Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
.:250W HPS, soil, 4x nevile haze, 8x afghan:. - Klikni zde pro originální téma
chily
cau zahradnici, tak prvni kolo je zamnou, pouceny z chyb, jsem trosku prekopal ventilaci a s prichazejicim letem nasadil podomacku zmastene stinitko s odtahem (kopie a-wing). dal jsem pridal dvojite dno, do ktereho jsou navrtane diry, aby cerstve nasaty vzduch (z pasivniho pritahu) rovnomerne proudil do pestirny. Dno je lehce vyspadovane, protože je na nem polozena plechova „vana“, ktera bude slouzit pro odtok prebytecne vody (snad), na ni je dvanact 3,6l kvetinacu.

skrin: (155 x 96 x 56)
* rozdelena na dve casti – strojovna (28 x 96 x 56) a pestirna (103 x 96 x 56)
* zevnitr v pestirne je vylozena polystyrenem (nejdriv kvuli odhlucneni – nepomohlo – na hovno) a na nem diamantova agro folie, uvnitr ve strojovne je na stenach nalepeny molitan 1cm vysoky (funguje to celkem dobre, ale 2cm a vic by bylo lepsi)
* z venku nalepovaci tapeta z trznice

slunko:
* 250W Gib Lighting Flower Spectre
* stinitko vyrobene a okopcene od a-wing (s odtahem), vylepene diamantovou agro folii

ventilace:
* odtah - ventilator UFO, PK 125, max 420m³/h s regulaci (obaleny molitanem kvuli hluku), roury isoflex, pritah je pasivni
* ofuk - ventilator s klipsnou
* stinitko je z odtahem; kvuli nedostatku mista budu muset hodit pachovy filtr na konec ventilace (ufo nebude pres filtr nasavat, ale bude do nej vzduch tlacit, snad to bude fungovat…)

mereni:
* teplomer (teplota vnitrni /klima skrine/ a venkovni /teplota u vrchu/, vlhkost)
* pH metr - TEC-HU pH tester TE10
* 1x digitalni casovac

vyziva:
* AH root stimulator, AH enzymes+, AH final solution
* plagron - alga grow, cropmax, phytamin, alga bloom, green sensation
* substrat - plagron growmix

osazenstvo:
* 12 rezu v 3,6l kvetinacich - 4x nevile haze, 8x afghan

na zvlhcovacku nebyly penize, takze se bude rosit rucne.. holky jsem vcera presadil a dneska uz dostavaji prvni den 18/6 svetla/tmy. Zalil jsem vodou s pH 5.8, do ktere jsem pridal AH root a AH enzymes+ podle doporuceneho davkovani, rizky (jenom ten afghan) jsem dostal ve spatnem stavu, pry spalene od hnojek, tak snad se vzpamatujou.

jinak by me jeste zajimalo, jestli pri postriku muzu michat phytamin a cropmax dohromady, nebo jestli je lepsi nejdriv striknout phytamin a za 2-3 dny, az to holky vstrebaji, striknout cropmax (nebo naopak).

fotky dodam, jak nabiju fotak..
tak uvidime, co z toho vznikne:), at to roste…
chily
foto c. 1: celkovy pohled na skrin
foto c. 2: strojovna, panvicka slouzi jako chladic (docasne)
foto c. 3: dvojite dno - rovnomerne proudeni vzduchu do pest., odtok prebytecne vody v kvetinacich a misky s vodou kvuli vhlkosti no a vzadu na tom dnu jsou tri pasivni pritahy, jeden jsem zacpal...
foto c. 4: pohled na pest. shora
foto c. 5: ucastnici zajezdu, ty vetsi rezy nevile haze, ti ostatni mrzacci afghan (jeste tam jsou videt otvory na nadech vzduchu do pestirny, zakryte filtracni vatou)
chily
foto c. 6: nevile haze:)
foto c. 7: a-wing domaci
foto c. 8: detail na odtah, to kolco je tam kvuli toho, aby se odtahoval vzduch primo od lampy, mozna to tam je na hovno, tezko rict:)
foto c. 9: pohled na stinitko zespod

jeste neco k teplotam, ufo vali asi na 20 %, jede to vsechno pekne tise (poznam podle toho, ze si mlada nestezuje) a po 6ti hodinach sviceni byla teplota 26,5°C (meril jsem 15cm od lampy, rizky jsou cca 35cm od lampy), neveril jsem:) vecer jsem jeste nemeril, ale bude to v norme, takze to je asi zatim vsechno..:bong:
chily
tak holky budou zitra 3. den v hline, myslite, ze uz bych jim mel nasadit alga grow? taky poradne nevim jestli muzu michat alga grow od plagronu s korenovym stimulatorem od AH dohoromady do zalivky (ten korenovy stimulator je pry dobre davat az do prepnuti)...zkusenejsi, jak to vidite?:) dik!
Loopuch
Čau, máš growmix a v něm je hnojiv dost tak na 2týdny, grow hnojku s kořeňákem míchat můžeš, pokud jim něco chceš přilít tak jen kořeňák po týdnu si myslím že když začneš s třetinovou nebo poloviční dávkou growhnojem tak bys to spálit též neměl...jinak skříňku máš pěknou, tak ať to jede bez problémů čus
chily
zdar, ok, dam na tebe:) korenak dostavaji zaroven s enzymama, oboji od AH. i na etikete je doporucene pouzivat oboji naraz, tak snad jim chutna...jinak jak casto mam pouzivat ty enzymy? nevadi kdyz to do nich peru kazdou zalivku (zatim jenom tedka, nez najedu na normalni hnojeni...)? nekde jsem slysel nebo cetl, uz nevim, ze je dobre jednou za tyden poradne prolit kvetinace vodou s enzymy, neni to moc casto, jednou tydne?
Loopuch
Myslím že jednou týdně je zbytečně moc, rozhodně jim to neublíží, já používám enzymy jen párkrát za kolo podle toho jak hnojím a liju je jen samostatně 1ml/L.... , používám je pouze na proplach od usazených solí z hnojiv tak jak píšeš
chily
cau, tak uz jsou tam tyden (18/6), teploty jsou ok, za dne 25-28,5°, v noci 17-20°, horsi je to s vlhkosti..kdyz strikam phytamin nebo cropmax trosku se zvedne, jinak nerosim abych to z nich neumyval:) porad dostavaji korenak a myslim, ze tak posledni 3(4?) dny uz jim liju i alga grow..vsechny 4 nevilles haze sou jednou zastipnute, aby je ostatni afghani mohli dorust, krome jednoho no, ten nejak jede:) pH zalivky upravuju srajdou z GS na 5.8-6.0, enzymy uz nedavam, proplachnu pred prepnutim, nejspis, pocitam, ze jeste neco pres tyden tam pobudou, i dva, uvidime..no afghanu melo byt 8, nakonec jich zustane 9, mel jit i s tema ostatnima kelimkama ven, ale zustane, takze 4x nevilles haze, 9x afghan

foto c.1: pohled dovnitr
foto c.2: nevilles haze
foto c.3: 4x afghan
foto c.4: vpravo nahore nevilles haze, ostatni 3 afghan
foto c.5: nevilles haze
foto c.6: afghan
chily
a jeste posledni fotka...no afghani uz fejst smrdi, je treba zrobit filtr, uz se odhodlavam 2 dny, zitra na to skocim, uz to fakt smrdi:)
chily
cau zahradnici, nuda, tak zas hodim nejake fotky..dneska jsou 14. den v rustu, pocitam, ze jeste tak necely tyden a prepinam, od poslednich fotek (8. den rustu) co jsem tu hazel, se to celkem zmenilo:).
vypadaji zdrave, dostavaji mix alga grow a root stimulator od AH, vodu upravuju na 5.8-6.2, jak se povede..ted uz to mam vychytane, takze vetsinou mají tech 5.9… afghany sem jednou zastipnul, nevilles haze sou bez zastipu a asi to tak zustane, vetvi se nadherne..jeste nevim jak to bude v kvetu,jestli ohybat nebo nejak tvarovat, uvidime jak se to vyvine…
teploty jsou celkem v pohode, na to ze je slunko 15cm od vrsku, maji tam 29° max., vetsinou prijemnych 27°, v noci byva od 15 do 20°..
prubezny pachac sem udelal celkem maly, takze kdyz vetram vice, nestaci vsechen smradek pobrat, az se otepli a bude treba vetrat jeste vic, flaknu jeste jeden homemade na konec ventilace, za ufo - provizorne… uz se mi s tim nehce jebat, dalsi kolo zas uprava podle predstav, pokusu a omylu:)

Tos at to roste bando…

foto c.1: celkovy pohled
foto c.2: nevilles haze
foto c.3: nevilles haze
foto c.4: afghan
foto c.5: uklid staji:)
chily
no, holky jedou jak hovado, uz maji 22cm (+-2), v patek to vypada na prepnuti (18 dni rustu), uvidime co za dva dny stihnou udelat:)
chily
tak zas prihodim nejake fota, kytkam se dari, uz je 2 dny, ted uz 3. prepnuto na 12/12… korenak jsem uz vysadil a zacal jsem hnojit alga bloom, vsechny jsem vyndal a nejak poprehazoval, vetsi sly na kraj mensi doprostred, teploty ve dne uz nejsou nejlepsi (kvuli hluku – mlada si stezuje), ale porad se to da snest (27-31°) snazim se to drzet pod tricitkou…kytky jsou celkem velke, aj se bojim, ze to preroste, uvidime, snad to nebudu muset moc ohybat..pH porad v cajku, ted planuju koupit novy predradnik (elektronicky Gib 250 W Lumatek) myslite, ze to ma smysl kupovat? zajimaly by me vase nazory zahradnici :)..

jinak jeste asi proliju jenom enzymama, asi zitra, pozitri, staci kdyz normalne jednou zaliju nebo to mam poradne prolit, nebo tes poradne prolit nechat vyschnout (1-2 dny) a prolit jeste jednou?

at to roste!!
chily
cau zahradnici, delsi dobu jsem tu nebyl, tak prihodim dalsi fotky, o holky se staral kolega, snazil se je drzet nizko lamanim, pral se stim dobre, ale holky se nejak moc vytahly, tak tu mame mensi problem s vyskou, holky jsou v 17. dnu od prepnuti a jsou az moc vytahle, max. vyska je tak 73cm, ty mensi maji kolem 60-65 cm. V prvni rade co udelam bude, ze odmontuju dvojite dno – bude dalsich 20cm k dobru, protoze lampa uz neni kam zvedat, pak jestli budou jeste potrebovat misto, odpojim odtah ze stinitka, ktery prida jeste kolem 10ti cisel.

mam dotaz, jestli nekdo nema s necim podobnym zkusenost, jak to vyresit, napadlo me flaknout tam nejakou sit, kterou budu vypletat, ale nevim jsetli uz neni pozde, prinejhorsim to proste polamu tak, at je to v jedne vysce. Napiste mi sem prosim jak by to slo resit, sem z toho celkem dojebany, ta vyska je strasna, uz sem uvazoval i o tom ze to hodim do riti, myslite, ze se budou jeste hodne vytahovat??? dik za rady!!

At to jede podle planu:)
chily
zdar, tak upravy hotove – vcera se to vykoumalo,vyhodil jsem dvojite dno i s odtokovou vanickou, takze kytky maji do sirky i vysky vic mista, nevilles haze jsem hodil doprostred pod lampu a vyssi afghany jsou dookola, snazil jsem se to rovnat do vysky nevilles holek, takze se lamalo a ohybalo, uvidime co na to reknou… jak se srovnaji k lampe, tak jim kolinkama jeste jednou ukazu, jak bych si to predstavoval:)) a budu doufat, ze uz budou rust jenom do sirky…jinak ofuk jsem musel uplne prestehovat, je pod kvetinacema a fouka smerem nahoru, je tam celkem nahovno, teplota stoupla, max. tam byva 32°. mozna ho uplne vypnu, co myslite?

jinak vcera za odmenu dostaly enzymy s korenakem, dneska planuju jeste jednou a k tomu i postrik phytaminem, a pak zase budou dostavat svuj alga bloom, tak me ale napadlo, co kdybych jim dal do zalivky s alga bloom i green sensation, kdyz je to kvetovy stimulator, neni mozne, ze by to kytku nakoplo k rustu do sirky a ne do vysky??? jsem ale na konci 3. tydne a ve schematu od plagronu zacinaji az od 6. tydne…..(?)
Durryy
Ja byť tebou tak ešte počkám s Green sensation. To prečo je tam napísané dávkovanie má svoj účel. Možno to posunie k rýchlejšiemu dokvetnutiu a budeš mať o to menej. Vyzerá to dobre a nechaj ich ešte dobre ošatiť. Inak to vyzerá fajnovo.
chily
caute, tak pridam dalsi fotky, holky jsou ve 23. dnu od prepnuti na 12/12... jak jsem psal v poslednim prispevku, dostaly dva dny za sebou jenom zalivku enzymu s korenakem a vcera jsem uz zas zalival alga bloom (podle doporuceneho davkovani, odstatou, pH 5,8-6,1)...

porad trosku problem s teplotou, jednou jsem tam v ulozenem maximu nasel dokonce 34°, to jsem celkem cumel…ted jsem z jednoho spodniho pritahu privedl aluflexu primo za ofukovy vetrak, tak snad to bude lip chladit, fotky te upravy hodim v další varce, nic extra, jenom takovy napad, který spis nebude fungovat:), misto tam na to je, tak to tam asi zatim necham, aspon se mi vyresil problem vychazejiciho svetla pritahem ze skrine...

jsou pekne, ale pristi kolo nebudu 5 dni premyslet jestli to uz prepnout a proste to prepnu!!! vypada to, ze se rust pomalu zastavuje, vcera jsem trosku zvedal lampu, snad uz jim to vytahovani konci, bo ta vyska je celkem narez na tak male kvetinace…snad to nebude problem…nj chybama se kokot uci:))

at se dari, zahradnici
mučačo
cus rafane,klid,mas to slusny,jen se mi zda,ze mas kytky moc na tesno u sebe.pak se jakoby predhani a bojuji o lumeny.ale treba to tak neni.ja zkousel nevills haze loni venku,ale vzhledem ke snad 110 dni dlouhemu kvetu z toho bylo prd.ale tesim se na smokereport,neb bych si jej rad vypestil in.at se dari a bojuj:)
chily
citace:
Původní příspěvek od mučačo
cus rafane,klid,mas to slusny,jen se mi zda,ze mas kytky moc na tesno u sebe.pak se jakoby predhani a bojuji o lumeny.ale treba to tak neni.ja zkousel nevills haze loni venku,ale vzhledem ke snad 110 dni dlouhemu kvetu z toho bylo prd.ale tesim se na smokereport,neb bych si jej rad vypestil in.at se dari a bojuj:)


cau, jn jsou celkem natesno, pocitam, ze tak za tyden a neco je vytahnu a prostriham velke listy, at se jim tam trosku uvolni misto a nestini jim na nizsi patra

@all: tady je pochoutkovy jack herer z minuleho kola, at se je na co podivat, bo samotny text je nuda ne:)
chily
zdar, slecny uz jsou v 27. dnu od prepnuti na 12/12, dneska jsme je vsecky vytahli a prostrihali, zacli jsme ze jenom z lehka a vypada to, ze jsme jim celkem dali, kdyztak pisnete co si o tom myslite:), prostrihane je to dost, ale rekl bych, ze ne tak aby rostli spatne, maji tam vice prostoru, nestini si a slunko toho vic prosti…jinak se nic nemeni, dostavaji co druhy (nekdy kazdy) den 250ml, odstate vody s alga bloom, od 4. tydne uz jim pH zalivky upravuju na 6,0-6,2…prehodil jsem jim periodu sviceni..z 21:00-9:00 (pres noc) svetla na 9:00-21:00 (pres den), mlada si stezovala na hluk vetrani při spani:), tak snad nedostaly moc velky sok..dneska dam vice fotek, před a po prostrihu, tak tady jsou ještě před prostřihem…
MDe_
Já si myslím že si mohl počkat
chily
no a takhle to vypada po prostrihu..

foto c.1: zprava, prvni tri nevilles haze, posledni je afghan
foto c.2: pohled zepredu, afghan
foto c.3: jungle is massive :)
foto c.4: afghan
foto c.5: jungle is massive II. :)
chily
hoj, tak holky jsou v 31. dnu od prepnuti, zalite vodou (pH 6,0-.6,3) s enzymama a zítra (dneska:) ) dostanou jeste jednou, jinak to vypada porad bez problemu (krome vyuziti prostoru)..minule kolo to bylo lepsi - byla lepsi vyska, dalsi kolo zkusim nejakou sit, no uvidime…no jinak nevim co bych tu jeste napsal…otazkam ani radam se nebranim:)

a jeste nejake fotky...
chily
a jeste neco...
chily
nuda nuda nudaaa, takze zas fota:) dneska podruhe enzymy a trosku jsem podlozil mensi nevilles haze a zas vsecky poprehazoval tak, aby tam byly co nejrovnoměrněji, furt jsem do nich vrtal a prehazoval je - konecne jsem spokojeny, uz tak asi zustanou…porad zadne rady ani otazky?:)

treba by me zajimalo jak je to s tema enzymama (AH enzymes+), davam jim je co tyden, spis co 10 dnu (jak to vyjde – punk:))…staci jim dat jenom jednu zalivku nebo je lepsi jim dat jednou a nadruhy den zas? nebo jenom enzymy a nadruhy den vodu s upravenym pH (5,8-6,2 – je to dobre??) ? nebo jeste jinak - vysrat se na cistou vodu s enzymama a proste jim jednou za ten tyden pridat do zalivky s hnojkama i enzymy???

dik za rady a at to roste!!

foto c.1: favorit - nevilles haze
foto c.2: mix
foto c.3: afghan
foto c.4: nevilles haze
foto c.5: afghan, startky, afghan
keneth48
enzymi davaj kolko mozes. aj 5 zalievok ak stihnes do kosy. a trebars az posledna zalievka cista voda.
chily
citace:
Původní příspěvek od keneth48
enzymi davaj kolko mozes. aj 5 zalievok ak stihnes do kosy. a trebars az posledna zalievka cista voda.


j, to jo, ale myslel jsem jenom takove prubezne cisteni, od usazenych soli a tak...do kosy jeste daleko...
mučačo
enzymy bez hnojek,dal bych na stridacku-hnojiva-enzymy. A pred kosou enzymy-cista voda.at se dari rafane:)
chily
citace:
Původní příspěvek od mučačo
enzymy bez hnojek,dal bych na stridacku-hnojiva-enzymy. A pred kosou enzymy-cista voda.at se dari rafane:)


takze kdyz to chcu procistit normalne v prubehu kvetu, ne pred kosou, tak jim mam dat jednou za cas normalne vodu s hnojama jak kazdou zalivku +enzymy navic? ne jenom samotne?
mučačo
jednou za cas samotne.jak rikas:) enzymy ti rozpusti usazene soli a kytka je rychlejc sblajzne...
chily
tak, je tu zacatek 6. tydne…ve hnojicim schematu od plagronu pisou zacit s green sensation, tak od soboty uz ho maji v kazde zalivce, takze dneska podruhe:)), byly celkem dehydrovane, holky, tak jsem kazde dal rovnou 400ml, no jinak zatím vypadají porad celkem zdrave, obcas nejaky divny flek nebo zlutejsi list, snad nic nechystaji:)..nevilles haze celkem rostou, ten afghan asi bude zrat dyl, uvidime no..porad me sere ta vyska, na to jak jsou vysoke mam celkem male kvetinace (3,6 l), doufam, ze to na vysledek nebude mit vliv…a zas nejake fotky..

tak at se dari!
Placebo
Pic,
jen k tomu zelenýmu zázraku, jsem zvědavej jak budeš spokojen s účinností a výsledky. Já nezpozoroval nějaké zázraky, nejvíce mě nasralo míchání této sračky (ve vlažné vodě a míchat a míchat)
jinak pěkná práce k+
chily
citace:
Původní příspěvek od Placebo
Pic,
jen k tomu zelenýmu zázraku, jsem zvědavej jak budeš spokojen s účinností a výsledky. Já nezpozoroval nějaké zázraky, nejvíce mě nasralo míchání této sračky (ve vlažné vodě a míchat a míchat)
jinak pěkná práce k+


no abych pravdu rekl, tak tezko rict jestli to funguje, protoze jsem zacal s indoorem a hned tu jejich zelenou senzaci koupil (navic jeste 250ml, tak toho mam jeste mraky), takze otestovane to nemam..michani je v pohode, asi mam tu jejich 2. verzi, normalne odmerim kolik potrebuju a fuknu do vody, je to celkem tekute, takze zadne velke michani...
keneth48
citace:
Původní příspěvek od chily


no abych pravdu rekl, tak tezko rict jestli to funguje, protoze jsem zacal s indoorem a hned tu jejich zelenou senzaci koupil (navic jeste 250ml, tak toho mam jeste mraky), takze otestovane to nemam..michani je v pohode, asi mam tu jejich 2. verzi, normalne odmerim kolik potrebuju a fuknu do vody, je to celkem tekute, takze zadne velke michani...


sorry za zle nasmerovanie ohladom pridavania enzymov. som si to pomylil z final solution. pocas hnojenia davaj raz za cas len cistu vodu z enzymami na preplach-ja som daval kazdu 3-4 zalievku. zalieval som kazdy druhy den 1,5litrami vody.10-12dni pred kosou daj poslednu davku enzymi a pak uz len final solution ak mas alebo cistu vodu. no k tomu green sensation neviem ako sa vyjadrit. podla mna to nieco do seba ma. mal som z teho celkom dobry vynos ale nemozem to objektivne ohodnotit kedze som nesiel grow bez toho.
chily
citace:
Původní příspěvek od keneth48


sorry za zle nasmerovanie ohladom pridavania enzymov. som si to pomylil z final solution. pocas hnojenia davaj raz za cas len cistu vodu z enzymami na preplach-ja som daval kazdu 3-4 zalievku. zalieval som kazdy druhy den 1,5litrami vody.10-12dni pred kosou daj poslednu davku enzymi a pak uz len final solution ak mas alebo cistu vodu. no k tomu green sensation neviem ako sa vyjadrit. podla mna to nieco do seba ma. mal som z teho celkom dobry vynos ale nemozem to objektivne ohodnotit kedze som nesiel grow bez toho.


jj minule kolo jsem to delal jak pises, akorat bez enzymu, FS mam...no ten zeleny sajrajt urcite nebude uplne zbytecny..asi pristi kolo zkusim jednu kytku bez green sensation, celkem by me zajimalo porovnani S/BEZ...teda pokud se nahecuju
keneth48
citace:
Původní příspěvek od chily


jj minule kolo jsem to delal jak pises, akorat bez enzymu, FS mam...no ten zeleny sajrajt urcite nebude uplne zbytecny..asi pristi kolo zkusim jednu kytku bez green sensation, celkem by me zajimalo porovnani S/BEZ...teda pokud se nahecuju


no ono zalezi taktiez aj na genetike. ale skus aspom 2rovnake rastliny. ja som mal dve rovnake dostavali rovnake davky hnojiva a aj tak tam bol dost velky rozdiel co sa gramov tyka(15-20)
chily
zdar zahradnici! holky zase dneska dostaly enzymy, kazda po 450ml…spodem vyteklo celkem dost, takze by mely byt proplachnute kvalitne…rostou, roustou a to je co??? dobreeee:)..stejne mi ale pripada, ze na to, ze jsou na kazde kytce max. 4-5 vrchu, jsou na 42. den male…jsem zvedavy na finalni objem:)… no a zase nejake fotky, aby tu nebyly jenom kecy:)
chily
no, jeste tu mam takovy mensi problem, snad zkuseni poradi…nejak schnou listy, je to jenom pod lampou, takze to bude asi spalene…napiste mi tu prosim vas nekdo, jestli je to tak, nebo co by jim mohlo byt…prehnojene by to byt nemelo, dostavaji podle hnojiciho schemata…zasoleny substrat by to taky nemel byt, enzymy liju cca co 10 dni…dik za rady (jestli budou:))!
str3p
Cau.
Jestli se to objevuje jen pod lampou, tak to s nejvetsi pravdepodobnosti popaleny bude.
Bud dej lampu vejs bo se na to vyprdni ono uz to ted nak dojede. Pic.
chily
zdar, tak zas nejake fota...51. den kvetu a slecny jsou celkem v pohode, az na to usychani listu, zacinam se bat, ze to nebude popaleni od lampy, ale neco jineho, prehnojene by to byt nemelo, dostavaji presne podle schematu, pH by melo byt taky ok…jinak se mi zda, ze min pijou..rady? otazky?:)

at to kvete!
Ether
Cau chily,
tvoje schnuti listu se mi zda jako odstaveny prijem prvku. Pises, ze hnojis podle schematu, ale taky ze kytky min pijou. Kdyz min pijou, nepotrebuji ani tolik krmit. Jet podle schematu je fajn, ale neni to vzdy idealni, vetsinou je to zbytecne moc. A jak tak zalivas a hnojis a hnojis, jednou za cas prdnes enzym, soly se v substratu hromadi a hromadi (pokud jednou za tyden neprolivas hojne cistou vodou). Takze mohlo dojit k presyceni jednim prvkem a odstavil jsi tim prijem prvku druhyho, kvuli kterymu to schne..uz mas kousek do konce, to dojedes bez problemu a bez zmen..priste zkus lip rozdelit davkovani hnojiv podle faze, ve ktere jsou a podle barvy listu (listy od spodu zloutnou, pridej trochu dusiku, jak se serou listy nahore, je to spis kvetovyma prvkama PK a doplnkovy). No a s tim je spojeny PH. Muzes mit pocit, ze je dobry, pritom ti muze delat tohle. Ale taky muze byt pricina jeste jinde, nebyl jsem ti to okouknout :-)

Pekny, at tam mas kilo sisek ;-)

Edit: min pijou, za chvili taky budes kosit, to je normalni jev, nepotrebuji zdaleka tolik vody, jako kdyz rostly hojne bambule..
chily
citace:
Původní příspěvek od Ether
Cau chily,
tvoje schnuti listu se mi zda jako odstaveny prijem prvku. Pises, ze hnojis podle schematu, ale taky ze kytky min pijou. Kdyz min pijou, nepotrebuji ani tolik krmit. Jet podle schematu je fajn, ale neni to vzdy idealni, vetsinou je to zbytecne moc. A jak tak zalivas a hnojis a hnojis, jednou za cas prdnes enzym, soly se v substratu hromadi a hromadi (pokud jednou za tyden neprolivas hojne cistou vodou). Takze mohlo dojit k presyceni jednim prvkem a odstavil jsi tim prijem prvku druhyho, kvuli kterymu to schne..uz mas kousek do konce, to dojedes bez problemu a bez zmen..priste zkus lip rozdelit davkovani hnojiv podle faze, ve ktere jsou a podle barvy listu (listy od spodu zloutnou, pridej trochu dusiku, jak se serou listy nahore, je to spis kvetovyma prvkama PK a doplnkovy). No a s tim je spojeny PH. Muzes mit pocit, ze je dobry, pritom ti muze delat tohle. Ale taky muze byt pricina jeste jinde, nebyl jsem ti to okouknout :-)

Pekny, at tam mas kilo sisek ;-)

Edit: min pijou, za chvili taky budes kosit, to je normalni jev, nepotrebuji zdaleka tolik vody, jako kdyz rostly hojne bambule..


caj! no ono neco podobneho se mi (jim) stalo i minule kolo (zhruba ve stejnem obdobi)... myslel jsem, ze tohle kolo to vyresim obcasnou zalivkou s enzymy, ale ono hovno:).. co jsem tady tak cetl, pochopil jsem to tak, ze zalivky s enzymy staci k tomu, aby se soly v substratu rozlozily na nejake doplnkove prvky a kokotinky, ktere kytka zuzitkuje..
podle toho co si napsal, mam teda udelat normalne zalivku s enzymy a potom, jak trosku vyschne substrat prolit poradne vodou? (vyplaveni zbylych nerozlozenych soli)(?)
jinak s tim davkovanim hnojiv podle faze kvetu, z toho jsem tes celkem hlupy, ono je to asi otazka praxe, ale jak mam vedet co potrebujou, kdyz jsou celou dobu pekne, zdrave a najednou zacnou navrchvu schnout listy, pokud by to bylo nedostatkem PK, to by snad mela podchytit kvetova hnojka nebo prinejhorsim ta slavna zelena senzace, na ktere pisou, ze to muze nahradit (nahrazuje) PK 13-14 od plagronu..uz jsem i uvazoval nad zmenou hnojek..spatnym pH by to byt nemelo, jsem posedly, zrovna dneska jsem znova kalibroval pH metr a dostavaji zalivku 6,3 (v GS mi rekli, ze od rustu [5,8] a v kvetu az k [6,4] - postupne zvysovat)..
mozna, ze to timhle fakt neni, treba simor z grower.cz mi na to psal, ze to je presvicene/spalene, vypadalo to tak, nez se to zaclo objevovat i jinde, ono by to chtelo asi fakt videt a pokecat nad tim u brcka:), ale protoze zadneho zkuseneho zahradnika neznam osobne..............
chily
mohli by jste mi to nekdo zkuseny trosku osvetlit?:)
cotipotom
když shasneš tak už se to pálit nebude.









protože bude tma a ty to neuvidíš :)
chily
caute, tak dneska je to 60. den kvetu, vypada to, ze uz nebudu hnojit, a po tom co jsem pocetl co a jak pred kosou, tak dneska dostanou zalivku enzymu, a az to vyschne tak dalsi, a pak uz jenom voda (5,8) s final solution (3x-4x), potom jeste nejaka ta zalivka jenom vodou, nechat pekne vyschnout, dva dny tmy a kytky konecne hore kokotom…:)

(jinak jsem se dival na net a nevilles haze ma dobu kvetu 95-100 dni, coz je jeste za dobu jak svina, ale zda se mi, ze uz to zraje, takze to 2 tydnu to bude kosa..)

co vy na to, zahradnici? poradi někdo lepsi, osvedceny zpusob?:)

EDIT: tak zalito, 400ml upravene vody s enzymy pro kazdou..nejak ty sisule nemuzou unest, takze jsem to musel privazat ke stinitku...

jeste nejake fotky...
chily
jeste jedna - afghan
chily
cau, tak dneska 66. den od prepnuti a druha zalivka final solution, zase me pekne nasralo to uschle listi, zacina to vypadat, ze je to stinitkem, i to prvni kolo - dopadlo to podobne...a proto uvazuju o tom, ze se vykaslu na homemade stinidla a neco koupim…chtel jsem ted koupit elektronicky predradnik, ale to asi pocka a prvni na radu jde stinidlo..
uvazoval jsem o adjust a-wing small, ale nikde jsem se nedozvedel, jake to ma rozmery, protoze na hloubku skrine jsem omezeny 51 centimetrama a sirka je zase moc - 91cm, takze bych toho winga mohl pekne roztahnout, at sviti i do sirky, pak je jeste jeden adept – power lux s odtahem 125mm, ale ten ma miry 40x40cm a mam strach, ze tech 91 cm osviti spatne..kdyby jste meli nejake dalsi tipy, budu rad, kdyz je sem napisete, nevim jestli ma cenu kupovat a-wing na 250W…byl bych rad, kdyby jste napsali co a jak, podle vasich zkusenosti..dik!
chily
tak uz znam rozmery a-wingu small (38x45-55cm), jinak nikdo zadne rady, tipy? rad si necham poradit:)
Durryy
Jo, kámo, na tú veľkosť by som tam kludne dal ten wing a pohraj sa s ventilátorom ja som mal rastlinky 10 cm od výbojky a bolo to v pohode. Len som natiahol combiflexu od ventilácie cez wing, tak ako by žral všetko teplo rovno od výbojky a nastavil ventilátor, aby rovno pod lampou rozťahával vzduch a nebude sa to toľko páliť :flamer: . Ak to tak urobíš, tak máš po probléme. Inak to máš pekné, škoda tých veľkých lopúchov, ale teraz už by aj tak iba viacej škodili, ako boli na osoh. P. S.: S Final Solution nemám skúsenosti, ale čo viem, tak najväčšia pecka je Ripen, a ten aj používam od General Hydroponics. Inak to máš chutné. Čakám smoke-report.
chily
durryy: jn, taky bych spis toho a-winga no, ale zas to bude celkem prcek (38cm to je nic), toho medium tam nenacpu, ma 55cm myslim, takze 4 cm pres...ale zas bych mohl sundat polystyren zevnitr skrine a vlezl by se, ted jde o to, jestli neni medium a-wing pro 250W nahovno...

poradte novackovi chlapi:), doporucte stinitko, pro a proti, aby to nebyla zbytecna investice:)
chily
hoj, tak dneska jsem byl v GS na poradu, rekl mi, ze na a-wing se mam vysrat a koupit Reflector VEGA Hammered, pry je to ze stejneho matrose jako a-wing, akorat je to na vybojky od 400W, to by vadit nemelo, co myslite? porad si rad necham poradit:)
chily
nikdo nic?
chily
cau, tak dneska 74. den a 1. den tmy, ve ctvrtek bude kosa, zas to mam pekne zlute a uschle, no hnus...dalsi kolo zacnu s obyc hobby stinitkem, na ty domaci zatim seru, snad se potvrdi, ze to bylo ono....fotky hodim asi az ve ctvrtek jak to vsechno povytahuju ven...zatiim
chily
zdar, tak 76. den od prepnuti “hotovo” jeste by snesli urcite dyl, ale protoze novi rezani jsou uz nachystani v kelimkach, tak sekera, pak zbezne ocisteni od uschlych listu (ZAS) a nakonec ocisteni od zbytku listu, krasna prace:), afghan prekvapil velikosti a tvrdosti sisek, v tom pralese to tak nevypadalo, ale rekl bych, ze ted to bude vic nez minule kolo (166g), no nechame se prekvapit..., par fotek z posledního dne,

at se dari..
FloweRoman
pěkně, tipuju 172g
chily
pocitam, ze ještě tak dva tri dny a bude hotovo, tady nejake fotky o kolik ztratily objem, ani nevypadaji nejak moc extra

EDIT: nejak nejdou prihodit fotky, pridam jak to pujde...
HurricaneGeorge
Ahoj,
četl jsem že si stěžuješ na hluk a co takhle nějakým způsobem využít CT?
Koupit si borosilikátovou trubici průměru 100 či 125mm délky 300mm a udělat z ní klasické CT, akorát jako stínítko použít tvůj udělaný wing (ještě nějak pořešit zavěšení a wing má prostě lepší rozptyl světla než klasický profil stínítka, hlavně pro obdélníkové půdorysy).
A vytvořit z 100 či 125mm flexy nezávislí okruh chlazení výbojky, to znamená že přítah z venku boxu a odtah přes obyč. potrubní ventilátor ven - spínání s fotoperiodou, bez nutnosti pachového filtru.
Ty by jsi mohl odtahový ventilátor stáhnout na minimum po celý den a menší hluk by byl pouze během světla.
Jakoby pouze pod wing hodíš skleněnou trubici, u kulatého profilu stínítka bych se bál o přesvícený střed.

Můj názor, měj se :).
FloweRoman
Taky bych to viděl podobně, není nic lepšího než přes lampu tahat studenej vzduch, lampě by se měla zvýšit životnost, budeš mít menší teplotu a navíc pokud tam dáš nějakej filtr nebudeš mít lampu zanesenou prachem. já jí měl v Cooltube 3dny bez filtru jen tak a hned jsem na ní měl bordel.
Mám tam úplně obyčejnej ventilátor za 400kč, a ted jsem pro jistotu dal ještě druhej před Cooltube. tzn jeden před a jeden za CT, a to jen proto že kdyby náhodou jeden třeba odešel aby ho druhej nahradil a celý mi to nepadlo horkem. V boxu jako máš ty mám stabilních 27st a méně.
HurricaneGeorge
Tak jestli chceš i poradit v komponentech, tak ventilátor stačí klasika VKO125:
http://www.elektro-paloucek.cz/vent...ckovymi-lozisky
Koupil bych ten s kuličkovými ložisky, sice obyč. je jen za 300,- ale máš větší jistotu že vydrží (oba mají 185m3/hod, 38dB - což je jak tichý tak to i v pohodě uchladí 250W), turbo verzi s 243m3/hod a 65dB určitě nekupuj, to by ses nevyspal.

Borosilikátová trubice se dá koupit ze stránky www.detesk.cz s tím že tam musíš napsat e-mail (alena.kalouskova@detesk.cz) s informací že budeš chtít objednat jednu borosilikátovou trubici (ona to poté specifikovala na objednávku "trubice Duran Schott p 125 mm, síla stěny 2,2 mm, délka 300 mm") cena s DPH 198Kč + doprava dobírkou a dohromady asi za 320Kč (posláno jako křehké v krabici s pěnou).
Síla stěny 2,2mm je dostatečná, ale přece jen bacha, je to křehké při manipulaci, silnějších 5mm nemá cenu, je to dražší a snižuje se propustnost světla (u 2,2mm je to asi 94-95%, u 5mm kolem 90 i méně %).
Délka trubice závisí na šířce boxu, ale pokud máš 55cm, tak jenom 2x 12,5cm zaberou ohyby flexy na CT a zbude 30cm na CT.
Ještě nějak vyřešit uchycení CT k wingu na máš vyřešený teplo a hluk.

Měj se

EDIT: A ty suchý listy jsou podle mě z kombinace - nedostatek fosforu (což by se ti u ripenu tolik nestalo protože má fosfor, nebo kratší flush na vodě/FS), problémy s teplotou a možná částečně spálení světlem :).
http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282
http://grower.cz/forum/showthread.p...1144#post381144

Jo a ještě u trubice počítej že ti dojde tak za 14dní od objednávky, pošta na to taky moc nespěchá a hlavně jí musí uříznout na míru, možná ještě připsat "zatavené konce" ale to mi taky napsala automaticky - ale když to napíšeš hned tak se vyhneš prodlevám mezi další odpovědí.
jestedman
:D
pár zásadních chyb. už výběr odrůd. Nevil s květem přes 100 dní a afghan s květem do 50 dní.

spálený od světla to není, má to i v rohách a nezačínalo to od nejbližších konců palic, ale od nižších listů v nich. Co jsem tak četl, tak bych řekl, že jsi byl desinformován, protože můj názor je, že PH v květu by se mělo snižovat (kuk na fosfor - http://www.growcontrol.co.uk/cz/index.php?q=node/17). Na jedný fotce mi to přijde jak nedostatek Mg, na další jak přehnojený.

nikde nepíšeš nic o teplotě. měřil jsi ji?
chily
caute, diky vsem za nazory a dobre rady!!!

HurricaneGeorge:
o CT uz jsem uvazoval, ale kvuli rozmerum skrine jsem se na to vykaslal, bylo by to tam hodne natesno, i kdybych si to nechal pekne riznout na miru hlavne ted neni skvara na nejake nakupovani:) ale dik za link, urcite se bude hodit...o ripenu uvazuju az dojedu final, nebo jestli pak bude nejaka kasa, tak tak je zkusit mezi sebou porovnat, uvidime..
problemy s teploutou obcas byly no, jednou jsem tam nasel v max. hodnote 35°, ale to jsem kokot zapomnel zhlasit vetrak...presviceni mozna kvuli te reflexni folii a s tim fosforem nevim, to jsem jeste maly pan:)

FloweRoman:
nejspis budu casem menit za 400W, v nejakem HB, tak bych to poresil podobne jak to mas ty, nebo jak psal Hurikan, jeden chladici okruh a odtah zvlast...ale porad me laka koupit toho a-winga s HS:) tedka zkusim odjet jedno kolo s klasickym hobby stinitkem, protoze chci zjistit jestli je to fakt tou folii..

jestedman:
jo no, ta kombinace je hodne na hovno, ale neslo jinak, nevilles uz byli pripraveni tyden v hline a cekalo se na dalsi rezy (afghan) a ja jsem nevedel, co to vlastne bude:), takze naprd, ani nevim jak se to presne jmenuje a z jake seed banky jsou matky:) navic vcera, jak jsem drtil suche spodky na brcko, tak jsem tam nasel kule a pyl se mi pekne rozsypal na stul:), takze nejaky hermafrodit asi...po tme jsem tam nelezl, tak asi rezy na hovno...
jinak teploty nebyly idealni, ale rekl bych ze nic smrticiho, v noci mivaly tak 17-20° a pres den 27-31°, vetsinou kolem tech 28.5°
prehnojene by to byt nemelo, davam radsi min nez vic, ale zase kazdou zalivku no, enzymy jsem taky pouzival...nevim no, zil jsem v tom, ze v rustu by meli dostavat zalivku s pH 5.8-6.2 a v kvetu 6.2-6.4 cca..
chily
tak nakonec 147g, moc nic
trávníkář
Zdarec.Sice s křížkem po funuse ale pro další kolo.Když jsem začínal, měl jsem stejný problémy.Dříve jsem měl EC,PH hydrometr,teploměr...všechno.Teť už nepoužívám nic a stabilně dělám o kapku víc než g/w.Kytka ti řekne všechno sama...Vůbec nepíšeš nic o proplachu.Ono se o tom tady moc nepíše ale je jednou za týden nebo týden a půl potřeba.Můžeš hnojit sebe lepšíma hnojivama ale když neuděláš proplach, tak je liješ rovnou do záchodu.Když furt hnojíš, kořeny se obalí solí a nemůžou příjímat živiny.Pak se to projevuje takto.Já proto pěstuju v keramzitu aby voda jen protékala a kořeny se rychle opláchli.Kytka taky potřebuje mezi zálevkama trochu proschnout a na to se taky hodí keramzit.Jen rada ale ten proplach opravdu nepodceňuj...Ale né jen litrem vody ale pořádně...vytékajcí voda musí mít hodnoty jako voda,kterou zalíváš.Máš i docela hubený palice kvůli tomu.Já mám palice velký jako ty ale jsem ve 35 dnu...
Durryy
A-wing je tiež delený podľa veľkosti. A je tuším len od 400 do 1000 w, a rozdiel v cene je u nás asi 50 eur, takže by som povedal, že tam rozdiel bude a videl som tu topiky, kde presne vysvetlitlovali ako funguje a jeho pokrytie je oveľa efektívnejšie.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma