mě jestli je možné pěstovat i pod něčím takovým http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...3500w-d-400-e40 přijde mi to že 320 000 lm je celkem uchvancancující veličina :D
Dolfa
citace:
Původní příspěvek od Chronic
Zajímalo by mě jestli je možné pěstovat i pod něčím takovým http://www.svitime.eu/cs/shop/detai...3500w-d-400-e40 přijde mi to že 320 000 lm je celkem uchvancancující veličina :D


Nojo, ale má to taky třiapůl kilowaty odběr a napájeno 400V (dvě fáze). To je jedna věc a druhá věc, lampa je vhodná tak na růst, ale na spektrum jsem se nedíval. Na květ to nepůjde.
Chronic
citace:
Původní příspěvek od Dolfa


Nojo, ale má to taky třiapůl kilowaty odběr a napájeno 400V (dvě fáze). To je jedna věc a druhá věc, lampa je vhodná tak na růst, ale na spektrum jsem se nedíval. Na květ to nepůjde.

Spis me zajimalo jestli to ty kytky spis neuvari.. ale diky za reakci ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma